Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Žilvinėlis

QUOTE(Tigriukė@ @ 2011 12 28, 18:47)
JM ir Solnecnaja iš jūsų postų jaučiasi, kad  esate nusipelniusios geru darbuotojų  vardą, labai dėl jūsų džiugu 4u.gif

As saves vertinti negaliu,mane vertina mano darbdaviai. mirksiukas.gif
Bet darbe visada prasau bendradarbiavimo ir jei darau kazka ne taip,kad tai ivertintu cia ir dabar.
Atsakyti
Pabaigai norėčiau parašyti, kad šiuolaikiniai vaikai yra be galo protingi, tačiau kas liečia gerumo, tolerancijos, kultūros... deja tenka pripažinti, kad šiuolaikiškas vaikas beveik negirdėjo apie pagarbą suaugusiajam ,jie moka nori tik reikalauti, beveik visi vaikai žino apie savo teises, bet apie pareigas užsimiršta. Gal verta ir tėvams susirūpinti kodėl mūsų vaikai tokie kokie yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigriukė@: 28 gruodžio 2011 - 19:59
QUOTE(Tigriukė@ @ 2011 12 28, 18:58)
Pabaigai norėčiau parašyti, kad šiuolaikiniai vaikai yra be galo protingi, tačiau kas liečia gerumo, tolerancijos, kultūros... deja tenka pripažinti, kad šiuolaikiškas vaikas beveik negirdėjo apie pagarbą suaugusiajam ,jie moka nori tik reikalauti, beveik visi vaikai žino apie savo teises, bet apie pareigas užsimiršta. Gal verta ir tėvams susirūpinti kodėl mūsų vaikai tokie kokie yra.

Is dalies sutikciau,is dalies ne(nes viskas priklauso nuo auklejimo visu pirma seimoje,yra ir tokiu ir tokiu deja)....o norint ismokyti visu situ dalyku butinas bendradarbiavimas tiek is aukletoju,veliau mokytoju,destytoju puses tiek is teveliu,seneliu puses.Tik bendradaarbiaujant imanomas pats geriausias rezultatas vaiko labui.
Is kitos puses kas tas siuolaikinis vaikas..siuolaikiniais vaikais ir mes atrodeme savo seneliams,o seneliai savo seneliams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JM: 28 gruodžio 2011 - 20:03
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 28, 20:23)
"už darželį nemoka, o patys reikalauja..." - neva jei nemoka tai su jų vaikais galima elgtis kaip kas panoręs?! O vaikai prie ko?! "Patys taip daro" - kas?! Tai ką, pedagogai turi atkartoti kiekviena netinkamo elgėsio modelį tik dėl to, kad taip darė kažkieno tėvai - reiškia ir jai galima?! Tai ar tai Pedagogas?! "manę gasdino ir vaikus gasdino - ir nieko"  - tipinis asocialaus žmogaus mąstymas. "pasakė kad gira tai alus" - laikoma normalu... Darželyje! Tai kita karta pasakys kad cukraus pudra tai heroinas - jums irgi tiks? Aš niekada savo vaikus negasdinau ir negrasindavau jiems. Laikau tai vienu iš didžiausiu auklėjimo klaidų. Jei kada sužinosiu kad tai išdrįso padaryti auklėtoja kuriai aš patikėjau savo vaiką - bus nubausta taip, kad atsimins per visą savo gyvenimą. Ir tą nuostata kad "neįrodys" nepadęs, nes aš visada veikių prevenciškai. 

Uchhhh, Solnecnaja, kaip pritariu. Irgi niekad negąsdinu a la "greičiau renkis, nes paliksim, išeisim" arba ""jei neklausysi, atiduosiu tai tetai". Kaip nemylėt ir negerbt vaiko reikia, jei gali jam taip pasakyti... Tai visai ne lepinimas, o meilė ir pagarba mažam žmogiukui. O tos auklėtojos turbūt galvoja, kad visi vaikai šeimose auklėjami vienodai, t.y. niekaip neauklėjami, tik gąsdinami, bauginami, spaudžiami.
Atsakyti
Tigriukė, aš nežinau geriausia aš ar ne. Tačiau darbą dirbu sąžiningai ir atsakingai. Be to, tą darbą kuri myliu - tikra prasme, nors jis tikrai nera lengvas. Iš mano "kraštutinimų" jus jau galėjote suprasti kurioje sferoje aš dirbu. Deja, man ir mano kolegoms kaip tik ir tenka tą blogo auklėjimo pasekmių "našta". Mes gauname tą "produktą", kuris yra gaminamas šeimose ir darželiuose, mokyklose ir jo padarinius. Dėl to, man viskas yra svarbu, nėra man smulkmenų - iš jų ir susidėda dideli blogi darbai. Arba geri. Tai nuo musu visų priklauso. Svarbiauia, nelikti abėjingiems. Nes aš nepavargsiu kartoti - abėjingumas żudo. Tiesiog labai noriu ir linkiu ir laukiu kad kada nors visgi pasikeis mūsų visuomenės teisinė sąmonė, prabus, atsiras. Tačiau, kadangi mūsų vaikų valia yra palaužoma jau nuo pat mažumos grasinimais, smurtu, patyčiomis, abėjoju kad mes greitai tuo sulauksime. Tokio "auklėjimo" deka auga lengvai valdoma, neturinti savigarbos ir teisinės sąmonės minia.
Atsakyti
o jus gasdinimu laikytumete, pvz:
- jei kalbesi pilna burna - uzspringsi ir uzdusi...
- jei sedesi susilenkus - tai negalesi buti balerina, nes ten priima tik tiesia laikysena...
- jei neplausi ranku pries valgi- tai valgysi su kirminais...
- jei smarkiai sokinesi - igriusi per grindis i rusi...
vaikai turi zinoti pasekmes savo veiksmu...aisku cia nekalbu apie smurta (pvz jei neklausysi tai gausi...)

Dar vienas svarbus dalykas - vaikai yra labai kurybiski, ju yra laki vaizduote, jus paklausykite kaip jie zaidzia zaidimus (vieni)...prisigalvoja ivairiausiu dalyku, fantastiniu...tai yra labai gerai...reikia susirupinti tuo atveju, jei vaikai negeba fantazuoti, isivaizduoti...

buvo toks atsitikimas - viena mergaite per puse metu darzelyje buvo tik 2 dienas, nes kitas sirgo ar seip del nenoro nejo...viena diena buvo prie vienos aukletojos, kita diena prie kitos...Pedagogai rekomenduoja pirmasias adaptacijos laikotarpio lankymo dienomis darzelyje pabuti tik po kelias valandas, kad vaikas galetu adaptuotis po truputi. Taciau ta mergaite mama paliko pirmaja diena nuo 9 val iki 17 (nei verke, buvo smalsi), antra diena nuo 10 vl iki 17.30 val. (paeme paskutine). Tai antraja diena mergaite verke, isterikavo, norejo mamos.Tai savaime suprantama, juk ji dar nepripratusi, dar pedagogiu kaita, vaikai taip pat dar jai svetimi. Poto ji susirgo. Atejus su mama per pietu miega aplankyti aukletojos ir siai paklausus "Tai kada ateisi pas mus i darzeli?" mergaite atsake - mane kita aukletoja musa, guldo vaikus ant stalu ir musa" Aukletojai zinoma sokas, ir mama girdejo. Ypac kai ta aukletoja yra gerai pazystama ir aisku, kad ji vaiko niekuomet nenuskriaustu, ir nemanau, kad aukletoja butu ant tiek nezmogiska, kad pirmasyk vaikui atejus i darzeli tuoj imtu jy talzyti???!!!
Sekancia diena vel ta mergaite atejo su mama aplankyti grupes, tuomet dirbo kita aukletoja, tai mergaite vel pareiske, kad jau ana aukletoja musa ir vaikai ja musa...Ir koks vaizdas susidaro? kad aukletojos yra vos ne kalejimo priziuretojos, barbares, dziungliu gyventojos, kurios kaip furijos taip ir laukia vaiku, kad galetu juos taskyti i visas puses...nu graudu...
Aukletojos, kaip ir visi normalus dirbantys zmones, stengiasi dirbti kaip galedamos geriausiai, tarp tiek vaiku grupeje (pvz kaip minetame darzelyje 27)reikia ypatingai daug kantrybes, valios ir organizuotumo...

Geriau zurnalistai atkreiptu demesi i pazeidziamas higienos normas gupese, kai klases dydzio patalpoje pupso 27 vaikai, o jie nestovi vietoje, nesedi prie stalo, kaip mokykloje, o juda, eina is vieno kampo i kita kampa, nepasidalina zaislais, miegamajame kvepuoja pAGADINTU ORU, KAI GRUPEJE UO TIEK ISTisai triuksmas, tai ir vaikai buna jautresni, nervingesni ir piktesni...o aukletoja viena turi su tuo susitvarkyti...
KAI KURIOS MAMOS NESUGEBA DORAI SUSITVARKYTI SU SAVO PACIOS VAIKU...
Atsakyti
Soniazip, visi Jusu išvardyti pavyzdžiai yra labai geras paaiškinimas vaikui. PAAIŠKINIMAS, nes tuo siekiama IŠVENGTI blogo elgėsio galimų pasėkmių ir yra pateikiamas vaikui neišgalvotas galimo scenarijaus faktas. Jeigu vaikui butu aiškinama "jeigu nepatylėsi kiti vaikai ne pailsės, neužmigs, jiems skaudės galvytės ir tt" tai irgi būtu normalu. Tačiau šio atvėju buvo grasinama fiziniu susidorojimu, o tai nėra savaimė atsirandati netinkamo elgėsio pasekmė. Jei taip butu grasinama suaugusiam žmogui kuris gali suvokti kad nuo šiu veiksmų galima uždusti, pavyzdžiui, išsigastu - mes galėtume kalbėti apie grasinima nužudyti ir patraukima atitinkamon atsakomyben. Galu gale ji galėjo tiesiog tą vaiką pasodinti šalia saves ir duoti jam piešti ar dar ką nors.

O kad tėvai nesugeba tinkamai auklėti tai dar ne reiškia kad vaikas kaltas ir su juo galima ką nori daryti. Ir aplamai, kur jus matete vaiką kuris daro viską kas jam yra sakoma. O gal jam nuotaika buvo tokia - linksma ir gera. Aišku, nuslopinta asmenybe yra kur kas geriau, ypač kai jų yra 27. Dėl to mes ir prisimename po to visą gyvenimą tą vienintelį tikrą Pedagogą kuris sugebėjo "rasti kalbą" su visa klase, grupe ir tt. Ir atlyginimas čia ne argumentas - šį darbą galima dirbti tik iš pašaukimo, nes atlyginimo tinkamo pas mus Lietuvoje kol kas niekur nemoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solnecnaja: 28 gruodžio 2011 - 21:28
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 28, 23:19)
Soniazip, visi Jusu išvardyti pavyzdžiai yra labai geras paaiškinimas vaikui. PAAIŠKINIMAS, nes tuo siekiama IŠVENGTI blogo elgėsio galimų pasėkmių ir yra pateikiamas vaikui neišgalvotas galimo scenarijaus faktas. Jeigu vaikui butu aiškinama "jeigu nepatylėsi kiti vaikai ne pailsės, neužmigs, jiems skaudės galvytės ir tt" tai irgi būtu normalu. Tačiau šio atvėju buvo grasinama fiziniu susidorojimu, o tai nėra savaimė atsirandati netinkamo elgėsio pasekmė. Jei taip butu grasinama suaugusiam žmogui kuris gali suvokti kad nuo šiu veiksmų galima uždusti, pavyzdžiui, išsigastu - mes galėtume kalbėti apie grasinima nužudyti ir patraukima atitinkamon atsakomyben. Galu gale ji galėjo tiesiog tą vaiką pasodinti šalia saves ir duoti jam piešti ar dar ką nors.

O kad tėvai nesugeba tinkamai auklėti tai dar ne reiškia kad vaikas kaltas ir su juo galima ką nori daryti. Ir aplamai, kur jus matete vaiką kuris daro viską kas jam yra sakoma. O gal jam nuotaika buvo tokia - linksma ir gera. Aišku, nuslopinta asmenybe yra kur kas geriau, ypač kai jų yra 27. Dėl to mes ir prisimename po to visą gyvenimą tą vienintelį tikrą Pedagogą kuris sugebėjo "rasti kalbą" su visa klase, grupe ir tt. Ir atlyginimas čia ne argumentas - šį darbą galima dirbti tik iš pašaukimo, nes atlyginimo tinkamo pas mus Lietuvoje kol kas niekur nemoka.

vajetau, kokie 5 procentai tokių pedagogų, kurie yra yra tgikrai be galo talentingi ir sugeba be jokio pagąsdinimo suvaldyti grupę vaikų ištisą dieną...blevyzgojat tikrai jau per daug, atleiskite už išįsireiškimą, geriau pamokytumėte vaikučius namie doro elgesio ir kultūros, pagarbos vyresniam žmogui... pasitaiko, kad darželinukas spjauna auklėtojai į veidą, o mama šypsosi...va taip
Papildyta:
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 12 29, 00:28)
vajetau, kokie 5 procentai tokių pedagogų, kurie yra yra tgikrai be galo talentingi ir sugeba  be jokio pagąsdinimo suvaldyti grupę vaikų ištisą dieną...blevyzgojat tikrai jau per daug, atleiskite už išįsireiškimą, geriau pamokytumėte vaikučius namie doro elgesio ir kultūros, pagarbos vyresniam žmogui... pasitaiko, kad darželinukas spjauna auklėtojai į veidą, o mama šypsosi...va taip

atsiprašau už klaidas....
Atsakyti
Doremofasolasi, manes kaip mokyti savo vaikus mokinti nereikia! Ačiu Dievui, auklėjami dorais žmonėmis, su pagarba kitiems ir ne bauginami. O vat jums galiu patarti - daugiau demėsio skirti vaikams, nes iš jusu pasakymų galima suprasti, kad ne labai jus gylinotes į vaikų gyvenimą, kitaip mūsų samprotavimai jums "blevyzgojimais" neatrodytu. "Geras" jusu aplinkinių ratas, man neteko matyti kad kas nors iš vaikų į veidą kam spjautu. Tai jus, svarbiausia tylekite ir toliau, gi ne duok Dieve pradesite "blevyzguoti per daug". Tai del tokiu kaip jus ir yra tikru Pedagogų tik apie 5%, nes jums auklėjimo kokybės nereikia, svarbu kad visi tylėtu ir atrodytu viskas ok. Sekmės jusų vaikams.
Atsakyti
nesutinku, kad direktore kalta , kad verke, manau kiekvienas jautrus ir geras zmogus nebijo isspausti viesai asaros, neverkia tik cinikai ir abejingi.
visiskai pritariu doremifasolasi, ji teisi ir matosi, kad geras zmogus, nes jos barti nereikejo, o daugiau rimtu pasisakymu nematau, nes nei viena mama neparase, kaip reikia apraminti neklauzada ? ir kaip tevai tokius vaikus aukleja, jei net darzelio aukletojos nepajegios su jais susitvarkyti. Gal kas patars kaip raminami neklauzados? ar ju visai negalima drausminti? apie burnu klijavima as nekalbu, cia jau nusikaltimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciukas: 28 gruodžio 2011 - 23:33
QUOTE(letuciukas @ 2011 12 28, 22:26)
nesutinku, kad direktore kalta , kad verke, manau kiekvienas jautrus ir geras zmogus nebijo isspausti viesai asaros, neverkia tik cinikai ir abejingi.

Verkti reikia vietoje ir laiku.Ir ne demonstratyviai rodyti vaistus ant stalo VAIKU DARZELYJE! Koks vadovas jei negali susiimti ir bendrauti,imtis protingu sprendimu o ne virkauti.Gal tada toks vadovas nesugeba vadovauti,nesugeba priimti protingu sprendimu g.gif vadovaujasi vien tik savo emocijomis g.gif
Net ir jautrus zmones sugeba susiimti,o jautrumu daugelis manipuliuoja,nes taip lengviau palenkti i savo puse kitus cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JM: 28 gruodžio 2011 - 23:33
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 29, 01:24)
Doremofasolasi, manes kaip mokyti savo vaikus mokinti nereikia! Ačiu Dievui, auklėjami dorais žmonėmis, su pagarba kitiems ir ne bauginami. O vat jums galiu patarti - daugiau demėsio skirti vaikams, nes iš jusu pasakymų galima suprasti, kad ne labai jus gylinotes į vaikų gyvenimą, kitaip mūsų samprotavimai jums "blevyzgojimais" neatrodytu. "Geras" jusu aplinkinių ratas, man neteko matyti kad kas nors iš vaikų į veidą kam spjautu. Tai jus, svarbiausia tylekite ir toliau, gi ne duok Dieve pradesite "blevyzguoti per daug". Tai del tokiu kaip jus ir yra tikru Pedagogų tik apie 5%, nes jums auklėjimo kokybės nereikia, svarbu kad visi tylėtu ir atrodytu viskas ok. Sekmės jusų vaikams.

Kad čia išsiliejate, tai nereiškia, kad savo vaikus jau labai gerai auklėjate:)))) o mano ratas yra mano ratas, nei jūs žinot, nei ką, kokiam rate gyvenu, taip pat, kaip ir aš realiai nežinau, kaip jūs savo vaikus auklėjate. Gal skirkite savo vaikams tą laiką, o ne forumerašinėdama... labai jau mokat pažeminti kitus, beje, tie jūsų samprotavimai, kaip jums pačiai atrodo, ne tokie jau protingi ir tėra...
Atsakyti