QUOTE(Simense @ 2010 08 09, 12:15)
Žinau moterį, kuri nukaršino savo draugę, nes vaikai jos nenorėjo (per 8-erius karšinimo metus jie savo mamą teaplankė gal du tris kartus). Bet jie užrašė jai butą ,,su išslaugymu'' (buvo parašytas testamentas su sąlyga slaugyti). Mirus tai ligonei, butas liko slaugytojai, o šioji savo butą paliko gyventi savo sūnui.
Manau, kad ir mažame miestelyje kuriasi jaunos šeimos ir reikia kokiu nors būdu gauti naujai šeimai ploto (o įpirkti nėra už ką).
žinau ir aš ne vieną tokį atvejį. Motuylės penkiaaukštyje yra 15 negyvenamų butų. Praktiškai viena laiptinė. Ir taip daugelyje namų yra. Niekam, visiškai niekam jų nereikia. Tai va buto, kuris perspektyvoj žada nešti ne pelną, o nuostolius- už šildymą mokėti reikės, niekas ir nenori. Jis ten kainuoja daugių daugiausia 15 tūkstančių, tai kas čia yra, geriausiu atveju dviejų metų atlygis.
Ir tai jis kainuoja ten tiek todėl, kad plastikiniai langai, kad parketas ir kad buitinė technika, ir dujinė nauja. Ten vieno kambario butas.
O motulės draugės, jos jos bendraamžės, ką iš jų paparašysi. Vaikščiojo kompanija į trečio amžiaus universitetą, o dabar...visos jos ligotos.
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 09, 12:26)
Žinau moterį, kuri nukaršino savo draugę, nes vaikai jos nenorėjo (per 8-erius karšinimo metus jie savo mamą teaplankė gal du tris kartus). Bet jie užrašė jai butą ,,su išslaugymu'' (buvo parašytas testamentas su sąlyga slaugyti). Mirus tai ligonei, butas liko slaugytojai, o šioji savo butą paliko gyventi savo sūnui.
Manau, kad ir mažame miestelyje kuriasi jaunos šeimos ir reikia kokiu nors būdu gauti naujai šeimai ploto (o įpirkti nėra už ką).
Papildyta:
Sunku pasakyti, ar ta ,,klajojanti'' anūkė turės tiek ištvermės, kad galėtų dirbti tokį nelengvą darbą. Nors pakalbint galima.
Bet jei yra duktė ir dar anūkas vienas, tai jau ir paspirtis yra. Kažin ar jūs galte pati daug prisidėti. Nebent pinigais (kad ir 50 litų slaugytojui pridėti) arba vakarais ar svaitgaliais kartais padėti. Ir tai būtų labai daug.
Jei liga rimta, tai anksčiau ar vėliau ji progresuos. Tada ir bus kitos galimybės. Bet vien pinigai be žmonių pagalbos rankų mažai ką reiškia.
na jie toli žemaitijoje, o aš Vilniuje. Finansiškai prisidėti tai aš galiu, bet niekas iš manęs tų pinigų neima, su ta intencija, kad kol klajojančioji gyvena/o Vilniuje aš ją ir išlaikau. Na buto nuoma ir maistas. O anūkė nepasirūpins. Tai neįmanoma, tiesiog.