QUOTE(Lemone @ 2006 04 29, 13:10)
tai vat ką noriu pasakyt - dzin kur tu mokysies bakalaure, vis tiek darbo negausi

prieš dešimt metų baigęs magistrą buvo retenybė, šiandien magistras yra kasdienybė, o doktorantas - retenybė, dar po dešimties metų - į darbą priims tik profesorius
Tikiuosi, kad tavo prognozės nepasitvirtins ir darbdaviai galiausiai supras, kad bakalauras ar magistras yra tik mokslinis laipsnis, o profesijos suvokimo su juo labai minimaliai gauni. Taip, aš pati baigiau bakalaurą, bet matau, kad aukštesniąsias ar dabartines kolegijas baigę žmonės ateina su daug geresniu pasirengimu dirbti. O tu su savo bakalauru tik sėdi ir akytėm klapsi. Kas iš to, kad filosofiją ar psichologiją studijavai, užtat profesinių žinių - 0.
QUOTE(Merguzele @ 2006 05 01, 20:21)
Pavyzdžiui, aš besimokydama atradau apskaitą. Ir patiko, ir sekėsi, nors tik pabaigus mokyklą, net minties apie tokį dalyką nebuvo.
O dabar toj srity ir dirbu, ir dar žadu magistratūroj kokius finansus pasimokyti.
Truputį ne į temą parašysiu. Šiaip, jei nori žinias apskaitos srity gilinti, tai finansai (jeigu dalykas būtent apie tai, kaip jis vadinasi) truputį ne į tą pusę. Bet gal ir klystu. Siūlau mokymosi programą prieš tai paskaityti, kad netektų nusivilti
QUOTE(sticho @ 2006 05 02, 20:31)
Kai as turejau stoti visi aplinkui tik ir kartojo - stok bet kur, svarbu kad aukstasis butu... o dabar galiu pasakyti ne velnio

baigiau informatika ir nekenciu sitos srities.. manau yra labai svarbu pasirinkti tai kas tau yra prie sirdies ir kad tas mokslas keltu susidomejima ir zinoma nora MOKINTIS...
Mano nuomonė šiek tiek kitokia šiuo klausimu. Kaip jau pirma rašiau, bakalauras jokių spec. žinių neduoda. Tik identikuoja, kad tu išsilavinęs, todėl dažnai gali eiti dirbti visai į kitą sritį. Pažįstu fiziką, kuris apskaitos sritiyje dirbo.
QUOTE(Lemone @ 2006 05 02, 20:45)
darbdavys pirmiausia žiūri į darbo patirtį. o jei jos nėra? kam didesni šansai įsidarbint: bakalaurui ar magistrui?
O jūs, brangioji, dirbate, kad taip šnekate?
Aš, asmeniškai, dirbu tokioje įmonėje ir tokiame padalinyje, kur darbdavys specialiai renkasi dar nebaigusius, kad galėtų į juos investuoti ir užsiauginti. Taigi, šiuo atveju svarbu ne mokslinis laipsnis, o tavo protas. Žinias galima įgyti, o protoi - sunkiai. Ir nemanau, kad mano darbdavys vienintelis. Todėl reikia išsivaduoti iš stereotipų ir nebeklausyti bobučių pasakų. Didelė mergaitė juk esate.
Temos autorei patarčiau pirma pasidomėti, kokių specialybių būna ir ką galima nuveikti jas pabaigus. Tada iš tų atmetimo būdu atsirinkti tai, ko nori. O jeigu apskritai nėra supratimo, ko nori, rekomenduočiau stoti į vadybą - tai toks neapibrėžtas mokslas, kad galėsi dirbti bet ką