Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie čiužinius

QUOTE(Di8 @ 2010 10 01, 09:28)
Laba diena  4u.gif

perskaičiau visą temą ir susipainiojau  blush2.gif aišku tik viena, kad prieš perkant reikia būtinai išbandyti čiužinį
situacija tokia mano ūgis/svoris 164/60, bet dabar  nestuke.gif tai 70, vyro 184/95 kokį čiužinį patartumėte rinktis, suprantu kad geriausias variantas būtų du atskiri čiužiniai, bet vyras prieš ir perkalbėti neįšeis doh.gif .
Žiūrinėjau Gemegos čiužinius Amadeo, Amedeo eucatherm ir amadeo super bei Lono Tyla plius ir Tyla termo čiužinys turėtų būti 200/160 cm. Labai kieto čiužinio arba labai minkšto čiužinio nenorime. Lovos dar neturime, bet ieškome su grotelėmis ir patalines dėže, nors kiek skaičiau susidariau įspūdį, kad be dėžės lova geriau ar aš klystu g.gif Prašau patarkit
Visai pamiršau, kokį čiužinį patartumėte naujagimiui, kad tiktų iki 3 metukų  ax.gif

Gal parasysiu viena niuansa, kuri apgalvotumete. Kiek laiko gali tarnauti medziaginiai maiseliai ,kuriais spyruokles sujungtos? ax.gif be to turesite vaikuti, kuris po keliu metuku nores pasokineti ant teveliu lovos. Jusu aveju geriau isbraukti is saraso spyruokles, lateksa. Jei ziureti is pazangiu technologiju tai butu hr poliuretano ciuziniai su 7 anatominemis zonomis. Galima ir istisini parinkti tiesiog reikia guldyti ir ziureti. Ant kokio ciuzinio dabar miegate?
Be patalynes dezes lova galima geresne kaina ipirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempe1: 04 spalio 2010 - 10:09
QUOTE(pempe1 @ 2010 10 04, 10:49)
be to turesite vaikuti, kuris po keliu metuku  nores pasokineti ant teveliu lovos. 

Jei žiūrėt būtent į galimą vaikų ant lovos šokinėjimo faktorių, tai manau, kad daug rimčiau atrodo lova su stabiliu pagrindu, t.y. ne su grotelėm. O tada ir čiužinys belieka praktiškai vieno pasirinkimo - tik su spyruoklėm. Kiek teko paskutiniu metu apžiūrinėt grotelių, man jos šiuo klausimu pasitikėjimo nekelia. Patrys pasirinkom groteles, perdarinėsim lovą. Bet tik todėl, kad mūsiškiai jau kažkiek proto turi, jau įmanoma susikalbėt.
P.S. čia tik mano asmeniniai pamąstymai, tikrai nesu šios srities žinovė.
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2010 10 01, 09:28)
Lono Tyla plius ir Tyla termo čiužinys turėtų būti 200/160 cm. Labai kieto čiužinio arba labai minkšto čiužinio nenorime. Lovos dar neturime, bet ieškome su grotelėmis ir patalines dėže, nors kiek skaičiau susidariau įspūdį, kad be dėžės lova geriau ar aš klystu g.gif Prašau patarkit
Visai pamiršau, kokį čiužinį patartumėte naujagimiui, kad tiktų iki 3 metukų  ax.gif
Rekomenduočiau taip pat pasižiūrėti Fortuna Bio, Isabela ir Darina čiužinius. Tyla termo vyrui gali būti šiltas čiužinys.
Vaikui rekomenduočiau pasižiūrėti čiužinį su VOC sistemos standartu.
Be patalynės dėžės galima po lova gan lengvai išvalyti, bet tuomet reikia atskiros vietos patalynei laikyti arba ji visada turi būti ant lovos. Patalynės dėžė dažnai trukdo ventiliuotis orui, todėl čiužiniai linkę pelyti.

Papildyta:
QUOTE(pempe1 @ 2010 10 04, 10:49)
Jusu aveju geriau isbraukti is saraso spyruokles, lateksa.  Jei ziureti is pazangiu technologiju tai butu hr poliuretano ciuziniai su 7 anatominemis zonomis.
Norėčiau paprieštarauti, kad lateksas nėra kokybška medžiaga, deje poliuretanas jo dar nepralenkė. Ir nesuprantu, kodėl dėl vaikų reikia vengti latekso? Poliuretaną kaip tik lengviau sudraskyti nei lateksą.

Papildyta:
QUOTE(simre @ 2010 10 04, 10:54)
Jei žiūrėt būtent į galimą vaikų ant lovos šokinėjimo faktorių, tai manau, kad daug rimčiau atrodo lova su stabiliu pagrindu, t.y. ne su grotelėm.
Ant lovos grotelių apimant 2-3 lysteles 8 mm storio ir 36 mm pločio gali drąsiai šokinėti suaugęs žmogus apie 70 kg ir jos atlaiko, tai vaikui tai truputi sudėtinga. Kitas klausimas, koks gamintojas gamino ir ar lystveles naudojo be šakų, kas ir būna dažniausiai Achilo kulnas.
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 04, 11:08)

Papildyta:
Norėčiau paprieštarauti, kad lateksas nėra kokybška medžiaga, deje poliuretanas jo dar nepralenkė. Ir nesuprantu, kodėl dėl vaikų reikia vengti latekso? Poliuretaną  kaip tik lengviau sudraskyti nei lateksą.

Esminis niuansas is praktikos, ax.gif vaikutis gali apipilti lateksa, gali apsisioti. Kaip zinoma lateksas bijo dregmes. Lateksa deti i lova su patalynes deze yra rizika.
Yra zmoniu alergisku lateksui. Ant tiek alergiski, kad odos suerzinimas ivyksta.
Per savo darbo praktika buvo zmoniu, kurie negalejo pakesti specifinio latekso kvapo. Dar lateksa sunku vartyti.
Latekso privalumai; nepalanki terpe veistis dulkiu erkutems. Pakankamai ilgaamze medziaga. Pasakykite dar, nes pritrukau privalumu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 04, 11:14)
Norėčiau paprieštarauti, kad lateksas nėra kokybška medžiaga, deje poliuretanas jo dar nepralenkė. Ir nesuprantu, kodėl dėl vaikų reikia vengti latekso? Poliuretaną  kaip tik lengviau sudraskyti nei lateksą.

Norėčiau ir aš Adui paprieštarauti dėl latekso. Mano žiniomis, poliuretanas lateksą aplenkęs kokia 10metų ir dabar įgavęs labai didelį pagreitį, kai tuo tarpu lateksas jau tik kopijuoja techmologijas nuo Poliuretanų.

O trumpiausias latekso apibūdinimas yra - GUMA. Kas įsivaizduoja gumos privalumus ir minus, beveik viskas tinka lateksui. Aš pats neatmetu latekso kaip kažkokios labai prastos medžiagos ar netinkamos čiužiniui, ji irgi yra gera, lenkia spyruoklinius ne ką praščiau, bet šiandien lateksas jau grimzta į praeitį.
Atsakyti
Dar man maisosi dvi medziagos viskoelastas ir poliuretanas. Jos gi skirtingos ar ne? Poliuretanas geresnis?

Jau tiek as isigilinau, kad dabar neissirinksiu, nes perdaug isigilinau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2010 10 04, 11:20)
1. Kaip zinoma lateksas bijo dregmes.
2. Lateksa deti i lova su patalynes deze yra rizika.
3. Yra zmoniu  alergisku lateksui.
4. Per savo darbo praktika buvo zmoniu, kurie negalejo pakesti specifinio latekso kvapo. 
5. Dar  lateksa sunku vartyti.
Latekso privalumai; nepalanki terpe veistis dulkiu erkutems.  Pakankamai ilgaamze medziaga. Pasakykite dar, nes pritrukau privalumu.  ax.gif

1. Bijo ilgalaikės drėmės, kaip ir kiekvienas daiktas, tame tarpe ir HR poliuretanas.
2. Tiek pat rizikos, kaip ir didelio elastingumo HR ar viskoelastinį čiužinį.
3. Yra žmonių alergiškų lateksui ir tiek pat putų poliuretanui. Itin alergiškiems žmonėms viskas alergiška.
4. Aitrų chemijos kvapą turi tiek latekso, tiek putų poliuretano, tiek spyruokliniai čiužiniai, jei per skubėjimą nėra vėdinami nustatytą laiką po pagaminimo.
5. Didesnis tankis - didesnis svoris. HR 45 kg/m3 svers mažiau nei lateksas 65 kg/m3
Latekso privalumas nėra tas, kad ten nėra palankios terpės veistis erkėms. Ten tiek pat nepalanku veistis kiek poliuretane. Lateksas yra elastinga ir ergonomiška medžiaga, gerai prisitaikanti prie žmogaus kūno ir visą naudojimo laiką išlaikanti tokį patį elastingumą (įskaitant natūralų nusidėvimą.)

P.S. Čia diskutuoti kas geriau, lateksas ar HR poliuretanas, yra beprasmiška. Kas patinka, tą ir siūlau. Arba kas skaniau: kugelis ar cepelinas?
Papildyta:
QUOTE(Montecristo-Sau @ 2010 10 04, 12:21)
Norėčiau ir aš Adui paprieštarauti dėl latekso. Mano žiniomis, poliuretanas lateksą aplenkęs kokia 10metų ir dabar įgavęs labai didelį pagreitį, kai tuo tarpu lateksas jau tik kopijuoja techmologijas nuo Poliuretanų.

O trumpiausias latekso apibūdinimas yra - GUMA. Kas įsivaizduoja gumos privalumus ir minus, beveik viskas tinka lateksui. Aš pats neatmetu latekso kaip kažkokios labai prastos medžiagos ar netinkamos čiužiniui, ji irgi yra gera, lenkia spyruoklinius ne ką praščiau, bet šiandien lateksas jau grimzta į praeitį.
Mareko žodžiai: Kas gamina lateksą girs lateksą, kas gamina poliuretaną, tas girs poliuretaną. Gumotexas su lateksu dirba 60 metų, bet po kolkas geresnės medžiagos čiužinių gamybai nesame išbandę.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 04, 13:30)
Dar man maisosi dvi medziagos viskoelastas ir poliuretanas. Jos gi skirtingos ar ne? Poliuretanas geresnis?
Viskoelastinis putų poliuretanas tai medžiaga su lėtu grįžimu į pradinę padėti. Putų poliuretanas į pradinę padėti grįžta akimirksniu, kai dingsta apkrova, kuri jį spaudžia.Iš principo tas pats, tik viskoelastinis putų poliuretanas yra šiltesnis su teikia smigimo jausmą.
Atsakyti
Netgi dar trumpiau - Viskoelastinis putūpoliuretanas dirba lėtai, o HR ar paprastas putų poliuretanas dirba greitai.

Gal Marekas ir taip sako, bet kuom ištikrųjų tiki, čia klausimas, gi mes jam klientai, o klientams savo produkto jis nepeiks. Jeigu Gumotxo kolekcijoje lateksas dominuoja, reiškia jie turi tam rinką.
Atsakyti
Dėl latekso. Aš taip ir nesupratau to reklamuojamo HR porolono privalumo prieš lateksą. kiek žinau, už lateksą vis dar nėra ilgaamžiškesnės medžiagos. o kai dėl alergijų, man atrodo, visiškas MITAS, nes žmonės dažniausiai būna alergiški ne LATEKSUI, o ant ko miega: čiužinio užvalkalo sudėtinėms dalims, patalynės užvalkalams( kur yra sintetinių, neaiškios kilmės dažų), dulkėms, kurios kaupiasi nevėdinamoje, itin sausoje aplinkoje. Todėl nereikia sekti pasakų tautai ir sukelti papildomas baimes. PATS LATEKSAS SAVAIME NEALERGIZUOJA, nebent pateiksite gydytojų išvadas . Visa kita- tik nuomonė, reklama ir žmonių įsitikinimai. Taip kad geriau baikite tuščias kalbas, nes galėčiau lygiai taip pat teigti, kad alergizuoja porolonas( kuris susidaro iš mažiausiai 9 cheminių elementų), spyruokliniai čiužiniai( kur yra tuščios erdvės kauptis dulkėms), o juolab viskoelastinė medžiaga- kuri kvėpuoja DAUG MAŽIAU nei lateksas( nebent čia vėl būrimo metodu tai paneigsite).
Nesivelsiu į diskusiją, tik pareiškiau savo nuomonę, nes šiame forume dominuoja TIK NUOMONĖS ir reklama. Sėkmės visiems besirenkantiems čiužinius!
Atsakyti
QUOTE(pariso @ 2010 10 04, 20:19)
Dėl latekso. Aš taip ir nesupratau to reklamuojamo HR porolono privalumo prieš lateksą. kiek žinau, už lateksą vis dar nėra ilgaamžiškesnės medžiagos. o kai dėl alergijų, man atrodo, visiškas MITAS, nes žmonės dažniausiai būna alergiški ne LATEKSUI, o ant ko miega: čiužinio užvalkalo sudėtinėms dalims, patalynės užvalkalams( kur yra sintetinių, neaiškios kilmės dažų), dulkėms, kurios kaupiasi nevėdinamoje, itin sausoje aplinkoje. Todėl nereikia sekti pasakų tautai ir sukelti papildomas baimes. PATS LATEKSAS SAVAIME NEALERGIZUOJA, nebent pateiksite gydytojų išvadas . Visa kita- tik nuomonė, reklama ir žmonių įsitikinimai. Taip kad geriau baikite tuščias kalbas, nes galėčiau lygiai taip pat teigti, kad alergizuoja porolonas( kuris susidaro iš mažiausiai 9 cheminių elementų), spyruokliniai čiužiniai( kur yra tuščios erdvės kauptis dulkėms), o juolab viskoelastinė medžiaga- kuri kvėpuoja DAUG MAŽIAU nei lateksas( nebent čia vėl būrimo metodu tai paneigsite).
Nesivelsiu į diskusiją, tik pareiškiau savo  nuomonę, nes šiame forume dominuoja TIK NUOMONĖS ir reklama. Sėkmės visiems besirenkantiems čiužinius!

Va ir išlindo dar vienas Lonietis, bei švaistosi netikusiais palyginimais ir neteisinga informacija.

Galiu viską paneigti, nors aiškinau ne kartą visų medžiagų privalumus. Apmokyti naujo vadybininko savo informacija nesiruošiu, tam yra vietiniai.
Paneig faktą, kad Vokietija jau senokai lateksą renkasi labai retai ir jo era jau praėjo. O priežaščių yra visokių tame tarpe ir paminėtos.
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 04, 15:37)
Viskoelastinis putų poliuretanas tai medžiaga su lėtu grįžimu į pradinę padėti. Putų poliuretanas į pradinę padėti grįžta akimirksniu, kai dingsta apkrova, kuri jį spaudžia.Iš principo tas pats, tik viskoelastinis putų poliuretanas yra šiltesnis su teikia smigimo jausmą.

QUOTE(Montecristo-Sau @ 2010 10 04, 16:13)
Netgi dar trumpiau - Viskoelastinis putūpoliuretanas dirba lėtai, o HR ar paprastas putų poliuretanas dirba greitai.

O tai kas geriau zmonems turintiems problemu su stuburu g.gif visai jau susibalamutinau blush2.gif
Atsakyti