Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 06, 15:51)
sweika prisijungus  4u.gif
ech, pasiilgau balandėlių, bet negaminsiu,man jie ilgai trunka gamint, nemoku greit

Tikrai laiko užima, bet aš per kelis sykius juos darau: ryte apverdu kopūstą, vėliau pasiruošiu faršą, o jau tada per kelis priėjimus susuku ir vakarienei jau galima valgyt biggrin.gif
Atsakyti
Šią savaitę ir aš bandžiau viską susirašyti. Aš esu su mažyle namuose. Ji valgo daugiausiai savo maistelį ir kartais kažką padarau nuo bendro, bet nedetalizuosiu. Vyresnėlis šiaip valgo darželyje, bet šią savaitę buvo namie.

Pirmadienis:

Virtos bulvės apkeptos su kiaušiniu ir dešrelėmis, sumuštiniai su sūreliu, kava, kakava.
Daržovių sriuba. Kotletai su bulvėmis, marinuoti agurkėliai
Žuvies piršteliai su majoneezu. Kava, arbata.

Antradienis:

Virtos dešrelės, grūdėta varškė, kava, arbata, kakava.
Daržonių sriuba su mėsa įdarytomis bandelėmis.
Miltiniai blynai, pienas, uogienė

Trečiadienis:

Grūdėta varškė, sumuštiniai, kava, arbata
Mėsos kepsnys su padažu, bulvėmis, daržovės
sausi pūsryčiai su pienu, lašinukai su duona, varškės sūrelis

Ketvirtadienis:

Sumuštiniai, kava, arbata.
Makaronai su daržovių padažu
Mėsos- daržovių troškinys, bulvės

Penktadienis:

Grūdėta varškė, kava. ( Vyras ir vaikas išvažiavę., vyras grįžo tik vakare, aš buvau svečiuose biggrin.gif )
Mėsos- daržovių troškinys, bulvės

Šeštadienis:

Kiaušinienė, kava.
Pietų - nėra cool.gif
Koldūnai su padažu ir grietine

Dabar kai surašiau, pamačiau, kad pakankamai nykiai mes čia valgom verysad.gif o virtuvėje kartais atrodo , kad sėdžiu ištisai. Bet tai dėl mažosios košių. Aišku mes labai skirtingi. Vyrui svarbiausiai mėsa ir bulvės, man norisi lengviau. Sūnus visai nevalgo nieko kas su varške doh.gif Tai kol įtiksi doh.gif

Skaičiuojam:
grūdėta varškė, makaronai, kiaušiniai,duona, javinukai, pomidorų padažas, pievagrybiai, mandarinai, bananai, bandelės trys kapeikos, morkos, sūris, pienas, batonas, grietinė, mandarinai, kiaulienos kg VISO: 65,15 Lt
Suma tai nebloga, bet nemažai atsargų buvo. O dabar šaldytuvas tuščias. Ryt važiuosim apsipirkti, reikia gerai apgalvoti meniu unsure.gif

Atsakyti
sause, normaliai jūs maitinatės 4u.gif Puikiai suprantu, ką reiškia su vaiku būnant namuose pagamint valgį. Pati su viena būnu namie arba su abiem, tikrai norint ir vaikui dėmesio skirt, ir namus aptvarkyt, laukan išeit ir dar valgyt padaryt laiko užima. Taip, kad tikrai puiku, kad ne vien pusgaminiais maitinatės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 06, 10:29)
kas ten pas tave per daržovių blynai?

berods Elenos receptas g.gif , bulves, morkas, cukiniją, moliūgą...žodžius tinka viskas, sutarkuoju per burokinę tarką, kiaušinis, prieskoniai ir kepu kaip blynus keptuvėje. Padažas sviestas, grietinė, tomatas ir būtinai daug česnako thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 06 lapkričio 2010 - 19:54
sause, o man čia normalu, juk neišeina kas savaitę valgyt pilnu pajėgumu.
atnešu savo savaitės meniu

SEKMADIENIS
I.sumuštiniai su lydytu sūriu ir dešra
II. burokėlių-raugintų agurkų sriuba
III. duonos mišrainė, obuolių pyragas

PIRMADIENIS

I.likę sumuštiniai, virti kiaušiniai, kiaušinienė
II. pietūs pas b tėvus
III. totoriško lašišų faršo kepsniukai baltam padaže, troškinti kalafiorai, žirneliai, morkos grietinėje

ANTRADIENIS

I.sumuštiniai, dešrelės, pyragas
II. visokie likučiai (kugelis, kotletai, sriuba), taip ir valgėm kas ką visą dieną

TREČIADIENIS

i. ryžių košė
II. šniceliai, bulvių košė, rauginti agurkai
III. blynai su dešra

KETVIRTADIENIS

I. dešrelės, sūreliai, vakarykščiai blynai
II. guliašas su pupelėm, paprika ir pomidorais, perlinės kruopos
III. likučiai

PENKTADIENIS

I. virti kiaušiniai su majonezu, likę šniceliai, obuoliai
II. vakarykštis guliašas ir bulvių košė
III. bulvinės bandelės su spirgiais ir grietine

ŠEŠTADIENIS

I.skrudinta duona su pikantiška aptepėle (kiaušinis, sūris, česnakas, majonezas)
II. čirviniai blynai su braškių uogiene (pas b tėvus), vyresnėlis krekeriai su tepamu sūriu
III. orkaitėj keptos bulvės folijoj su česnakiniu sviestu
IV. varškės keksas

išleista:99.88 (graži suma), į šitą sumą dar įeina už visą savaitę sumokėta už pienuką 14 litų, 8 litai vaikui į mokyklą, pirkta: lydytas sūris, kiaušiniai (30), duona, batonas, žuvies piršteliai, mėsa, dešra rūkyta, daktariška dešra, dešrelės, 2 grietinės, 2 sviesto, lydytas sūris, aliejus, cukrus, daugiau nepamenu. liko kiaušinių, rūkyta dešra, pusė daktariškos dešros, dešrelių pakas, piršteliai, mėsos gabaliukas, 1 grietinės, pusė duonos, aliejaus 1 l., truputis lydyto sūrio.
žodžiu liko nemažai, planuojam ryt nevažiuot į parduotuvę.
Atsakyti
QUOTE(Donatella @ 2010 11 06, 10:37)
picos ideja pasiskolinsiu  ax.gif

varškė, kiaušiniai, aliejaus, prieskoniai, soda, miltai (aš dedu 0,5 kg varškės, 2 kiauš., 4 v. š. aliejaus, nubrauktą a.š. sodos, miltai iš akies, kad galima blyną būtų kočiot)
Papildyta:
QUOTE(MERENGE @ 2010 11 06, 10:48)
Ale geras tavo diedas, tiek kartų šaltieną valgo thumbup.gif  ech....kaip čia maniškiui įmonyti tokią tvarką

na, mes jau toli gražu jau ne jaunikliai, tai prisitaikę esam ax.gif . O kas dėl šaltienos, tai gal metus neviriau, dabar gal tik antrą sykį išviriau. Nes galėtų valgyt kasdien doh.gif , aš irgi mėgau, bet dabar net žiūrėt nenoriu schmoll.gif
Papildyta:
Šiandien vyras nedirbo, tai bazėje prisivariau maisto priekį, vos parsitempėm abu, per tris syk iš mašinos maišus susnešėm...ir nėra kas valgyt :hm
Atsakyti
mazge1979, kaip šnicelius darai?

Papildyta:
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 06, 20:48)

priviet priviet ir čia lotuliukas.gif taupooooooooooooooooooooooom biggrin.gif pasiskolysiu tavo idėja su vištienos ale kijevo kotletai receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MERENGE @ 2010 11 06, 20:44)
Papildyta:

priviet priviet ir čia  lotuliukas.gif  taupooooooooooooooooooooooom  biggrin.gif  pasiskolysiu tavo idėja su vištienos ale kijevo kotletai receptuką  mirksiukas.gif

Priviet priviet biggrin.gif
Tie ale Kijevai tai superiniai, ir daug išeina, ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MERENGE @ 2010 11 06, 21:44)

pakepinu morkas su nemažai svogūno, į faršą įmušu du kiaušus, prieskonių, nemažai džiuvėsėlių, tuos kepintus svogūnus su morkytėm, viską gerai išmaišau, tada padarau labai plonus kepsniukus apvartau džiuvėsėliuose ir kepu aliejuj. skanu mum labai.

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 06, 21:47)
Tie ale Kijevai tai superiniai, ir daug išeina, ir skanu  thumbup.gif

prašom apie juos plačiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 06, 21:47)
Priviet priviet  biggrin.gif
Tie ale Kijevai tai superiniai, ir daug išeina, ir skanu  thumbup.gif

o krūtinėlę mali per mėsmalę, ar blenderiu smulkini ar šiaip peiluku pakapoji g.gif
Atsakyti
Štai kaip atrodo ši savaitė:

Sekmadienis
Pusryčiai: keptas batonas
Pietūs: kotletas su bulvėmis, raugintas agurkas
Vakarienė: vištienos sriuba su daržovėmis

Pirmadienis
Pusryčiai: manų košė su cinamonu, arbata su pienu
Pietūs: kotletas su bulvėmis, pomidoras

Antradienis
Pusryčiai: Manų košė su cinamonu, arbata su pienu
Pietūs: vištienos šlaunelės su ryžiais, morkų salotos su česnaku

Trečiadienis
Pusryčių nebuvo
Pietūs: vištienos šlaunelės su ryžiais, morkų salotos su česnaku
Vakarienė: bulviniai blynai su grietine

Ketvirtadienis
Pusryčiai: sumuštiniai, arbata su pienu
Pietūs: Spagečiai su tunu ir daržovėmis
vakarienė: bulviniai blynai su grietine

Penktadienis
Pietūs: spagečiai su tunu ir daržovėmis
Vakarienė: blyneliai su obuoliais

Šeštadienis
Pietūs: likučiai
Vakarienė: keptos bulvės su pienu

Plius: spanguoliu kisielius su varskes kremu desertui ir lietingiems vakarams.

Viska sudejus ir padalinus:

Pievagrybiai 2,49
Salierai 3,99 (puse liko kitai savaitei)
Vištos kojos 4,86 (pusę užšaldžiau)
Varškė 4,49
Kisielius 1,19
Pienas (2l) 4,58
Grietinė 2,09
Kiaušiniai 4,29
Duona 2,59
Kalakutienos faršas 10.14 (pusė liko užšaldyti)
Manų kruopos 2,39
Obuoliai 3lt
Bananai 2lt
Miltai 3,29

Viso: 51,39. Nu gal ir nieko, bet pasižiūrėjus į kai kurias forumietes, iki aukštumu toloka.

Beje, gal turit pastebėjimų apie tai, kurie produktai yra pigūs, bet skanūs? O gal jau yra kur nors tokia temele? Nes man nera skanesniu sūrelių už vanilinius Cento (na taip, čia skonio reikalas), bet jie tikrai nebrangūs. O štai nuspirkau prieš keletą savaičių Favorit'o jūrų lydeką - prmą kartą mačiau, kad atšildyta žuvies filė atrodytų kaip nudėvėta kempinė - neperdedu.

Atsakyti
QUOTE(Gracious_Genius @ 2010 11 06, 23:29)

man pvz patinka norfos grietinė, ji pigiau, o skonis geras,bet jei ne ją perku tai tik naminę stengiuos, taip pat optimos varškė, nieko blogiau arba cento varškė. toks skonis kaip ir brangesniu arba gaminam namie.duona ir batonas man geriua iš mūsų firminės parduotuvės, kitur tokių skanių nerandu.
Atsakyti