Sveiki,
Gal kas galite pasakyti, kokios gėlės geriausiai auga saulėtoje (pietinėje) pusėje?
Norėčiau auginti didesnes gėles, nes toje patalpoje yra pakankamai daug vietos.
QUOTE(singa @ 2005 06 07, 10:16)
Sveiki,
Gal kas galite pasakyti, kokios gėlės geriausiai auga saulėtoje (pietinėje) pusėje?
Pas mane pietų pusėj puikiai augo krotonas, tik tekdavo jį dažnai lieti ir purkšti. O šiaip tiktų visi kaktusai ir sukulentai (storalapiai)

Visi citrusai, anona, granatmedis...
Krotonas mėgsta tiesioginę saulę?????
Mano enciklopedijoj rašo, kad auginti šviesioj, bet ne saulėtoj vietoj- geriausia šiaurinė palangė. Pati laikau ant kompo stalo, tai tiesioginių spindulių negauna, o kai anksčiau turėjau ir laikiau ant pietinės palangės, tai numarinau...

Pas mane ant pietinės palangės auga tik kaktusai ir jiems labai ten patinka, o sukulentams ten per karšta, o kitų gelių net nesvajoju ten statyti, iškeps...

Rožytės dievina daug saulės
. Pas mane kelios, tik reikia dažniau laistyt ir nepamiršt nupurkšt.

Ant pietinės palangės mano namuose gerai jaučiasi kinrožės, ne tik kaktusai, sensevjeros. Tačiau jeigu kalbame apie didelę patalpą pietų pusėje, tai man atrodo, kad šiek tiek toliau nuo lango gerai augtų daugybė gėlių. Manau, tokia vieta patiktų ir įvairiems fikusams (išskyrus galbūt šliaužiančiuosius), ir šeflerai, ir monsterai (jeigu kur gautum margalapę - grožis neišpasakytas). Daug šviesos ir šiek tiek saulės reikia daugumai žydinčių gėlių (pvz. strelicija - didelis augulas nuostabiais žiedais).
QUOTE(Čika @ 2005 06 07, 21:28)
Visi citrusai, anona, granatmedis...
Mano enciklopedijoj rašo, kad auginti šviesioj, bet ne saulėtoj vietoj- geriausia šiaurinė palangė. Pati laikau ant kompo stalo, tai tiesioginių spindulių negauna, o kai anksčiau turėjau ir laikiau ant pietinės palangės, tai numarinau... 

Aha, ir ant palangės augo, ir šalia palangės

aš savo rožytes pietinėj pusėj kai saulėtos dienos, būtinai kasdien laistau. Bet kokiais žiedais jos atsidėkoja
.

O rozytes tai kazkokias dekoratyvines, ar normalias, kur lauke s odinti galima?
Nes pas man pietryciu puse, saule nuo pat ankstyvo ryto iki 15 val. - tai irgi gerai augti turetu tikraiusiai.
Nes pas man pietryciu puse, saule nuo pat ankstyvo ryto iki 15 val. - tai irgi gerai augti turetu tikraiusiai.
aš tai turiu tas "namines", tokie smulkūs krūmeliai ir žiedeliai. Bet manau, augtų ir lauko rožės, tik kad jos didokos, ant palangės tai nepadėsi
.

nu susigundziau rozytemis- reiks pasidairyti parduotuvese kokiu idomesniu
naminukiu