Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (5)

Sveika, syri 4u.gif
Pritariu Awitai - pasikalbėkit su tėvu kuo greičiau ir viską išsiaiškinsit... Kad, atėjus laikui vykti namo iš ligoninės, nesistumdytumėt, į kuriuos namus važiuoti mirksiukas.gif
Tėvas lieka tėvu - teisingai, bet... ir aš mąsčiau - ar jis vertas to, kad mano šeima kardinaliai keistų savo gyvenimą? kad jis vėl įsibrautų ten, ką aš stačiau sunkiai ir kantriai 15 metų? Ir nusprendžiau, kad pasirūpinti juo - mano pareiga, bet kaip tą padarysiu - nuspręsti yra mano teisė...
Stiprybės tau, syri 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauruška: 22 liepos 2010 - 22:13
Labas, sunkus atvejis, bet as kuo nuosirdziausiai patariu pasielgti taip, kad paskui visa gyvenima nereiketu sau priekaistauti.
Svarbiausia nuosirdziai pakalbek su tevuku, pasakyk apie jusu gyvenimo salygas ir t.t., kad seneliu namuose ji lankysite, neuzmirsite.
Siaip keista,kad suauges zmogus apie teti neturi jokiu graziu, mielu prisiminimu.
Mano tevukai abu jau atgule amzino poilsio, bet man ju visada truksta.
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2010 07 22, 23:13)
pasirūpinti juo - mano pareiga, bet kaip tą padarysiu - nuspręsti yra mano teisė...

Manau labai teisingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2010 07 22, 22:13)
pasirūpinti juo - mano pareiga, bet kaip tą padarysiu - nuspręsti yra mano teisė...

Yra labai didelė skalė pasirūpinti. Nuo gyvenimo kartu vienuose namuose iki atnešimo valgyti vieną kartą per mėnesį (jei gyvens toli) ar vieną kartą per savaitę į senelių namus. mastau.gif
Sunku, kai tokias dilemas reikia spręsti. verysad.gif Sunku priimti. O ir priėmus, kažin, ar kas labai pasikeis. Ar bus įmanoma gyvent kartu? g.gif
Stiprybės ieškant tinkamo jums ir jam varianto. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Seniai berašiau, tik skaičiau ir skaičiau ... pasakojau čia apie savo senelį (86m), kuriuo rūpinasi mano mama. Kaip ir nieko nepasikeitė. Gyvena jis savame pasaulėlyje.. vis eina kažkur.. laukia kažko. Tik va užsispyrimo kiek išlikę... nenoriu, nereikia, nelįskit ir pan. kaip ir anksčiau taip ir dabar probema didžiausia, matyt, naktį.. kažkiek užmiega, o tada prabunda, ir keliasi.. tai eiti reikia, tai kojos jam nepatogei: 'galbūt, kažkas tempia jam jas' ir pan. Gydytoja išrašė Tiapridal'io ampules (taip pat vartoja buronil ir yasnal), jei naktį neišeitų suitvarkyti, gal esate, kas nors bandę jas? Kolkas rimtų bėdų su pragulomis nėra, kaip ir pradžioje buvo kažkas, bet čia jau minėtom priemonėm viskas susitvarkė.. Tena prausiklis ir Sulfargino tepalas. Moteris, kuri savo tėvuką praslaugė daugiau nei 10 metų sakė, jog nei vienos pragulos neturėjo - kasdien trynė, masažavo su Kamparo aliejumi, berods. Bet kaip ir visada gyvenime dažniausiai bėda po vieną nevaikšto. Senelei sausį diagnozavo vėžį, operavo, lyg ir taisėsi, bent jau manėm taip. bet pasirodo, kad viskas tik blogėja. išplitusios metastazės.. tai dabar jau pusę metų mama rūpinasi ne tik savo tėvuku bet dar ir mamyte. Aišku jos nekamuoja alzhaimeris, bet reikia nuolatinės priežiūros. Dingsta apetitas, vis daugiau lovoje laiko praleidžia, kamuoja dusulys, kadangi vėžys yra minkštųjų audinių, tai atsiveria žaizdos. O šiaip norėjau pasakyti, kad didžiuojuosi visomis Jumis ir savo Mamyte... esate šaunios, stiprios, kantrios ir besalygiškai mylinčios savo artimuosiuos, nepabūgusios jokių sunkumų. Sekmės visoms, stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Taip, tik stiprybes ir supratimo savo artmiesiems, galu gale ir mes pasensime rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brokensmile @ 2010 07 23, 20:20)
Gydytoja išrašė Tiapridal'io ampules (taip pat vartoja buronil ir yasnal), jei naktį neišeitų suitvarkyti, gal esate, kas nors bandę jas?

Na, nežinau, kaip ten su ampulėmis besiblaškančiam žmogui. Jeigu jau sako ,,nelįskit'', tai vargu ar prisileis tokią ,,prievartą''? g.gif Be to, ir skauda. Ar ne geriau tabletės? Jas gali ir su kokia arbata ar kompotu sutrynus suduot (juk gert tai galima įsiūlyt), o čia adatos. mastau.gif
Atsakyti
Labas, ampoles veiksmingesnes.
Atsakyti
QUOTE(sann @ 2010 07 24, 10:38)
Labas, ampoles veiksmingesnes.

Taip, šiek tiek. Bet kaip jis jaučiasi, kai jas leidžiate?
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 07 23, 09:42)
Yra labai didelė skalė pasirūpinti. Nuo gyvenimo kartu vienuose namuose iki atnešimo valgyti vieną kartą per mėnesį (jei gyvens toli) ar vieną kartą per savaitę į senelių namus.  mastau.gif

Jei jau sprendžiame tokias dilemas, manau, atnešimu valgyti vieną kartą į mėnesį neapsiribosime mirksiukas.gif
O aš kitą savaitę jau tikiuosi gauti registruotu paštu atsakymą iš NDNT dėl specialiųjų poreikių - pagaliau galėsiu pastatyti tėvuką į eilę dėl lovos, čiužinio ir kt. dalykų. Aišku, tikiuosi, kad jam bus pripažinta SP-1. g.gif Beje, galiu pasidžiaugti - košę jis valgo pats thumbup.gif Su sriuba tik reikia pagalbos... ax.gif Bet protiškai vis tas pats - reikalų begalė, visi jo laukia, su visais susitaręs, visur jis skuba, tiesiog valandom gali išvardinti savo dienotvarkę, nors neprisimena, ar valgė pusryčius verysad.gif
Atsakyti
Viskas bus gerai,patikek. Bus sunku, bet po truputuka susitvarkysi 4u.gif
Atsakyti
Ta problema su nemiga ir blaškymusi nėra pastovi. Kartais tiesiog visą naktį nemiega. Užmiega, nubunda ir viskas. Šiaip jis jėgos nenaudoja, nesistumdo. Kaip ir minėjau, tiesiog išsigalvoja kažką tokio, kaip kojos krenta, kojom nepatogu ir pan. jei nereaguoji prasideda kitas etapas: "O Dieve, Dieve... ir t.t." ir tai kartoti gali daugybę kartu. Gal tai ir atrodo barbariškai imti ir suleisti vaistus, bet kartais jau nebežinai, ką ir daryti. O kažkokiių raminančių tablečių pastoviai davinėti nesinori, tada bus kaip ir pastovus slopinimas, pradings išvis savame pasaulyje.. gydytojus siūlymas buvo toks, jog tieiog greit suveiks ir nepastoviam naudojimui, o tik tai atvejais, kai nebėra, ką daryti...
Atsakyti