Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

QUOTE(Belle @ 2006 08 04, 12:15)
...man pvz priesaika svarbi. na gal nesu tradiciskai tikinti, bet savaip tikiu. bet as prisiekiu ne kazkam kitam o savo vyrui. mes vienas kitam prisizadejom, be jokiu ceremoniuju ir miniu liudytoju, abu nesiojam ziedus... ar si priesaika yra maziau vertinga g.gif as pvz prisiekiu pries Deiva, ne pries kuniga...

drinks_cheers.gif
as irgi manau, kad priesaika duodama ne kazkam- publikai, kunigui, miniai giminaiciu- o savo vyrui. jei mum priesaika, kuria istareme vienas kitam be jokiu oficialiu ceremoniuju yra lygiai taip pat reiksmingai ir vertinga, jei mum ji yra isipareigojimasi ir mes jos laikomes taip kaip tada. ar ji yra kazkokia blogesne del to, kad jos negirdejo kazkoks kunigas at CMB darbuotojas schmoll.gif
\as prisiekiu vienam zmogui ir nemanau, kad priesaika yra "teisingesne" jei ja girdi kunigas ir gimines lotuliukas.gif
o del pavardziu, tai irgi noriu pabrezti- siaip laikais laaabai daus istekanciu pasilieka savo pavarde ir niekas nemato tame problemos, kad vaiko pavarde kitokia negu motinos, todel ir nesusituokusiems cia problemos nematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anabelė @ 2006 08 06, 22:31)
Jei jau kartu gyvendami ir vaiku sugyvenat, tai manau tuoktis tikrai reikia, smagiau vaiku teva vadinti vyru, o ne draugu.

drinks_cheers.gif pilnai sutinku. Man asmeniskai irgi viskas turetu sekti pagal eile, kuri nuo senu laiku nusistovejusi...jei jau vaikai tai pries tai vestuves ....
Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2006 08 07, 19:20)
drinks_cheers.gif  pilnai sutinku. Man asmeniskai irgi viskas turetu sekti pagal eile, kuri nuo senu laiku nusistovejusi...jei jau vaikai tai pries tai vestuves ....

Bet jei vaikutis pasibelde anksciau, negi tada tuoktis is reikalo g.gif , nesinori, o po to jau brangiausiajam atrodo, kad vestuves ir nebereikalingos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Anabelė @ 2006 08 06, 23:31)
Jei jau kartu gyvendami ir vaiku sugyvenat, tai manau tuoktis tikrai reikia, smagiau vaiku teva vadinti vyru, o ne draugu.

o kodel negali vadinti vyru?? ax.gif
taigi ne moteris jis ir ne berniukas lotuliukas.gif tavo gyvenimo vyras ir vaiko tevas.
man atrodo, zmones patys nustato sau kazkokias tvarkas, ribas, privalomumus, eiliskumus ir per tai negali kazkaip perzengti, nes tai visuotinai priimta... g.gif
bet paziurekit kiek visuotinai priimtu dalyku keiciasi su laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
temos autorei pritariu. nu jo, galima viską subanalinti. man tai santuoka yra sakralus momentas, o ne popieriaus turėjimas. dar noriu vyrą vadinti vyru ir noriu, kad jis mane vadintu žmona iš tikrųjų smile.gif jei žmogus nenori vesti, tai parodo JO nenorą ar baimę jungtis su tavimi visam gyvenimui. tai aš su tokiu ir netempsiu gumos. man geriau pametęs galvą iš meilės, nei nuodugniai apgalvojęs ateities strateginius veiksmus. kitas reikalas, kai abu santuokoje nemato nei esmės, nei prasmės. aš to nesmerkiu visai, bet tai ne man. ir mano akyse tie žmonės ir liks sugyventiniais. sakau, čia turbūt auklėjimo pasekmė.

o šiaip tai aš irgi gyvenu kaip ir susimetusi. ale tas manęs netenkina. nes kuo ilgiau gyveni susimetus, tuo tos vestuvės atrodo mažiau prasmingos. todėl čia taip kažkaip netyčia išėjo, kad pati pasipiršau blush2.gif nu ir jis sutiko, sako 'kad tik tau būtų geriau'. ale kai nuėjom rašyti prašymo, tai jau matau, kad visas toks savyje netelpa, kažkas negerai. sako: 'bijau'.
nu mane tai suerzino. kai gyventi kartu, tai pats buvo iniciatorius ir jokių baimių nebuvo. o kur jau tik įsipareigoti daugiau reikia, tai kinkos dreba. nervina mane tokie sad.gif aš jam atsakiau: 'nenori - nereikia', bet paskui kažkaip praėjo, ir balandį teoriškai bus vestuvės. teoriškai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2006 08 08, 14:24)
temos autorei pritariu. nu jo, galima viską subanalinti. man tai santuoka yra sakralus momentas, o ne popieriaus turėjimas. dar noriu vyrą vadinti vyru ir noriu, kad jis mane vadintu žmona iš tikrųjų smile.gif jei žmogus nenori vesti, tai parodo JO nenorą ar baimę jungtis su tavimi visam gyvenimui. tai aš su tokiu ir netempsiu gumos. man geriau pametęs galvą iš meilės, nei nuodugniai apgalvojęs ateities strateginius veiksmus. kitas reikalas, kai abu santuokoje nemato nei esmės, nei prasmės. aš to nesmerkiu visai, bet tai ne man. ir mano akyse tie žmonės ir liks sugyventiniais. sakau, čia turbūt auklėjimo pasekmė.

o šiaip tai aš irgi gyvenu kaip ir susimetusi. ale tas manęs netenkina. nes kuo ilgiau gyveni susimetus, tuo tos vestuvės atrodo mažiau prasmingos. todėl čia taip kažkaip netyčia išėjo, kad pati pasipiršau  blush2.gif  nu ir jis sutiko, sako 'kad tik tau būtų geriau'. ale kai nuėjom rašyti prašymo, tai jau matau, kad visas toks savyje netelpa, kažkas negerai. sako: 'bijau'.
nu mane tai suerzino. kai gyventi kartu, tai pats buvo iniciatorius ir jokių baimių nebuvo. o kur jau tik įsipareigoti daugiau reikia, tai kinkos dreba. nervina mane tokie sad.gif aš jam atsakiau: 'nenori - nereikia', bet paskui kažkaip praėjo, ir balandį teoriškai bus vestuvės. teoriškai lotuliukas.gif

pati sau kazkiek priestarauji...
tai jei nenori vesti tada:
1. baime
2 ar nematymas tame prasmes g.gif
taigi ir issiaiskinome, kad gali buti bent du variantai
manyciau geriausia yra, kai susieina abu zmones, kuriu poziuris i siuos dalykus sutampa tongue.gif
man pvz turbut daugelio manymu pasiseke, nes gavau toki vyriski, kuris tuoktis nori, nors mano poziuris i tai gan neutralus: susituoke- gerai, nesusituoke- taip pat gerai lotuliukas.gif
o vyrai, kurie gyvena n+ metu su moterim ir zinodami, kad jai vestuves svarbu vis pasiryzti negali ir bijo, mane irgi nervina doh.gif bet velgi, tu paneliu vietoje, negyvenciau 5 m su vyru, jei labai noriu isteketi o jis vengia to kaip pragaro liepsnu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexy @ 2006 08 08, 13:36)
pati sau kazkiek priestarauji...
tai jei nenori vesti tada:
1. baime
2 ar nematymas tame prasmes g.gif
taigi ir issiaiskinome, kad gali buti bent du variantai
manyciau geriausia yra, kai susieina abu zmones, kuriu poziuris i siuos dalykus sutampa tongue.gif
man pvz turbut daugelio manymu pasiseke, nes gavau toki vyriski, kuris tuoktis nori, nors mano poziuris i tai gan neutralus: susituoke- gerai, nesusituoke- taip pat gerai lotuliukas.gif
o vyrai, kurie gyvena n+ metu su moterim ir zinodami, kad jai vestuves svarbu vis pasiryzti negali ir bijo, mane irgi nervina doh.gif bet velgi, tu paneliu vietoje, negyvenciau 5 m su vyru, jei labai noriu isteketi o jis vengia to kaip pragaro liepsnu g.gif

tai aš ir sakau. jeigu abiems dzin tos vestuvės, tai čiki piki, bet jeigu motera nori, o jis - bijo, tai čia kitas variantas mirksiukas.gif
Atsakyti
Man susidarė toks įspūdis kad dauguma jūsų nori ištekėti tik todėl, jog tik tapusios žmonomis pasijustumėte mylimos, tik todėl, kad kaimynų , draugų, artimųjų akyse jūsų statusas pakiltų auksčiau "sugyventinių"
Man bent jau toks vaizdas susidarė iš daugumos jūsų pasisakymų, nes argumentai buvo būtent tokie.
Atsakyti
QUOTE(koalamama @ 2006 08 08, 13:58)
Man susidarė toks įspūdis kad dauguma jūsų nori ištekėti tik todėl, jog tik tapusios žmonomis pasijustumėte mylimos, tik todėl, kad kaimynų , draugų, artimųjų akyse jūsų statusas pakiltų auksčiau "sugyventinių"
Man bent jau toks vaizdas susidarė iš daugumos jūsų pasisakymų, nes argumentai buvo būtent tokie.

na, aš pasikartosiu, kad man santuoka - sakralus momentas, o ant kaimynų ir t.t. tai aš dėjusi. aš nenoriu, kad mane mylimasis vadintų 'sugyventine', 'sugulove', kad ir juokais. be to, santuoka parodo, kaip rimtai jis į tave žiūri. vyresniems žmonėms, manau, tai nėra labai aktualu, bet jauniems...
man atrodo, kad tos, kurios pritaria vyrams dėl santuokos nereikalingumo iš tikrųjų yra taip jų įtikintos. ir tik vienetai, kurios taip pačios mano (ir tikriausiai dėl skaudžios patirties, be ne tos neisyk netekėjusios) ir gal iš tikrųjų jaučia nuoskaudą, kad 'va, jis manęs neveda, bet kadangi kitaip nebus, tai aš su tuo susitaikau ir pradedu visiems sakyti, kad na chren mums ta santuoka'. bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2006 08 08, 12:24)
nenoriu,kad  mane mylimasis vadintų 'sugyventine', 'sugulove'

Tikriausiai todėl ir privertei jį save vesti, nes jis tavęs nelaikė savo žmona. Aš jums linkiu tik daug daug laimės šeimyniniame gyvenime. Nuoširdžiai.
Atsakyti
QUOTE(koalamama @ 2006 08 08, 14:25)
Tikriausiai todėl ir privertei jį save vesti, nes jis tavęs nelaikė savo žmona.  Aš jums linkiu tik daug daug laimės šeimyniniame gyvenime. Nuoširdžiai.

ginkdieve, tikrai nieko neverčiau. aš ne toks žmogus. tiesiog pasiūliau, o jis sutiko. nebuvo jokių įkalbinėjimų, ar varymų 'kad tu bijai' ir pan. jeigu žinočiau, kad jis to nenori, tai nafik man tos vestuvės būtų reikalingos. aš jautrus žmogus:)
o žmona jis mane visada vadina. ir prieš savo draugus smile.gif
ačiū už linkėjimus.
kodėl jeigu vyras peršasi, tai viskas čiki, jeigu motera, tai jau kažkas gėdingo?
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2006 08 08, 14:08)
na, aš pasikartosiu, kad man santuoka - sakralus momentas, o ant kaimynų ir t.t. tai aš dėjusi. aš nenoriu, kad mane mylimasis vadintų 'sugyventine', 'sugulove', kad ir juokais. be to, santuoka parodo, kaip rimtai jis į tave žiūri. vyresniems žmonėms, manau, tai nėra labai aktualu, bet jauniems...
man atrodo, kad tos, kurios pritaria vyrams dėl santuokos nereikalingumo iš tikrųjų yra taip jų įtikintos. ir tik vienetai, kurios taip pačios mano (ir tikriausiai dėl skaudžios patirties, be ne tos neisyk netekėjusios) ir gal iš tikrųjų jaučia nuoskaudą, kad 'va, jis manęs neveda, bet kadangi kitaip nebus, tai aš su tuo susitaikau ir pradedu visiems sakyti, kad na chren mums ta santuoka'. bet čia tik mano nuomonė.

katalike
o kaip tos aprasytas cia atvejis, kai merginai vienodai, o vyras tuoktis nori? tada ji negali buti itikinta, argi ne? g.gif vadinasi jos tiesiog tokie isitikinimai, kad ji nevertina pacio santuokos formalumo kaip kazko nerealiai reiksmingo...
mane vadina zmona, nei karto nera pristates kaip drauge ar pan. mes vienas kitam esame pasizadeje, jau dabar ir abu ta priesaika vertinam, nesiojam ziedus. jis yra mano vyras. nu dzin man kaip yra ant popieriaus ax.gif
vat tai yra sakralus momentas- pasizadejimas vienas kitam
konkretus klausimas- ar pasizadejimas be kazkokios nustatytos ceremonijos yra maziau vertingas, sventas?
Atsakyti