Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(pelene22 @ 2010 09 16, 17:41)
Manau kartu, bet  žiurėti , kad kuo mažiau tuo geriau biggrin.gif
nes ir atkirai tada eina visi higienos daiktai (sampunai ir panasei ) nes jai visa ne maistui skirta suma susumuočiau tai būtų klaiku  doh.gif


o tu vedi tik maista?
o visa kita neaktualu? tai kam taupyti tada?
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 09 16, 16:25)
o tu vedi tik maista?
o visa kita neaktualu? tai kam taupyti tada?


Dabar jau vedu viska kartu ir tikrai esu prie netaupanciu blush2.gif todel ir seku šita tema , kad pagaliau išmokčiau nors kiek pataupyti, nes to labai reikia unsure.gif
Atsakyti
mums į savaitę mažiau išeina g.gif
dažnaiusiai reikia dasipirkti peino,duonos,sūrio kokio ar tai neplanuotų prekių ( kai kas baigias,sviestas,aliejsu ar pan).
nes mėsos,žuvies ir paukštienos užsiperkam kartą į mėn ir kažkur už 200lt.
tada bulvių ir kruopų pagal akcijas.bei kartą į savaitę ar dvi daržovių ir vaisių...
savaitės meniu ankščiau darydavau,bet apstojau..manau kad reiks vėl pradėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes visos gal priimsit ir mane :-)kazkaip neskaiciavau kiek gaunasi savaitei,bet jauciu,kad nemazai. Tai noriu ismokt taupit,apsipirkimo didelio nedarau tai i parduotuve patenku kas antra diena,kartais ir kasdien.pradesiu skaiciuot nuo sendien ziuresim kaip man cia seksis nepykit jei lisiu su savo klausimais:-)nes mano nuomuone ismokt taupiai gyvent didelis mokslas
Atsakyti
QUOTE(Rukstite @ 2010 09 18, 10:29)
Sveikutes visos gal priimsit ir mane :-)kazkaip neskaiciavau kiek gaunasi savaitei,bet jauciu,kad nemazai. Tai noriu ismokt taupit,apsipirkimo didelio nedarau tai i parduotuve patenku kas antra diena,kartais ir kasdien.pradesiu skaiciuot nuo sendien ziuresim kaip man cia seksis nepykit jei lisiu su savo klausimais:-)nes mano nuomuone ismokt taupiai gyvent didelis mokslas

Prasom prasom drinks_cheers.gif thumbup.gif
As jau ir nuo sios savaites pradesiu rasineti tongue.gif
Atsakyti
Malonu matyti sugrįžtančias senbuves ir naujai prisijungiančias merginas 4u.gif

Naujoms merginoms pateikiu nusistovėjusias taisykles, kurias galima taisyti, galima konstruktyviai keisti. Kol kas jos tokios:

1. čia rašomi visos savaitės meniu, geriausia, kai jie būna suskirstytas į pusryčius, pietus ir vakarienę.
2. dauguma merginų pateikia meniu nuo pirmadienio, kai kas rašo nuo penktadienio - pasirinkite, kaip kam patogiau išlaidų skaičiavimo prasme.
3. meniu pabraukiame tą dieną gamintus patiekalus, kad būtų aiškiau, kiek gaminame per dieną. jei patiekalas tik pašildytas - braukti nereikia.
4. meniu apačioje pateikiame savaitės išlaidų maistui sąrašą su trumpais komentarais, jei to reikia.
5. stengiamės per savaitę išleisti apie 200lt šeimai. jei gauname produktų iš šalies (kaimas, geri giminaičiai ir pan. smile.gif ), nepamirštame to paminėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 20 rugsėjo 2010 - 10:32
Ką gi, mano praėjusios savaitės meniu bus pirmasis naujo sezono meniu temoje. Jis dar šiek tiek padrikas, bet jau dirbu jo gerinimo linkme mirksiukas.gif

PIRMADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su fermentiniu sūriu, arbata
pietūs: bulvės su grybais grietinės padaže
vakarienė: karšti sumuštiniai su dešra

ANTRADIENIS
pusryčiai: pieniška avižinių dribsnių ir kvietinių kruopų košė
pietūs: burokėlių sriuba, virtos parūkytos dešrelės, bulvės su kailinukais, rauginti agurkai
vakarienė: balta kava su sūreliu, pietų likučiai

TREČIADIENIS
pusryčiai: bananai, jogurtas
pietūs: bulvės su kailinukais , garinta vištiena ir garinti kalafiorai, rauginti agurkai
vakarienė: avižų-kviečių blynai iš vakarykštės košės likučių

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: vakarykščių blynų likučiai
pietūs: pakepinta vakarykštė garinta vištiena su svogūnais, ryžių košė paskaninta kečupu ir kepintom morkom, rūgštynių sriuba
vakarienė: sriuba, kepti kiaušiniai su pakepintom virtom bulvėm.

PENKTADIENIS
pusryčiai: avižinių ir ryžių dribsnių košė
pietūs: pietavom mieste
vakarienė: virtos bulvės su pieniškom dešrelėm (nebebuvo kada gaminti, nes grįžom vėlai)

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: ryžių-morkų košės likučiai, apkeptos virtos bulvės su kečupu
pietūs: burokėlių mišrainė su silke ir bulvėmis, sumuštiniai su namie sūdyta lašiša
vakarienė: svečiuose

SEKMADIENIS
pusryčiai: kava ar arbata su saldumynais, likučių naikinimas
pietūs: keptuvėje kepta vištiena su bulvėm ir raugintais agurkais
vakarienė: bulvės, grybai, kepinti su svogūnais pomidorų padaže


Grybų prisirinkome besisvečiuodami Dzūkijoje, be to jų davė ir anyta (uošvis labai mėgsta grybauti).
Daržovių ir obuolių po bulviakasio parsivežėme iš mano tėvų.
Įvairių kruopų košėms esam užsipirkę iš anksčiau, be to dalį jų gavome dovanų iš giminaičių, kurie dirba su grūdais.
Vištiena iš šaldiklio (pirkta per akciją).
Lašiša iš šaldiklio, atvežė Norvegijoje gyvenanti ir su žuvimi dirbanti teta.

Taip smulkiai viską aiškinu todėl, kad šios savaitės išlaidos tikrai neadekvačiai mažos, palyginus su gamintu maistu. Taupi savaitė - labai tuo džiaugiuosi bigsmile.gif

SAVAITĖS IŠLAIDOS: 50LT + 35lt valgymas mieste.
MĖSA: 1kg dešrelių
ŽUVIS: indelis silkės
PIENO PRODUKTAI: 3 l pieno, 2gab. fermentinio sūrio (1liko), parūkytas lydytas sūris, grietinė, 10 sūrelių, 4 indeliai ACTIVIA (akcija, 3 liko), 1 pak. grūdėtos varškės, 1 pak. sviesto,
DUONA IR KRUOPOS: 2 kepalai duonos (1 liko), batonas (liko), makaronai (liko), ryžiai, picos mišinys (akcija, liko)
DARŽOVĖS IR VAISIAI: kekė banan
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 20 rugsėjo 2010 - 10:35
atradau dar pigesni buda thumbup.gif
pridariau ir uzsaldziau
- 5 vakarienem koldunu naminiu (farsas is 6Lt kiaulienos sprandines)
- 25 vnt kibinu (anie brangiai gavosi g.gif su sviestu ir mesa apie 30 Lt)
- 25 lietinius su suriu (10 Lt uz vidutini suri)
- 2 kg bulvinuku su mesa (uz mesa vel 6Lt)
zodziu pridariau menesiui 4 dienom vakarienes biggrin.gif
nes dabar 5dienis picu diena isliko biggrin.gif (atliekas sudedam visokias)
6dieni makarus darau (atliekos vel pareina nuo pietu)
7dieni pikantiskos salotos

o pietums as su vaikais valgau dar savas troskintas darzoves su mesa, MB valgo 2k vistiena, 2 kiauliena (apie puskilis kiaulienos ir tada plovas, troskinys ir t.t.)

gerai, kas megsta kruopas unsure.gif
as i ju puse ne paziuret negaliu fear.gif
mb isvis tik i menesi karta per pusrycius, nebet grikiai apkepti su mesa cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurencija2: 25 rugsėjo 2010 - 00:27
Lukrecija , na ir padirbėjai bigsmile.gif Šaunuolė smile.gif

o kur kitų merginų meniu? g.gif


Atsakyti
PIRMADIENIS
pusryčiai: įvairių grūdų košė
pietūs: keptuvėje keptas stirnienos šašlykas su duona ir marinuotais kalafiorais, pupelių sriuba
vakarienė: kas liko nuo pietų + blynai iš košės likučių

ANTRADIENIS
pusryčiai: pupelių sriubos likučiai, bananai, sumuštiniai su dešra
pietūs: keptuvėje kepta vištiena, morkų-česnakų salotos, bulvės
vakarienė: bulvės su dešrelėm, pietų likučiai

TREČIADIENIS
pusryčiai: vaisiai, jogurtas
pietūs: varškėčiai su spirgų ir grietinės padažu
vakarienė: pieniška makaronų sriuba

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: daržovių košė, vaisiai
pietūs: makaronų sriuba, sumuštiniai su sūdyta namine lašiša
vakarienė: bulvių košė su dešrelėm.

PENKTADIENIS
pusryčiai: ryžių su sūriu košė
pietūs: namie kepta pica
vakarienė: keptos bulvinės bandelės su grietine

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: šalta grybų ir svogūnų užkandėlė
pietūs: orkaitėje kepta česnakinė šerniena, ryžiai, rauginti agurkai
vakarienė: beveik naminės bandelės su bananais ir bandelės su grybais
(naudojau šaldytą tešlą)

SEKMADIENIS
pusryčiai: bulvinių bandelių likučiai, dešrelės, sumuštiniai su varške
pietūs: naminis stirnienos vyniotinis su grybais, bulvės, rauginti agurkai, naminiai meduoliai,
vakarienė: įvairūs likučiai iš šaldytuvo

Stirniena, šerniena, vištiena, varškė - iš šaldiklio

SAVAITĖS IŠLAIDOS: 80LT
MĖSA: 1kg dešrelių (pusė liko), šlapia dešra, lašiniai spirgams, žali lašiniai vyniotiniui, koldūnai (akcija, liko)
PIENO PRODUKTAI: 5 l pieno (1 liko), fermentinis sūris, 17 sūrelių (pačiai baisu pasidarė blink.gif bet 5 liko), indelis jogurto, 1 pak. sviesto,
DUONA IR KRUOPOS: 2,5 kepalai duonos (pusė liko), 2 batonai, šaldyta tešla
DARŽOVĖS IR VAISIAI: 2 kekės bananų, 3 persikai, obuolys (naminiai baigėsi), 0,5kg pievagrybių (pusė liko), alyvuogės, vakuotos pupelės
BAKALĖJA: cukrus, 2 pakeliai 3 in 12 kavos (abu liko)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 26 rugsėjo 2010 - 09:30
Silra, o kaip tu tuos blynus iš košių kepi?
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 09 27, 05:02)
Silra, o kaip tu tuos blynus iš košių kepi?

Labai paprastas ir taupus košės likučių sunaudojimas. Mano vaikis labai tokius blynus mėgsta (valgo su grietine), todėl paprastai verdu košės daugiau, nei mums reikėtų smile.gif .

Paprastai pastovėjusi šaldytuve košė būna sutirštėjusi. Taigi ištrinu ją šaukštu, įmušu kiaušinį, įmaišau šiek tiek miltų, kad masė būtų "rišlesnė" (na, tokia nebiri, šaukštu kabinama, bet ir nevisai skysta). Tada tą tešlą šaukštu kabinu ir dedu į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi.

Tokie blynai naudingesni organizmui už baltų miltų blynus (daugiau skaidulų), be to - paįvairina meniu. Blynus kepu iš visų košių likučių, tik nebandžiau dar iš ryžių ir grikių kruopų, bei iš manų košės nemanau, kad pavyktų ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 27 rugsėjo 2010 - 08:59