Sveiki. Kaip ten jaunoji karta laikosi. Laukiam pasakojimų kas koks, kokio būdo, kokie pasiekimai.
O aš buvau parodoje Minske. Ūsorius uždarė interčempijoną.
Bet jei kas sugalvosit ten važiuoti į Felitos parodas, iš kart sakau, geriau nereikia. Bjauri korupcija. Mums pasisekė, mes nesudarėm konkurensijos vietiniams katinams. O su manim važiavę kiti lietuviški gyvūnai - sudarė. Ir tikrai akivaizdžiai matėsi, kad įvertiniai ir nominacijos buvo dalinami baltarusams, pažeidžiant WCF taisykles ir prisigalvojant papildomų.
Mane sužavėjo klubo atradimas, kad pasaulio čempijono titulas katinui nėra pats aukščiausias. Pasaulio čempijonas dar po to renka "absoliutaus Baltarusijos čempijono" titulą. Ir pradeda jį rinkti nuo BCAC. O už parodas ir titulų sertifikatus - dvigubai daugiau nei pas mus renka. Man vis rūpėjo paklausti, kai ateina iki europos čempijonų, renka eurobaltaruso, ar baltaruseuro čempiono titulus. Pasirodo, kad nepaklusnūs klubiečiai yra "baudžiami". Štai kergtis katinas ar katytė gali tik su klubo parinkta pora. Jei porą parenka veisėjas, gali dokumentų laukti tris metelius... Štai ir renka BCACus ketverių metų orientalas katinas, vis dar berniukas, nes šeimininkas nepakankamai lojalus...
Kadangi mes moteriškės buvom karingos, o nesąmonės labai erzino, tai pabaigoje ėmėm ir paprašėm dokumento, kad sumokėjom už parodą. Ne tik negavom, bet ir buvom pasiųstos kuo toliau. Taigi, perspėju, kad važiuojant į Felitos parodas reikia nusiteikti tam, kad sumokėsit 70eurų ir katinas, kuris dvejose parodose buvo nominuotas į BISus, negaus net CACų. Ir kas iš to, kad vakare teisėjas priėjo, apsidairė ir pasakė šeimininkei tyliai "jūsų katinas geriausias šitoje parodoje". Mat vargšą sąžinė sukramtė...
Ūsoriaus nuotraukas sudėjau į albumą. Kam nesitingi, prašom žiūrėti.
https://picasaweb.go...riausGyvenimas#