Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškas požiūris į vartojimą

QUOTE(pikkolo @ 2010 07 27, 07:47)
Tai, kad yra kas duoda - Aplinkos apsaugos agentūra http://gamta.lt/cms/...f8-aff06fcc0c5a Gal tiesiog patys nesidomėjot tuo? Dėl sertifikavimo, tai nejaugi manote, kad dėl 1-2 firmų kas nors steigs sertifikavimo įmonę? Iš ko ji paskui gyvens? Plius dar kiek reikalavimų, akreditacijos ir pan. Ir taip sertifikavimo laboratorijas reikia kiekvienais metais remti, nes neišgyvena iš LT rinkos.

Kokia įmonė, jei nepaslaptis? Ar bent jau ką gaminate?

o tai pati agentūra ir tikrins, sertifikuos ir suteiks jei atitiksim reikalavimus? g.gif nes mes rudenį domėjomės, tai tikrai niekas nesertifikuodavo. gal kas pasikeitė, reik pabandyt parašt AAA g.gif

spaustuvė mirksiukas.gif. beje, ką tik paskambinau į AAA, tai sakė realybė tokia, kad europoj spaustuvių nei spaudos produktų apskritai niekas nesertifikuoja doh.gif . gal gaut tik aplinkosaugos vadybos sertifikatą, kas yra visai ne tas pats, nes jis nerodo, kad tavo gaminys yra ekologiškas, tiesiog nurodo, kad tu be reikalo neterši doh.gif o va mes naudojam unikalią technologiją, turim spec įrangą, dirbančią be chemikalų, naudojam sertifikuotus ekodažus, sertifikuotą ekopopierių, popieriaus atliekas priduodam į makulatūrą, pakuojam į pakartotinai naudojamą pakuotę. žodžiu gaminys ekologiškesnis jau ir gautis negali. bet tiesiog nieks negali suteikt ekoženklo visoj ES lotuliukas.gif . na ką, bent pasiteisinimas db bus prieš klientus, kodėl neturim ekosertifikato...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 27 liepos 2010 - 15:26
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 07 27, 16:03)
o tai pati agentūra ir tikrins, sertifikuos ir suteiks jei atitiksim reikalavimus? g.gif nes mes rudenį domėjomės, tai tikrai niekas nesertifikuodavo. gal kas pasikeitė, reik pabandyt parašt AAA g.gif

Agentūra nesertifikuoja, jie tik patikrins ar atitinkate visus reikalavimus (tame tarpe ir sertifikatą) ir išduos ekologiškumą patvirtinantį dokumentą. Sertifikuoja atitinkamos akredituotos laboratorijos, o kodėl jų Lietuvoje nėra jau paaiškinau, tiesiog per maža rinka, o visą laiką jas remti valstybė irgi negali. Be to, akreditacijai reikalingos nemažos sanaudos, nelabai nori laboratorijos tuo užsiimti.
Šįmet keitėsi eko ženklas, tad su juo galėjo keistis ir reikalavimai. Kiek žinau tai kai kurių ne maisto produktų grupių eko reikalavimai šįmet yra peržiūrimi, bet kai nedirbu su tuo tiesiogiai, tai žinau tik nuotrupas.
Atsakyti
As naudoju Ringuvos produkcija ir rankom ploju biggrin.gif
Kuris laikas pirkdavau sertifikuotas ekologiskas skalbimo priemones, kol mane atvede i prota viena mama auginanti beveik viskam alergiska vaikiuka. Prirode man ringuvos skalbimo drozles. Superinis produktas, is naturaliu zaliavu, gerai skalbia, rubeliai kvepia tik svara, pagamintas Lietuvoje. Ir pasakykit jus man, kuo tokios priemones prastesnes uz daug brangesnes atveztines?

Mamytes, kokiu dar zinot geru lietuvisku naturaliu produktu? Neslepkit, pasidalinkit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 07 27, 22:27)
As naudoju Ringuvos produkcija ir rankom ploju  biggrin.gif 
Kuris laikas pirkdavau sertifikuotas ekologiskas skalbimo priemones, kol mane atvede i prota viena mama auginanti beveik viskam alergiska vaikiuka. Prirode man ringuvos skalbimo drozles. Superinis produktas, is naturaliu zaliavu, gerai skalbia, rubeliai kvepia tik svara, pagamintas Lietuvoje. Ir pasakykit jus man, kuo tokios priemones prastesnes uz daug brangesnes atveztines?

Mamytes, kokiu dar zinot geru lietuvisku naturaliu produktu? Neslepkit, pasidalinkit  ax.gif

O tos drožlės tinka skalbimo mašinoms?

Yra lietuviškas indų ploviklis, bet nebandžius dar.

Atsakyti
QUOTE(Versmė @ 2010 07 28, 00:07)

Automatinėms - ne.

Pagal vartojimo instrukciją tinka skalbti rankomis ir 'sukūrine' skalbimo mašina.

Aprašymas:
"Skalbiklis skirtas baltiems ir spalvotiems medvilniniams, lininiams bei sintetiniams audiniams skalbti rankomis ir neautomatinėmis skalbimo mašinomis bei virinti."

Tik su "Ringuvos" linija "balance" galima skalbti visų tipų skalbimo mašinomis.
Atsakyti
Ir as naudoju Ringuvos produkcija.Bandziau miltelius Balanc,labai puikiai skalbia.Dabar turiu skysta skalbikli,muila su tulzim.skalbia kuo puikiausei.ir skalbiniai minksti.nereikia dar papildomai nereikalingu minkstikliu naudot.O kad neturi ekologisko sertifikato,tai nereiskia ,kad ta produkcija prastesne smile.gif .Nera fosfatu,kvapu,dazu.Vadinasi maziau pakenksim savo sveikatai ir gamtai.
Atsakyti
QUOTE(Versmė @ 2010 07 27, 23:07)

Na stai, ne tokia jau ir beviltiska situacija. Gal kas naudojate ta "Garstuka"? Sudetis ir aprasymas suzavejo. Ir apskritai TUB "Meta" saunuoliai, apziurejau ju puslapi. Tik kazkaip nepasireklamuoja, tai daug kas turbut ir nezino.

O drozles automatinems neskirtos. As siaip kartais praskalbiu viena kita rubeli rankomis. Nors esu pora kartu ir i masina ipylus, tik nedideli kieki dejau, kad nepriputou per daug ax.gif Nieko nenutiko. Aisku, reik geriau isigyti tam skirta priemone.
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 07 27, 22:27)
Prirode man ringuvos skalbimo drozles.

o ten ne koks ūkiškas muilas sutarkuotas??

QUOTE(Versmė @ 2010 07 27, 23:07)

bandžiau, nelabai jis man. Geriau paprasta soda smile.gif
Atsakyti
"Garstukas" man visai nepatiko. Norisi indus dar kartą plauti biggrin.gif , tik be jo lotuliukas.gif
Atsakyti
Idomu is ko tos skalbimo drozles. Siaip ekologiska buitine "chemija" turetu buti gaminama be gyvulines kilmes produktu.

Kazkoki reportaza teko matyt kaip atrodo tulzies muilo fabrikelis, tai net baisu pasidare (aisku lietuvoje gal viskas grazu ir tvarkinga) o siaip tai siaubas, kai is gyvuno "daliu" muila daro. liudna kazkaip....

[COLOR=yellow]dar noreciau paplatinti skelbimuka, na nepykit labai, bet na tikrai labai iesko eko fanu ir norinciu dirbti toje srityje. Iesko eko krautuveleje konsultantu vilniuje ir kaune. jei ka domintu visas skelbimas tiesiog rasykit man, atsiusiu.dekui.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 08 03, 11:01)
"Garstukas" man visai nepatiko. Norisi indus dar kartą plauti  biggrin.gif , tik be jo  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

jis kažkaip keistai ant indų elgiasi - tarsi nuslysta, nuplaukia drinks_cheers.gif Trūksta man jo efekto bent kiek matomesnio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazoji_eglute @ 2010 08 03, 13:52)
Idomu is ko tos skalbimo drozles. Siaip ekologiska buitine "chemija" turetu buti gaminama be gyvulines kilmes produktu.

Kazkoki reportaza teko matyt kaip atrodo tulzies muilo fabrikelis, tai net baisu pasidare (aisku lietuvoje gal viskas grazu ir tvarkinga) o siaip tai siaubas, kai is gyvuno "daliu" muila daro. liudna kazkaip....

Pirmieji muilai ir buvo iš gyvūninės kilmės riebalų. Dabar iš augalinių riebalų verdamas tik kosmetinis muilas, muilai skirti skalbti yra gyvūninės kilmės. Tulžies muilo gamyboje naudojama tikra tulžis.
Atsakyti