Paskaitykite:
http://www.veidas.lt...6bbd6ad3aee2690
QUOTE (babble @ 2004 11 02, 14:05) |
Paskaitykite: http://www.veidas.lt...6bbd6ad3aee2690 |
geriau nebuciau skaicius

Mano specialybės šiame sąraše nėra

kaip džiaugiuosi kad nepasirinkau studijuoti teises
o pasirinkau vadyba
nes perskaičius toki straipsnį gali ir į gilia depresija įkristi,ketverius metus vargsti kaip vergas
kad galėtum prekybos centre teisinga grąžą paskaičiuoti
liudnoką

Iš savo varpinės galiu pasakyti,kad tikrai nedulka farmacijos diplomai.Gaila tik,kad farmacininkus ruošia tik KMU.Manau,kad ir po 5 metų šitos specialybės pertekliaus nebus.Pabaigęs gali orientuotis į kelias sritis:dirbti vaistinėj gerai tuo,kad čia tavęs bet kas pakeisti negali-reikalingas farmacininko diplomas;galima eiti į firmas ar atstovybes dirbti su produktais-čia priima ne tik farmacininkus,nors kaip kuri firma-vienur gali būti tik vadybininkas,kitur reikalauja cheminio,medicininio ar farmacinio išsilavinimo.Yra dar darbas laboratorijose-čia jau siauresnė sritis ir mažiau darbo vietų.Nežinau nė vieno savo pažįstamo,kad skųstųsi darbo trūkumu.
Papildyta @ [mergetime]1100469281[/mergetime]
O atlyginimas-daugmaž panašus-dabar baigę studentai be 1300-1400 į kalbas nesileidžia (čia apie vaistines kalbu).Aišku,ne milijonai(atstovai,manau daugiau gauna),bet po kelių metų gauta licenzija tavo atlyginimą kilsteli dar kokiu trečdaliu.Šiaip tai kaip moteriai sakyčiau labai nebloga profesija- dažnai atlyginimas rodomas visas arba su darbdaviais normaliai susitari,kad rodys bent pusmetį,jei reikės.Po vaiko auginimo,jei būna kažkas užėmęs tavo vietą,nebūna didelių problemų rasti kitą variantą.Tik turi būti pakankamai komunikabilus bendraujant su klientais,tiek vaistinėj,tiek dirbant atstovu.
Papildyta @ [mergetime]1100469281[/mergetime]
O atlyginimas-daugmaž panašus-dabar baigę studentai be 1300-1400 į kalbas nesileidžia (čia apie vaistines kalbu).Aišku,ne milijonai(atstovai,manau daugiau gauna),bet po kelių metų gauta licenzija tavo atlyginimą kilsteli dar kokiu trečdaliu.Šiaip tai kaip moteriai sakyčiau labai nebloga profesija- dažnai atlyginimas rodomas visas arba su darbdaviais normaliai susitari,kad rodys bent pusmetį,jei reikės.Po vaiko auginimo,jei būna kažkas užėmęs tavo vietą,nebūna didelių problemų rasti kitą variantą.Tik turi būti pakankamai komunikabilus bendraujant su klientais,tiek vaistinėj,tiek dirbant atstovu.
Dar noriu pamineti vertejo (bet kvalifikuoto) specialybe.Po istojimo i ES labai padidejo poreikis ,nes atsirado daug uzsienio imoniu,statanciu Lietuvoj gamyklas ar bandaniu prasukti koki projekta Lietuvoj,pasinaudojant ES skiriamom lesom.Nezinau,kaip su anglu kalba,nes verteju pasiula,manau,didele,tik del kvalifikacijos neaisku.Pakankamai aktualu vertimas is uzsienio i rusu kalba ir atvirksciai,nes mazai beliko gerai zinanciu musu kaimynu kalba,o rusu verslas (o gal mafija- cia ne man sprest) Lietuvoj nesnaudzia ir sitos kalbos kvalifikuoto techninio vertimo tikrai truksta.Taip pat nesimeto retesnes kalbos,pvz.: bulgaru.Kalbu apie tai ,ka zinau,nes mano tevas turi nedideli vertimo biura ir pats jau 25 metai vertejauja,tai gali apie tai nemazai pasakyti.Tik sitai sriciai reikia valios ir pasaukimo,nes vertejo paklausa dazniausiai atsiranda ne po vieneriu metu atsiradus igudziams.Ir didziausia paklausa butent techniniam vertimui,tad merginoms po filologinio galimybiu pasireiksti nebuna daug (pati priiminejau CV,kai biurui verteju tevas ieskojo,tai paklauskit,kiek is ju gauna uzsakymus: is 50 kandidatu rimtu patikimu verteju atsirado kokie 2-3,visa kita - vandenelis,mokykloj kalba destyt ir tiek). O visi, kas turi kvalifikacija,darbais uzsiverte ir jiems reklamos nereikia,klientai patys susiranda per rekomendacijas.
QUOTE (Naktine @ 2004 11 17, 09:35) |
Dar noriu pamineti vertejo (bet kvalifikuoto) specialybe.Po istojimo i ES labai padidejo poreikis ,nes atsirado daug uzsienio imoniu,statanciu Lietuvoj gamyklas ar bandaniu prasukti koki projekta Lietuvoj,pasinaudojant ES skiriamom lesom.Nezinau,kaip su anglu kalba,nes verteju pasiula,manau,didele,tik del kvalifikacijos neaisku.Pakankamai aktualu vertimas is uzsienio i rusu kalba ir atvirksciai,nes mazai beliko gerai zinanciu musu kaimynu kalba,o rusu verslas (o gal mafija- cia ne man sprest) Lietuvoj nesnaudzia ir sitos kalbos kvalifikuoto techninio vertimo tikrai truksta.Taip pat nesimeto retesnes kalbos,pvz.: bulgaru.Kalbu apie tai ,ka zinau,nes mano tevas turi nedideli vertimo biura ir pats jau 25 metai vertejauja,tai gali apie tai nemazai pasakyti.Tik sitai sriciai reikia valios ir pasaukimo,nes vertejo paklausa dazniausiai atsiranda ne po vieneriu metu atsiradus igudziams.Ir didziausia paklausa butent techniniam vertimui,tad merginoms po filologinio galimybiu pasireiksti nebuna daug (pati priiminejau CV,kai biurui verteju tevas ieskojo,tai paklauskit,kiek is ju gauna uzsakymus: is 50 kandidatu rimtu patikimu verteju atsirado kokie 2-3,visa kita - vandenelis,mokykloj kalba destyt ir tiek). O visi, kas turi kvalifikacija,darbais uzsiverte ir jiems reklamos nereikia,klientai patys susiranda per rekomendacijas. |
del verteju ir europos sajungos tai abejoju ar labai padides paklausa, nes europoj dauguma moka anglu kalbas....o bulgaru kalbos arba dar kokios nors irgi ne tiek daug reikia
Esu mikrobiologe, nesigailiu! jei dabar reiketu rinktis specialybe (o renkantis moksllines veliau sunku persiorientuoti ..) rinkciausi arciau minetos farmacijos, arba tada biochemija ar zmogaus genetika...juos labiau vertina dabartines biotechnologijos firmos ir centrai. Nors priklauso nuo zmogaus.
Laba diena,
Norejau paklausti tu moteru, kurios daugiau nutuokia uz mane, kokios specialybes siuo metu labiausiai paklausios darbo rinkoje. Noriu pradeti kazka studijuoti tik nezinau ka.
Mano nuomone teisininku dabar perpildyta rinka, vadybininkas- tai ne specialybe.
Taigi gal kas galetu nukreipti tinkama linkme:)
Norejau paklausti tu moteru, kurios daugiau nutuokia uz mane, kokios specialybes siuo metu labiausiai paklausios darbo rinkoje. Noriu pradeti kazka studijuoti tik nezinau ka.
Mano nuomone teisininku dabar perpildyta rinka, vadybininkas- tai ne specialybe.
QUOTE(klumpele @ 2006 01 11, 13:30)
Laba diena,
statybininkė

o jei rimtai, tai sunku prognozuot, kas bus paklausu, kai baigsi mokslus. kai aš stojau į teisę prieš 6 metus, jų dar reikėjo. o dabar?

todėl verčiau rinktis mokslus, artimus dūšiai. kas iš to, kad būdama, pvz., humanitarė, visą likusį gyvenimą dantis sukandus finansininke dirbsi?
ir dar. jei jau turi aukštąjį, gal verčiau galvoti apie magistrantūrą, o ne dar vieną bakalaurą? ir ar verta vėl studijuoti? gal geriau lankyti kokius kursus, išmokti dar vieną kalbą, dirbti buhalterinėm programom ir pan?