Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kokie augalai auga geriausiai?

QUOTE(liepsnelė @ 2005 06 08, 11:50)
aš savo rožytes pietinėj pusėj kai saulėtos dienos, būtinai kasdien laistau. Bet kokiais žiedais jos atsidėkoja  ax.gif .

Mano rožytė mirė sad.gif Turbut jai drėgmės pritrūko
Atsakyti
Mielos mamos,
gal kuri zinoti kuris augalas mėgsta pietine puse ax.gif
Pas mus pietinej puseje yra dideli langai ir ten nuolatos sveicia saule.
Butu idealu gelytems, bet zinau kad ne visos mėgsta tiesioginius saulės spindulius schmoll.gif
gal galite patarti ka galima tokioje vietoje auginti?
Gal yra kokia gėlytė (neskaitant kaktusų) kuri galėtu ten augti ir daugintis ax.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Pas mane ant pietinės palangės veši amariliai ir klivija, kuria po atostogų radau pražydusią
Atsakyti
Ant pietinės palangės gerai auga sansevjera, juka, margenis, ananasas, kalankė, pelargonijos.
Atsakyti
QUOTE(Odi @ 2005 08 26, 15:55)
Mielos mamos,
gal kuri zinoti kuris augalas mėgsta pietine puse  ax.gif
Pas mus pietinej puseje yra dideli langai ir ten nuolatos sveicia saule.
Butu idealu gelytems, bet zinau kad ne visos mėgsta tiesioginius saulės spindulius  schmoll.gif
gal galite patarti ka galima tokioje vietoje auginti?
Gal yra kokia gėlytė (neskaitant kaktusų) kuri galėtu ten augti ir daugintis  ax.gif

Aciu  4u.gif

Auginti gali daugelį gėliukų:
ananasą,
ceropegiją,
chlorofitą,
margenį,
įvairias sansevjeras,
pelargonijas,
meilenius,
gerberas,
hipocirtą,
sprigę,
irezinę,
įvairias kalankes,
stapeliją,
juką,
adenium (liet. pavadimo nėra),
,,skrotelių medį“ (lot. aeonium),
alaviją,
beaucarnea (tokia butelio formos su kuokštu siaurų lapų),
bugenviliją,
storalapius,
eševerijas,
avortijas,
karpažoles,
raudminus,
kinrožes,
pasiflorą smile.gif
Atsakyti

oho kiek daug!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo white tea: 26 rugpjūčio 2005 - 17:29
QUOTE(white tea @ 2005 08 26, 18:29)
oho kiek daug!

Surašiau savas, o paskiau dar kelias - iš geros knygos biggrin.gif
Šiaip tų ,,pietinių“ augaliukų tikrai nemažai
Atsakyti
O kokios gėlės auga lauke pietinėje pusėje? Ten taip karšta, kad man net galva apsvaigsta. Šią vasarą visos gėlės nunyko sad.gif , nors ir laisčiau. Beje, ten ir žemė prasta, dominuoja smėlis. Gal kas patarsit ką kitą vasarą ten sodinti?
Atsakyti
Pas mane pietinėje pusėje smėliuke auga įvairių perkūnropių ir šilokų ,,plantacijos“. Dar pietinėje pusėje jau kelerius metus atlaikė keli krūmai rožių, Dalavajo inkarvilėja, širdžialapė bergenija, notra, acidanteros, kardeliai, irisai, rodžersija, heichera, čiobreliai, uolaskėlės, pajūrinė gvaizdė. Ypač gerai jaučiasi pūkuotoji glažutė.

Atsakyti
Saulėkaitoje pas mane neblogai jaučiasi kraujažolės, ežiuolės, zundos, knifofijos, jukos, lijatriai (iš dar nepaminėtų), bet heicherai ir bergenijai labiau patinka šviesi paunksmė.
Atsakyti
Dėkui, merginos.
"Linksmiausia" tai, kad iš tų pavadinimų žinau tris... blush2.gif Bet pateisinant save, pasakysiu, kad aš tik pradedanti. Stengsiuos tobulėti book.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumikė @ 2005 08 27, 09:01)
Pas mane pietinėje pusėje smėliuke auga įvairių perkūnropių ir šilokų ,,plantacijos“. Dar pietinėje pusėje jau kelerius metus atlaikė keli krūmai rožių, Dalavajo inkarvilėja, širdžialapė bergenija, notra, acidanteros, kardeliai, irisai, rodžersija, heichera, čiobreliai, uolaskėlės, pajūrinė gvaizdė. Ypač gerai jaučiasi pūkuotoji glažutė.

Ne, galvojau kad šį tą nusimanau apie gėles, bet tokių pavadinių tai niekada nemačiau doh.gif schmoll.gif tongue.gif
Atsakyti