Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(Smurfiukas @ 2010 11 11, 17:20)
Sveikutes  4u.gif

Priimkit dar viena, norincia taupyti  ax.gif

nors as pati naujoke beveik bet visos cia uz daugiau taupanciu, meniu rasanciu, ateik ir i bendramincius yra taupuoliu tema rolleyes.gif
Atsakyti
Galiu įmest tą failą, jei kuri papasakosit per ką jį čia įkelt.
Atsakyti
Bandau dėt excelinę lentelę su patiekalais:

PATIEKALAI
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 11 11, 16:06)
nepykstu ir viską suprantu, nes tu rašai teisybę - aš pati kaime gyvenusi pusę gyvenimo, ir žinau, kiek ne tik pinigų, bet ir jėgų į tą bulvę sukišama. iki šiol daržuose pas mamą "vergauju"  biggrin.gif

bet esmė ta, kad čia surašome "savaitės pirkinius", o jei bulvė į tavo puodą atkeliavo ne nupirkta už kažkiek lt iš parduotuvės ar turgaus, tada jos vertės nustatyti praktiškai ir neįmanoma... jei aš gaunu kilogramą stirnienos už dyką iš savo uošvio, tikrai nepradėsiu skaičiuoti, kiek jam kainavo šoviniai ar šautuvas. lygiai taip pat nerašysiu, kad man pietūs atsiėjo 50lt, nes tiek kainuoja stirniena parduotuvėje...

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 11, 20:04)

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2010 11 10, 12:38)
o tai iskyla ta pica normaliai?man keista,kad kildinti nereikia g.gif ir dar...kiek sausu mieliu atitinka tu "minkstu"?yra namie...sunaudociau

ar čia ne ta pati, kur Sonatinos receptuose yra, ten pas ją yra kažkokia mielinė, kur nekildinti reikia, o šaldyti.

Na pinigėlius į bendrą apskaitą vedu, bet va kiek lieka, kiek pravalgom - nesuvedu galų. Jau pasižadėjau kitą savaitę skaičiuot doh.gif

ačiū už idėjas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2010 11 08, 21:29)
Imti 0.5 litro virinto vandens, ištirpdyti jame 15g mielių, 15g druskos ir 45g alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišyti. tada berti persijotus miltus (1kg). Minkyti apie 10 min, kol gaunasi gera tešla, sušyla ir nelimpa prie rankų. Po maišymo palaikyti tešlą 5 min., kad atsipalaiduotų. Tada padalinti tešlą į 200g dalis ir suvolioti rankose rutuliukus. Tuos kamuoliukus palikti kambario temperatūroje 2-4h, kad pakiltų. Vėliau įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Iš atvėsusių kamuoliukų formuoti plonus picos padus (galima tempti rankomis arba kočioti).

o jei imsiu 500 g gramų miltų, tai visą kitą irgi dalinti pusiau? Ar jau labai mažytė pica man gausis?
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2010 11 11, 16:20)
Sveikutes  4u.gif

Priimkit dar viena, norincia taupyti  ax.gif

prašom, junkis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 11 11, 19:04)

PATIEKALAI

JEe gavosi clap.gif
ACIU ACIU smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Štotkas @ 2010 11 11, 22:12)
ar čia ne ta pati, kur Sonatinos receptuose yra, ten pas ją yra kažkokia mielinė, kur nekildinti reikia,  o šaldyti.

Turbūt ne ta pati, nes šios šaldyti nereikia 4u.gif Nebent kažką pražiopsojau bežiūrėdama (receptą youtube'j radau biggrin.gif )
Atsakyti
Sveikos,

na ką savaitės sąskaitos suvestos, meniu išnaudotas, 6iandien didžioji apsipirkimo diena buvo ir naujo meniu galvojimas doh.gif Bet tai kaip man patinka kurortuose būti, valgyt padaryta tik rinkis nuo švediško stalo ko nori, pavalgai, prisikemši, o tada jau vacation4.gif vacation1.gif ech... kad taip kasdien būtų, o maisto gaminimas būtų kaip pramoga ar koks hobis mastau.gif mmmmm užsisvajojau čia biskį ax.gif okay grįškim prie praėjusios savaitės meniu

PENKTADIENIS

Pusryčiai: Karšti sumuštiniai su sūriu/dešra, kava/arbata, jogurtas
Pietūs: pas anytą
Vakarienė: Keptos dešrelės su keptom bulvėm, salotos: ridikas su grietine

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai: Omletas su dešra, lašinukais, kava/arbata, jogurtas
Pietūs: Pas anytą
Vakarienė: Balta mišrainė

SEKMADIENIS

Pusryčiai: Sumuštiniai su dešra/sūriu, kava/arbata, jogurtas
Vakarienė: Bulviniai blynai su grietine

PIRMADIENIS

Pusryčiai: Sumuštiniai su dešra/sūriu, keturių grūdų košė su uogiene, kava/arbata
Pietūs: Burokėlių sriuba iš kaulų
Vakarienė: Faršo kavalkas su sūrio, majonezo,česnako aptepu ir bulvės, salotos: burokėlis su majonezu

ANTRADIENIS

Pusryčiai: Blynai su jogurtu ir uogiene, vakarykštis faršo kavalkas, kava/arbata
Pietūs: Orkaitėje kepti sparneliai su bulvėmis ir rauginti agurkai, vakarykštė sriuba
Vakarienė: Diedui darban: orkaitėje kepti šonkauliai su bulvėmis, salotos: burokėlių mišrainė, mum: rytiniai blynai

TREČIADIENIS

Pusryčiai: Vakarykščiai blynai, kava/arbata
Vakarienė: Pica, diedas damušė vištienos sparnelius

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: Omletas, kava/arbata, jogurtas
Vakarienė: Virti varškėčiai su grietine (buvo kameroj užšaldyti)

Išlaidos:

Bakalėja: 13,56
Daržovės: 0,64
Dešros, kumpeliai: 5,32
Duonos gaminiai: 6,73
Kava, arbata: 23,98 (tirpios kavos akcija, tai paėmiau daugiau)
Kruopos, miltai, makaronai: 6,77
Mėsa: 16,85
Nealkoholiniai gėrimai: 8,37
Pieno prod. ir kiaušiniai: 32,07
Saldumynai, pakramtymai: 17,72
Grand Total: 132,01
Atsakyti
Sveikos taupuoles:) 4u.gif
noriu ir as pasiprasyti i jusu bureli:) jei tiesa pasakius cia uzejau vedama smalsumo, kaip imanoma is tokios sumos isgyventi, paskaiciau paskaiciau ir ziuriu kad dar ir kaip imanoma ir net negaleciau pasakyti(is perskaitytu sav meniu) kad prastai maitintis:)
is tikruju gyvenom labai islaidaudami,mum 2500lt per men, neuztekdavo net pramogoms saldumynams(na visokiems sudniekiams) cia neiskaiciuojant maisto ir mokesciu. atejo krize ir griebe musu seima uz ragu(aciu jai!!!) tad po truputi pradejome mastyti kaip leidziama pinigus ir t.t. patys savim pasibaisejom:( blink.gif
Siuo metu, kaip pati juokiuosi, istobulejom ir pradedam po truputi susidraugauti su maisto planavimu savaitei. Begalo dziaugiuosi atradusi sia tema!!!!mums dar tikrai reikia labai pasimokyti, kad ismoktume taip viska susidelioti ir galetume tiek pinigeliu skirti savaitei... Na mes i parduotuve vazinedavom kasdien dabar jau vaziuojam viena kart, bet vis atsiranda tokiu prekiu kad prireikia(tai dazniausiai is to vieno karto iseina min 3-4(na aisku kitus du kartus vaziuojam tik smulkmenu, bet ir velgi ieini i parduotuve kokia smulkmena pamatai kurios tau nereikejo:(. Tad manau kad vien jau maisto planavimas sutaupo didziaja dali pinigu, net netaupant.
Man idomu kaip visa tai vyksta, jus tiesiog atsisedat susirasot ka valgysit pusryciai pietus vakariene kiekvienos dienos ir tada vaziuojat i parduotuve, ar ekspromtu parduotuvej, ar visi draugiskai aptariat? ar jus vaziuojat grieztai tik 1-2k i sav i parduotuve. Man idomu, tarkim mes megstam grietine tai jus perkat is kart 2-3 indelius ir laikot saldytuve ar viena ir kitas jei prireikia? Atsiprasau uz kvailokus klausimus, bet sitoj srity esu zaloka dar. Na ir jauna pakankamai matyt esu, reikia dar matyt ir gyvenymiskos patirties, tada lengviau, o zinot kai iseini is tevu jauna seima, atrodo kad visas pasaulis po kojom:D Tad tikiuosi jusu supratimo tolerancijos ir pagalbos!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ar man cia reiktu eiti i kita tema...sad.gif blush2.gif ir apie kokia cia taupanciuju temele vis kalba eina, gal kas galetu imesti nuoroda.
Papildyta:
beja labai aciu uz ideja, G.Jurgita!!!!!toks paprastas dalykas, bet genialus!!! taip atsibosta kiekviena diena galvot ka daryt valgyt, o cia susirasai kokius receptukus zinai ir ramu pasiziuri issirenki, as kada butinai prisesiu surasysiu savuosius idesiu irgi:))
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2010 11 12, 01:06)
beja labai aciu uz ideja, G.Jurgita!!!!!toks paprastas dalykas, bet genialus!!! taip atsibosta kiekviena diena galvot ka daryt valgyt, o cia susirasai kokius receptukus zinai ir ramu pasiziuri issirenki, as kada butinai prisesiu surasysiu savuosius idesiu irgi:))

Kaip jau kažkas minėjo, jei susidarai savaitės meniu, bet, tarkim, trečiaienį pamatai, kad kažkas baigia sugest, keiti meniu ir naudoji, kad nereikėtų išmest rolleyes.gif

G.Jurgitos įdėta lentelė ir gali būti kaip gairės - susirašai patiekalus, kuriuos tą savaitę gaminsi, o paskui gamini iš sąrašo tai, ko tą dieną labiau norisi rolleyes.gif

Nors man ir be sąrašo puikiai pavyksta daug neišleist, o meniu pradėsiu rašyt, kai rečiau į kaimą važinėsim ir namie maitinsimės blush2.gif

Jei nori, junkis prie ne tik maistui taupančių mirksiukas.gif Benraminčiuose rasi temelę mirksiukas.gif
Atsakyti