Ką gi, mano praėjusios savaitės meniu bus pirmasis naujo sezono meniu temoje. Jis dar šiek tiek padrikas, bet jau dirbu jo gerinimo linkme
PIRMADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su fermentiniu sūriu, arbata
pietūs:
bulvės su grybais grietinės padaževakarienė:
karšti sumuštiniai su dešraANTRADIENIS
pusryčiai:
pieniška avižinių dribsnių ir kvietinių kruopų košėpietūs:
burokėlių sriuba, virtos parūkytos dešrelės, bulvės su kailinukais, rauginti agurkai
vakarienė: balta kava su sūreliu, pietų likučiai
TREČIADIENIS
pusryčiai: bananai, jogurtas
pietūs:
bulvės su kailinukais , garinta vištiena ir garinti kalafiorai, rauginti agurkai
vakarienė:
avižų-kviečių blynai iš vakarykštės košės likučių
KETVIRTADIENIS
pusryčiai: vakarykščių blynų likučiai
pietūs:
pakepinta vakarykštė garinta vištiena su svogūnais, ryžių košė paskaninta kečupu ir kepintom morkom, rūgštynių sriubavakarienė: sriuba, kepti kiaušiniai su pakepintom virtom bulvėm.
PENKTADIENIS
pusryčiai:
avižinių ir ryžių dribsnių košėpietūs: pietavom mieste
vakarienė: virtos bulvės su pieniškom dešrelėm (nebebuvo kada gaminti, nes grįžom vėlai)
ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: ryžių-morkų košės likučiai, apkeptos virtos bulvės su kečupu
pietūs:
burokėlių mišrainė su silke ir bulvėmis, sumuštiniai su
namie sūdyta lašišavakarienė: svečiuose
SEKMADIENIS
pusryčiai: kava ar arbata su saldumynais, likučių naikinimas
pietūs:
keptuvėje kepta vištiena su bulvėm ir raugintais agurkais
vakarienė: bulvės,
grybai, kepinti su svogūnais pomidorų padažeGrybų prisirinkome besisvečiuodami Dzūkijoje, be to jų davė ir anyta (uošvis labai mėgsta grybauti).
Daržovių ir obuolių po bulviakasio parsivežėme iš mano tėvų.
Įvairių kruopų košėms esam užsipirkę iš anksčiau, be to dalį jų gavome dovanų iš giminaičių, kurie dirba su grūdais.
Vištiena iš šaldiklio (pirkta per akciją).
Lašiša iš šaldiklio, atvežė Norvegijoje gyvenanti ir su žuvimi dirbanti teta.
Taip smulkiai viską aiškinu todėl, kad šios savaitės išlaidos tikrai neadekvačiai mažos, palyginus su gamintu maistu. Taupi savaitė - labai tuo džiaugiuosi
SAVAITĖS IŠLAIDOS: 50LT + 35lt valgymas mieste.
MĖSA: 1kg dešrelių
ŽUVIS: indelis silkės
PIENO PRODUKTAI: 3 l pieno, 2gab. fermentinio sūrio (1liko), parūkytas lydytas sūris, grietinė, 10 sūrelių, 4 indeliai ACTIVIA (akcija, 3 liko), 1 pak. grūdėtos varškės, 1 pak. sviesto,
DUONA IR KRUOPOS: 2 kepalai duonos (1 liko), batonas (liko), makaronai (liko), ryžiai, picos mišinys (akcija, liko)
DARŽOVĖS IR VAISIAI: kekė banan