Įkraunama...
Įkraunama...

Microgynon

Gyvenu Vokietijoje ir gydytojas pries menesi israse microgynon. Kol kas tik viena pakuote suvartojau ( pries tai kitas KT naudojau ), tai jokio pasalinio poveikio nepastebejau..Per Kaledas Lietuvoje nuejau i privacia klinika, tai ten pasake, kad Lietuvoje tokiu jau senai niekas nevartoja unsure.gif . Tai net nezinau ka daryti, prasyti kad kitas KT israsytu ir vartoti toliau? g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos, perskaiciau, kad Liet. microgynon niekas nebevartoja ir akys ant kaktos issprogo, nes gyvenu UK ir dauguma naudoja kaip tik ta, nes tokias pirmiausiai rekomenduoja gydyt. Man nuo jų buvo labai negera, geriau mėnesį, tai po savaitės taip pradėo tinti veidas, paakiai, ir šiaip kažkokia depresija buvo. Pradėjau nieko nenorėt kaip tik lovoj gulėt ir valgyt visą dieną. Po vieno mėnesio nustojau. Kažin kada turėtų ateit pirmos mėnesienos nutraukus KT? Jau mėnuo, kaip nebevartoju, pykina, svaigsta galva, maudzia nugarą, dariausi NT, neigiamas, bet vis dar nepramuša. Na reiks dar pasidomėt kokį pakaitalą galėtų pasiūlyti.
Atsakyti
QUOTE(poppins @ 2008 02 08, 16:48)
Sveikos, perskaiciau, kad Liet. microgynon niekas nebevartoja ir akys ant kaktos issprogo, nes gyvenu UK ir dauguma naudoja kaip tik ta, nes tokias pirmiausiai rekomenduoja gydyt. Man nuo jų buvo labai negera, geriau mėnesį, tai po savaitės taip pradėo tinti veidas, paakiai, ir šiaip kažkokia depresija buvo. Pradėjau nieko nenorėt kaip tik lovoj gulėt ir valgyt visą dieną. Po vieno mėnesio nustojau. Kažin kada turėtų ateit pirmos mėnesienos nutraukus KT? Jau mėnuo, kaip nebevartoju, pykina, svaigsta galva, maudzia nugarą, dariausi NT, neigiamas, bet vis dar nepramuša. Na reiks dar pasidomėt kokį pakaitalą galėtų pasiūlyti.


Na as pavartojau jas du menesius. Antra menesi ko tais blogai pasidare, pykindavo kas diena, pavargus ir nervinga buvau. Tai pakeite man i Yasmine. Kol kas gerai, bet tik pirma savaite geriu, paziuresim kaip bus toliau 4u.gif .
Atsakyti
Ir man UK israse Microgynon pirma karta tai isvis netiko maniau,kad nukraujuosiu doh.gif Meciau i sali iskart po pirmojo pakelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuskyte @ 2008 03 12, 07:12)
Ir man UK israse Microgynon pirma karta tai isvis netiko maniau,kad nukraujuosiu doh.gif Meciau i sali iskart po pirmojo pakelio doh.gif

man taip pat buvo israse,kai bandziau keisti femodena i lengvesnius,bet pradejus juos gert viskas labai issiderino ir spuogiukai visur pradejo dygt,galvos skausmas pykinimas,nu vienzo nieko gero nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2008 02 28, 15:42)
Parduodu kontraceptines tabletes MICROGYNON 30. Galioja iki 2010 m. balandžio mėn. Užteks 6 menesiams. Kaina- 15 Lt/vnt
tel 860147426
Kaunas-Jonava
user posted image

as givenu norvegijoj,man daktaras taipat israse mikroginon ir esu labai patenkinta,jokiu skausmu pries sventes :bigsmile: ,jokiu spuogeliu,jokio papildomo svorio ir nuotaika L gera.o priestai israse cerozette 75 maitinancioms krutimi ,net puses lapelio neisgeriau buvo L blogai.dar turiu pora lapeliu jei kam reikia atsiusiu.
Atsakyti
na vartojau ir as tuos pacius, bet jokio salutinio poveikio nebuvo. Bet Lietuvoje jau turbut daugiau kaip treji metai ju vaistinese nebera. Ir pagal sudeti jie jau kaip ir "seniena". Naujesni geresni ir salutinis poveikis kitoks. Pati vartoju siuo metu novinete pavadinimu, bat ir jis skaitosi jau nelabai geras, salutinio poveikio man, tiesa sakant, nei nuo vienu kontraceptiku nebuvo jokio.
Atsakyti
Sweikutes smile.gif
Ar esate girdejusios apie sias kontraceptines tabletes,, buciau labai dekinga, jei pasidalintumet ziniomis apie Microgynon kt? Aciu thumbup.gif
Atsakyti
o kokios kt panasios sudetimi kaip microgynon jei jas tektu pakeisti jei lt ju nera g.gif
Atsakyti
na man irgi israse microgryon 30... ir as jas gavau nemokamai (pusmeciui) o vaistininke pasake kad UK visi kontraceptikai nemokami nes as apstulbus i ja spoksojau ir paklausiau "kaip tai nemokamai!?" blink.gif
dar negeriu bet sia savite pradesiu.. kazi kas bus! man anksciau geriau jeanine o kadangi uk cia ju nera tai bijau pradeti sias gerti.. unsure.gif (pries tai geriau jeanine - labai geros kt) o situ bijau.. ziuresim kas bus.. nors jeanine yra daugiau hormonu nei microg...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aint: 17 kovo 2009 - 00:34
Hormoniniai kontraceptikai moterims
2008-09-05 10:13

piliules.jpg

Kontraceptinių priemonių yra įvairių rūšių, bet hormoninės piliulės bene populiariausios tarp jaunų merginų, paauglių.

Atsivertus žurnalų panelėms puslapius, į akis krenta įvairi reklama, siūlanti naudoti kontraceptikus paauglėms, draugės rekomenduoja jos vienos kitoms.

Paauglės, paskatintos reklamos, draugių, mielai susigundo tomis „rožinėmis mežylėmis“, net nepagalvodamos, kad tai gali būti žalinga jų sveikatai.

Apie kontraceptikus sklando daugybė įvairių mitų, nuolatos atliekami moksliniai tyrimai, kuriais stengiamasi paneigti arba patvirtinti kontraceptikų daromą žalą. Žinoma, kai tau yra 16 metų, tu negalvoji, kokią žalą kontraceptikai padarys tavo būsimiems palikuonims, galbūt negalvoji ir apie tai, kad ateityje, po ilgo vartojimo, gali turėti problemų norėdama susilaukti vaiko. Bet tau bent jau turėtų rūpėti tavo dabartinė gera sveikata, gera savijauta, kas nelabai įtikima vartojant hormoninius kontraceptikus. „Paskutinio dešimtmečio moksliniuose tyrimuose vis dažniau pabrėžiama, kad hormoniniai kontraceptiniai preparatai turi stiprų šalutinį poveikį, galintį tapti net mirties priežastimi.“ [1] Kontraceptiniai preparatai sukelia gana daug kitų šalutinių poveikių gyvybiškai svarbioms moters organizmo sistemoms: širdies ir kraujagyslių sistemai, virškinimo sistemai, lytinei sistemai ir psichinei sveikatai.[2]

Kontraceptikų gamintojų bando įpiršti priešingą naujausiems moksliniams tyrimams nuomonę, bet jiems nelabai sekasi, nes jų pačių produktas kalba pats už save.

Nereikia jokių papildomų tyrimų, užtenka pasiskaityti vartojimo instrukciją. Nereikia niekur toli ieškoti, o išsiimti iš pakuotės geriamųjų kontraceptinių piliulių vartojimo instrukciją, susirasti skyrelį „nepageidaujamas šalutinis poveikis“ ir perskaityti. Bent jau tą, ką suprasi.

Jei gydytojas, skirdamas tabletes, teiksis tavęs paklausti, ar tu rūkai, ar kas nors iš tavo artimų giminių sirgo krūties vėžiu, venų tromboze- bus labai gerai. Dažnai jie to net neklausia. Tuo labiau gydytojas tikrai nepasakys, koks šalutinis poveikis moteriai gali grėsti dėl kontraceptikų vartojimo. Matyt, dėl laiko stokos. Vėlgi, labai gerai, jei patars bent persiskaityti informacinį lapelį, esantį pakuotėje. Abejotina, ar tu, prieš išgerdama pirmąją piliulę pulsi skaityti vaistų vartojimo instrukciją. Bent jau kontraceptikų instrukcijos be galo ilgos, nuobodžios, kas antras sakinys nesuprantamas. Bet štai ką pavyksta suprasti, net ir neturint medicininio išsilavinimo.

Nors reklamuodami tabletes, gamintojai skelbia, kad „puikiai atsikratysi spuogų“, „išvengsi svorio padidėjimo“, neaišku kodėl jie spuogus ir svorio padidėjimą rašo prie dažnai pasitaikančių nepageidaujamų reakcijų vartojant kontraceptikus.

Reklama skelbia: „Rožinė mažylė - tai kontracepcija moteriai, kuriai rūpi gera savijauta ir grožis.“ Tik sunku suprasti, kaip gali gerai jaustis, jei tau nuolat skaudės galvą, jausiesi prislėgta, tavo nuotaika keisis, tau skaudės pilvą ir krūtis, išbers spuogais ir nė iš šio nė iš to ims didėti svoris.

Čia išvardinti keli dažnai pasitaikantys šalutiniai poveikiai, o kas gali garantuoti, kad nepasireikš tie, kurie pasitaiko nedažnai, tokie kaip padidėjęs apetitas, depresija, nervingumas, galvos svaigimas, sumažėjęs lytinis potraukis. Kai kurie tablečių gamintojai sumažėjusį lytinį potraukį priskiria prie dažnai pasitaikančių šalutinių poveikių, kas yra keista. Juk kontraceptikai geriami tam, kad galėtum „laisvai mėgautis seksu“, bet jei geriant tabletes to sekso nesinori, tuomet, kam jas gerti? Taip pat prie galimų šalutinių poveikių priskiriami širdies sutrikimai, pykinimas, vėmimas, viduriavimas, plaučių embolija. Ne vienam tikriausiai girdėti pasakojimai, kad moterys yra mirusios nuo kontraceptikų vartojimo, užsikimšus kraujagyslei, krešuliui nukeliavus į plaučius, yra ne iš piršto laužti. Pasirodo, tai tiesa, moteris gali mirti nuo kontraceptikų vartojimo, atsiradus krešuliui kojoje, jam nukeliavus į plaučius, ir tai vadinsis „plaučių embolija“. Juk apie tai rašo patys tablečių gamintojai, prie retai pasitaikančių šalutinių poveikių. Reiškia, toks poveikis, nors ir retas, bet yra buvęs ir gali būti. „Anksčiau jaunų moterų insultai buvo retenybė, o dabar kelis kart per metus neurochirurgai gelbsti moteris, kontraceptinių piliulių vartotojas. Nekyla abejonių, jog būtent piliulių vartojimas pakenkė jų kraujotakos sistemai.“[3]

Toliau, dar gražiau: „Geriamuosius kontraceptikus vartojančioms moterims šiek tiek dažniau diagnozuojamas krūties vėžys.“ Ar tu norėtum, kad tikimybė susirgti vėžiu tau būtų kad ir šiek tiek, bet didesnė?

Nors tau yra žadama kontraceptikais sureguliuoti menstruacijas, taip pat juodu ant balto parašyta, kad tikriausiai nenormaliai kraujuosi tris mėnesius be jokio reikalo, kol tavo kūnas prisitaikys prie piliulių.

O jei dar ir rūkai, tau iš viso patariama atsisakyti kontraceptikų vartojimo. Nikotinas siaurina kraujagysles, o vartojant kontraceptines tabletes padidėja tikimybė susidaryti trombams. Šis derinys gali būti mirtinas, o rizika didėja, kuo esi vyresnė.

Ir čia nėra bobučių pasakos ar noras pagąsdinti. Galima atsiversti bet kokių geriamųjų kontraceptikų vartojimo instrukciją ir pasiskaityti ją. Vieną iš jų gali rasti tiesiog čia.

Tas informacinis lapelis tablečių pakuotėje yra tavo sutikimas, susitaikymas su visais šalutiniais poveikiais. Jei tu jį perskaitei ir tau pasireikš minėtas nepageidaujamas poveikis, reiškia tu negalėsi niekam reikšti jokių priekaištų, tai yra tarsi tavo laisvas sutikimas.

Vartoti kontraceptikus- moters „pareiga“, kurią ji pati sau prisiima. Daugelio vaikinų nuomonė kontraceptikų vartojimo klausimu, tokia: „jei moterys, merginos naudoja, tegul, sako jie“. Daugelis nesigilina į pasekmes: „jeigu merginai gerai, kuo aš čia dėtas?“. Paklausti, ar nebijo dėl savo mylimosios gyvybės, sveikatos, susimąsto- daugelis nenori, kad jo mylimosios sveikatai kontraceptikai darytų žalą. Tai tik rodo, kaip vyrai mažai kalbasi su moterimis apie intymius santykius, kad moterys sau pasilieka teisę nuspręsti dėl intymių santykių pasekmių.

Paklausus vyrų, ar jie vartotų kontraceptikus, jei tokie būtų sukurti vyramas, neatsirado nė vieno, kuris pasakytų „taip, žinoma vartočiau“. Nuo tokios minties vyrus ima juokas, pasipiktinimas, o rimtai susimąstę jie atsako: „žinoma, ne“. Tai kodėl moterų neima nė juokas, nė pasibaisėjimas geriant tabletes „nuo nėštumo“?

Vyrams svarbu išsaugoti vyriškumą. Jiems baisu, kad bus slopinamas jų seksualumas, kad gal po vartojimo, jį nutraukus, jie negalės susilaukti norimo vaiko. Vyrai labai jautrūs, kai kalbama apie jų vaisingumą, o moterys? Kodėl jos nepasako griežto „ne“ kontraceptikams, žinodamos kuo rizikuoja, visiškai negerbdamos savo moteriškumo, savo vaisingumo, tai yra savęs ir net neužduodamos sau tokio klausimo: „kuo aš blogesnė už vyrą, kad turiu slopinti savo vaisingumą, atsisakyti savo moteriškumo, tapti nevaisinga dėl „laisvo sekso“, kurio vartojant kontraceptikus ne taip ir norisi. Vyrui nevaisingumas yra gėda, o moteris džiaugiasi „susitvarkiusi“. Kodėl mergina, moteris nesijaučia pažeminta, kad ji vaistais turi nuolat nuodyti savo kūną, kęsti visus tuos šalutinius poveikius, kurių bent vienas moteriai tikrai visada pasireiškia, kodėl ji nuolat turi prisiminti išgerti tabletę ir sukti galvą dėl pamirštos, nesuveikusios? Kokios čia vyrų ir moterų lygios teisės, jeigu vyro kūnas neliečiamas, o moterį galima žaloti kaip nori? Tiksliau, moteris pati save su mielu noru žaloja ir yra tuo patenkinta. Eilinis vyras mieliau „rizikuos“ ir susilauks vaiko, nei kasdien gers tabletes. Šioje srityje moterys tikrai nesiekia lygių galimybių su vyrais, nors kaip tik čia ir reikėtų truputį iš jų pasimokyti gerbti savo vaisingumą.

[1] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81

[2] Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

[3] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81





Literatūra:



1. Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21

2. Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

3. http://www.prisimink...ogas/yasminelle

4.http://www.vaistai.lt/index.php?option=com_vpcomponent&Itemid=39&task=show_anot&location=0L0000000000&kodas=5ee17&searchword=uro

5. http://www.ve.lt/?ru.....d=1175526868
Atsakyti
QUOTE(aint @ 2009 03 16, 23:29)
man anksciau geriau jeanine o kadangi uk cia ju nera tai bijau pradeti sias gerti.. unsure.gif (pries tai geriau jeanine - labai geros kt) o situ bijau.. ziuresim kas bus.. nors jeanine yra daugiau hormonu nei microg...

uk yra beveik visos kt, tik gyditojai neduoda recepto, nes jos nemokamos doh.gif
turi eiti pas privatu tik tada gausi recepta norimom kt ir isku jau reikes uz jas moketi ax.gif
Beje gal zinot kiek yasminelle uk kainuoja?
Taip tap galiu parduot 3pilnas ir viena be vienos tabletes pakuotes MICROGYNON 30.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uk-girl: 17 kovo 2009 - 14:49