Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

QUOTE(gaudri @ 2009 11 05, 15:01)
Dar veinas nervuojantis dalykas...kuri pastebejau..tai bent pas mus yra toks pagrindinis takas asfaltuotas iki mariu..kuris veliau isiskirsto i mazesnius keliukus..tai sklypai kurie yra palei pagrindini taka, ir yra keli kuriuos nuolat gyvenama..o ten laikomi didziuliai sunys (daznai koviniai)..nuo tako skiria tik plona veiline tvora, aisku sunys sklypuose palaidi (kas savaime suprantama)..tai tie suniai einant taip baisiai ardosi ir ant tu tvoru sokineja kad atrodo tuojau, kaip nors isoks ir uzpuls...nu rimtai eidamas pagrindiniu keliu jautiesi kaip koks nusikaltelis ir dar nesaugus..pati labai myliu sunis..bet arba juos reikia aukleti arba pasistatyti tvora per kuria nesimatytu to kelio, kad tie sunys taip nesinervintu.. schmoll.gif

Cia tai tikrai, norisi su vaikais pasivaikscioti, o jie toki triuksma sukelia. Ir dar baisu ir mums ir vaikams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 05, 15:43)
Kokios isgales, tokios ir tvoros. Musiskis visada buna palaidas, jeigu aplinkui sodininku nebuna ir jeigu patys lauke zujam. O tvoros neturim - nuo pagrindinio kelio teskiria tujos..Bet tai is musu puses su uzslepta mintim taip daroma - pasklis gandas (o taip jau yra), kad suo palaidas kieme, tuomet maziau smirines visokiausio plauko neaiskus asmenys (siuo metu tokiu zenkliai prie musu sumazejo. Tfu tfu tfu..). Savotiska apsauga gaunasi.  4u.gif

nieko sau apsauga swoon.gif
o kas bus, jei vaikas šuniui nepatiks? blink.gif

Pas mus yra keletas tokių diiidelių, bet jie visi už normalių ir dauguma pririšti, bet kai važiuodavau su vežimėliu pro šalį tai net man baisu buvo ir vaiką nekartą pažadino ir išgasdino unsure.gif
Atsakyti
pusę metų jau gyvenu name soduose - ir neatsibodo, kiekvieną dieną kaifuoju iš džiaugsmo...taip ramu aplink (gyvenam sodų pakraštyje), beveik visi aplink jau gyvena nuolat namie, bet ramūs draugiški kaimynai......

vienintelis minusas - tragiški keliai ir panašu kad šiais metais jau negreideriuos, o duobė ant duobės doh.gif na bet kai nereikia man dažnai važiuot, tai dzin....

ir su daugeliu mamyčių jau susidraugavom, švenčiam kartu gimtadienius, einam būriais pasivaikščioti, vaikučių amžius beveik panašus...tai taip faina, net nesinori darban grįžti.....
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 05, 17:43)
nieko sau apsauga swoon.gif
o kas bus, jei vaikas šuniui nepatiks?  blink.gif

Pas mus yra keletas tokių diiidelių, bet jie visi už normalių ir dauguma pririšti, bet kai važiuodavau su vežimėliu pro šalį tai net man baisu buvo ir vaiką nekartą pažadino ir išgasdino  unsure.gif

Visu pirma, sunio mes nepaleidziame likimo valiai (daugmaz - eik kur nori, ir daryk ka nori). Be to, suo dresuotas - ir tai daug ka reiskia rolleyes.gif
Antra, gyvename soduose, bet ne taip tankiai apsigyvene cia zmones - neturim nei vieno kaimyno, kuris su musu kiemu ribotusi. unsure.gif
Trecia, sodininkai jau beveik nebevaziuoja, todel JAU pasitaiko vagysciu. aggressive.gif
Ketvirta, vyras visada komandiruotes, ir as noriu bent siek tiek jaustis saugiai.Todel lenciuginis ar uzdarytas suo garde ne sargas... mastau.gif
Penkta...
Sesta...
...
Del keliu - teisybe.Pas mus siemet intensyviai kelius remontavo thumbup.gif nors duobes neilgai truke, vel ismustos verysad.gif
Man baisu, kad ziema siemet nepasikartotu kaip pernai - gili, su sniegu iki pazastu..Nes mums iki kelio savo keliuka reiktu nusikast.. 500m... swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 05 lapkričio 2009 - 19:18
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 05, 20:12)

Ne į temą blush2.gif kokios veislės sargą turit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 11 05, 18:12)
vienintelis minusas - tragiški  keliai

aš manau kad čia daugelio sodų problema....

netaikau asmeniškai nei jum nei kam kitam, bet mane tai nervija kad ir mūsų kaimynai... visi tik rėkia kad tragiški keliai, bet patys nei piršto nepajudina mad.gif nu negi taip sunku apsitvarkyt duobes palei savo sklypą??? jei kiekvienas pasitvarkytų tai bent jau tie keliukai tvarkingi būtų... o pagrindinius kelisu tai jau taip.. grederiuot reiktų....javascript:emoticon(':rolleyes:')

mes pačią pirmą žiemą visus pelenus pymėn ant kelio.. aplink mūsų sklypą nei vienos duobutės....
prieš kelis mėnesius nugrederiavo visus keliukus.. nei vienas sodininkas neišejo ir nepalygino... kiek turėjau jėgų tiek praėjau su grėbliuku.... pūsles paskui porą savaičių gydžiausi doh.gif

žodžiu kol nebus visų samoningumo ir tikėjimosi kad kažkas padarys kažką už juos tol ir nereikia nieko tikėtis...
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 05, 19:12)
Visu pirma, sunio mes nepaleidziame likimo valiai (daugmaz - eik kur nori, ir daryk ka nori). Be to, suo dresuotas - ir tai daug ka reiskia  rolleyes.gif
Antra, gyvename soduose, bet ne taip tankiai apsigyvene cia zmones - neturim nei vieno kaimyno, kuris su musu kiemu ribotusi.  unsure.gif
Trecia, sodininkai jau beveik nebevaziuoja, todel JAU pasitaiko vagysciu.  aggressive.gif
Ketvirta, vyras visada komandiruotes, ir as noriu bent siek tiek jaustis saugiai.Todel lenciuginis ar uzdarytas suo garde ne sargas...  mastau.gif
Penkta...
Sesta...
..

aišku 4u.gif
Gerai, jei visur taip būtų, nes visgi būna ir nelaimingų atvejų verysad.gif Mūsų nei vieni kaimynai (nei tie, su kuriais ribojamės, nei iš kt kelio pusės) neturi šunų, bet yra toliau, tai einant pasivaikščioti nejauku labai labai unsure.gif

QUOTE(akvilyte @ 2009 11 05, 21:23)

drinks_cheers.gif
mes kai ieškojom, tai visur tragedija doh.gif užtat kai čia iki vartų atvažiavom asfaltu,negalėjom patikėti lotuliukas.gif wub.gif
Atsakyti
o pelenai tikrai lygina duobes ilgam laikui?????????????????

aš žvyru pyliau palei savo sklypuką į duobes, bet po gero mėnesiuko mano darbo vaisių jau nebuvo matyti doh.gif

mūsų sodų bėda ta, kad bendrieji keliai labai ilgi (po 1,5 km) ir aplink juos negyvenama, tai niekas ir neužlygina, tik pragreideriuoja 2-3 kart per metus ir viskas.....bet ir tai po geresnio lietaus vėl išmuša duobes, nepasidžiaugiam nei kelių mėnesių trasa....
Atsakyti
as irgi susimasciau ka pelenai keliui gero duoda?
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 11 06, 09:34)
o pelenai tikrai lygina duobes ilgam laikui?????????????????

mūsų sodų bėda ta, kad bendrieji keliai labai ilgi (po 1,5 km) ir aplink juos negyvenama, tai niekas ir neužlygina, tik pragreideriuoja 2-3 kart per metus ir viskas.....bet ir tai po geresnio lietaus vėl išmuša duobes, nepasidžiaugiam nei kelių mėnesių trasa....

na nezinau... mes pylėm pirmą žiemą.. tas buvo ne praėjusią o užpraitą žiemą... tai žinokit po tos žiemos daugiau nieko ir nedarėm tam mūsų keliui ax.gif na šiemet kai pragrederiavo tai kur iškėlė kokį akmenuką tai ten ir pasiliko duobutė... o realiai tei nei greideris nieko ten nepadarė tam ruožui, nes ten nebuvo ką daryt ax.gif diedas dar man pasakojo kad kažkur tai irgi naudojama keliam kaip sutvirtinamoji medžiaga g.gif pabandykit wink.gif į galvą niekas neduos...

pas mus tas pats doh.gif kai dar nebuvo krizės tai žadėjo tą kelią asfaltuot, nes jis ne sodam o kaimui priklauso.. bet dabar viskas nurimo ir nutilo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 11 05, 22:23)

netaikau asmeniškai nei jum nei kam kitam, bet mane tai nervija kad ir mūsų kaimynai... visi tik rėkia kad tragiški keliai, bet patys nei piršto nepajudina mad.gif nu negi taip sunku apsitvarkyt duobes palei savo sklypą??? jei kiekvienas pasitvarkytų tai bent jau tie keliukai tvarkingi būtų... o pagrindinius kelisu tai jau taip.. grederiuot reiktų....javascript:emoticon(':rolleyes:')

mes pačią pirmą žiemą visus pelenus pymėn ant kelio.. aplink mūsų sklypą nei vienos duobutės....
prieš kelis mėnesius nugrederiavo visus keliukus.. nei vienas sodininkas neišejo ir nepalygino... kiek turėjau jėgų tiek praėjau su grėbliuku.... pūsles paskui porą savaičių gydžiausi  doh.gif

žodžiu kol nebus visų samoningumo ir tikėjimosi kad kažkas padarys kažką už juos tol ir nereikia nieko tikėtis...

Mes asmeniskai, tuos 500 m neasvaltuoto keliuko tvarkom ir priziurim...nes tik vieni ne sodininku sezono metu vazinejame. Na siemet sodu bendrija PAGALIAU papyle zvyro, nes pavasari ziauru buvo vaziuot - purvynas iki ausu, ir su lengva masina vaziuot nesamone - tokiu keliuku tik traktoriai vazineja ax.gif
Kovojom ir su sodininkais, kad ant keliuko nedarytu pudymo - meta visas zoles, lapus, sakas ant kelio.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 06, 10:45)
meta visas zoles, lapus, sakas ant kelio..  doh.gif

blink.gif dar taip negirdėjau blink.gif
Atsakyti