Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

o va ir praėjusios savaitės meniukas:

PIRMADIENIS
pusryčiai: makaronų sriubos ir kugelio likučiai
pietūs: žirnių sriuba, sriuboje virta vištiena su raugintais agurkais, aš valgiau nuo sekmadienio likusią keptą lašišą
vakarienė: bulvės su dešrelėm, trapus obuolių pyragas.

ANTRADIENIS
pusryčiai: kava su pyrago likučiais, jogurtas, 3 grūdų dribsnių košė
pietūs: vis ta pati lašiša, daržovių košė (moliūgas, morka, šparaginės pupelės, grietinė),
vakarienė: žąsies krūtinėlės kepsniukai su kepintų svogūnų ir sūrio užkepu, burokėlių mišrainė, virtos bulvės

TREČIADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su kepta lašiša, kumpeliu, žirnienės likučiai, avižinė košė
pietūs: mocarelos-pomidoro-pekino kopūsto salotos su duona
vakarienė: pupelių sriuba, kepta jūros lydeka, morkų-česnakų salotos, virtos-apkepintos bulvės, avižiniai blynai vaikui

KETVIRTADIENIS
Man iškrovos diena, todėl
aš gėriau kefyrą ir valgiau obuolius,
o mano vyrai subaigė keptą žuvį, blynus, pupelių sriubą, kiek trūko - prisidūrė dešrelių su bulvėm.

PENKTADIENIS
pusryčiai: pirktinės bandelės su balta kava
pietūs: naminiai mėsainiai su žvėrienos kotletukais, barščiai su grybais
vakarienė: likę žvėrienos kotletukai su duona ir raugintais agurkais, barščiai

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: barščių likučiai, kava/arbata su sūreliu
pietūs: kugelis su įkeptu vištienos kumpeliu, spirgai ir grietinė
vakarienė: mocarelos-pomidorų salotos (man), makaronų sriuba (vyrams)

SEKMADIENIS
pusryčiai: makaronų sriubos ir kugelio likučiai
pietūs: šviežių kopūstų sriuba, joje virta žąsiena, troškintos daržovės
vakarienė: burokėlių mišrainė su bulvių koše iš pakelio (liko dar nuo vasaros žygio prie ežero) doh.gif

SAVAITĖS IŠLAIDOS MAISTUI - 95lt

MĖSA 1kg dešrelių (trečdalis liko), 200g vištienos kumpelio, karšto rūkymo dešra (liko)
ŽUVIS 1ind. tuno pašteto (liko), 250g silkės pakelis (liko)
PIENO PRODUKTAI 4l pieno, 1l kefyro, 1 gab. fermentinio sūrio, 1 mocarela sūris, 13 sūrelių, 2actimel,
DUONA IR KRUOPOS 1.5 kepalo duonos, 5 bandelės mėsainiams, 5 saldžios bandelės
VAISIAI IR DARŽOVĖS 5 pomidorai (2 liko), pekino kopūstas(pusė liko), bananų kekė, 2kg obuolių, kokosas(liko), 0.5kg mandarinų
BAKALĖJA 1pak. saulėgrąžų branduolių(liko), kečupas(liko), tirpi kava(liko), 3in1(liko), majonezas

Papildyta:
QUOTE(hugencija2 @ 2010 11 07, 15:45)
pas mus zodis plovas tai nera ryziai su priedais, rysiu daug negalim valgyt nes visi prie baisiai kietejanciu viduriu biggrin.gif , o tokiu patiekalu norisi, tai viskas tas pats kas yra, bet keiciame buna ryziai
makaronai
grikiai
3grudai
ir t
o priedai kaip ir pas visus , daug morku, kazkiek kazkokios mesos ar desreliu, jei sezonas pomidoru, pupeliu, zirneliu, na ko turim,

labai skanu plovą gaminti maišant per pusę grikius ir ryžius. viduriai po to nekietėja.
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2010 11 07, 15:30)

mane irgi domina kas do daikts tas pragaro obuoliu pyragas yr g.gif nes turim labai daug obuolių, tai reikia kuo greičiau suvartoti kol nesugedo doh.gif

QUOTE(hugencija2 @ 2010 11 07, 16:10)

kaip kebabus gamini?
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2010 11 07, 16:57)

pietūs: naminiai mėsainiai su žvėrienos kotletukais,

kaip čia gamini tuos mėsainius? orkaitėje ar keptuvėje? ir kokias bandeles perki mėsainiams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MERENGE: 07 lapkričio 2010 - 15:58
QUOTE(MERENGE @ 2010 11 07, 16:03)
kaip čia gamini tuos mėsainius? orkaitėje ar keptuvėje? ir kokias bandeles perki mėsainiams?

elementariai - trumpai pašildau mikrobangėje, kol sūris ištirpsta ir bandelė sušyla blush2.gif
bandeles perku "imk" iš maximos, nes mano vaikinukas nemėgsta, kai ant bandelės būna sezamo sėklos.

bandelės vidų patepu kečupu ir majonezu, tada kloju 2 plonas riekes pomidoro, 2 marinuoto agurko. tada dedu labau plokščiai iškeptą kotletuką, užkloju jį sūriu, užvožiu bandele ir kepu. sau dar įsidedu pekino salotos lapą.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Sios savaites meniu:

PIRMADIENIS
Pusr. Sausi pusryciai su dziovintais vaisiais, riesutais ir naturaliu jogurtu
Pietus: Jautienos guliasas su darzoviu kose ir raugintais agurkeliais
Vakariene: Pica su tunu, kakava, arbata,zele, obuoliai

ANTRADIENIS
Pusr. varskeciai, kakava, kava.
Pietus: Troskinta vistiena su darzovemis, grietinele ir virtos bei apkeptos bulves, pomidoru sriuba
Vakariene: Lavasas su kepta vistiena ir darzovemis

TRECIADIENIS
Pusr. blynai su obuoliais, kakava, arbata
Pietus: Keptos bulves, tarkuotos per burokine tarka, su kefyru
Vakariene: Omletas, virtu bulviu cepelinai su mesa

KETVIRTADIENIS
Pusr.Ryziu piure su trintomis braskemis, kakava, arbata
Pietus: Virta ir apkepta vistiena su morku salotomis, zirniu sriuba
Vakariene: Karsto rukymo skumbre su duona ir pomidorais

PENKTADIENIS
Pusr. Sumustiniai su suriu, kakava, arbata
Pietus: Kaimiski makaronai su rukytu tunu ir salotomis
Vakariene: keptos duonos misraine, vaikas valge sausus
pusrycius su pienu, granata

SESTADIENIS
Pusr. Cirviniai blynai, sumustiniai su uztepele (karsto rukymo skumbre, poras, pipirai ir majonezas.
Pietus: Kepta vista su bulvemis ir obuoliais
Vakariene: Virtinukai, dariau "Konkorezius"pagal Elena(receptas yra saldziuose)

SEKMADIENIS
Pusr. Sumustiniai su kumpeliu, desreles, kakava, arbata
Pietus: Lazanija
Vakariene: Darzoviu sriuba, obuoliai

Sia savaite isleidom: 97,35 Lt
Pirkom: Batona (2 vnt.), duona, picos paplocius (2 vnt.), lavasa, piena (4 l), fermentini suri (2 vnt. 840 g.), kefyra, sviesta, kiausinius (10 vnt.)"Rududu", koncervuota tuna (2 vnt.), rukyta skumbre,varske (2 pak.), avokada, bananus (1 kg), kocervuotas pupeles, bulves (2 kg), desreles "Jokiu E", zele (3 pak.), ramuneliu arbata, druska, alyvuogiu alieju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte83: 07 lapkričio 2010 - 17:32
Na ką, atalekiu ir aš su savo šios, jau besibaigiančios, savaitėlės meniu ax.gif

PIRMADIENIS
I. Avižinių dribsnių košė, kakava vaikui. Grūdėta varškė su juoda duona, kava man.
II. Kibinai (kepti sekmadienį).
III. Avižinių dribsnių košė vaikui. Bandelės su cinamonu, arbata.

ANTRADIENIS
I. Sumušiniai su kumpiu, kava.
II. Žemaičių blynai vaikui. Kibinai (paskutiniai biggrin.gif ) man.
III. Vištienos - ryžių sriuba. Vaikui - pakepta ir piene patroškinta dzūkiška "banda" (jei yra tarp mūsų dzūkių, žino apie ką aš čia biggrin.gif ).

TREČIADIENIS
I. Sumuštiniai su sūriu, kava.
II. Žemaičių blynai.
III. Vištienos - ryžių sriuba. Šildyta "banda".

KETVIRTADIENIS
I. Sumuštiniai su kumpiu, kava.
II. Vištiena su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais. Aš dar paskutinį žemaičių blyną sudorojau biggrin.gif
III. Lietiniai su mėlynių uogiene, kakava vaikui. Aš "damušiau" vištienos sriubą doh.gif

PENKTADIENIS
I. Sumuštiniai su kumpiu, kava.
II. Lietiniai su vištiena (buvo likę įdaro nuo žemaičių blynų) man. Kiaulienos nugarinės kepsneliai, pomidorai vaikui.
III. Spagečiai su ketčupu vaikui. Keptos daržovės (šaldytų mišinys) su grietine, juoda duona man. Desertui - "tosteriai" su sviestu ir medumi, arbatėlė ax.gif

ŠEŠTADIENIS
I. Omletas, kakava, kava.
II. Pica su kumpiu ir sūriu.
III. Pieniška kleckučių sriuba (vadinamoji "zacyrka" biggrin.gif ). Man buvo per silpna, tai užkapojau dar rūkytų lašinukų su juoda duona ir svogūnu lotuliukas.gif

SEKMADIENIS
I. Jogurtiniai blyneliai, kakava, kava.
II. Lazanija.
III. Virsiu grikių košę. Dar kepsiu šachmatinius sausainius (tešla jau šaldytuve bigsmile.gif ).

Kadangi pusryčiauju visada darbe, tai nešuosi sumuštinius, savaitgaliais jau stengiuos kažko įvairiau pusryčiams pagamint smile.gif Vaikas šią savaitę pusryčių visai nevalgė, bet nešėsi kasdien į mokyklą karštus sumuštinius priešpiečiams.

IŠLAIDOS:
Cinamonas: 1,95 Lt
Pomidorai: 2,47 Lt
Mineralinis vanduo - 0,99 Lt (reikėjo vaikui treniruotėms antro buteliuko vandeniui, todėl pirkom biggrin.gif)
Iš viso išleista per savaitę 5,41 Lt lotuliukas.gif

Išlaidos tokios juokingos, nes spalio 28 d. buvau apsipirkti Lenkijoj ax.gif Dar nemažai visko turiu, bet kitą savaitę jau reikės pirkti pieno, sūrio, kažkokios dešros ax.gif
Na, lekiu sausainiukų gamint assa.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 07 lapkričio 2010 - 17:43
as ne Dzuke bet labai noriu Dzukiskos bandos recepto bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
labai jau skaniai čia jūs. žiū LAZANIJA populiari lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 11 07, 16:17)
kaip gaminamas šitas pyragas? bigsmile.gif labai jau pavadinimas įdomus ax.gif

http://pragarovirtuv...iu-pyragas/323/
Atsakyti
QUOTE(hugencija2 @ 2010 11 07, 19:17)
as ne Dzuke bet labai noriu Dzukiskos bandos recepto bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Sudėtinga čia su tuo receptu g.gif Pati niekada nekepiau, visad kepa teta kaime ax.gif Man per visus šventus kita teta lauktuvių parvežė biggrin.gif Žinau tikrai, kad šitam dalykui būtina kaimiška krosnis ir kopūstų lapai (švieži arba džiovinti). Jei neklystu, padaroma tešla kaip cepelinams - žalios tarkuotos bulvės, grūstos virtos bulvės, druska, krakmolas ir ant kopūsto lapo suformuojama banda ax.gif
Jei tikrai domina, ryt galiu paskambinti mamai, ji kaip tik dabar ten, kaime, ir paklaust smile.gif

QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 07, 20:07)
žiū LAZANIJA populiari  lotuliukas.gif

Ypač sekmadienį lotuliukas.gif

QUOTE(2jolitka @ 2010 11 07, 20:32)

Šitas pats skaniausias, kokį teko kepti thumbup.gif Ir kai jį pabandžiau, kitų jau ir nebekepu schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 07 lapkričio 2010 - 21:08
labas vakaras mamytes smile.gif atkeliauju su savo savaites meniu..tiesa sia savaite labai daug islaidavome,bet jau nuo kitos reiks labai labai taupyti-sildymas juk prasides..na tai pradedu..tiesa,vaikiuko meniu neitraukiu,nes pusryciam visada ji kosyte valgo avizu dribsniu,pietums desrele ar kukuliuka is maltos mesytes su bulviu kose,kartais valgo ta pati ka mes..na o vakarienei tai kiausiniene,sumustinukas,pieniska sriubyte,blynai...

Pirmadienis

Pusr: sumustiniai,kava
Pietus: pas mano tevus
Vakariene: blyneliai su bananais,lasinukai su duona,vyras dar pribaige sekmadienine pieniska sriuba

Antradienis

Pietus: makaronu troskinukas
Vakariene: vyras makaronus valge,as 3in1 geriau su pyragiuku

Treciadienis

Pusr: sumustiniai su kiausiniu,krabu lazd.ir majonezu + kava
Pietus: karbonadas,virtos bulves,kepti svogunai
Vakariene: vyras nevalge,man kava su bandele

Ketirtadienis

Pusr: blynai,kava
Pietus: vakarykstis karbonadas su keptom bulvem
Vakariene: sumustiniai

Penktadienis

Pietus: vyras vistos ketvirti valge (mama atnese), as plova ir darzoviu sriuba su mesos kukuliukais
Vakariene: plovas

Sestadienis

Pietus: as vistos ketvirti su duona ir raug.agurkais, vyras simtalapi valge
Vakariene: man kiausiniene,cipsai,obuolys, vyrui-SIMTALAPIS

Sekmadienis

Pietus: man plovas, vyras bandelemis mito visa diena
Vakariene: man jogurtas,bandele,vyrui-BANDELES

Pirkau:

duona,suris(liko),obuoliai,pomid.padazas(liko),cipsai,malti dziuvesiai(liko), silkiu file,saulegrazu banduoliai(liko),alus,razinos(liko),margarinas kepiniams,kava(liko),druska(liko),sultys,bananas,sureliai(liko),jogurtai(liko),desreles,grietine(liko),vanil.cukrus(liko),cinamonas(liko),kisielius,mieles,pienas 1l (liko),saldainiai,sokoladas,sausainiai,mineralinis,3in1..isleista 102,4 lt
Atsakyti
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 11 07, 23:04)

o jūs labai mėgstat bandeles ir jum to užtenka vakarienei ar taip jum pigiau? ne spigiau tikrai nėra. pas mane po vakarienės šeimynai dar reikia pyrago, bandelių doh.gif
ir keisk sumuštinukus kitkuo, labai dažnai sumuštinukai, jie atima daug pinigėlių, patiko sumuštinukai su krabais, kiaušiniu, tokie tai super.sočiau bent. sriubyčių nematau ax.gif
Atsakyti
na siandien kepiau bandeles tai valgem..o sriubytes tai mazoka,bet kad nelabai ja megstam..o prie sumustinuku priprate jau ir bent jau as tai pusryciam nieko kito negaleciau valgyti..as busiu sotesne nuo 1 sumustinio su desryte,nei nuokokiu 10 blynu..tik va beda pas mus kad labai megstam saldumynus doh.gif man jau geriau mesos nebutu,bet saldumynai butinai turi buti bigsmile.gif
Atsakyti