Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

QUOTE(elvyra100 @ 2008 11 10, 12:44)
galvojau apie lomexin zvakutes:)

Mano šaltiniai sako, kad lomexin žvakutes žindyvėms naudoti yra saugu, žindomam vaikui jos nekenkia.
Atsakyti
man nesciai pienlige buvo tai vartojau poliginax zvakutes, tai manau kad jei jos tinka nesciai tinka ir zindanciai g.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile01 @ 2008 11 07, 23:38)
O tai į pienuką jo nepapuola?  g.gif Vaikeliui nekenkia?

Patenka labai mazai, o vaikeliui nekenkia. Paracetamoli galima vartot ir nestumo ir zindymo laikotarpiu, tik nevirsyt dienos dozes, kas yra 4 gramai per 24 val.
Vaikiukams paracetamolis irgi skiriamas, doze berods 15miligramu kilogramui ne daugiau kaip 4 kartus per diena. Tai jei vaikutis sveria 6 kg, duoti 90mg paracetamolio.
Atsakyti
gal kas patars 4u.gif
visa diena galva skauda ir turbut kils temparatura, "lauzo kaulus"
kaip gydytis? 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif vaikas serga rota virusu ir aš nuo jo apsikrėčiau ar galiu maitinti? temperatūra apie 38 g.gif
Atsakyti
QUOTE(TOMIENE @ 2009 02 04, 08:29)
sveikos mamos 4u.gif vaikas serga rota virusu ir aš nuo jo apsikrėčiau ar galiu maitinti? temperatūra apie 38 g.gif

Gali ir būtinai maitink. 4u.gif Vaikui būtina, kad kuo dažniau žindytum, kad kuo daugiau skysčių gautų. Pati save prisižiūrėk, gerk kuo daugiau, pagal galimybes maitinkis. Mes prieš savaitę taip pat prasirgom rotu, taip pat buvau užsikrėtus. Tai maitinimas MP padėjo išvengti skysčių netekimo dukrytei, tuo pačiu, išvengėm ir ligoninės. Žindžiau dažnai, nelaukdavau, kol pati paprašys, duodavau krūtį kas pusvalandis, 15 min.

Bet aišku, tos kelios dienos, kai pati susirgau, buvo labai sunkios. Nežinau, kaip jums tas virusas, mes gana greit prasirgom, tačiau man nuo skysčių netekimo, ligos, dažnesnio žindymo ir turbūt streso porą dienų tiesiog dramatiškai sumažėjo pieno. O jo kaip tik labai reikėjo daugiau nei įprasta. Tai stengiausi nuolat gerti (vandenį, rehidroną), kai jau bent kiek galėjau valgyti - valgiau (su ta mintim, kad reikia mirksiukas.gif ), po dviejų dienų nuo ligos pradžios pienukas pamažu atsistatė. Dukrytei irgi papildomai girdžiau rehidroną, razinų nuovirą, visus kitus skysčius (kiek buvo įmanoma per prievartą švirkštu jai suduoti). Išsikapstėm smile.gif

Sveikatos jums, greičiau taisykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 04, 10:10)
Gali ir būtinai maitink. 4u.gif  Vaikui būtina, kad kuo dažniau žindytum, kad kuo daugiau skysčių gautų. Pati save prisižiūrėk, gerk kuo daugiau, pagal galimybes maitinkis. Mes prieš savaitę taip pat prasirgom rotu, taip pat buvau užsikrėtus. Tai maitinimas MP padėjo išvengti skysčių netekimo dukrytei, tuo pačiu, išvengėm ir ligoninės. Žindžiau dažnai, nelaukdavau, kol pati paprašys, duodavau krūtį kas pusvalandis, 15 min.

Bet aišku, tos kelios dienos, kai pati susirgau, buvo labai sunkios. Nežinau, kaip jums tas virusas, mes gana greit prasirgom, tačiau man nuo skysčių netekimo, ligos, dažnesnio žindymo ir turbūt streso porą dienų tiesiog dramatiškai sumažėjo pieno. O jo kaip tik labai reikėjo daugiau nei įprasta. Tai stengiausi nuolat gerti (vandenį, rehidroną), kai jau bent kiek galėjau valgyti - valgiau (su ta mintim, kad reikia mirksiukas.gif ), po dviejų dienų nuo ligos pradžios pienukas pamažu atsistatė. Dukrytei irgi papildomai girdžiau rehidroną, razinų nuovirą, visus kitus skysčius (kiek buvo įmanoma per prievartą švirkštu jai suduoti). Išsikapstėm smile.gif

Sveikatos jums, greičiau taisykitės 4u.gif

ačiū už tokį išsamų atsakymą, aš jau buvau pradėjus nervintis,ar mažiukui nepakenksiu smile.gif daugiau nieko ir negeria išskyrus mano pieną mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(TOMIENE @ 2009 02 04, 11:01)
ačiū už tokį išsamų atsakymą, aš jau buvau pradėjus nervintis,ar mažiukui nepakenksiu smile.gif daugiau nieko ir negeria išskyrus mano pieną mirksiukas.gif

o tau gydytojai sakė ,kad galima maitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(TOMIENE @ 2009 02 04, 11:02)
o tau gydytojai sakė ,kad galima maitinti g.gif

O kas tave konkrečiai neramina? 4u.gif

Mes su gydytoja tik telefonu kalbėjom, ai, dar išmatų tyrimą pasidarėm, patvirtino rotą. Tai gydytoja pasakė, kad gydymas vienintelis - skysčiai (jei namie jų negali užtikrint - važiuot į ligoninę). O kokie nesakė, bet man ir nereikėjo, pati žinojau, kad tik žindysiu. smile.gif Kaip sakiau, tik papildomai daviau rehidrono (nes pati buvau nusividuriavus, bijojau, kad netrūktų elektrolitų), kitokių gėrimų, bet jų negėrė daug.
Šiaip daugelyje šaltinių rašoma, kad žindymas labai svarbu ir žindomi kūdikiai lengviau praserga. Juolab, kad kitokius skysčius labai sunku sergančiam vaikui sugirdyt (bent mūsiškei).
Dar vienas žindymo pliusas sergant - gerdamas pienelį vaikas tuo pačiu ir pavalgo, pasistiprina. Rotaviruso temelėj ligų forume skaičiau, kaip savaitę ar net ilgiau nežindomi kūdikiai vien rehidronu gyvi būna, nes nieko nevalgo... Tai galiu tik įsivaizduoti, kaip tokie vaikiukai po ligos atrodo, kai mūsiškė jau irgi svorio nukrito doh.gif
Atsakyti
Pacioje metu pradzioje, per Naujuju sventes susirgau plauciu uzdegimu. Tris paras temperatura laikesi apie 39.5 laipsniu, ja trumpam pavykdavo numusti dviguba paracetamolio doze. Savijauta buvo klaiki, per sventes gydytoju neprisisauksi. Paskambinau i greitaja pagalba, tai labai maloniai telefonu pakonsultavo, kad toliau gerciau paracetamoli ir prakaituociau, nes kitaip temperaturos nenusimusiu. Trecia ligos diena (o tai buvo penktadienis) jau nebeapsikenciau ir paprasiau vyro nuvezti i Klinikas. Ten atliko kraujo tyrimus, padare rentgeno nuotrauka ir diagnozavo plauciu uzdegima. Be abejo, teko gerti antibiotikus. Kadangi maitinu krutimi, paskyre ZINNAT ir laktobacilas LIVEO tiek man, tiek leliukui.

Tiesa, del ligos labai sumazejo pieno. Jau galvojau, bus viskas. Bet pavyko atsistatyti pieno gamyba kelias dienas pagerus nealkoholini alu. Tarp kitko, pediatrams patarus. Niekada netikejau, kad nealkoholinis alus gali buti efektyvi priemone MP gamybai skatinti.

Ir dar. Cia siek tiek ne i tema, bet labai maloniai nustebino Kliniku skubios pagalbos skyriaus budintys gydytojai. Tikrai nesitikejau tokio rupescio ir geranoriskumo. Ir dar per Naujuju sventes. Nors, antra vertus, gal kaip tik del Naujuju svenciu tas rupestis ir pasireiske, nes as buvau viena is nedaugelio "neprisisventusiu" pacienciu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as turejau praita ziema du inkstu uzdegimus, kai temp beveik 40C... zinoma geriau antibiotikus, bet tokia pazystama gydytoja patare gerti spanguoliu kapsules[B] pavartojus vaistu, ar apskritai daug spanguoliu valgyti, jos turi detoksikacini labai dideli poveiki, po vaistu isgerimo 4val nemaitindavau.
kadangi mazute buvo dar maza, 2menesiuku tik, labai norejau dar maitinti, ir maitinau..
manau dukrai vaistu zala mazesne nei MP netekimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 11 10, 15:30)
Mano šaltiniai sako, kad lomexin žvakutes žindyvėms naudoti yra saugu, žindomam vaikui jos nekenkia.

Man kaip tik ginė tas žvakutes išrašė, bet jos brangios, už vieną mokėjau 26 Lt.
Atsakyti
Labas mamytes, susirgau pusles uzdegimu, isgeriau vaistu, raso kad negalima zindyvems, gal zinote po kiek laiko galiu toliau maitinti?
Atsakyti