Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (5)

QUOTE(Patriccija @ 2010 07 18, 21:46)
negalejo atsigulti tik sedejo.... I ligonine atsisake grieztai vaziuoti, norejo buti namuose..

Kaip panašu į maniškę...
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2010 07 18, 20:25)
Sveikutes  4u.gif
Simense, as turiu bankininkyste, bet mums patogiau naudotis kortele. Aisku tas kelias yra ir juo naudosiuos, bet koks absurdas, kad neuztenka gydytojo pazymos naujai gauti  g.gif  Tai negi dabar eiti kryziaus kelius del  to oficialaus nustatymo, tik tam, kad gautumem banko kortele. Nesuprantu, kaip daro kiti  g.gif Nes gyventi nenaudojant nei pensijos nei slaugos pinigeliu butu per sunku, o ir nelogiska. Juk kazkoks budas tvarkyti pinigus turi buti, gal nuo saskaitos galima nuimineti?
O as ja antra karta sia pazyma gaunu be mamos. Na skaiciuko pazymos tiksliai nepamenu. Ir pasirasineju visur uz ja, ir niekur nekilo bedu. Visur viskas skirtingai, niekur nera tvarkos Lietuvelej  doh.gif

O vat man ir iškils šita problema - piniginė. Tėvo kortelė baigiasi jau šį mėnesį, o jis neturi jokios internetinės bankininkystės - nieko... Bandysiu paskutinę galimybę - Sodroj paaiškinti situaciją ir paprašyti, kad pensiją neštų į namus. Priešingu atveju bus man per sunku finansiškai verysad.gif

QUOTE(Simense @ 2010 07 18, 20:48)
Kokia įdomi tvarka - pasirašyti žmogui, kuris nepajėgia.  g.gif Na, gal tai mums duodami Dievulio išbandymai. Būna, kad įstatymai kai kada nesudera.  verysad.gif Reikia laiko.
O dėl tų pinigėlių, tai taip jau gal ir liks jam iki pabaigos. mastau.gif Gal dėl to gėrimo jis tik šiaip mesteli, nes jis nori būti saugus. Ir tik turėdamas pakankamai pinigų turbūt jis jaučiasi saugus.  sad.gif

Na, jis gėrė. Gėrė visą gyvenimą, ir dabar, kai buvau aptvarkyti jo buto, pilni namai alkoholio. Nuo pirmos dienos ligoninėj prašo alaus. Pripratimas - antras prigimimas...

Sveikutes,
teko ir man slaugyti senuciuke mamyte, kuri 2008m.kovo 20 d. mire mano namuose budama 87 metu. Laikykites, nepasakykit negero zodelio, nes po to prisiminus gaila uz tokius negerus zodzius pasakytus. Niekas nepaprotino, kad jau mamytei ir nuo skausmo reikejo ka nors suleisti, ja dusino , gal savaite laiko negalejo atsigulti tik sedejo.... sededama ir numire, kai as laikiau jos rankeles savosiose. Tris kartu ikvepe, ikvepe ir neiskvepe... I ligonine atsisake grieztai vaziuoti, norejo buti namuose..

Užuojauta tau ir stiprybės 4u.gif Labai svarbu, kad buvai šalia wub.gif
Atsakyti
Aciu Awitai uz graziai sukurta nauja musu tokia skausminga temute.

Sveikutes,
teko ir man slaugyti senuciuke mamyte, kuri 2008m.kovo 20 d. mire mano namuose budama 87 metu. Laikykites, nepasakykit negero zodelio, nes po to prisiminus gaila uz tokius negerus zodzius pasakytus. Niekas nepaprotino, kad jau mamytei ir nuo skausmo reikejo ka nors suleisti, ja dusino , gal savaite laiko negalejo atsigulti tik sedejo.... sededama ir numire, kai as laikiau jos rankeles savosiose. Tris kartu ikvepe, ikvepe ir neiskvepe... I ligonine atsisake grieztai vaziuoti, norejo buti namuose..

Aciu, kad uzsukai, pasidalinai. Kaip graziai islydejai savo mamyte wub.gif
Atsakyti
as turiu bankininkyste, bet mums patogiau naudotis kortele. Aisku tas kelias yra ir juo naudosiuos, bet koks absurdas, kad neuztenka gydytojo pazymos naujai gauti  g.gif  Tai negi dabar eiti kryziaus kelius del  to oficialaus nustatymo, tik tam, kad gautumem banko kortele.

Aš nieko daugiau neturėjau, tik šitą bankininkystę - ir visai gerai verčiausi. Visi Tėčio pinigėliai ateidavo į sąskaitą, o aš persivesdavau iš jos į saviškę, kiek reikėdavo. Tai gal ir tu taip daryk?.. Jei neturi, verčiau jau atsidaryk savo sąskaitą su kortele, kad naudotumeis, kaip įprasčiau. Ir, aišku, tas daaaug paprasčiau, negu visi tie kryžiaus keliai.
Ačiū Awitai už naujus namus 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes  4u.gif
Simense, as turiu bankininkyste, bet mums patogiau naudotis kortele. Aisku tas kelias yra ir juo naudosiuos, bet koks absurdas, kad neuztenka gydytojo pazymos naujai gauti  g.gif  Tai negi dabar eiti kryziaus kelius del  to oficialaus nustatymo, tik tam, kad gautumem banko kortele. Nesuprantu, kaip daro kiti  g.gif Nes gyventi nenaudojant nei pensijos nei slaugos pinigeliu butu per sunku, o ir nelogiska. Juk kazkoks budas tvarkyti pinigus turi buti, gal nuo saskaitos galima nuimineti?

Jau rasiau anksciau, bet pasikartosiu: kai baigesi mamos korteles galiojimas, nuejau į banką, pasakiau, kad mama nevaiksto. Man dave tuščią blanką, ant kurio namie mama pasirašė, po to darbuotoja užpildė, ir gavome naują kortelę thumbup.gif Toks kelias įmanomas, jei žmogus sugeba pasirašyti.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2010 07 19, 10:28)
Jau rasiau anksciau, bet pasikartosiu: kai baigesi mamos korteles galiojimas, nuejau į banką, pasakiau, kad mama nevaiksto. Man dave tuščią blanką, ant kurio namie mama pasirašė, po to darbuotoja užpildė, ir gavome naują kortelę thumbup.gif Toks kelias įmanomas, jei žmogus sugeba pasirašyti.

Aš irgi taip pasakiau. Man pasakė - kvieskitės notarą, tvarkykitės įgaliojimą. Apie blanko davimą net girdėti nenorėjo... verysad.gif
Atsakyti
Gaila. Reiskia, mums tiesiog pasiseke, pasitaike zmogiska darbuotoja, aciu jai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kabarksta: 19 liepos 2010 - 11:53
QUOTE(kabarksta @ 2010 07 19, 10:28)

Pradziai pabandysiu ir as sitaip.Aisku mama nepasirasys, nu bet as pasirasysiu, uz kampo rolleyes.gif O jei neduos, tada pervedinesiu tetei i kortele. Bet jis susimaiso tada labai. Vat kaip nelogiska viskas. Na jei sodra nestu i namus, bet pas mus tikrai nenestu, nes toli, tai kaip tada slauga g.gif Taip ir prisidirba pati valstybe sau islaidu doh.gif

Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2010 07 19, 17:26)
tada pervedinesiu tetei i kortele. Bet jis susimaiso tada labai. Vat kaip nelogiska viskas. Na jei sodra nestu i namus, bet pas mus tikrai nenestu, nes toli, tai kaip tada slauga  g.gif Taip  ir prisidirba pati valstybe sau islaidu  doh.gif

Yra toks dalykas kaip skirtingi bankai arba skirtingos kortelės, kad nesusimaišytų. Kainuos tik pervedimai į kitą banką (kartas apie tris litus), bet tada tikrai nesusimaišysit. Pigiau būtų tame pačiame banke, tik kita kortelė. Pvz., jei turi ,,Maestro'', tai ,,Visa'', ar atvirkščiai.
Papildyta:
Valstybė saugo žmogaus pinigus. Tai gerai. O kaip žmonės savo šeimoje sprendžia finansines problemas, sutarimo reikalas.
Atsakyti

Sveikos, moterys...

nežinau nuo kaip pradėti... Prieš keletą dienų su broliu gavome skambutį, kad tėvas ligoninėj. Skambino jo dabartinė moteris, su mūsų mama jau daug metų išsiskyręs. Tėvas diabetikas, tad negali nei sunkai dirbti, nei ko daugiau, nei stiklinė alaus. Bet kaip supratom, susipyko jie, jis su kaimynu užgėrė (o su jo liga tai vos ne mirtis), po kelių dienų išvežė jį reanimaciją. Dabar guli paprastoje jau palatoje. Ta jo motriška jau privengia jį lankyti arba tiesiai švieisiai tariant, mes manome, kad jau juom norėtų kuo greičiau atsikratyti, nes mato, kad reikia kuo daugiau rūpintis, sveikata neina gerys, o jis neina jaunyn. verysad.gif

Tai dabar tėvas garsiai pradėjo galvoti, kaip jam būtų gerai gyventi pas mus (pas mane ar pas brolį), bet mes net nevįstom tokios minties - apie tai net negali būti minties. Mes gyvename savo gyvenimus, bandome stotis ant kojų (o ta krizė davė ne tik per galvą, bet ir per kišenę), o tėvas palikęs motiną pradėjo gyventi savo gyvenimėlį... Pradžioj jam buvo gerai su mūsų mama, po to su kiromis moterimis, o dabar jau būtų gerai ir pas vaikus blink.gif .... O vaikytė, paauglystė mums su juom nebuvo žavinga - buvom reikalingi (kaip Lauruška sakė) tik laukams ravėti, derliui turguje pardavinėti... na jam buvome kenkėjai tik... mamos išvis buvo gaila (iki šiol neatsidžiaugiame, kad jie pagaliau tadaise išsiskyrė, net kaimynės, turėdamos tokius despotus namuose iki šiol, pavydėjo mamai skytybų).

padrikos tos mano mintys... Tik kaip tėvui ramiai pasakyti, kad jis nebėra laukiamas mūsų namuose ir jei jau norės, galėsime padėti susirasti gyvenimą senelių namuose ar pnš. mellow.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2010 07 22, 21:16)

Tai dabar tėvas garsiai pradėjo galvoti, kaip jam būtų gerai gyventi pas mus (pas mane ar pas brolį), bet mes net nevįstom tokios minties - apie tai net negali būti minties.

Va kaip reikia gyventi tvarkingą gyvenimą, ar bent jau vaikais sąžiningai rūpintis, mylėti, - daug kas apie negalią ar senatvę tada negalvoja verysad.gif
Mus tai mokino, kad tėvas yra tėvas, koks jis bebūtų unsure.gif
Jei jūs taip nuspręndėte, tai, manau, reikia ramiai ir aiškiai pasakyti, kad bus juo pasirūpinta, nebus paliktas likimo valiai, tačiau patys sąlygų neturit. Tik nelaukit ilgai, lai nepuoselėja vilčių ... unsure.gif Gaila kažkaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 07 22, 21:54)
Mus tai mokino, kad tėvas yra tėvas, koks jis bebūtų  unsure.gif
Jei jūs taip nuspręndėte, tai, manau, reikia ramiai ir aiškiai pasakyti, kad bus juo pasirūpinta, nebus paliktas likimo valiai, tačiau patys sąlygų neturit. Tik nelaukit ilgai, lai nepuoselėja vilčių ...  unsure.gif Gaila kažkaip  blush2.gif

Suprantu, ir aš taip norėčiau pasielgti, bet per daug jau to skausmo užsilikę yra dar nuo paauglystės.

Įdomiausia, kad jis net nepaklausė mūsų, vaikų (ir vaikų šeimos narių), ar yra tų galimybių, ar yra galų gale to noro - kaip sakant - čia lazda atsisuka antru galu, deja. Tėvas pats siekė tokio gyvenimo, pats jį pasirėdė, o dabar galvoja, kaip čia padaryti, kad mes jį popintume. Bet jau pozno doktor, bolnioj umier - kuo toliau, tuo aš mažiau jam jaučiu kokių nors jausmų ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 22 liepos 2010 - 21:41