Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie čiužinius

Nesuprantu g.gif Man siūlėt štai ką:
QUOTE(Loniukas @ 2010 09 30, 11:48)
Rekomenduočiau pasižiūrėti čiužinį Kallisto Smart, kuris pagal ūgį ir svorį tiktų tiek moteriai ir vyrui - puikus komfortas ir atsipalaidavimas.
Medea Plus, moteriai bus stipriai kietokas.

O dabar rašot beveik priešingai:
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 07, 13:58)
Vyrui tinka tiek Olympia, tiek ir Medea Plus kaip ir Jums. Galite pasinaudoti 3 dienų nemokamu bandymo laikotarpiu ir pasirinkti kuris geriau Jums tiks.

Mano ūgis svoris 165/56, vyro 184/76. Dijapinavija vyrui tie čiužiniai turbūt tinka, na bet ji yra labai panašaus sudėjimo kaip aš. Tai išeitų, kad jai Medea Plus netinka schmoll.gif
Papildyta:

Mes dabar kaip tik bandom Fortuna Bio čiužinį, 2 naktis miegojom. Ryt reiktų atiduot, jeigu netiks. Na ką galiu pasakyt, man visai malonu ant jo miegot, atsigulus labai jaukiai jaučiuos. Prieš tai miegojom ant seno spyruoklinio 15cm čiužinio. Vyras nelabai supranta dar, tinka jam, ar ne... Bet ir nesiskundžia lotuliukas.gif Skundžias tik, kad sūnus per vidurį miegodamas jį stumia lauk iš lovos rolleyes.gif
Jei sugalvotumėm čiužinį priduoti rytoj, tie 40 litų būtų negrąžinami (išskaičiuojami iš grąžinamų pinigėlių sumokėtų už čiužinį). Šią 40lt sumą sudaro apsauginio užvalkalo pakeitimo ir čiužinio perpakavimo išlaidos. O jei pasiliekam čiužinį, tai jokių pinigėlių papildomai už tą 3d paslaugą mokėti nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 07 spalio 2010 - 13:50
QUOTE(dijapinavija @ 2010 10 07, 14:34)
hmmm....nezinau.kazkaip neatkreipiau demesio blink.gif
O mums salone pasake,kad tas nemokamas bandymas vistik yra mokamas.Uz viena ciuzini 40lt. ax.gif

Nei Olympia nei Medea Jums nėra tinkami, nes jie yra per kieti moterims, o vyrui abu peršilti greičiausiai bus.
Jeigu jau žiūrite Lono, tai tik Fortuna Bio verta pabandyti, o šiaip jei netingite, tai pažiūrėkiti Metzelerio čiužinius, tikrai kelis kart rimtesni čiužiniai.
Atsakyti
QUOTE(Montecristo-Sau @ 2010 10 07, 15:17)
Nei Olympia nei Medea Jums nėra tinkami, nes jie yra per kieti moterims, o vyrui abu peršilti greičiausiai bus.
    Jeigu jau žiūrite Lono, tai tik Fortuna Bio verta pabandyti, o šiaip jei netingite, tai pažiūrėkiti Metzelerio čiužinius, tikrai kelis kart rimtesni čiužiniai.

Tai vieni sakot,kad tinka.Kiti,kad netinka.Supaisysi cia blink.gif
O Metzeler kur galima pasiziureti?
Atsakyti
Nepatingėkit pasiskaityt šios temos visos ir atsirinksit, kurie patarėjai yra rimti, o kurie nelabai ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 07 spalio 2010 - 14:47
QUOTE(Juodai @ 2010 10 07, 14:48)
Nesuprantu  g.gif Man siūlėt štai ką:
Mano ūgis svoris 165/56, vyro 184/76. Dijapinavija vyrui tie čiužiniai turbūt tinka, na bet ji yra labai panašaus sudėjimo kaip aš. Tai išeitų, kad jai Medea Plus netinka schmoll.gif
Jums rekomendavau Kallisto Smart, nes žiūrėjau iš viso 24 čiužinių asortimento. O kitiems žmonėms sakau, kad tinka ir Medea Plus ir Olympia, nes jie prašo konsultacijos tik dėl šių dviejų čiužinių, tad nematau prasmės keilti painiavą ir grąžinti žmones vėl atlikinėti tų pačių veiksmų iš naujo - rinktis čiužinį, kai jau beveik išsirinkę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loniukas: 07 spalio 2010 - 15:39
Tai vieni sakot,kad tinka.Kiti,kad netinka.Supaisysi cia blink.gif
O Metzeler kur galima pasiziureti?

mano nuomone Lono rimciausias ciuzinys yra fortuna bio. Domejaus, gulinejau, klausimu nekyla. Tai teisioginis metzeler bonaire konkurentas. Abieju kainos panasios. Fortuna bio pliusas 22cm storis, bonaire plonesnis, bet gali pasirinkti norima kietuma ir skirtingus branduolius Jai ir Jam. Tuo tarpu fortuna bio ~H4 kietumo, kas gal ir kietoka, bet dazniausiai OK nes esam priprate prie kietu spyruokliniu, priedo pats ciuzinys storesnis. Yra dar vienas skirtumas: vienas garsios ceku firmos, kitas stipriai garsesnes vokieciu wink.gif
Metzeler ciuziniais prekiauja montecristo.lt (kaunas/vilnius), ollo.lt (kaunas), interjeruvizija.lt (panevezys). Nesiulau primygtinai rinktis metzeler, man galbut net patogesnis pasirode fortuna, bet nusvere jau isdestyti argumentai ir pasirinkau bonaire man rekomenduojama H3 kietuma ziuredamas i perspektyva kad reikia laiko atprast nuo savo kieto spyruoklinio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tms: 07 spalio 2010 - 15:45
hmmm....nezinau.kazkaip neatkreipiau demesio blink.gif

Man irgi atrodo, kad 198 cm ūgiui bus per trumpas 200 cm čiužinys. Laikoma, kad ilgis turi būti 15-20 cm ilgesnis už ūgį. Iš tikrųjų, juk galva ant pagalvės nebūna prie pat galvūgalio. Jūs tiesiog pamatuokit, kai vyras guli. Nebent jau įpratęs prie trumpo čiužinio? Bet tokiu atveju manau, kad zonos gali būti ne vietoje. Bet tai irgi galite pamatuoti. Aš jau išsiaiškinau iš Metzeler čiuzinio pjūvio pešinuko - zonos yra tokios:
0-20 cm - galvos zona (kietesnė)
20-60 cm - pečių zona (minkštesnė)
60-80 cm - juosmens zona (kietesnė)
80-120 cm - dubens zona (minkštesnė)
120-140, 140-180, 180-200 - juosmens, pečių, galvos zonų pakartojimas čiužinio apsukimo atvejui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 07 spalio 2010 - 15:53
QUOTE(Saja @ 2010 10 07, 16:48)
Man irgi atrodo, kad 198 cm ūgiui bus per trumpas 200 cm čiužinys.
Jei ant nugaros gulėti - pritariu, ilgis turėtų būti apie 215-220. Jei ant šono, tada dažniausiai kojos ties keliais lenkiasi ir ilgio užtenka ir 2 metrų.
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 07, 16:37)
Jums rekomendavau Kallisto Smart, nes žiūrėjau iš viso 24 čiužinių asortimento. O kitiems žmonėms sakau, kad tinka ir Medea Plus ir Olympia, nes jie prašo konsultacijos tik dėl šių dviejų čiužinių, tad nematau prasmės keilti painiavą ir grąžinti žmones vėl atlikinėti tų pačių veiksmų iš naujo - rinktis čiužinį, kai jau beveik išsirinkę.

O kodėl man žiūrėjot iš 24 čiužinių asortimento? Aš irgi buvau pasirinkus variantus:
QUOTE(Juodai @ 2010 09 30, 03:30)
Sveiki,
renkamės čiužinį, tad norėtųsi gauti profesionalų patarimą. smile.gif
Mes esam 165/56 ir 184/76, lovos matmenys 200x160, paprastos grotelės, miegam ant šono, nugaros.
Dar neperskaičius temos galvojau apie Lono Medea Plus ar SBA siūlomo gera kaina Aurėja.
Dabar galvoje sukasi Prestige Tubes 126, Rufina, Saphir, Bonaire, Aruba (pastarieji keturi labai panašūs, tik tankis ir storis skiriasi, na žinoma ir kaina nuo to  biggrin.gif ), dar galvoju apie Fortuna Bio  - masina 3 dienų išbandymo galimybė.

Iki šiol planavom čiužiniui išleisti apie 2000, dabar matyt išleistumėm ir daugiau, tik įdomu koks čiužinių už ~4000 ilgaamžiškumas?
Dar klausimas: ar galima Klaipėdoj pamatyti/pagulėti/pačiupinėti Metzeler čiužinius?
Iš anksto dėkoju už patarimus  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2010 10 07, 17:03)
O kodėl man žiūrėjot iš 24 čiužinių asortimento? Aš irgi buvau pasirinkus variantus:
Medea Plus Jūs buvote kaip ir nurašę į šoną, rinkotės iš konkurentų ir Fortuna Bio. Atsiprašau, jei ne taip įvertinau.
Medea Plus yra kietoka lengvam svoriui, bet kai čiužinys renkamas dviems žmonėms reikia atsižvelgti į abu žmones (tiksliau didesnio svorio). Jei vyras sveria 105 kg, tai pagal nutylėjimą dažniausiai yra renkamas čiužinys pagal vyrą, taip nuskriaudžiant lengvesnio svorio moterį. To pasekoje susiformuoja kitokie miegojimo įpročiai: vyrui patinka vidutinio minkštumo, o moteriai kieti čiužiniai. Kadangi Jūsų svoris su vyru nebuvo kardinaliai skirtingas, tai ir čiužinys Medea Plus gal būt būtų buvęs kietas. (Beje nepastebėjau komentaruose ar vyras bandė Medea Plus)
Bet ir čia gali būti melas, nes jei prieš tai miegojot ant super kieto čiužinio, tai Jums gali atrodyti visiškai kitaip.
Be to pardavėjai dažniausiai siūlo jiems patinkančius čiužinius, o ne visada geriausius žmogui variantui, siekiant parinkti geriausia Jums galimą variantą suteikėme šioje kolekcijoje bandyti čiužinius 3 naktis nemokamai, kad eliminuoti pardavėjo simpatiją.
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 10 07, 17:50)
Medea Plus Jūs buvote kaip ir nurašę į šoną, rinkotės iš konkurentų ir Fortuna Bio. Atsiprašau, jei ne taip įvertinau.
Medea Plus yra kietoka lengvam svoriui, bet kai čiužinys renkamas dviems žmonėms reikia atsižvelgti į abu žmones (tiksliau didesnio svorio). Jei vyras sveria 105 kg, tai pagal nutylėjimą dažniausiai yra renkamas čiužinys pagal vyrą, taip nuskriaudžiant lengvesnio svorio moterį. To pasekoje susiformuoja kitokie miegojimo įpročiai: vyrui patinka vidutinio minkštumo, o moteriai kieti čiužiniai. Kadangi Jūsų svoris su vyru nebuvo kardinaliai skirtingas, tai ir čiužinys Medea Plus gal būt būtų buvęs kietas. (Beje nepastebėjau komentaruose ar vyras bandė Medea Plus)
Bet ir čia gali būti melas, nes jei prieš tai miegojot ant super kieto čiužinio, tai Jums gali atrodyti visiškai kitaip.
Be to pardavėjai dažniausiai siūlo jiems patinkančius čiužinius, o ne visada geriausius žmogui variantui, siekiant parinkti geriausia Jums galimą variantą suteikėme šioje kolekcijoje bandyti čiužinius 3 naktis nemokamai, kad eliminuoti pardavėjo simpatiją.

Kvepia moterų diskriminacija hihihi.gif Kodėl pagal nutylėjimą nesiūlomi du atskiri čiužiniai? Arba dviejų branduolių čiužinys? Kodėl moteris turi būti tas "kariamas šuo", kuris pripranta?... g.gif
Vyras nebandė Medea Plus, jam parduotuvėje jo net nesiūlė, iškart siūlė Fortuna. Tai jis pagulėjo ant Fortuna, paskui ant Kallisto ir Fortuna jam pasirodė minkštesnis, kaip ir man paskui. Tą patvirtino ir pardavėja-konsultantė. O Jūs teigėte, kas Kallisto yra daug minkštesnis nei Fortuna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 07 spalio 2010 - 18:38
QUOTE(Žaliaskarė @ 2010 10 06, 09:46)
hmm....  g.gif
Vieni is karto siulo isbraukti is saraselio spyruoklinius, kokosinius, latekso, o sekantis postas Latekso ciuzinius jau siulo...???
Apie groteles nelabai galiu ka pasakyti - jos tiesiog bus kartu su lova. Beje, lova su patalynes deze, tai groteles atsidarines (greiciausiai is apieju sonu).
Kadangi mes Trakuose, tai nelabai svarbu kur parduotuve - tinka ir Vilnius ir Kaunas. Vilnius zinoma arciau... smile.gif Teisybes delei, tai butu gerai, kad ciuzinio kaina nevirsytu 2000 Lt....

Manau svarbiausia suzinoti medziagu trukumus ir nuspresti ar jums jie nera netoleruotini. Klausimas. Ciuzinyje yra svarbu anatomines zonos, bet ar visur jos veikia efektyviai? Vienur del akiu, kitur del realaus priemimo kuno konturu.
Kaip spyruokliniuose ciuziniuose yra isreiskiamos anatomines zonos. Nagrinesiu tik Lietuvos rinkoje esancius iki 2000 lt Spyruokiniuose pocket spyruokles ax.gif yra skirtingo storio vielos 1.7 peciu sriti nugaros1.9 skirtumas tik 0.2mm Taigi efektas minimalus. O perdangos dazniausia dedamos del papinktinimo kokie 3cm.
Galeciau daugiau detalizuoti , taciau tausodama laika is karto klausiu kokie poreikiai ir kokie miego iprociai?

QUOTE(pepkė @ 2010 10 06, 12:23)
Prašau patarimo, pradėjau domėtis ir visai susimaišiau ax.gif
62/180 ir 94/181, vienam kreivas stuburas. Ką geriausiai rinktis? Ortopedinį ? Athena? Labai neviršijant 2000lt ribos ax.gif

Rasote kreivas stuburas Kokia diagnoze? Koks lovos dugnas.

QUOTE(fuggi @ 2010 10 06, 14:42)
Sveiki, ketiname įsigyti naują lovą su grotelėmis 180x200.
Norėčiau pagalbos smile.gif Apie čiužinius nieko nesuprantu gal galėtumėte patarti. Turime problemų su nugara (su stuburo diskais yra netvarkoj todėl dažnai skauda) taip pat alergija erkutėms. Mūsų matmenys būtų tokie: 179cm/72kg ir 183cm/89kg. Ieškome vidutinio varianto kainos ir kokybės atžvilgiu smile.gif

Pries perkant svarbu groteliu tankumas, pakabos minkstumas ir individualus groteliu reguliavimas.
Del stuburo problemu. Ant kokio minkstumo dabar miegate?
QUOTE(dijapinavija @ 2010 10 06, 23:22)
Sveiki,

pasimetem tarp dvieju ciuziniu....Pagelbekit prasau 4u.gif

MEDEA PLUS ar OLYMPIA?????

Mano matmenys 164 ir 65kg(iprastas 55kg.tik dar nespejo nukristi po gimdymo)
Problemu su nugara kaip ir neturiu.Kartais paskausta nuo vaiko nesiojimo..

Vyro matmenys 198 ir 105kg.Turi rimtu problemu su nugara.Nors vaiko beveik nenesioja mirksiukas.gif

Vaikas miega su mumis kolkas.Esam sportininkai todel tinkamas ciuzinys mums labai svarbu...

Patarkit ka rinktis?Turim greitai apsispresti... g.gif

reiketu zinoti viskoelasto minusus del silumos ir pacios medziagos klampumo ax.gif kai versites. Butinas ilgesnis ilgis.
Sie variantai nera patys optimaliausi.

QUOTE(Juodai @ 2010 10 07, 14:48)
Nesuprantu  g.gif Man siūlėt štai ką:
Papildyta:

Mes dabar kaip tik bandom Fortuna Bio čiužinį, 2 naktis miegojom. Ryt reiktų atiduot, jeigu netiks. Na ką galiu pasakyt, man visai malonu ant jo miegot, atsigulus labai jaukiai jaučiuos. Prieš tai miegojom ant seno spyruoklinio 15cm čiužinio. Vyras nelabai supranta dar, tinka jam, ar ne... Bet ir nesiskundžia  lotuliukas.gif Skundžias tik, kad sūnus per vidurį miegodamas jį stumia lauk iš lovos  rolleyes.gif
Jei sugalvotumėm čiužinį priduoti rytoj, tie 40 litų būtų negrąžinami (išskaičiuojami iš grąžinamų pinigėlių sumokėtų už čiužinį). Šią 40lt sumą sudaro apsauginio užvalkalo pakeitimo ir čiužinio perpakavimo išlaidos. O jei pasiliekam čiužinį, tai jokių pinigėlių papildomai už tą 3d paslaugą mokėti nereikia  mirksiukas.gif

manau, kad Jums vertetu daryti isvadas. O kaip higiena bandant ciuzini. ax.gif Per nakti vienas zmogus isprakaituoja puse litro, tai prakaitas gi ne pavirsiuje manau giliau skerbiasi. Vienas pabando, antras pabando...

QUOTE(Montecristo-Sau @ 2010 10 07, 15:17)

Sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(Loniukas @ 2010 10 07, 17:01)
Jei ant nugaros gulėti - pritariu, ilgis turėtų būti apie 215-220. Jei ant šono, tada dažniausiai kojos ties keliais lenkiasi ir ilgio užtenka ir 2 metrų.

Kokie dar kompromisai? O jeigu ant pilvo atsiguls, tai ugis dar padideja apie 10 cm , 198 cm ugio butina ilgesni ciuzini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempe1: 07 spalio 2010 - 19:20