Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

aš pieno produktus perku ką įmanoma sveriamus, bazėje arba bendrovių kioskeliuose, man patinka ir Žemaitijos, ir Senolių produkcijos dabar skyrius jau yra, dar Marijampolės perku kioskelyje. Kažkaip atrodo viskas skaniau, nei įpakavime blush2.gif
Atsakyti
laba srytukas

marijampolės sūriai būna skanūs, balti čia, varškės.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 09:28)
laba srytukas

marijampolės sūriai būna skanūs, balti čia, varškės.

mes mėgstam saldaus pieno sūrius ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

na jau tie Kijevo kotletai, kurių idėją irgi pasiskolinau iš čia, tai nerealiai puikūs (kuriai mamytei reikia padėkoti už juos?) Aš pirmą kartą dariau tiesiog iš vištienos krūtinėlių faršo. Dabar pabandysiu pirkti krūtinėles ir jas smulkinti (turbūt blenderiu?), įtariu bus dar skaniau...

Va sėdžiu dabar prie kompo, planuoju ką pirkt reikės. Vakar taip tingėjau, kad nebuvau parduotuvėj. Taip atsibosta tas planavimas, galvojimas....

Pamačiau SM žuvies kąsnelių receptą pagal Beatą. Kokią žuvį esate išbandę šiam receptui? Lašišą manau kiek brangoka bus...
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 06, 22:12)

prašom apie juos plačiau  g.gif


Vištienos file reikia sumalt per rupią mėsmalę, dėt truputį druskos, pipirų ir česnako įspaust. Padėt į šaldytuvą. Minkštą sviestą sumaišyt su druska, pipirais (galima Vegeta, jei patinka), krapais, česnaku. Formuot kaip cepelinus. Po du kart apvoliot kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, virt aliejuj, kol gražiai paruduos. Arba suplot kaip kepsniukus ir kept ant keptuvės (galima tik apkept ir pabaigt kept orkaitėj).

QUOTE(MERENGE @ 2010 11 06, 22:20)
o krūtinėlę mali per mėsmalę, ar blenderiu smulkini ar šiaip peiluku pakapoji  g.gif

Per rupią mėsmalęwink.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 06, 16:24)
Tikrai laiko užima, bet aš per kelis sykius juos darau: ryte apverdu kopūstą, vėliau pasiruošiu faršą, o jau tada per kelis priėjimus susuku ir vakarienei jau galima valgyt

Žinau receptuką, smarkiai pagreitinantį balandėlių gamybos procesą tongue.gif Kad nereikėtų ilgai ilgai virti kopūsto, galima įdėti jį į maišelį (paprastą, pvz prekybos centro ar tą vienkartinį, jei telpa), užrišti ir įdėti į mikrobangę. Aš užstatau apie 10 min didžiausiu galingumu ir vis pažiūriu. Man greičiau būna, kai truputį pašildau, nuimu suminkštėjusius viršutinius lapus, tada toliau šildau. Arba galima nenuiminėti tų lapų, bet užstatinėti kelis kartus- priklausomai nuo kopūsto dydžio.

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 07, 10:01)
Vištienos file reikia sumalt per rupią mėsmalę, dėt truputį druskos, pipirų ir česnako įspaust. Padėt į šaldytuvą. Minkštą sviestą sumaišyt su druska, pipirais (galima Vegeta, jei patinka), krapais, česnaku. Formuot kaip cepelinus. Po du kart apvoliot kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, virt aliejuj, kol gražiai paruduos. Arba suplot kaip kepsniukus ir kept ant keptuvės (galima tik apkept ir pabaigt kept orkaitėj).
Per rupią mėsmalęwink.gif

super receptukas, reikia tik greičiau mėsmalę įsigyti doh.gif
Atsakyti
jei priimsit ,ir as su savo meniu:

pirmadienis

sveciuose


antradienis

karsti sumustiniai su suriu,desra,agurku-sumustiniu keptuveje
varskieciai kepti su grietine\uogiene
skryliai su sonines,svogunu,grietines padazu


treciadienis

sumustiniai su desra
lietiniai su varske
agurkine sriuba,keptos strimeles marinate

ketvirtadienis
lietiniai su varske
varskes apkepas,
obuoliu kompotas,pragaro obuoliu pyragas

penktadienis
pyragas,varskes apkepas
bulvinis kugelis

sestadienis
sumustiniai su kiausiniu,cesnaku,suriu,desra paprastoj keptuvej
kotletai,bulves,kopustu salotos su grietine
kugelis

sekmadienis
duonoje keptas kiausinis
kopustu sriuba su frikadelem
ceburekai

maistui isleista kazkur 72litai,bet daug dar liko(Pirkau miltu 4kg-liko;aliejaus-liko,makaronu-net nepraemiau)balto surio ir varskes lauktuviu gavau
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 07, 11:01)
Per rupią mėsmalęwink.gif

ką čia reiškia? g.gif doh.gif tai kokie tie gabaliukai gaunasi. malta pirkta netinka? o jei blenderiu? blyn neturiu aš malimo mašinos.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 16:40)
ką čia reiškia?  g.gif  doh.gif  tai kokie tie gabaliukai gaunasi. malta pirkta netinka? o jei blenderiu? blyn neturiu aš malimo mašinos.


rupi reiskia kai sitelis retas, nagaunasi tokie tarsi gbaliukai.
blenderiu irgi galima tik irgi ne iki teslos lygio.
Papildyta:
Pirmadienis sveciuose

Antradienis

blyneliai
farso siriuba
5grudu kose

treciadienis

sumustiniai
kebabai. makaronu plovas
keptos bulves

ketvirtadieis

sumustiniai su lasisa
lasisu kotletukai, bulves tarkuotos morkos, desreles.
desreles, sumustiniai, bandeles

penktadienis
sumustiniai, kraujiniai vedarai
pas anyta valgem skranduku baltam padaze
uzkandziai visokie, pieniska sriuba

sestadienis
sumustiniai, avizu kose
bulbiene su kaulais
lietiniai su sokoladiniu idaru

sekmadienis

sumustiniai, like lietiniai
plovas su daug morku. pieniska sriuba, vafliai
kas liko turbut.


Papildyta:
ka gaminau paryskinau
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2010 11 07, 14:30)
pragaro obuoliu pyragas

kaip gaminamas šitas pyragas? bigsmile.gif labai jau pavadinimas įdomus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hugencija2 @ 2010 11 07, 16:10)

o kas čia per makaronų plovas?
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 17:42)
o kas čia per makaronų plovas?


pas mus zodis plovas tai nera ryziai su priedais, rysiu daug negalim valgyt nes visi prie baisiai kietejanciu viduriu biggrin.gif , o tokiu patiekalu norisi, tai viskas tas pats kas yra, bet keiciame buna ryziai
makaronai
grikiai
3grudai
ir t
o priedai kaip ir pas visus , daug morku, kazkiek kazkokios mesos ar desreliu, jei sezonas pomidoru, pupeliu, zirneliu, na ko turim,
Atsakyti