Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Žilvinėlis

QUOTE(Erszebeth @ 2011 12 20, 12:40)
Ups, suklydau  doh.gif

Man irgi keistai atrodo, kad 4-5 m. vaikai gali išsigalvoti. Bet, kita vertus, nulupus juostą matytųsi žymės? Kodėl tada tėvai teigia sužinoję apie tai tik iš vaikų skundų, pasakojimų? Ir skųstųsi vaikas labiau ne tuo, kad kvėpuoti sunku, o kaip jam tą juostą plėšė  doh.gif

Bet jei nebutu rimta, sekancia diena nebutu atleide ir dabar neitu i savivaldybe pasiaiskinti.
Mus darzely buvo kalbos, kad musa lopselinukus, as paskambinau direktorei, sake, nebuvo tos mamos, is kurios vyresnes dukros girdejau. Bet ta seima priciudna, tai patikejau direktore.
O sis atvejis skamba rimtai.
Atsakyti
Vaikai meluoti nemoka, tik ne tokie mažiukai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 12 20, 11:48)
Bet jei nebutu rimta, sekancia diena nebutu atleide ir dabar neitu i savivaldybe pasiaiskinti.
Mus darzely buvo kalbos, kad musa lopselinukus, as paskambinau direktorei, sake, nebuvo tos mamos, is kurios vyresnes dukros girdejau. Bet ta seima priciudna, tai patikejau direktore.
O sis atvejis skamba rimtai.

Todėl ir noriu išgirsti tėvų poziciją. Ar nieko nepastebėjo ant veido, ar vieną kartą tai buvo, ar dažniau, kada sužinojo, kad vaikai auklėtojos bijo, ar ji mėgdavo juos gąsdinti...

Darželio pozicija čia 4u.gif
Atsakyti
Normalu, kad viską vaikų fantazijai verčia. Kita vertus, tikrai reali versija, kad tik gąsdino unsure.gif
Atsakyti
Pati vedu vaikučius į tą darželį, ir kiek turėjom auklėtojų, tikrai apie nei vieną negalėčiau kažko blogo pasakyti.
Vaikai į darželį kievieną rytą su šypsenom keliauja, pradėjom eiti nuo dviejų metukų.
Daugelis mūsų skaitom tik nuogirdas, kaip ten kas buvo, ir apskritai esam tauta, kuri labai mėgsta pasmerkt kitus. Asmeniškai man labai gaila, kad dėl vienos auklėtojos poelgio, kurio detalės tikrai miglotos, nes žinaisklaida didelius burbulus pūsti moka, mūsų darželis šiandien atsidūrė tokiam dėmesio centre.
Atsakyti
Prajuokino komentaras biggrin.gif

o darželio vedėją, kuri sužlugdė jaunam žmogui karjerą , atėmė darbą, kažko bijodama, kad tik ji pati neužkliūtų. Aš neįsivaizduoju tokio atvejo, kaip auklėtoja ima lipnios juostos ruloną, žirkles, nukerpa, priklijuoja vienam vaikui, po to eina prie kito..smile.gif) O kada kas nuplėšia tas juostas? kaip užmiega? NU NESĄMONĖ TOTALI, kuria patikėta. O kokių tėvų būna...kvailų, patikėkit

--------------------------------------------------------------------------------
Atsakyti
Kodel kitos aukletojos sugeba susitvarkyti, bet "vaiku fantaziju" g.gif

nu jei matai, kad nesugebi, pasikonsultuok su kolegom. juk tikrai stiprus personalas darzelyje. galiausia iseik is darbo... bet taip elgtis tikrai negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutka: 20 gruodžio 2011 - 13:19
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 12 20, 14:14)
Prajuokino komentaras biggrin.gif

o darželio vedėją, kuri sužlugdė jaunam žmogui karjerą , atėmė darbą, kažko bijodama, kad tik ji pati neužkliūtų. Aš neįsivaizduoju tokio atvejo, kaip auklėtoja ima lipnios juostos ruloną, žirkles, nukerpa, priklijuoja vienam vaikui, po to eina prie kito..smile.gif) O kada kas nuplėšia tas juostas? kaip užmiega? NU NESĄMONĖ TOTALI, kuria patikėta. O kokių tėvų būna...kvailų, patikėkit
--------------------------------------------------------------------------------

ale koks sutapimas, kad ir kitam Vilniaus daržely 3 m vaikai pasakojo, kad už verkimą burnas užklijuoja bigsmile.gif Irgi prisigalvojo?
Klausykite savo vaikų, tik taip ir sužinosite ką. Baisu, kas darosi.
Atsakyti
Mano vaikai būdami 3-4 metų jau apie darželio dieną galėjo viską labai smulkiai papasakot, kas su kuo žaidė, kas su kuo pykosi,
ką valgė, kokias daineles dainavo, kokius eilėraštukus sakė, ir visai suprantama, kad auklėtojoms lygiai taip pat ir neprašyti pasakodavo apie savo laiką, praleistą namie. Auklėtoją kiek pamenu, viską žinodavo, kur mama važiuoja, ką nupirkmo ir pan. Taigi, tiek tėvai, tiek pačios auklėtojos manau puikiai supranta, kad 3-4 metukų vaikas - kaip veidrodukas, pasakyti gali visiems viską, kas gražu, ir kas nelabai be jokio filtro, todėl kad burnas klijuotų sunkiai tikisi, nebent šneka galėjo būt tokia, o vat pas vaikus tikrai būna taip, kad pasako jie nevisai tiksliai t.y. ar tikrai klijavo, ar tik sakė.
Kartą darželyje esu atkreipusi dėmesį į tokią situaciją, kai auklėtoja gražiai tėvams bando pasakyti, kad jų vaikas
sukėlė konfliktą, kažką sumušė, o tėveliai keistai neigia viską, sakydami ale mano vaikas geras, jis taip pasielgti negalėjo,
viskas čia buvo ne taip, jį turbūt privertė aplikybės ...ir panašiai.
Žinoma, norėtūsi galvoti, kad mūsų vaikai patys geriausi, bet juk yra ne taip. Aš pažįstu tokio auklėjimo pavyzdį - tetos sūnų, kuris taip auklėjamas (tipo jis geras, nekaltas, aplinka kalta) užaugo narkomanas, žmogus be jokio atsakomybės jausmo, ir dabar ta moteris kažin ką atiduotų, kad turėtų antrą galimybę vaiką išauklėti kitaip.
Manau tėvai, šitaip elgdamiesi su savo vaikais, padaro daug blogiau, nei ta viena lipni juosta, kurios gal ir nebuvo....
Manau tėvai turėtų patys daugiau bendraut su savo vaikų auklėtojom, dažniau klausti, kaip vaikui sekasi, ką per dieną jis veikė, net jei tai, ką išgirta (nekalusė, mušėsi, nevalgė ir t.t. ), ir nėra labai malonu.

Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 12 20, 14:43)
ale koks sutapimas, kad ir kitam Vilniaus daržely 3 m vaikai pasakojo, kad už verkimą burnas užklijuoja bigsmile.gif Irgi prisigalvojo?

Pradzioj patikejau,paskui pamascius, tai sunkiai tiketina.
Nes aukletoja retai buna viena grupeje, o vaikams miegant ateina ir direktores ir pavaduotojos i grupes kartais, ar kitos aukletojos.

Kad pagasdino tai tikiu.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 12 20, 14:43)

Kokiam dar Vilniaus darzely? Apie ka kalbat? unsure.gif

Mano vaikui nera 3 metu, o jau seniai pasakoja, ka jiem veike, ka valge, kiek miegojo. Nueinu i darzeli, tai aukletojos atpasakoja visa musu buiti, ka mama valgyt daro, ka daro mociute ir tt lotuliukas.gif

As aisku ne i tema parasysiu, labiau nuotaikai pakelt, bet musu laikai lipnia juosta darzely klijuodavo kitur lotuliukas.gif Ne visuose taip imdavo tyrimus, bet budavo. Kazkada darbe papasakojau, tai visi juokesi, nes ne visur taip tikrindavo nuo kirmeliu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ikkuna @ 2011 12 20, 12:12)
Vaikai meluoti nemoka, tik ne tokie mažiukai  unsure.gif

esate labai naivi.
Atsakyti