Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Žilvinėlis

QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 29, 22:50)
Būtent kad LANKO. Ir problemų ten yra aibė. Ir juos reikia spręsti. Aišku, tie kurie pateko į darželį ne pagal teritorija jokių problemu neva nemato nes patikrinimų nenori. O man mano vaikai rūpi ir aš nenorių kad jie kentetu netinkamą elgesį su jais dėl to, kad kitiems tėvams savo vaikų negailo. Nesuprantu už ką čia reikia galvą lenkt, už tai kad nesugėba tinkamą vaikų priežiūrą organizuoti?! O kad aplinka sutvarkyta ir tvorų pristatyta - tai renkant tiek pinigų iš tėvų tai visiškai nėra stebuklas.

Jums pačiai kada nors teko prižiūrėti 27 vaikus vienu metu, na, kad ir 10 , jau per akis... ar tik apsiribojate tuo, kad tenka pabendrauti su vienu ar dviem vienu metu. Čia yra 2 visiškai skirtingi dalykai, kaip ir skirtingi vaikai, kurie skirtingai elgiasi kolektyve, ir visai 100 proc apsivercia individualiuose užsiėmimuose. Aš tikrai ne už smurtą, bet be pabarimo, ar pagąsdinimo yra be galo sunku išsiversti dirbant tokį darbą...
Atsakyti
Teko, teko! Jų buvo 14. Tik kad tai buvo ivairaus amžiaus vaikai surengti į vasaros stovyklą iš visų mūsų giminaičių - viskas ok, visi sveiki, gyvi, neišgasdinti ir nuogi ne stovėjo. smile.gif Aišku, tai nėra darželio grupe - bet ir aš ne auklėtoja. Žinau kad tas darbas man netiktu - todėl jo ir ne dirbu. Dirbu ten kur galiu tai daryti sąžiningai ir atsakingai.
Atsakyti
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 29, 21:50)
Būtent kad LANKO. Ir problemų ten yra aibė. Ir juos reikia spręsti. Aišku, tie kurie pateko į darželį ne pagal teritorija jokių problemu neva nemato nes patikrinimų nenori. O man mano vaikai rūpi ir aš nenorių kad jie kentetu netinkamą elgesį su jais dėl to, kad kitiems tėvams savo vaikų negailo. Nesuprantu už ką čia reikia galvą lenkt, už tai kad nesugėba tinkamą vaikų priežiūrą organizuoti?! O kad aplinka sutvarkyta ir tvorų pristatyta - tai renkant tiek pinigų iš tėvų tai visiškai nėra stebuklas.

nenutylėsiu.... Mano vaikams darželis irgi priklauso pagal gyvenamą vietą. O problemų aišku kad pas visus būna, kaip ir kiekvienam darbe, ir, manau, daugiau eilinių. Reikia skirti kas yra kas. Pvz., Lietuvos ryto "Reporterio" laidoje skandalo dieną buvo ištranliuota panaši frazė "vaikai laikomi konclagerio sąlygomis". Nu nežinau. Man tai skambėjo žiauriai. Žinoma, mes nesusidūrėm su atleistąja aukėltoja Raminta. Todėl jos elgesio niuansus tegu ir tyrinėja. Tiesiog gaila kitų darželio darbuotojų, nes, manau, vis dėlto kiekvienam jaučiasi įtampa. Bet apskritai paėmus, tai tikrai labai labai normalus darželis 4u.gif
Ir kiekvieniem neasocialiem tėvam savi vaikai rūpi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anastazas: 29 gruodžio 2011 - 21:46
Ne maniau kad smurtas gali būti "eilinė" darželio problema. Aišku, ir kitiems įtampa, nes dabar bijo, kad visos jų nuodemės į paviršiu išlis. Tegu bijo - gera prevencija jeigu patys nesupranta. O ką, tik vaikai bijoti turi?!
Atsakyti
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 30, 12:33)
Ne maniau kad smurtas gali būti "eilinė" darželio problema. Aišku, ir kitiems įtampa, nes dabar bijo, kad visos jų nuodemės į paviršiu išlis. Tegu bijo - gera prevencija jeigu patys nesupranta. O ką, tik vaikai bijoti turi?!

sutinku. Smurtas - neeilinė problema. Ir kiekvienas sveiko proto žmogus yra prieš smurtą 4u.gif O dėl įtampos.... mes, tėvai, su tuo darželiu tiek ir susiję, kad mūsų vaikai ten lanko. Bet nesakykit, ir mums nemalonu girdėt, skaityt, galvot... ką jau kalbėt apie dirbančius ten, kur tikrai ne visi smurtautojai 4u.gif
Atsakyti
ir apskritai buvo ar nebuvo smurtas, spręsti ne mums, kurie ten nebuvom, nematėm, už rankos nepagavom. Tegu aiškinasi teisėsaugininkai ir visi kiti, kurie turi kompetenciją tirti tokius dalykus ax.gif
Atsakyti
Be abėjo! Aš irgi UŽ kreipimasi į teisėsaugą, nes paprasta komisija visos tiesos gali nenustatyti nes neturi tiek būdų ir įgalinimų. Ir aišku, tėvams labai nemalonu kenteti tokia įtampą. Bet tai ką reiškia - kad nėra jau pasitikėjimo darželiu, mes jau nesame tikri 100% kad viskas buvo ok ir bus ateityje.
Atsakyti
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 30, 13:11)
Be abėjo! Aš irgi UŽ kreipimasi į teisėsaugą, nes paprasta komisija visos tiesos gali nenustatyti nes neturi tiek būdų ir įgalinimų. Ir aišku, tėvams labai nemalonu kenteti tokia įtampą. Bet tai ką reiškia - kad nėra jau pasitikėjimo darželiu, mes jau nesame tikri 100% kad viskas buvo ok ir bus ateityje.

aš pasitikiu darželiu, tiksliau darbuotojais, kurie dirba su mano vaiku 4u.gif kaip kas buvo, reikia išsiaiškinti, kad nebūtų nukentėję vaikai arba neteisingai apkaltinta auklėtoja, o kas bus ateityje, žino tik aiškiaregiai smile.gif

Sėkmės ir gražių metų visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 30, 12:33)

As pries smurta, bet ir pries baime.Manau ne baime, o atvirksciai abipuse pagarba turi buti grindziami vaiku, tevu ir pedagogu santykiai
Atsakyti
O man rodos, kad visų pirma į paviršių turėtų išlįsti, kodėl grupėse tiek daug vaikų vienam žmogui tenka? o jums, mamytėms, ar nebaugu dėl to, akd tik dvidešimtą dalelę skiria auklėtoja jūsų vaikui priežiūros, dėmesio ir t.t.? Man tai yra pagrindinė problema. O auklėtojos padėjėja grupėje tai užsiėmusi tvarkymu, plovimu ir t.t.
Šis įvykis su tuo incidentu turėtų iškelti viešumon ne tik darbuotojų nuodėmes, bet ir jų darbo sąlygas, kurios užtikrintų mūsų vaikams visišką saugumą.
Atsakyti
Kodėl žmonės ne nusikalsta, arba elgiasi tinkamai: vieni - nes toks elgesys atitinta jų vidiniams įsitikimams, kiti - nes žino, kad jeigu elgsis kitaip tai pažeis įstatymus ar kita nustatytą tvarką; trieti- nes matė kad už tokį pat elgėsį kažką jau nubaudė ir bijo. Jeigu jų teisinė sąmonė yra togio išprusimo kad patys savo netinkamo elgesio nesuvokia - tegul bijo. O pagarba tuščioj vietoi neatsiranda. O vat vaikus reikia ginti, auklėti, saugoti ir gerbti - tada ir karta kita bus užauginta, kuri gerbs suaugusius, senuolius, patys savę, galu gale. O šiaip, aišku, nei smurtui nei baimei neturi buti vietos vaikų priežiūros įstaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Solnecnaja @ 2011 12 31, 00:07)
Kodėl žmonės ne nusikalsta, arba elgiasi tinkamai: vieni - nes toks elgesys atitinta jų vidiniams įsitikimams, kiti - nes žino, kad jeigu elgsis kitaip tai pažeis įstatymus ar kita nustatytą tvarką; trieti- nes matė kad už tokį pat elgėsį kažką jau nubaudė ir bijo. Jeigu jų teisinė sąmonė yra togio išprusimo kad patys savo netinkamo elgesio nesuvokia - tegul bijo. O pagarba tuščioj vietoi neatsiranda. O vat vaikus reikia ginti, auklėti, saugoti ir gerbti - tada ir karta kita bus užauginta, kuri gerbs suaugusius, senuolius, patys savę, galu gale. O šiaip, aišku, nei smurtui nei baimei neturi buti vietos vaikų priežiūros įstaigoje.

Tikrai taip.
Atsakyti