
aš pieno produktus perku ką įmanoma sveriamus, bazėje arba bendrovių kioskeliuose, man patinka ir Žemaitijos, ir Senolių produkcijos dabar skyrius jau yra, dar Marijampolės perku kioskelyje. Kažkaip atrodo viskas skaniau, nei įpakavime

laba srytukas
marijampolės sūriai būna skanūs, balti čia, varškės.
marijampolės sūriai būna skanūs, balti čia, varškės.
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 09:28)
mes mėgstam saldaus pieno sūrius

Labas rytas,
na jau tie Kijevo kotletai, kurių idėją irgi pasiskolinau iš čia, tai nerealiai puikūs (kuriai mamytei reikia padėkoti už juos?) Aš pirmą kartą dariau tiesiog iš vištienos krūtinėlių faršo. Dabar pabandysiu pirkti krūtinėles ir jas smulkinti (turbūt blenderiu?), įtariu bus dar skaniau...
Va sėdžiu dabar prie kompo, planuoju ką pirkt reikės. Vakar taip tingėjau, kad nebuvau parduotuvėj. Taip atsibosta tas planavimas, galvojimas....
Pamačiau SM žuvies kąsnelių receptą pagal Beatą. Kokią žuvį esate išbandę šiam receptui? Lašišą manau kiek brangoka bus...
na jau tie Kijevo kotletai, kurių idėją irgi pasiskolinau iš čia, tai nerealiai puikūs (kuriai mamytei reikia padėkoti už juos?) Aš pirmą kartą dariau tiesiog iš vištienos krūtinėlių faršo. Dabar pabandysiu pirkti krūtinėles ir jas smulkinti (turbūt blenderiu?), įtariu bus dar skaniau...
Va sėdžiu dabar prie kompo, planuoju ką pirkt reikės. Vakar taip tingėjau, kad nebuvau parduotuvėj. Taip atsibosta tas planavimas, galvojimas....
Pamačiau SM žuvies kąsnelių receptą pagal Beatą. Kokią žuvį esate išbandę šiam receptui? Lašišą manau kiek brangoka bus...
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 06, 22:12)
prašom apie juos plačiau

Vištienos file reikia sumalt per rupią mėsmalę, dėt truputį druskos, pipirų ir česnako įspaust. Padėt į šaldytuvą. Minkštą sviestą sumaišyt su druska, pipirais (galima Vegeta, jei patinka), krapais, česnaku. Formuot kaip cepelinus. Po du kart apvoliot kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, virt aliejuj, kol gražiai paruduos. Arba suplot kaip kepsniukus ir kept ant keptuvės (galima tik apkept ir pabaigt kept orkaitėj).
QUOTE(MERENGE @ 2010 11 06, 22:20)
Per rupią mėsmalę

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 06, 16:24)
Tikrai laiko užima, bet aš per kelis sykius juos darau: ryte apverdu kopūstą, vėliau pasiruošiu faršą, o jau tada per kelis priėjimus susuku ir vakarienei jau galima valgyt
Žinau receptuką, smarkiai pagreitinantį balandėlių gamybos procesą

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 07, 10:01)
Vištienos file reikia sumalt per rupią mėsmalę, dėt truputį druskos, pipirų ir česnako įspaust. Padėt į šaldytuvą. Minkštą sviestą sumaišyt su druska, pipirais (galima Vegeta, jei patinka), krapais, česnaku. Formuot kaip cepelinus. Po du kart apvoliot kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, virt aliejuj, kol gražiai paruduos. Arba suplot kaip kepsniukus ir kept ant keptuvės (galima tik apkept ir pabaigt kept orkaitėj).
Per rupią mėsmalę
Per rupią mėsmalę

super receptukas, reikia tik greičiau mėsmalę įsigyti

jei priimsit ,ir as su savo meniu:
pirmadienis
sveciuose
antradienis
karsti sumustiniai su suriu,desra,agurku-sumustiniu keptuveje
varskieciai kepti su grietine\uogiene
skryliai su sonines,svogunu,grietines padazu
treciadienis
sumustiniai su desra
lietiniai su varske
agurkine sriuba,keptos strimeles marinate
ketvirtadienis
lietiniai su varske
varskes apkepas,
obuoliu kompotas,pragaro obuoliu pyragas
penktadienis
pyragas,varskes apkepas
bulvinis kugelis
sestadienis
sumustiniai su kiausiniu,cesnaku,suriu,desra paprastoj keptuvej
kotletai,bulves,kopustu salotos su grietine
kugelis
sekmadienis
duonoje keptas kiausinis
kopustu sriuba su frikadelem
ceburekai
maistui isleista kazkur 72litai,bet daug dar liko(Pirkau miltu 4kg-liko;aliejaus-liko,makaronu-net nepraemiau)balto surio ir varskes lauktuviu gavau
pirmadienis
sveciuose
antradienis
karsti sumustiniai su suriu,desra,agurku-sumustiniu keptuveje
varskieciai kepti su grietine\uogiene
skryliai su sonines,svogunu,grietines padazu
treciadienis
sumustiniai su desra
lietiniai su varske
agurkine sriuba,keptos strimeles marinate
ketvirtadienis
lietiniai su varske
varskes apkepas,
obuoliu kompotas,pragaro obuoliu pyragas
penktadienis
pyragas,varskes apkepas
bulvinis kugelis
sestadienis
sumustiniai su kiausiniu,cesnaku,suriu,desra paprastoj keptuvej
kotletai,bulves,kopustu salotos su grietine
kugelis
sekmadienis
duonoje keptas kiausinis
kopustu sriuba su frikadelem
ceburekai
maistui isleista kazkur 72litai,bet daug dar liko(Pirkau miltu 4kg-liko;aliejaus-liko,makaronu-net nepraemiau)balto surio ir varskes lauktuviu gavau
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 07, 11:01)
ką čia reiškia?


QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 16:40)
ką čia reiškia?
tai kokie tie gabaliukai gaunasi. malta pirkta netinka? o jei blenderiu? blyn neturiu aš malimo mašinos.


rupi reiskia kai sitelis retas, nagaunasi tokie tarsi gbaliukai.
blenderiu irgi galima tik irgi ne iki teslos lygio.
Papildyta:
Pirmadienis sveciuose
Antradienis
blyneliai
farso siriuba
5grudu kose
treciadienis
sumustiniai
kebabai. makaronu plovas
keptos bulves
ketvirtadieis
sumustiniai su lasisa
lasisu kotletukai, bulves tarkuotos morkos, desreles.
desreles, sumustiniai, bandeles
penktadienis
sumustiniai, kraujiniai vedarai
pas anyta valgem skranduku baltam padaze
uzkandziai visokie, pieniska sriuba
sestadienis
sumustiniai, avizu kose
bulbiene su kaulais
lietiniai su sokoladiniu idaru
sekmadienis
sumustiniai, like lietiniai
plovas su daug morku. pieniska sriuba, vafliai
kas liko turbut.
Papildyta:
ka gaminau paryskinau
QUOTE(2jolitka @ 2010 11 07, 14:30)
pragaro obuoliu pyragas
kaip gaminamas šitas pyragas?


QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 17:42)
o kas čia per makaronų plovas?
pas mus zodis plovas tai nera ryziai su priedais, rysiu daug negalim valgyt nes visi prie baisiai kietejanciu viduriu

makaronai
grikiai
3grudai
ir t
o priedai kaip ir pas visus , daug morku, kazkiek kazkokios mesos ar desreliu, jei sezonas pomidoru, pupeliu, zirneliu, na ko turim,