Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

ka tik gryzau is stomatologinio. Tad istorijos tesinys toks, kad teko atidaryti dar viena danti salia, nes jau puliai pro sona paspaudus plika akimi pasimate (nuotraukoje matosi zidinukai visuose trijuose 6tam, 7tam ir 8tam) is jo irgi pasalino nervukus ir uzdejo vaistu. sako, kad dabar jau tikrai turetu palengvet. Dar 6tas liko neatidarytas. negi dar ir sita reiks... Ziuresim.
Toliau geriu antibiotikus, o mazius zinda. Kaip tai jo ismatu kvapas pakito. turbut nuo vaistuku
Atsakyti
QUOTE(avesta @ 2009 05 28, 20:49)
ka tik gryzau is stomatologinio. Tad istorijos tesinys toks, kad teko atidaryti dar viena danti salia, nes jau puliai pro sona  paspaudus plika akimi pasimate (nuotraukoje matosi zidinukai visuose trijuose 6tam, 7tam ir 8tam) is jo irgi pasalino nervukus ir uzdejo vaistu. sako, kad dabar jau tikrai turetu palengvet.  Dar 6tas liko neatidarytas. negi dar ir sita reiks... Ziuresim. 
Toliau geriu antibiotikus, o mazius zinda. Kaip tai jo ismatu kvapas pakito. turbut nuo vaistuku

situacija doh.gif man dantuko nepavyko išgelbėt, nes uždegimas buvo tarpušakny unsure.gif būtinai gerkit daugiau skysčių, jogurto kapsules.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 05 28, 20:58)
situacija doh.gif man  dantuko nepavyko išgelbėt, nes uždegimas buvo tarpušakny  unsure.gif būtinai gerkit daugiau skysčių, jogurto kapsules.

kaži kaži kaip čia man baigsis g.gif kolkas aprimęs dantukas, bet įtartinas jis man g.gif, o be to jis jau vilktas mano rizikuojant. prieš pora metų jis man skilo išilgai visas, buvo plombuotas ir per plombą ir per šaknį dantukas pusiau. jau tada vieni sakė kad šalinti, bet viena pažįstama jau 10 metų vaikšto su skilusiu ir apvilktu dančiu, tai ir aš surizikavau. Na nieko čia nepakeisi, matyt yra taip kaip yra. kolkas geriu vaistus, o pirmadienį eisiu darytis nuotraukytę, žiūrėsiu kaip ten kas keičiasi - jeigu į gerąją tai thumbup.gif, o jei ne doh.gif teks raut lauk, kad kitų negadinti.
ačiū jums už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(akrima @ 2009 05 28, 23:50)
kaži kaži kaip čia man baigsis g.gif kolkas aprimęs dantukas, bet įtartinas jis man g.gif, o be to jis jau vilktas mano rizikuojant. prieš pora metų jis man skilo išilgai visas, buvo plombuotas ir per plombą ir per šaknį dantukas pusiau. jau tada vieni sakė kad šalinti, bet viena pažįstama jau 10 metų vaikšto su skilusiu ir apvilktu dančiu, tai ir aš surizikavau. Na nieko čia nepakeisi, matyt yra taip kaip yra. kolkas geriu vaistus, o pirmadienį eisiu darytis nuotraukytę, žiūrėsiu kaip ten kas keičiasi - jeigu į gerąją tai  thumbup.gif, o jei ne  doh.gif teks raut lauk, kad kitų negadinti.
ačiū jums už patarimus.

prašom, tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
pasidalinsiu ir as savo bedom. pries 2 savaites atsirado man ant kojos melyne, po kiek laiko pradejo tint, galvojau praeis, bet nea, teko ana savaite eit pas gydytoja, nes koja istino ant tiek kad tarpais vos paeit galedavau ir stovint vienoj vietoj toks jausmas buvo atseit 1000 biciu gelia doh.gif INFEKCIJA!!!! doh.gif doh.gif doh.gif is kur nei zaizdos, nei pulinuko ant kojos nebuvo. jau beveik savaite geriu antibiotikus, sakiau gydytojui, kad maitinu, atsake, kad mazyliui jie nepakenks. tikiuosi. o vat koja taip ir negalvoja liautis skaudet schmoll.gif , kagi rytoj vel teks pas gydytoja eit. labiausiai bijau, kad mazyliui tie vaistai nepakenktu ir kad nereiketu operuot kojos... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
pas mane irgi liūdna istorija verysad.gif vakar atsikėliau su ištinusiu žandu. Nulėkiau pas odontologę, rado supuliavusią 6 danties apačioje šaknį. Prileido nuskausminamųjų vaistukų ir kažką padarė, kad pūliai nubėgtų (iš baimės žmoniškai ir neišsiklausinėjau, kas man ir ką daro ir kaip tai tiksliai vadinasi, nes pirmą kartą man taip nutiko blush2.gif ). Dar paaiškino, kad dantuko išgelbėti nepavyks, nes gan stiprus uždegimas doh.gif , bet ir traukti dabar negalima reikia, kad tas uždegimas apmažėtų apgytų ir tada raus fear.gif dėl to, prirašė antibiotikų Ospamox 1000 2xdienoje 6 dieneles ir sakė gerti nuo skausmo Ibuprofeno 600 2xdienoje. O turiu lelytę, kurią vis dar maitinu. Gydytoja griežtai prisakė nemaitinti cry.gif , nes ir uždegimas, ir pikti vaistai arklinėm dozėm, vaikučiui bus tik blogiau, juolab, kad mažąjai jau 1 metukai ir greitai 1 mėnuo. Bet lėlytei šiuo metu kaip tik dygsta 7 ir 8 dantukai, pastarasias 2 savaites MP 2.gif buvo vienintelis išsigelbėjimas jai nuraminti ypač naktimis. Mamos, aš čia prisiskaičiau book.gif, kad galima maitinti ir vartojant antibiotikus. Labai prašau patarkite - vis gi ar galima maitinti prie mano vaistų dozės unsure.gif lelytę, gal katra kokia daktarka doctor.gif ? Taip šią naktį skaudėjo širdį, kai mažoji raudojo, kai nedaviau krūties. Abi cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2009 09 11, 09:37)
pas mane irgi liūdna istorija  verysad.gif vakar atsikėliau su ištinusiu žandu. Nulėkiau pas odontologę, rado supuliavusią 6 danties apačioje šaknį. Prileido nuskausminamųjų vaistukų ir kažką padarė, kad pūliai nubėgtų (iš baimės žmoniškai ir neišsiklausinėjau, kas man ir ką daro ir kaip tai tiksliai vadinasi, nes pirmą kartą man taip nutiko  blush2.gif ). Dar paaiškino, kad dantuko išgelbėti nepavyks, nes gan stiprus uždegimas  doh.gif , bet ir traukti dabar negalima reikia, kad tas uždegimas apmažėtų apgytų ir tada raus  fear.gif dėl to, prirašė antibiotikų Ospamox 1000 2xdienoje 6 dieneles ir sakė gerti nuo skausmo Ibuprofeno 600  2xdienoje. O turiu lelytę, kurią vis dar maitinu. Gydytoja griežtai prisakė nemaitinti  cry.gif , nes ir uždegimas, ir pikti vaistai arklinėm dozėm, vaikučiui bus tik blogiau, juolab, kad mažąjai jau 1 metukai ir greitai 1 mėnuo. Bet lėlytei šiuo metu kaip tik dygsta 7 ir 8 dantukai, pastarasias 2 savaites MP 2.gif buvo vienintelis išsigelbėjimas jai nuraminti ypač naktimis. Mamos, aš čia prisiskaičiau book.gif, kad galima maitinti ir vartojant antibiotikus. Labai prašau patarkite - vis gi ar galima maitinti prie mano vaistų dozės  unsure.gif lelytę, gal katra kokia daktarka doctor.gif ? Taip šią naktį skaudėjo širdį, kai mažoji raudojo, kai nedaviau krūties. Abi cry.gif

dideliausios uzuojautos. galiu tik kantrybes palinket - na, kad kazkada viskas susitvarkys:) as pati pravargau apie 2 men. ir ospamox'a ir ibuprofena geriau ( dolmen dar neblogai malsindavo skausma) ir maitinau MP, nors maziulis mano 2 menesiuku tebuvo. Tiesiog pasitariau su pediatre ir ji pasake, kad galima, kad geriau maitint MP, nei perstoti. Tad jei tokiam mazuliui leido, tai tavo mergiotei dar maziau zalos, nes valgo gi pagrinde kieta maista . sakyciau, nesikankinkit, maitinkit MP.
Atsakyti
QUOTE(avesta @ 2009 09 11, 09:38)
dideliausios uzuojautos. galiu tik kantrybes palinket - na, kad kazkada viskas susitvarkys:) as pati pravargau apie 2 men.  ir ospamox'a ir ibuprofena geriau ( dolmen dar neblogai malsindavo skausma) ir maitinau MP, nors maziulis mano 2 menesiuku tebuvo. Tiesiog pasitariau su pediatre ir ji pasake, kad galima, kad geriau maitint MP, nei perstoti. Tad jei tokiam mazuliui leido, tai tavo mergiotei dar maziau zalos, nes valgo gi pagrinde kieta maista . sakyciau, nesikankinkit,  maitinkit MP.

dėkoju už palaikymą 4u.gif dar noriu paklausti, o ką nors organizmui atstatyti vartojote? gal yra kokie tai papildai labiau tinkami žindyvėms g.gif ir gal kokie tai maitinimo ritmai būdavo (čia perskaičiau, kad po vaistų pavartojimo turėdavo praeiti ne mažiau 4 val., kad galima būtų maitinti) unsure.gif
Atsakyti
Jurgita, vaistukai gan stiprūs, bet maitint galite (apie įtaką žindymui turi rašyt vaistų informaciniame lapelyje) vartojant ospamoxą padidinkite skysčių kiekį, ir būtinai reguliarus vartojimas, kas 12 val. (nes 2 kartus dienoje). taip lygiai pasiskirstykite ir ibuprofeną, tik jį gert butinai po valgio. papildomai galit gert jogurto kapsules, bet kad gautusi intervalas tarp antibijotikų 4 val ( kad nesumažintų jo poveikio), o jogurto kapsulės apsaugos žarnyną. Dėl visa ko stebėkite dukrytę, ar nėra bėrimų, kokie viduriukai. Šiaip ospamoxas gan saugus antibijojtikas, bet visada reik stebėt 4u.gif
dar labai svarbu, gal sakė jums odontologė dėl dantukų - skalaut su sūrų virintu vandenukų, kas 1-2 val. tarpais su taip apt paskalaukite medetkų arbata. (skalavimai ištrauks karštį, mažins uždegimą taip pat).
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 09 11, 10:42)
Jurgita, vaistukai gan stiprūs, bet maitint galite (apie įtaką žindymui turi rašyt vaistų informaciniame lapelyje) vartojant ospamoxą padidinkite skysčių kiekį, ir būtinai reguliarus vartojimas, kas 12 val. (nes 2 kartus dienoje). taip lygiai pasiskirstykite ir ibuprofeną, tik jį gert butinai po valgio. papildomai galit gert jogurto kapsules, bet kad gautusi intervalas tarp antibijotikų 4 val ( kad nesumažintų jo poveikio), o jogurto kapsulės apsaugos žarnyną. Dėl visa ko stebėkite dukrytę, ar nėra bėrimų, kokie viduriukai. Šiaip ospamoxas gan saugus antibijojtikas, bet visada reik stebėt  4u.gif
dar labai svarbu, gal sakė jums odontologė dėl dantukų - skalaut su sūrų virintu vandenukų, kas 1-2 val. tarpais su taip apt paskalaukite medetkų arbata. (skalavimai ištrauks karštį, mažins uždegimą taip pat).

Simona, dėkoju už tokį išsamų komentarą aciuks.gif Informaciniame Ospamox lapelyje parašyta, kad antibiotiko patenka į motinos pieną bei (kaip visada) prieš vartojant vaistą pasitarkite su gydytoju arba vaistininku doh.gif (gydytoja odontologė griežtai nepatarė maitinti, vyro mama vaistininkė - taip pat rekomendavo nemaitinti, bent jau šių vaistų vartojimo laikotarpiu) verysad.gif kreipiausi papildomai į savo šeimos daktarę šiuo klausimu, ji mano situaciją pakomentavo taip, kad mano vaikutis jau didelis ir gali pilnai maitintis kietu maistu ir MP pienukas papildytas antibiotikais daugiau vaikiukui kenktų nei duotų naudos, t.y. neaišku ar mano mažylė nealergiška antibiotikams, gali atsirasti jautrumas, viduriavimas unsure.gif Žodžiu, visi aplinkui aiškina, kad susirgdysiu dar ir savo vaikutį ir būčiau visiškai fool.gif , jeigu maitinčiau. Žodžiu, esu visiškai pasimetusi, vidinis intuityvinis balsas išjungtas ir užgožtas išorinės informacijos gausos ir jos skirtumų doh.gif Dabar bandau pienuką nusitraukinėti ir mažylei neduodu cray.gif, bent jau taip bandysiu jį išsaugoti - gal pavyks vis tik neilgai tuos vaistus vartoti beliko - 4 dienos. Odontologė vakar vizito metu pasakė, kad situacija pagerėjo ir atrodo daugiau nepūliuoja, bei prisakė skalauti ramunėlių, medetkų arbatomis arba druskos tirpalu.
Pasistengsiu vaistus vartoti po valgio, bet tarkim pirmą dieną, kad ir kaip norėjus būčiau negalėjau praryti nė kasnio, kančia buvo ne tik, kad nuryti skysčius, kalbėti buvo nerealiai skausminga blink.gif nu dabar atrodo geriau jau rolleyes.gif
Atsakyti
Jurgita, jeigu abejoji ir išeina prisikalbint mažiukę, tai nemaitinkit tas dienas, o kaip ir pati sakote nedaug teliko 4 dienikės. Aš pati turėjau panašią situaciją, tik gėriau amoksliclinas + klavulano rūgštis, 5 dienas. pasitarus su gydytoja, vaistininke (teta). Tačiau stebėjau mažiukę, gėriau labai daug skysčių. viskas buvo gerai.Bet todėl ir rašiau, akd stebėti, nes ypač šviesiems vaikučiams gali būt amoksicilinui (ospamox, ospen ir kt) alergija viduriavimas. Kodėl ibufeną reikia gert po valgio? Nes jo sudedamosioms dalims jautrus skrandis-maistas jį apsaugos.O skalavimai labai gerai, geriausiai veikia su druska, paskui medetokos, ramunėlės. bet skalavimai turi būt dažni.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
mums gydytoja israse 'ospamox' kaui pagrandukui buvo tik 6 d.prazdioj susinervinau -nes as pries vaistus ,bet gydytoja ( moteru akuserinio skyriaus) nuramino ir liepe gerti ir nebijoti . unsure.gif
o sianakt paryciui atsikeliau ir siaubingai skauda ir degina viena kruti .nusitraukiau piena ,bet visviena skauda .reiks gydytojos pasiteirauti kas tai gali buti g.gif gal koks kruties uzdegimas ?niekad taip nebuvo .gal kas susiduret su tokia problema
Atsakyti