Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunietes diskutuojam toliau... (10 tema)

QUOTE(Silent night @ 2010 07 26, 10:31)
g.gif  g.gif
o kur aš rašiau apie tai, kad jis atstos šildymą blink.gif

mes planuojam dėti rekuperatorių ir kondicionavimo sistemą. gerai rekupai žiauriai, žiema, kai šalta, kai langus baisu praverti, rekupas atidirba su kaupu, name šviežias, grynas oras, o svarbiausia, kad oras šiltas, ir patalpų neatšaldo.
Atsakyti
Silent night, kokį sienųū grindų ir lubų apšiltinimą planuojate? Aš irgi noriu bent artimo pasyviam smile.gif bet vien tai kad bus židinys tai jau nesigaus pasyvus. Pas mus bus rekuperatorius. Pasyvaus be rekupo net neįsivaizduoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 07 26, 10:42)
Silent night, kokį sienųū grindų ir lubų apšiltinimą planuojate? Aš irgi noriu bent artimo pasyviam smile.gif bet vien tai kad bus židinys tai jau nesigaus pasyvus. Pas mus bus rekuperatorius. Pasyvaus be rekupo net neįsivaizduoju wink.gif

Planuojama (kol kas, dar laiko yra persigalvoti) blokeliai ir putų polisterolis, pasiekiant sienos-stogo-grindų varžą ne mažiau 7 (sienų apie 10)
Tai pas mus siena gausis berods 70 cm, nepamenu blush2.gif rodė architektas viską kai buvom susitikę, bet kažkaip pernelyg nesigilinau, kai gausiu konstrukcinę dalį tada jau galėsiu tiksliai įvardinti 4u.gif
Namas bus be židinio (būtent dėl pasyvumo), su mažais langais
O dėl rekuperatoriaus žinau, kad pasyvas be jo neįmanomas, bet taip pat girdėjau, kad žmonės patys konstruoja juos (aišku ne tokius našius, bet ir kaina nėra didelė). Tai įdomu viskas apie vėdinimą, renku informaciją apie rekuperatorius, ir keistai nelabai neigiamo ką radau, tad ir kilo klausimas ar jie iš tiesų tokie geri, ar tik gera reklama jų cool.gif
Atsakyti
Na vėdinimo temą paskaitinėk. Žmonės domisi, skaičiuoja ir nusprendžia patys. Ir tas yra gerai smile.gif pati vėdinimu užsiimu ir pas save rekupui vietą jau numačiau, bet kokį dėsiu dar nenusprendžiau, turi būti ypač efektyvus šilumokaitis, ko savadarbiams abejoju ar pavyksta pasiekti (nekalbu apie savadarbius požeminius šilumokaičius įeinančiam orui papildomai pašildyti ar atvėsinti - tai tik papildoma priemonė prie gero rekupo)
Papildyta:
Kokius blokelius pasirinkot?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 07 26, 11:12)
Na vėdinimo temą paskaitinėk. Žmonės domisi, skaičiuoja ir nusprendžia patys. Ir tas yra gerai smile.gif pati vėdinimu užsiimu ir pas save rekupui vietą jau numačiau, bet kokį dėsiu dar nenusprendžiau, turi būti ypač efektyvus šilumokaitis, ko savadarbiams abejoju ar pavyksta pasiekti (nekalbu apie savadarbius požeminius šilumokaičius įeinančiam orui papildomai pašildyti ar atvėsinti - tai tik papildoma priemonė prie gero rekupo)
Papildyta:

jo apie vėdinimą ir skaitinėju dabar, sakiau kažkur konspektuoti reik, nes perdaug info doh.gif blush2.gif
O konkrečiai mes dar nieko nepasirinkę, viskas vyksta kol kas tik popieriuje 4u.gif bet planuose rokų keramika arba aeroc
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2010 07 26, 10:24)
man rodos jūs pats nelabai suprantat kas yra rekuperatorius  blink.gif
tai pirmiausia vėdinimo sistema, ir su rekuperatorium yra reikalinga normali šildymo sistema, rekuperatorius namų nešildo.

Na ir užsipuolėt lotuliukas.gif juk kalba eina apie pasyvų namą
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 07 26, 11:12)
Papildyta:

rekomenduok gerus rekupus, nes mes irgi informacijos krūvą turim, pasirinkti labai sunku. O gal pati ir projektuoji visa šitą reikalą?
Atsakyti
QUOTE(Silent night @ 2010 07 26, 11:14)
jo apie vėdinimą ir skaitinėju dabar, sakiau kažkur konspektuoti reik, nes perdaug info doh.gif  blush2.gif
O konkrečiai mes dar nieko nepasirinkę, viskas vyksta kol kas tik popieriuje 4u.gif bet planuose rokų keramika arba aeroc

Esmė manau, kad neverta investuoti į blokelio storį, geriau jau storesnė izoliacija. Tai kažkaip ir įdomu iš kur 70cm gaunasi. pas mane apie 45cm gausis, o varža virš 8. Stogas apie 9,5.
Atsakyti
Mes irgi mastom apie rekupa ax.gif Bet dar galutinai neesam apsisprende,priklausys nuo to kiek visa sistema mums atsieis g.gif Bet kiek skaitinejau,tai irgi neradau blogu atsiliepimu ,tik gerus,na kas turi patenkinti drinks_cheers.gif Manau tikrai saunu namuose tureti gryna ora. O kazin su juo imanoma esant reikalui kazkaip ir kondicionavimo sistema sujungt,ar as jau cia nusisneku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2010 07 23, 16:41)
va va aktuali tema juodgrindės kaip jas darėte? ka po ko ant ko dėjote, prašom detaliai  rolleyes.gif

ant sutankinto smėlio dėjo plėvelę 200 mikronų, tada armatūrinį tinklelį (d4mm, akis 150mm), ir betonavo.

Žiūriu apie sąmatas kalbat, mes tfu tfu tfu beveik pagal planą einam, dėžė be langų bus nepilnai 100t. Stogas - brangus malonumas doh.gif jaučiu 40t sukainuos blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naughty Lady: 26 liepos 2010 - 11:30
QUOTE(Giedruolė @ 2010 07 26, 12:15)
Esmė manau, kad neverta investuoti į blokelio storį, geriau jau storesnė izoliacija. Tai kažkaip ir įdomu iš kur 70cm gaunasi. pas mane apie 45cm gausis, o varža virš 8. Stogas apie 9,5.

Giedruole, nesigilinau aš į parametrus, tik užstrigo toks sienos storis blush2.gif
Bet čia jau galutinis su apdailom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naughty Lady @ 2010 07 26, 12:30)
žūriu apie sąmatas kalbat, mes tfu tfu tfu beveik pagal planą einam, dėžė be langų bus nepilnai 100t. Stogas - brangus malonumas doh.gif jaučiu 40t sukainuos blink.gif

jo stogas tai žiauru...aš jau mėtausi tarp čerpės ir skardos...čerpių sudėjimas būti tik kokiais 4t brangesnis, oi nzn galvos skausmas baisus dabar tas stogas, jau net liepiau mb pačiam dėti tas gegnes doh.gif
Atsakyti