Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

QUOTE(Ilgakase @ 2009 11 26, 14:41)
GILUTE, būk žmogus, pasakyk ką ir kaip reikia daryti, kur ir kaip nueiti, parašyti ir t.t. kad IŠASFALTUOTŲ kelius, na pas mus soduose jie tikra tragedija, nes 1,5 km yra kelio, kur apskritai niekas aplink negyvena ir netvarko  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif kaip norėtųsi tuo užsiimti, bet nuo ko pradėti???????????????????????????

jei keliai sodu bendrijos patys sodininkai uz viska ir moka, pas mus siais metais rinko po 20lt, sutvarke duobes per kelias sodu bendrijas, kurios metesi. pirmiausiai tures nustatyt kieno kelias, pas mus yra atkarpos uredijai priklausanti, tai ten uredija ir tvarkosi... mes prasom prasom... tai tik pasidaza pagreideriuoja ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 11 26, 13:02)
aš labai abejoju, kad jums KAŽKAs juos išasvaltuos. mastau.gif
Šiaip reikia nešti prašymus į seniūniją, rengiami projektai, numatomi finansavimai ir galbūt galbūt po metų-kelių-keliolikos- keliasdešimties (  doh.gif ) ir išasvaltuos.
O šiaip , visi gatvelės gyventojai metasi po sutartą sumą ir tvarkosi kelius. Mūsų gatvelėje yra apie 16 sklypų, iš jų tik 7 su  nuolatiniais gyventojais. Kiti sklypai- sodai/daržai. Tai sodininkai nesideda jokių lėšų prie keliuko gerinimo  verysad.gif , o mes nuolatiniai gyventojai susimetėm po 500 lt keliuko gerinimui (bet ir tai ne asvaltas bus o kažkokia skalda).

Tiesa, mes kai ieškojom pirkti, tai vienoj vietoj savininkas pasakojo, kad yra gauta ES parama keliams asfaltuoti ir ten pagrindinius kelius turėtų išasfaltuoti, bet... termino aiškaus nebuvo doh.gif lotuliukas.gif

Pas mus asfaltuotos pagrindinės gatvės (pačiuose soduose) ir kiekvieną pavasarį tvarkomos, atskirai pinigai tam nerenkami schmoll.gif Visi darbai daromi iš to kasmetinio mokesčio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudri @ 2009 10 22, 09:45)
mane dar veinas dalykas nervuoja konkreciai nervuoja, tai kai kaimynai turi konreciai didelius sklypus, bet sunis vedzioja po visa bendrija...tipo savo sklypo netersia..bet zinau kieno tersia..tu sodininku kurie negyvena..na negaliu metaliteto tai nulis schmoll.gif

O mane nervuoja kai kaimynu vaikai ziadzia ne savo kieme bet salia esanciu kaimynu, kai ju nera sode. Gal ir per stipriai "imu i galva", bet tiek patys turi zemes, tiek ir kaimynai turi lygiai tiek pat . Ir dar ju mama vis akcentuoja - negi gaila zoles pazaist. -- Rauk viena geliu eilute ir daryk zole SAVO vaiku labui. Nugesinkit mane ax.gif

QUOTE(MoonDark @ 2009 10 26, 19:41)
... ir dar viena didele sodu problema - miescionys, atvaziuojantys i sodus ir  nesugebantys su savimi issivesti siuksliu.. Pilnos pakeles primetytos pilnu siuksliu maisu, buteliu verysad.gif

Su situo ir as sutinku. Manau tiek sodu teritorijose, tiek miesto (galbut maziau dabar kai pastatyti konteineriai) zmones ismeto siuksles, palieka jas tingedami nunest, nuvest iki konteineriu. Absurdas kai randi ryte prie tvoros siuksliu maisus.

blush2.gif kurios cia is jusu labradorus laikot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzilona @ 2009 11 27, 03:34)
O mane nervuoja kai kaimynu vaikai ziadzia ne savo kieme bet salia esanciu kaimynu, kai ju nera sode. Gal ir per stipriai "imu i galva", bet tiek patys turi zemes, tiek ir kaimynai turi lygiai tiek pat . Ir dar ju mama vis akcentuoja - negi gaila zoles pazaist.  -- Rauk viena geliu eilute  ir daryk zole SAVO vaiku labui. Nugesinkit mane  ax.gif

mega_shok.gif
Na ir kas cia tokio, kad vaikai zaidzia SALIA kitu sodu.. Namanau, kad cia kazkas blogo. Jei svetimam kieme darytu "tvarka", tuomet jau reiktu "imti i galva" 4u.gif
Pati vaku neturiu, bet svetimu vaiku nevaikau, jei sumasto salimais pazaist schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 27, 10:24)
mega_shok.gif
Na ir kas cia tokio, kad vaikai zaidzia SALIA kitu sodu.. Namanau, kad cia kazkas blogo. Jei svetimam kieme darytu "tvarka", tuomet jau reiktu "imti i galva"  4u.gif
Pati vaku neturiu, bet svetimu vaiku nevaikau, jei sumasto salimais pazaist  schmoll.gif

ruzilona posto supratau, kad kaimynų vaikai žaidžia kaimynų soduoSE. g.gif o ne šalia, ne ant ribos.
Na jei retkarčiais užlipa ant pievelės gal ir nieko, bet kiek žinau iš patirties- vaikams reikia daug erdvės.
Nežinau, ar man patiktų jei mums nebūnant namie ateitų kaimynų vaikai ir "naudotųsi" mūsų pievele. g.gif Aišku, negaila, bet.... aš asmeniškai savų marširuoti po svetimus sklypus griežtai neleidžiu, užtenka ir savos vejos, savo kiemo.
Atsakyti
QUOTE(ruzilona @ 2009 11 27, 04:34)
blush2.gif  kurios cia is jusu labradorus laikot?  ax.gif

mesauksaspalvi retriveri, tai panasu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzilona @ 2009 11 27, 02:34)
O mane nervuoja kai kaimynu vaikai ziadzia ne savo kieme bet salia esanciu kaimynu, kai ju nera sode. Gal ir per stipriai "imu i galva", bet tiek patys turi zemes, tiek ir kaimynai turi lygiai tiek pat . Ir dar ju mama vis akcentuoja - negi gaila zoles pazaist.  -- Rauk viena geliu eilute  ir daryk zole SAVO vaiku labui. Nugesinkit mane  ax.gif

QUOTE(MoonDark @ 2009 11 27, 09:24)
Na ir kas cia tokio, kad vaikai zaidzia SALIA kitu sodu.. Namanau, kad cia kazkas blogo. Jei svetimam kieme darytu "tvarka", tuomet jau reiktu "imti i galva"  4u.gif
Pati vaku neturiu, bet svetimu vaiku nevaikau, jei sumasto salimais pazaist  schmoll.gif

NEįsiskaitėk, ką parašė Ruzilona mirksiukas.gif Vaikai žaidžia KAIMYNŲ SODE mirksiukas.gif Man tai irgi nepatiktų cool.gif
Atsakyti
Ir man nepatiktų schmoll.gif Bet juk tam ir yra tvoros ax.gif
Bent pas mus tai beveik visi su tvorom ar bent gyvatvorėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 11 27, 10:48)
ruzilona posto supratau, kad kaimynų vaikai žaidžia kaimynų soduoSE.  g.gif o ne šalia, ne ant ribos.
Na jei retkarčiais užlipa ant pievelės gal ir nieko, bet kiek žinau iš patirties- vaikams reikia daug erdvės.
Nežinau, ar man patiktų jei  mums nebūnant namie ateitų kaimynų vaikai ir "naudotųsi" mūsų pievele.  g.gif  Aišku, negaila, bet.... aš asmeniškai savų marširuoti po svetimus sklypus griežtai neleidžiu, užtenka ir savos vejos, savo kiemo.

negaila ir man retkarciais bet kai tai darosi pastoviai - tik iseina is namu ir i kaimyno kiema zaisti doh.gif neleidziu, griezati pries kad maniskiai eitu i svetimus kiemus. Nesu ragana, jau tikrai ( ax.gif bent jau taip manau ir tikiuosi vaikai mano taip manes nevadina blush2.gif ) .

Mano svajone auksaspalviai retriveriai, tik kad jie bais daug kainuoja smile.gif . Pasistatysim nama - isigysim .
Atsakyti
Gražūs šunys, tik turi didelę bėdą - žiauriai šeriasi kone ištisus metus. Taip kad turėkit omeny. Draugai turi, tai vargsta... g.gif

Mes tai leidžiam vaikus žaisti mūsų kieme ir į svečius visuomet išleidžiame. Bet "negyvenamuose" sklypuose žaisti neleidžiame.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 27, 22:23)
Gražūs šunys, tik turi didelę bėdą - žiauriai šeriasi kone ištisus metus. Taip kad turėkit omeny. Draugai turi, tai vargsta... g.gif

praneskt draugam apie stebuklingas sukas - furminatoriu wink.gif jei tai naturalus serimasis, sios sukos issukuoja didziaja dali poplaukio, namuose iki minimumo sumazinamas plauku kiekis. jei jau suo del problemos plaukus meta, sukuok nesukaves.... dar ir nuo poziurio priklauso, as moku tiesiog nematyti ne vietoje gulincio plauko smile.gif rubs ipratau pries iseinant is namu nuplaukinti. zodziu meile isgelbes pasauli.

atleiskit uz of topika, tiesiog labai dziaugiuos atradus tas sukas smile.gif
va paspalvinsiu tema:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Čia gal ne į tema parašysiu.. bet vis tiek... man tai juokingiausia tai, kad "sovietų laikais" sodininkų bendrijų skypai buvo skirti skatinti sodininkystę, o mūsų laikais tuose pačiuose soduose leidžiama statyti gyvenamuosius namus, ūkinius ir pan. Tai visai neatitinka pagindinės tų skypų paskirties.. jokios logikos..
Atsakyti