QUOTE(tomajo72 @ 2011 03 25, 19:29)
Ar jau laikas lukštenti kardelius?
Kam juos dabar lukstenti, kai sodinsi ir islukstensi.
QUOTE(Neris @ 2011 03 25, 19:45)
Kam juos dabar lukstenti, kai sodinsi ir islukstensi.
Aš savosius išlukštenau, nes kai pradeda kaltis neišlukštenti, paskui juos lukštendama dažnai nulaužau

Tai dabar išlukštenau ir padėjau istiklintam balkone kur t apie 8-10 laipsniu, tegul po truputuka budinasi iš miego

QUOTE(Dalytė xxx @ 2011 03 26, 14:52)
O gal iš tiesų geriau dabar išlukštenti, kad paskui nenulaužyti daigelių. Bet kiek esu girdėjusi su lukšteliais geriau laikosi. Įdomu, kaip kitos kardelių mėgėjos daro, kada lukštena? 

Aš jau išlukštenau , nes kartais tikrai daigeliai nusilaužo

QUOTE(vixiuke @ 2011 03 26, 16:50)
o kaip tas lukštenimas vyskta?
tiesiog nulupti sudžiuvusius lukštelius? antri metai auginsiu, pernai nusipirkau, tai šymet pirmi metai kai laikiau per žiemą pati. beje, puikiai išsilaikė

Na taip nulupame tuos sudžiūvusius lukštellius.
Sutvarkiau ir aš. Laikiau daugiabučio rusyje. Rudenį nurovęs apdorojau su Topsin M ir Actara. Išsilaikė puikiai. Nors šilumos rūsyje buvo 10 laipsnių. Šaldytuve visų patalpinti negaliu-daug turiu.Pernai ekspermentavau su vaikučiais,pasiteisino. Visą parą laikiau pamirkęs trinto česnako ir alijošiaus ,plius H2O tirpale.Po to išėmiau ir politeleno maišelyje ant palangės už užuolaidos /tik ne saulėje/.Balandžio 24 pasodinau ir pridengaiu agro plėvele. Efektas gana rimtas. Svogūniukai užaugo nuo 1,5 iki 3 cm.Skirtingos rūšys. Tiesa,tai ne mano sugalvota,skaičiau rusiškame tinklalapyje. Gal kas turite vertingesnes rūšys,tad drąsiai galite eksperimentuoti.
Tiesa,olandiškų atsisakiau,lyginat su lietuviškomis,latviškomis,čekiškomis ir rusiškomis,kaip Antanas yra sakęs-tai tikras šlamštas.Paieškokite internete yra mėgėjų,kurie parduoda būtent šias vertingas rūšis.Kaina ne kaži ką skiriasi.
Tiesa,olandiškų atsisakiau,lyginat su lietuviškomis,latviškomis,čekiškomis ir rusiškomis,kaip Antanas yra sakęs-tai tikras šlamštas.Paieškokite internete yra mėgėjų,kurie parduoda būtent šias vertingas rūšis.Kaina ne kaži ką skiriasi.
QUOTE(Lekantas @ 2011 03 28, 14:26)
Sutvarkiau ir aš. Laikiau daugiabučio rusyje. Rudenį nurovęs apdorojau su Topsin M ir Actara. Išsilaikė puikiai. Nors šilumos rūsyje buvo 10 laipsnių. Šaldytuve visų patalpinti negaliu-daug turiu.Pernai ekspermentavau su vaikučiais,pasiteisino. Visą parą laikiau pamirkęs trinto česnako ir alijošiaus ,plius H2O tirpale.Po to išėmiau ir politeleno maišelyje ant palangės už užuolaidos /tik ne saulėje/.Balandžio 24 pasodinau ir pridengaiu agro plėvele. Efektas gana rimtas. Svogūniukai užaugo nuo 1,5 iki 3 cm.Skirtingos rūšys. Tiesa,tai ne mano sugalvota,skaičiau rusiškame tinklalapyje. Gal kas turite vertingesnes rūšys,tad drąsiai galite eksperimentuoti.
O kuo apdorojate kardelius pavasarį prieš sodinimą?
QUOTE(staselė @ 2011 03 28, 19:54)
Aš galvoju, kad šiemet kardelius prieš sodinimą reikės su kuo nors apdoroti, nes laikant daug kardelių supuvo, o jie rudenį iškasus su niekuo nebuvo apdoroti, Topsino nesu pas mus mačiusi pirkti. Tik galvoju kad tiks ir su previkuru. 

Topsino ir aš norėčiau, bet niekur nerandu