Kadangi zenito eksponometras veikia tai daug maz juo vadovaujuos.Akis dar ner tiek igudus.Citra labai faini saules zuikiai ir vetros

QUOTE(andriuska @ 2010 10 06, 13:07)
man saulės zuikiai patinka. o kuom šviesą matuojat? skaitmena ar iš akies? ar zenito parodymais pasitikite?
aciu, tie saules zuikiai ir buvo man didziausias siurprizas

Cia fotkinta su Zorki 4,tai kaip zinia jam iki eksponometro turejimo toli grazu

Bet parsinesiau dabar skenuotus kadrus darytus su Zenit,ten su eksponometru bandziau statyt, tai man rezultatas nepatiko, spalvos blankios gavosi, i zaluma kazkokios ir expozicija per sviesi. Tiesa,manau del to,kad sikart islaikyma netinkama parinkau

pasidariau airijos foto is spalvotu juostu. nusivyliau
per dangu ir toliau eina dryziai ziaurus. o kadangi fotografavau kalnus/juras - ypac skausmingai pasireiskia. kadangi ryskinau jau ne pati, atmetu sutapima, kad tiek as, tiek labas, tiek jb, tiek spalvotas isryskinam su vienodais bruksniais del kazkokiu tech klaidu. matosi, kad kazkokia beda fotike, tik net nenumanau kur jos ieskot. reik stebet ar su abiem back'ais ar su vienu beda (manau su abiem, nes keiciu juos nuolat, problema irgi nuolatine). o ir apziurejus backu sistema prisijungimo, sunku tiketi, kad ten imanoma pro virsu leisti sviesa, jau greiciau leistu pro sona, kur sklende istraukiu. bruksniai jei fiziniai padraskymai nuo sklendes butu ir butu horizontalus, o ne vertikalus. zodziu - x failas, kuris aisku turi logiskai paprasta atsakyma, tik jo dar nzn
o dar n sujudintu, nefokuse, neidomaus turiniu, ir visos su dryziais per dangu. pinigai i bala
tureciau bent skaneri, buciau pamacius ir nedarius tu foto. o dabar akimi beveik neiziurimi tie bruksniai.
zodziu liudesys.

QUOTE(sayonara @ 2010 10 06, 19:56)
Ievukis, šaunūs rezultatai
labai
bokeh užburiantis.. koks čia objektyvas tiksliai? apie zenitus ir jų priedus visai neišmanau 

berods helios-44 taip suka
QUOTE(Sansara @ 2010 10 06, 21:53)
pasidariau airijos foto is spalvotu juostu. nusivyliau
per dangu ir toliau eina dryziai ziaurus.

dryžiai - apšvietimas (t.y. kaip šviesūs liežuviai nuo kadro krašto) arbangom per visą kadrą? antru variantu tai ne x-failai, o x-ray (plačiau - kad ir čia: http://www.kodak.com...201.shtml#SEC47 )
Papildyta:
QUOTE(Ievukis @ 2010 10 06, 14:34)
Kadangi zenito eksponometras veikia tai daug maz juo vadovaujuos.Akis dar ner tiek igudus.
vis vien gera akis. aš tik sunny16 taisykle kai saulė šviečia. visais kitais atvejais - tik eksponometru.
QUOTE(andriuska @ 2010 10 07, 08:27)
berods helios-44 taip suka
vis vien gera akis. aš tik sunny16 taisykle kai saulė šviečia. visais kitais atvejais - tik eksponometru.
Taip, Helios 44 2 tiek pas Ievukį, tiek pas mane

Su nelabai protingu klausimu
Turiu du Zenito objektyvus, prie kuriu kazkada nn+k metu atgal buvo prisukti geltoni filtrai.Dabar jie taip prikepe, kad atsukt neimanoma.Kaip juos nuimt nesugadinant objektyvo?

Turiu du Zenito objektyvus, prie kuriu kazkada nn+k metu atgal buvo prisukti geltoni filtrai.Dabar jie taip prikepe, kad atsukt neimanoma.Kaip juos nuimt nesugadinant objektyvo?

Va va rarity uz mane atsake

QUOTE(Alabama @ 2010 10 07, 12:13)
rimtai nebandyčiau purkšti kokio wd ar pan. paimčiau santechninį raktą (razvadniaką) filtrą apjuosčiau diržu ( ar guma ar dar kuom, kad žymių neliktų nuo rakto). raktu švelniai susipausčiau filtrą ir pasukčiau. tik prieš tai gerai pagalvočiau į kurią pusę. jei turi varstotą (spaustuvus) - dar paprasčiau jeis, bo preciziškai suspausti galima.
tiesa. wow kokia "karmen"

QUOTE(andriuska @ 2010 10 07, 13:01)
rimtai nebandyčiau purkšti kokio wd ar pan. paimčiau santechninį raktą (razvadniaką) filtrą apjuosčiau diržu ( ar guma ar dar kuom, kad žymių neliktų nuo rakto). raktu švelniai susipausčiau filtrą ir pasukčiau. tik prieš tai gerai pagalvočiau į kurią pusę. jei turi varstotą (spaustuvus) - dar paprasčiau jeis, bo preciziškai suspausti galima.
Turiu razvadniaka.Bandysiu, aciu:)