Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(Pumma78 @ 2012 09 25, 15:55)
As tai irgi cia matau tik gelytes.  unsure.gif
Kad aiskiau butu, gal bonsais tokius medelius galima vadint http://www.chinesebo...se-bonsai-tree/  nes tikrai atsiras tokiu, kurie susigundys tokiais "tipo" bonsiukais. Bet iki bonsu jiems dar .....n...... metu, tad neklaidinkit zmoniu.

...ir kaina jau siek tiek i ta puse.... Turbut irgi su pristaymu i namus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2012 09 25, 19:38)
...ir kaina jau siek tiek i ta puse.... Turbut irgi su pristaymu i namus biggrin.gif

Na taip, as irgi atkreipiau demesi i "bonsine" kaina biggrin.gif
Atsakyti
Negazdinkit zmoniu,peikdami centruose pirktus bonsiukus..O tai visai tema numirs,nes niekas nenores rodytis g.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
skaitau skaitau, ir kažkaip ar nedaskaitau ar nelabai diskutavote apie bonsų paruošimą žiemai? Pas mane auga, tiksliau bandom augint, kriaušė, tuja, pušis ir dar kažkoks tuja ar kadagys. Jiems visiems jau bus 3-4 žiema. Praeitų žiemų patirtis laikyti juos lauke pamokė kad- negalima jų palikti šiltnamyje, kad ir įkastų su vazonais į žemę- iššąlo taip palikti, tiek parduotuviniai neseniai aptarti, tiek miškiniai. Dabartiniai žiemoja šalia šiltnamio, po pusnimis, bet kažkaip pavasarį sunkiai atsigavinėja- pušelė tai dar dar, kriaušė irgi padoriai, bet vat tuja ir kadagys ar kažkas tokio- sunkiau, po žiemos nurudavo labai, bet gyvi, jau dabar atgavo spalvą, bet vaizdas nekoks dar,o jau kita žiema prieš akis. Gal jiems seklesnių pusnų žiemai reikia paieškot, ar kaip? Viduje nežadu jų kankint ir augint, laukiniai nuo išdygimo jie pas mane. Gal pirma lapais kokiais apdėt kai jau šaltukas pradės spaust ar ką daryt? gaila man juos taip kankint, patarkit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 26, 23:47)
........., bet kažkaip pavasarį sunkiai atsigavinėja- pušelė tai dar dar, kriaušė irgi padoriai, bet vat tuja ir kadagys ar kažkas tokio- sunkiau, po žiemos nurudavo labai, bet gyvi, jau dabar atgavo spalvą, bet vaizdas nekoks dar,o jau kita žiema prieš akis. Gal jiems seklesnių pusnų žiemai reikia paieškot, ar kaip?...... 

1. Uz sniego danga geresnes apsaugos nuo salciu nerasite. Tik kartais gerai spusteli dar nesant sniegui.... blink.gif sito reiketu bijoti... Jei po to ir apsninga, tai jau gali buti ir velu... Bet musu miskuose augantiems spygliuociams tai neturetu buti aktualu...
2. Po ziemos nurudave kadagiai gali buti ir ne nuo salcio, juolab, jei atsigavo... Spygliuocius daznai nudegina pavasarine saule kad lauke dar buna -10 -15 laipsniu. Jei norite grazius spygliuocius tureti - vasario menesi apriskite agroplevele - ji apsaugos nuo aktyvios pavasarines saules.
Atsakyti
tai vat kaip apsaugot kol dar sniego nėra?
pas mane jie žiemoja pristatyti prie šiaurinės šiltnamio sienos, nemanau kad saulė juos padoriai apšviečia kad nuplikyt g.gif Bet agroplėvelę reikės išbandyt, nes ir daugiau tokių augalų yra kur reiktų pridengt pavasarėjant. reikės kartu sustatyt ir uždengt. Ačiū už patarimą.
Dar klausimas- kriaušė pas mane ne bonsiniam vazone o paprastam aukštam, gal 20cm auga, baisu šknus karpyt kad nenumirotų, ar galima jame ir palikt ir formuot, ar geriau kankint ir kišt į žemą? (suprantu kad esmė tame kad minimum šaknų ir maximum vaizdo turi būt, bet šio augalo kažkaip gailoka blush2.gif
Atsakyti
As praeita ziema pasidariau improvizuota siltnami is pleveles ir pulistirolo deziu. Vazonus sudejau i dezes ir uzpyliau durpemis,kad saknys nepersaltu ir vazonai neskiltu. Sia ziema spygliuocius visai paliksiu lauke,o lapuocius kisiu i siltnami. kad negautu zvarbaus vejo.
Atsakyti
user posted image

Seiki, galbūt kas nors žinote, kaip vadinasi šitas medelis? Gavau jį dovanų ir net neturiu žalio supratimo nuo ko pradėti juo rūpintis, prisiskaičiau visokių forumų, bet nepavyko rasti šio medelio pavadinimo, gal kas nors žinote?

Ar jis meta lapelius todėl, kad mažai laistau, o gal perdaug? jis mėgsta šviesą ar tamsą? Ar būtini specialūs įrankai ar galima karpyti paparastomis žirklutėmis, kurias vietas kirpti?? smile.gif

Labai lauksiu Jūsų patarimų ir žinių smile.gif
Atsakyti
savaitgalio grobis
Tik i puoda nekreipkit demesio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 02 spalio 2012 - 10:13
Geresnis varijantas negu pirkti is prekybcentrio bonsiuka.
Papildyta:
Atsakymas i klausima kaip ziemoja bonsai smile.gif
Atsakyti
Pradedu bandy,ma. Nusipirkau pacio pigiausio kaciu kraiko. 8 litrai -12 litu. Substancija labai panasi i akadama zeme,tik granules siektiek kietesnes uz akadamos zeme ir siektiek smulkesnes. Manau puikiai tiks vietoj akadamos. Manau todel kad esu skaites forume kaip vienas zmogiukas anglijoje jau jy kelinti metai sekmingai naudoja. Tiesa pasakius akadama jokio stebuklo,tik degintas molis.
Beje,as pats taippat ne LT,bet manau kad ir LT galima rasti analogu. Ipyliau i induka paziureti kokio stovio bus po ziemos sezono sis kraikas. Jei nesuirs,tada puiku.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 06, 09:11)
Pradedu bandy,ma. Nusipirkau pacio pigiausio kaciu kraiko. 8 litrai -12 litu. Substancija labai panasi i akadama zeme,tik granules siektiek kietesnes uz akadamos zeme ir siektiek smulkesnes.  Manau puikiai tiks  vietoj akadamos. Manau todel kad esu skaites forume kaip vienas zmogiukas anglijoje jau jy kelinti metai sekmingai naudoja. Tiesa pasakius akadama jokio stebuklo,tik degintas molis.
Beje,as pats taippat ne LT,bet manau kad ir LT galima rasti analogu.  Ipyliau i induka paziureti kokio stovio bus po ziemos sezono sis kraikas. Jei nesuirs,tada puiku.

O ruošiatės po to visiškai į vien kraiką sodinti, ar maišyti su kuo nors? Aš persodinau viena pirktinį medelį ir dar kelis į kraiko ir durpių mišinį. Kraiko forma sakyčiau laikosi puikiai jau beveik metai. Nepastebėjau, kad būtų sutrupėję.
Tiesa mano kraikas buvo ne pats pigiausias, o vienas iš bragesniu, bet vis tiek didelis maišas 25lt. Kraikas šviesus, tai dar ir viršuj papuošti tinka.

O vat dėl sodinimo į vieną, tai bijočiau, nes maniškis toks smulkus gana ir aštriais kampučiais tos granulės. Prisigeria vandens, pasidaro sunkus ir sukrenta dideliu svoriu.

Plius nelabai mokėčiau aš laistyti tinkamai, nes tas kraikas sugeria vandenį, betgi jo paskirtis jo atgal neišleist, tai vargiai ar augalas sugebėtų pasisavint vandens iš jo. Vadinasi gautų tik tiek, kiek laistant pasisavintų. Tada tikriausiai reiktų nardinti į vandenį vazoną, bet dėl šito vėl skaičiau dviprasmiškų nuomonių.

Vieni sako, kad taip ir reik daryt, neva tada sena deguonis išstumiama, nauja patenka į dirvą. Kiti sako atvirkščiai, kad čia augalo šaknų dusinimas... vat ir žinok kaip ten...

Įdomu, kaip jūs ketinat daryt smile.gif
Atsakyti