
Kaip smagu, kad mūsų daugėja, tuo pačiu didėja ir įvairių idėjų skaičius

MERENGE, nu liuks susisukai. Jau drąsiai ir į 150 Lt gali tipt



vuoga, papasakosiu, kaip aš darau (nebūtina daryt būtent taip, bet man taip patogiausia). Kaip jau matei, naudojuos lentele. Vistiek kiekviena žinom šeimos maitinimosi įpročius, kas kada ką valgo, kas skanu, ką kada gamint ir pan. Tam tikrus produktus perku kiekvieną savaitę: duona, batonas, pienas, sviestas, grietinė, varškė. Pas mus šeimoj yra taip: jei vyresnioji dukra sveika, tai ji eina į darželį, vyras pusryčių nevalgo, tik kavą geria. Tai nuo ryto iki vakaro darbo dienom valgau tik aš viena (mažoji savo atskirą meniu turi). Vakare vyras iš darbo parėjęs valgo rimtai kokius du kartus. Tai gali būt sriuba ir karštas patiekalas, gali būt tik karštas patiekalas ir vėliau kažkoks užkandis (kumpelis su duona, mišrainė, silkė ar pan). Tai ir derinu daugmaž kada ką daryt. Apmastau, ką valgyčiau aš puryčiams: kiaušinienė, sumuštiniai, košės, varškė ar pan. Kadangi duoną, batoną, sviestą ir taip visad perku, tai užsirašau kokio sūrio ir/ar mėsytės sumuštiniam. Tada pažiūriu ar košių kokių turiu, jei ne - įrašau kokią vieną. Kiaušinienei visko ir taip jau būnu pirkus. Toliau... pietum valgau kas nuo vakarienės likę arba kartais gaminu sau pietum ir palieku vyrui vakarui. Vyresnioji po darželio dar vakare kažką valgo, bet tai dažniausia būna koks lengvesnis maistas: jogurtas su dribsniais ar apkepas, ar košė.
Išrenku iš lentelės kokius 6-7 patiekalus iš įvairių kategorijų, bet stengiuos juos kažkaip paderint tarpusavy, kad nereiktų kiekvienai dienai visko supirkt nuo a iki z ir kad nieko nereiktų išmest. Tai pvz. verdu mėsą, tame sultinyje padarau sriubą. Tarkim, kopūstų. Iš likusio kopūsto kažkuriai dienai darau salotas. Verdu kokią bulvių košę, tada rytojaus dieną iš jos darau žemaičių blynus ir malta mėsa, kurią viriau sriubai. Tai čia toks paprastas pavyzdys


Galima pvz.parduotuvėj pirkt kilogramą krūtinėlių už 20 Lt. Galima už tuos pačius 20 Lt nupirkt turgely ar Cestoj dvi vištas, jas supjaustyt. Nugarėlių ir sparnelių užteks porai kartų sriuboms, 4 ketvirčių užteks vienai vakarienei išsikept, vienos vištos krūtinėles galima panaudot karbonadams, kitos - ištroškint su daržovėmis pvz. Tai manau tik netingėt reikia ir galima kažkokių minčių/idėjų prisigalvot kaip ką naudingiau panaudot

Aš nedarau taip, kad pvz. trečiadienis ir būtina daryt kokius kotletus. Aš tik sumastau kelis patiekalus ir juos paskui gaminu jau priklausomai nuo norų ir nuotaikos.
O perku tai taip, po kelis indelius. Žiūriu į galiojimą ir tiek. Būna, pritrūksta kažko, tai nuperkam savaitės bėgy, bet dažnai pavyksta ir tik su vienu apsiprikimu prasisukt
