Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

Na siai dienai as matau daugiau pliusus nei minusu gyenimo sode ax.gif ...man minusas didziausias tie siauri keliukai. Kai teko pas pussesere lankytis netoli lapiu soduose, issigandau siek tiek "kalnu" blush2.gif ... Kai kur tikrai lyg aplese vaziuotum pasijunti, bet adrenalinas irgi teigiamas dalykas rolleyes.gif
Atsakyti
mes irgi apsvarstę visus pliusus ir minusus, ruošiamės parduoti butuką Klaipėdos senamiestyje ir keltis gyventi į sodus už miesto. tik niekaip nenusprendžiam kokioje vietoje pirkt sodą: Dituvoje ar Gargždų pusėje
Atsakyti
gundomes ir mes labai sodo namuku prie vilniaus..
Buvom kalbet su banku, sake marza duos geriausiu atveju 0,8.. Siaip viskas aisku priklauso labai nuo turto vertinimo..
Gal kas gali papasakot kaip vertintojai ziuri i sodo nama. Ar iverina tiek kokia yra kaina? unsure.gif
Aisku butu idealu jei ivertintu daugiau, tada didintume paskola renovacijai, ir taip isvengtume vartojamosios paskolos, tiems 5proc. kuriu nepadengtu busto paskola ir dokumentu tvarkymui bigsmile.gif
musu nusiziuretas sodas 6a., nedidelis ~80kv medinis namas 1982m. statybos, ~2000 metais renovuotas, visos komunikacijos, apsiltintas, uz europos parko 2-3km. kaina 250000Lt kazin ar ivertintu bent jau tiek kiek kainuoja? doh.gif
Atsakyti
mes irgi apsvarstę visus pliusus ir minusus, ruošiamės parduoti butuką Klaipėdos senamiestyje ir keltis gyventi į sodus už miesto. tik niekaip nenusprendžiam kokioje vietoje pirkt sodą: Dituvoje ar Gargždų pusėje

Saunuoliai biggrin.gif Vien per si pusmeti i Dituva issikrauste 3 mano kaimynai BOMZAI.
Gera kaiminyste laukia cool.gif
Atsakyti
Na sodas sodui nelygus... Vilniuje aplink miestą esantys sodai jau virsta prabangių nuosavų namų kvartalais...Toliau nuo miesto esantys sodai tokių namų dar turi ne tiek daug. Bet manau ateityje ir ten prisistatys. Taip kad jei kalbeti apie tokius sodus miesto ribose, tai jau tokie ten ir sodai, liekanos tik tų tikrųjų sodų...Net daugiabučiai kai kuriuose soduose jau pastatyti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 03 15, 09:43)
gundomes ir mes labai sodo namuku prie vilniaus..
Buvom kalbet su banku, sake marza duos geriausiu atveju 0,8.. Siaip viskas aisku priklauso labai nuo turto vertinimo..
Gal kas gali papasakot kaip vertintojai ziuri i sodo nama. Ar iverina tiek kokia yra kaina? unsure.gif
Aisku butu idealu jei ivertintu daugiau, tada didintume paskola renovacijai, ir taip isvengtume vartojamosios paskolos, tiems 5proc. kuriu nepadengtu busto paskola ir dokumentu tvarkymui bigsmile.gif
musu nusiziuretas sodas 6a., nedidelis ~80kv medinis namas 1982m. statybos, ~2000 metais renovuotas, visos komunikacijos, apsiltintas, uz europos parko 2-3km. kaina 250000Lt kazin ar ivertintu bent jau tiek kiek kainuoja? doh.gif

Manau, kad Žaliųjų ežerų rajonas vienas iš perspektyviausių sodų rajonų, nes Balsiuose statoma mokykla, vaikų darželis, ir, atrodo, kažkokia mini polilklinika, o plius gražios apylinkės, ežeras arba Neris. Aš tik visuomet suabejoju, kai perkama sklypas su nameliu. Tų namelių kokybė, kad ir kaip ten nekalbėtų, man atrodo šaip sau - arba tik iš vienos plytos, arba karkasiniai su abejotina kokybe. Gal geresnis variantas pirkti pigesnį sodo sklypą (be namo), o už susidariusį skirtumą, ko gero, pasistatytumėt ir pagal savo išplanavimą ir žinotumėt iš ko pastatyta. Atsiprašau, jei be reikalo komentuoju, tik mes šitą reikalą praėję, tai lyg ir pasidalinimas patirtimi : smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2007 03 19, 15:41)
Manau, kad Žaliųjų ežerų rajonas vienas iš perspektyviausių sodų rajonų, nes Balsiuose statoma mokykla, vaikų darželis, ir, atrodo, kažkokia mini polilklinika, o plius gražios apylinkės, ežeras arba Neris. Aš tik visuomet suabejoju, kai perkama sklypas su nameliu. Tų namelių kokybė, kad ir kaip ten nekalbėtų, man atrodo šaip sau - arba tik iš vienos plytos, arba karkasiniai su abejotina kokybe. Gal geresnis variantas pirkti pigesnį sodo sklypą (be namo), o už susidariusį skirtumą, ko gero, pasistatytumėt  ir pagal savo išplanavimą ir žinotumėt iš ko pastatyta. Atsiprašau, jei be reikalo komentuoju, tik mes šitą reikalą praėję, tai lyg ir pasidalinimas patirtimi : smile.gif

aciu uz komentarus 4u.gif tas namas kuri nusiziurejom visa laika buvo gyvenamas, netik seimininkai taip teigia bet ir jauciasi nes ir komunikacijos visos ir irengtas akivaizdu kad patoviam gyvenimui smile.gif
visgi dabar didziausias galvos skausmas vertintojai unsure.gif
visdar laukiu atsiliepimu apie sodo namu vertinima wub.gif
Atsakyti
neturėjo boba vargo susirado sodą doh.gif nžn ką daryt.. mūsų nusižiūrėtam variantui dar reikia investicijų... dabar turim paskolą 50t, tai jei jį pirktume, dar tiek reiktų paimt.... tai ir mėtausi doh.gif 15km nuo kauno.... labai noriu bet baisu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 03 19, 13:50)
aciu uz komentarus 4u.gif tas namas kuri nusiziurejom visa laika buvo gyvenamas, netik seimininkai taip teigia bet ir jauciasi nes ir komunikacijos visos ir irengtas akivaizdu kad patoviam gyvenimui smile.gif
visgi dabar didziausias galvos skausmas vertintojai unsure.gif
visdar laukiu atsiliepimu apie sodo namu vertinima wub.gif

Tu nesuk galvos, o imk ir paskambink kuriai nors iš bankui priimtinų vertintojų, nupasakosi situaciją, o jie nors ir l.grubiai, bet pasako, kiek daugmaž gali įvertinti. Va ir turėsi nors šiokią tokią orientaciją.
Atsakyti
QUOTE(VAE @ 2007 03 14, 12:21)
mes irgi apsvarstę visus pliusus ir minusus, ruošiamės parduoti butuką Klaipėdos senamiestyje ir keltis gyventi į sodus už miesto. tik niekaip nenusprendžiam kokioje vietoje pirkt sodą:  Dituvoje ar Gargždų pusėje

Dituvoje nepirkčiau niekada, jau geriau į Gargždų pusę, ten yra labai gražių vietų mirksiukas.gif
O jūs tikrai apsvarstėte visas galimybes rolleyes.gif Aš pagalvoju vien apie vaikų vežiojimą į mokyklas, darželius, būrelius (kelis) doh.gif Jau kitų minusų ir neminėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 03 19, 23:56)
Aš pagalvoju vien apie vaikų vežiojimą į mokyklas, darželius, būrelius (kelis)  doh.gif

Jau kitų minusų ir neminėsiu  ax.gif

nu man tai kolkas vienintelis minusas doh.gif verysad.gif

o kas dar???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2007 03 20, 07:36)
nu man tai kolkas vienintelis minusas  doh.gif  verysad.gif

o kas dar???? g.gif

Tai labai didelis minusas, nes žinau ką reiškia du vaikus visur suvežioti ax.gif
O kai jau eis į mokyklą, tai kur vaikas bus po pamokų, kol tėveliai baigs darbus? Na nebent vienas iš jų nedirba ar turi laisvą darbo grafiką ax.gif

Toliau, pvz po vakarėlio (o juk pasitaiko dažnai jauniems žmonėms) jau tenka kviestis taxi ir mokėti 10-20 lt už parvežimą (beje, esam susidūrę, kad ne taip lengva taksi į sodus prisikviesti). O ir patys jei norėsite grįžti namo teks taxi imti. O juk būna , kai norisi į kiną vakare nueiti, į boulingą + alaus atsigerti, ar tiesiog pas draugus pavakaroti mirksiukas.gif

Važinėtis į darbą, į miestą ir t.t. šeima turi turėti dvi normalias mašinas.

Toli visa civilizacija, t.y. gydytojai, vaistinės, parduotuvės ir t.t.

Žiemą-tai net neminėsiu visų minusų rolleyes.gif

Turiu keletą draugų šeimų, gyvenančių soduose ir žinoma jie visi pasisako kaip gera jiems ten gyventi, bet kartais bekalbant jiems išsprūsta minusai apie kuriuos jie šiaip nutyli...

Vasarą praleisti sode labai puiku, aš tikrai už mirksiukas.gif grynas oras,laisvė vaikams. Bet žiemą, kai jau 5 val tamsu, tai nieko ten gero ir nenuveiksi.
Atsakyti