Įkraunama...
Įkraunama...

Gal žinote kur įsigyti tarką?

Gal žinot, kur parduodamos Borner tarkos? Man nereikia tų bais mandrų su visokiais priedais ir kyšančiais metaliniais ryklio dantimis (tokią turiu ir bijau jos, kaip velnio... smile.gif ). Norisi paprastos, liaudiškai vadinamos „burokinės“, tinkančios morkoms/burokams tarkuoti, su tokiais va reikalavimais:
1. tarkuoja į abi puses
2. stambiai ir dailiais šniūreliais

Žinau, kad tokios gyvena Gariūnuose, bet nesinori ten grūstis. Manyčiau, jog jų turėtų būti ir mieste (Vilniaus). O kur? Gal žinot? Ir kuom pačios tarkuojat morkas (salierus, burokus, etc.) ir esat patenkintos?

Atsakyti
Na, nepatikėsiu, jog nė viena netarkuoja morkų rankine tarka, o jei tarkuoja, kad laiko tarką tik kankinimo įrankiu. smile.gif Klokit, kaip yra!

Atsakyti
Na ką, pati paklausiau, pati ir atsakysiu. smile.gif Per inetą radau, jog geros (Borner) tarkos gyvena Silit parduotuvėje (Vilniuje prieš CUP‘ą). Galvojau, kad čia jos bus brangios, bet ne – su 3 Lt nuolaida kainuoja tiek pat kaip Gariūnuose – 25 Lt už štuką. Nusipirkau 2: vieną žaibu (mat į abi puses) tarkuojančia šiaudeliais (kaip morkos korėjietiškose salotose), o kitą tarkuojančią griežinėliais su bangele ant paviršiaus, skylėtomis grotelėmis ir dar kitaip. Pastaroji buvo mano svajonė, nes turiu garų puodą, kuriame garinu daržoves ir norėjosi, kad jos būtų gražios, kaip prabangiame restorane. Dabar bus. Švieži agurkai, cukinijos pridrožti su tokia tarka irgi gražiau žiūrėsi ant vaišių stalo.

Žodžiu, įsigijau, ko norėjau, ir jums rekomenduoju. Skanaus ir sėkmės nenusitarkuojant pirštų. smile.gif

Atsakyti
Ir aš turiu BORNER tarką, pirktą iš silit parduotuvės...superinė thumbup.gif
Atsakyti
Pirkau Borner tarką (oranžinę), galiu pasakyti, kad nemoku naudotis verysad.gif
Kartu įdėta knygelė, bet išsamiai nieko nepaiškinta. Bandžiau tarkuoti kopūstą, krenta jis man iš to dėklo blink.gif Gal pasidalinsite, kas turite šią prekę ir kuriuo priedu tarkuojate kopūstą? Jaučiu, kad reikia su ja susigyventi, t.y pajausti?
Dedu kopūsto gabaliuką į dėtuvę, pradžioje gerai tarkuoja, po to neišeina tolygiai pasapausti ir visa užmautoji dalis nukrenta nuo laikiklio. Nelabai įsivaizduoju, kaip galima supjaustyti pomidorus, citrinas, o tuo labiau dešrą.
Ar jums iš karto pavyko? Netikiu, kad ji nėra nepatogi, nes kiek žinau, daug barų naudoja, juk nevargtų kitu atveju...
Atsakyti
Greitai bus Kaziuko mugė. Manau ten galima bus rasti tarkų, kurios viską tarkuoja smile.gif
Atsakyti
O man is to BORNER oranzines tarkos laikyklio ne iskrenta,labai patogu ir greitai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
geriausios tarkos is turgelio mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, nusipirkau TESCOMA tarka su keturiais skirtingais antgaliukais ir tuo tokiu laikikliu i kuri darzove isistato smile.gif Nu nemoku tarkuot ir viskas doh.gif kokio ilgio pvz morka reikia ten ideti? As jei ilgesne pamaunu, tai ant tos tarkos normaliai neuzsideda, vyras juokais leipo pamates biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lesia @ 2009 02 21, 18:04)
O man is to BORNER oranzines tarkos laikyklio ne iskrenta,labai patogu ir greitai gaunasi  thumbup.gif

ar sita laikikli turi galvoje?
http://www.intero.lt...s-darzovei.html
Atsakyti
Turėjau ir aš borner tarką, tik ji man gulėjo, gulėjo, kol pribrendau ją perleisti kitai gaspadinei biggrin.gif tarkuoja ji nepriekaištingai, tik man lygiai tą patį daro ir aštrūs peiliai, tik plovimo paskui mažiau drinks_cheers.gif o čia man jau privalumas thumbup.gif galų gale supratau, kad man tereikia tik burokinės ir kaip burokinė tik smulkesnė.
gal kas bandėt tokią? kažin ar patogu tarkuoti su ja?
user posted image
ar geriau tokia paprastutė?
user posted image
Atsakyti