Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu.8-oji tema

*Įsėdam į automobilį, susireguliuoju viską pagal save, užsisegu diržą.
*Išminu sankabą-pasitikrinu ar ant laisvo bėgio-užsivedu variklį-atleidžiu rankinį stabdį-jungiu pirmą bėgį-lėtai atleidinėju sankabą ir spaudžiu gazą?
*kai mašina įsibėgėja-atleidžiu gazą- spaudžiu sankabą ir jungiu antrą bėgį-atleidžiu sankabą ir spaudžiu gazą ir ttt ?

Viska teisingai apraset 4u.gif dar tik sviesu nepamirskit isijungt, kai regiroj laikysit 4u.gif

Vat šitų tai nežinau-neatsimenu,labai norėčiau,kad veiskmas po veiksmo parašytumėt,kaip kad aš pradžą parašiau,jei ten viską gerai supratau 4u.gif

Visiškas sustojimas:
Važiuoju antru,trečiu bėgiu ir reikia sustoti-kaip pradėti mažintis greitį-palaipsniui ar iš karto galima?
Spaudžiu sankabą ir stabdį lėtai ?ar pirma išminu sankabą ir tada stabdį ?

na jei is anksto matau sankryza, kurioj reiks stoti, tai po truputi pradedu mazinti greiti, atleidineju aksceleratoriu, nusimetu greiti, mazinu ir pavaras iki kokio 2, po kai jau visai priarteju, po truputi spaudziu ir stabdi, isminu pilnai sankaba ir toliau svelniai spaudziu stabdi. visiskai sustojus, ijungiu laisva, atleidziu sankaba, laukiu sviesoforo signalo. o jei reikia staigiau stabdyt, pvz, pestiji pamacius prie perejos, tada jau palaipsniui nebemazinu pavaru, stabdau (svelniai vis vien), minu sankaba, iki galo ir toliau stabdau, jei jau matau, kad reiks pilnai sustot, persimetu i pirma begi, jei ne, i koki antra. tikiuosi, teisingai darau biggrin.gif
Sustojimas prieš sankryžą ,kai tarkim važiuoju antru ar trečiu bėgiu:

Posūkis su įjungtu bėgiu:

ka cia norit suzinot? g.gif

Prisistabdymas:

priklauso nuo situacijos g.gif

kalniukus dar palikim,nes lygioj vietoj dar nemoku biggrin.gif

ir nejaučiu važiuodama kaip nukrinta gazas arba nejučia pradeda kilti lotuliukas.gif

na cia jau turesit kazkaip pajust 4u.gif
Atsakyti
sukti turite antru begiu,jei nebuvote sustojusi,jei buvote,tada pirmu biggrin.gif jei sukant antru begiu jauciate,kad masina vistiek per greit rieda,siek tiek pristabdykite,ir vsio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2010 09 24, 09:21)

dabar iš jūsų žinutės surašysiu kaip ką supratau 4u.gif blush2.gif
tikiuosi neužknisiu smile.gif

Sustojimas prieš sankryžą ,kai tarkim važiuoju antru ar trečiu bėgiu,kaip pradėti mažintis greitį-palaipsniui ar iš karto?
Jei iš anksto matau sankryžą, kurioj reiks stoti, tai po truputi pradedu mažinti greitį- atleidinėju gazą , nusimetu greitį,-stabdžius spaudžiam ar ne?ar greitis mažės atleidinėjant gazą? mažinu ir pavaras iki kokios 2, po to kai jau visai priartėju, po truputi spaudžiu ir stabdį, išminu pilnai sankabą ir toliau švelniai spaudžiu stabdi. Visiškai sustojus, ijungiu laisvą pavarą, atleidžiu sankabą, laukiu šviesoforo signalo,bet stabdį laikot nuspaudusi?nes man tai taip liepė stabdžio niekad neatleidinėti ?

*Visiškas sustojimas:
Važiuoju antru, trečiu bėgiu ir reikia sustoti-kaip pradėti mažintis greitį-palaipsniui ar iš karto galima?

jei reikia staigiau stabdyt, pvz, pestįji pamačius prie perėjos sustoti , tada jau palaipsniui nebemažinu pavarų- stabdau (švelniai vis vien)-spaudi stabdį,o gazą atleidi?kas darosi su įjungtomis pavaromis,kada jas perjungti ar visai ant laisvo išjungti?

skaičiau,rašiau,taisiau tavo žodžius ir vistiek nesupratau kaip paklausti ko noriu sužinoti doh.gif jei suprasi parašyk,jei ne perkramtysiu kitaip blush2.gif

QUOTE(Inutis @ 2010 09 24, 10:03)
sukti turite antru bėgiu,jei nebuvote sustojusi,jei buvote,tada pirmu-spaudžiu sankabą-jungiu pirmą bėgį-sankabą atleidinėju-spaudžiu gazą? jei sukant antru bėgiu jaučiate,kad masina vistiek per greit rieda,siek tiek pristabdykite,ir vsio smile.gif-spaudžiu stabdį lėtai,ar turiu ir sankabą išminti ?

na žodžiu vietomis čia man tamsus miškas doh.gif su tuo palaipsniniu arba visišku sustojimu doh.gif

ačiū jei turėsit kantrybės padėti 4u.gif
Atsakyti
vat man labai idomu butu suzinoti , kaip sustojam i stovejimo aikstele ar ant kalniuko paliekam masina ar uztraukiant rankini reikia palikti dar ir ant pirmo begio ?nes as ziuriu mano vyras uztraukia ant rankinio ir isjungia begi i laisva .man kazkaip nesaugiai tai atrodo .beje jis gincijasi,kad tipo taip reikia palikti ,nes begi lauzia . biggrin.gif
Atsakyti
Sustojimas prieš sankryžą ,kai tarkim važiuoju antru ar trečiu bėgiu,kaip pradėti mažintis greitį-palaipsniui ar iš karto?
Jei iš anksto matau sankryžą, kurioj reiks stoti, tai po truputi pradedu mažinti greitį- atleidinėju gazą , nusimetu greitį,-stabdžius spaudžiam ar ne?ar greitis mažės atleidinėjant gazą? mažinu ir pavaras iki kokios 2, po to kai jau visai priartėju, po truputi spaudžiu ir stabdį, išminu pilnai sankabą ir toliau švelniai spaudžiu stabdi. Visiškai sustojus, ijungiu laisvą pavarą, atleidžiu sankabą, laukiu šviesoforo signalo,bet stabdį laikot nuspaudusi?nes man tai taip liepė stabdžio niekad neatleidinėti ?

Atleidi aksceleratoriu, jau leteji, gali po truputi ir stabdi spaust.

jei atleidi gaza, jau greitis krinta, bet tai vyksta palaipsniui, jei matai, kad per letai leteji, svelniai stabdi spaudi.

laikau stabdi paspaudus.

*Visiškas sustojimas:
Važiuoju antru, trečiu bėgiu ir reikia sustoti-kaip pradėti mažintis greitį-palaipsniui ar iš karto galima?

jei reikia staigiau stabdyt, pvz, pestįji pamačius prie perėjos sustoti , tada jau palaipsniui nebemažinu pavarų- stabdau (švelniai vis vien)-spaudi stabdį,o gazą atleidi?kas darosi su įjungtomis pavaromis,kada jas perjungti ar visai ant laisvo išjungti?

tai atleidi aksceleratoriu, jau greitis krinta, jei atstumas dar didelis, gali persimest ant mazesnio begio, jei atstumas nedidelis, spaudi stabdi is leto, ismini sankaba, toliau po truputi stabdai.

ne, ant laisvo nejunk, nes tuoj pajudesi gi, tik pristabdai, persijunk ant pirmo.

Del posukio - pries pradedant sukt, suletini greiti, ant posukuio, nespausk aksceleratoriaus, bet kai jau pasieki puse posukio, gali pradet svelniai gazuot. cia mane taip isntruktorius moke 4u.gif

QUOTE(gerdute50 @ 2010 09 24, 13:38)
vat man labai idomu butu suzinoti , kaip sustojam i stovejimo aikstele ar ant kalniuko paliekam masina  ar uztraukiant rankini reikia palikti dar ir ant pirmo begio ?nes as ziuriu mano vyras uztraukia ant rankinio ir isjungia begi i laisva .man kazkaip nesaugiai tai atrodo .beje jis gincijasi,kad tipo taip reikia palikti ,nes begi lauzia . biggrin.gif

Siaip ant kalniuko nejunk laisvo, nes tuoj judesi, o jei sustabdai masina ilgam stovejimui, junk laisva 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 24 rugsėjo 2010 - 13:11
QUOTE(gerdute50 @ 2010 09 24, 13:38)
vat man labai idomu butu suzinoti , kaip sustojam i stovejimo aikstele ar ant kalniuko paliekam masina  ar uztraukiant rankini reikia palikti dar ir ant pirmo begio ?nes as ziuriu mano vyras uztraukia ant rankinio ir isjungia begi i laisva .man kazkaip nesaugiai tai atrodo .beje jis gincijasi,kad tipo taip reikia palikti ,nes begi lauzia . biggrin.gif

na maniskis rankinio beveik nenaudojai,laaabai jau retai,tad visada palieka ant begio. na nebent kalnas buna labai status tada jau uztraukia rankini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2010 09 24, 14:08)

didelis dėkui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

po šiandienos vairavimo su instruktorium kilo klausimų, nes jis:

1. sako, kad per įsibėgėjimą regitroj reikia tik iki 20 km/val (galvojau iki 30-40 iki tol)įsibėgėt ir užtenka, pasak jo pro pirštus žiūri į šį pratimą regitroj, visi išlaiko jį.

2. sako, kad visose regitros mašinose šviesa įsijungia automatiškai užvedus mašiną ir papildomai nieko jungt nereikia.

3. parkuojantis šonu, kampu ar statmenai galas linijai per šiuos pratimus galima užvažiuot ant linijų parkavimosi eigoj, svarbu nebūt užvažiavus kai jau sakai, kad pratimas baigtas.

Gal galit pakomentuot, žinot gal, ar čia teisingi tie jo teiginiai, ar pamelavo kažkur g.gif
Atsakyti
QUOTE(Netain @ 2010 09 24, 18:13)
Sveikos  smile.gif

1. sako, kad per įsibėgėjimą regitroj reikia tik iki 20 km/val (galvojau iki 30-40 iki tol)įsibėgėt ir užtenka, pasak jo pro pirštus žiūri į šį pratimą regitroj, visi išlaiko jį.

2. sako, kad visose regitros mašinose šviesa įsijungia automatiškai užvedus mašiną ir papildomai nieko jungt nereikia.

3. parkuojantis šonu, kampu ar statmenai galas linijai per šiuos pratimus galima užvažiuot ant linijų parkavimosi eigoj, svarbu nebūt užvažiavus kai jau sakai, kad pratimas baigtas.

Gal galit pakomentuot, žinot gal, ar čia teisingi tie jo teiginiai, ar pamelavo kažkur  g.gif

1.Įsibėgėti reikia iki 30km/val
2-3 Teisingai smile.gif
Atsakyti
Sveikos  smile.gif

Gal galit pakomentuot, žinot gal, ar čia teisingi tie jo teiginiai, ar pamelavo kažkur  g.gif

1. pirma karta girdziu g.gif siaip mane moke isibeget iki 30, perjungt antra begi ir tada stabdyt

2.bent jau Klaipedos regitroje tikrai ne schmoll.gif

3. teisybe ax.gif
Atsakyti
Sveikos  smile.gif

1.na nezinau bet siaip rekomendavo mano instruktorius bent iki 30 isibeget.
2.del sito tiksliai negaliu nieko pasakyt,bet po egzo MB tvirtino kad visa laika dege sviesos,nors as jas atseit isijungiau pries isvaziuodama i miesta. p.s. laikiau vilniaus regitroj
3.o del parkavimosi,abejoju ar tikrai visas linijas galima kirsti g.gif soniniam galine tai zinau kad galima,statmenam tai sonine galima,del galines nezinau. gal labiau patikslins tos kurios dabar mokinasi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meshkiukas: 24 rugsėjo 2010 - 17:35
QUOTE(Jurgachka @ 2010 09 24, 18:22)
1. pirma karta girdziu  g.gif siaip mane moke isibeget iki 30, perjungt antra begi ir tada stabdyt

2.bent jau Klaipedos regitroje tikrai ne  schmoll.gif

3. teisybe  ax.gif

Čia apie Vilniaus regitrą jis kalbėjo, ale nuo kažkurių metų gaminamose mašinose taip yra su tom šviesom biggrin.gif
Atsakyti