QUOTE(TOMIENE @ 2009 02 04, 08:29)
sveikos mamos

vaikas serga rota virusu ir aš nuo jo apsikrėčiau ar galiu maitinti? temperatūra apie 38
Gali ir būtinai maitink.

Vaikui būtina, kad kuo dažniau žindytum, kad kuo daugiau skysčių gautų. Pati save prisižiūrėk, gerk kuo daugiau, pagal galimybes maitinkis. Mes prieš savaitę taip pat prasirgom rotu, taip pat buvau užsikrėtus. Tai maitinimas MP padėjo išvengti skysčių netekimo dukrytei, tuo pačiu, išvengėm ir ligoninės. Žindžiau dažnai, nelaukdavau, kol pati paprašys, duodavau krūtį kas pusvalandis, 15 min.
Bet aišku, tos kelios dienos, kai pati susirgau, buvo labai sunkios. Nežinau, kaip jums tas virusas, mes gana greit prasirgom, tačiau man nuo skysčių netekimo, ligos, dažnesnio žindymo ir turbūt streso porą dienų tiesiog dramatiškai sumažėjo pieno. O jo kaip tik labai reikėjo daugiau nei įprasta. Tai stengiausi nuolat gerti (vandenį, rehidroną), kai jau bent kiek galėjau valgyti - valgiau (su ta mintim, kad reikia

), po dviejų dienų nuo ligos pradžios pienukas pamažu atsistatė. Dukrytei irgi papildomai girdžiau rehidroną, razinų nuovirą, visus kitus skysčius (kiek buvo įmanoma per prievartą švirkštu jai suduoti). Išsikapstėm
Sveikatos jums, greičiau taisykitės