Įkraunama...
Įkraunama...

~*~ Epilepsiukai ~*~

QUOTE(SandraB @ 2010 10 29, 20:46)
tai po to ivykio emiau ieskoti galu, kada mums Magnetinis ....., o be vedejos Grigonienes niekas nieko nesprendzia.... rezidente netgi pasake, kad nemato musu eileje. tai dabar truputi pikta - jeigu musu gydytoja neirase i eile balandzio menesi, ir mes joje nestovime .... tikrai taip nepaliksiu...., ieskosim galu.

Labai tikiuos, kad nebus priepuoliuku jums 4u.gif O del MRT tai jusu gyd turi zinot kada ta eile ir p, jos neina pagaut? Nes siaip tai kiekviena gyd zino savo ligoniuku eile siam tyrimui, t.y. gali paziuret i sarasa ir nera taip, kad viena vedeja nusprendzia kam daryt ta tyrima o kam ne, kazkaip ne taip cia jus informavo g.gif Aisku, jei neina su savo gyd susisiekt ar susikalbet, visad galima bandyt kad ir su vedeja pakalbet 4u.gif Siaip tai geriausiai ja gaudyt apie 9 val ryte, nes tada buna po gydytoju "penkminutes" ir ji dar buna tam bendram gyd kabinete, kur ir vyksta tas gyd susibegimas. T.p. berods treciadieniais ar ketvirtadieniais nuo 14 val. iki 16 val. ji savo kabinete priima pacientus, tai irgi galima jai skambint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2010 10 29, 21:41)
Labai tikiuos, kad nebus priepuoliuku jums 4u.gif  O del MRT tai jusu gyd turi zinot kada ta eile ir p, jos neina pagaut? Nes siaip tai kiekviena gyd zino savo ligoniuku eile siam tyrimui, t.y. gali paziuret i sarasa ir nera taip, kad viena vedeja nusprendzia kam daryt ta tyrima o kam ne, kazkaip ne taip cia jus informavo  g.gif  Aisku, jei neina su savo gyd susisiekt ar susikalbet, visad galima bandyt kad ir su vedeja pakalbet 4u.gif  Siaip tai geriausiai ja gaudyt apie 9 val ryte, nes tada buna po gydytoju "penkminutes" ir ji dar buna tam bendram gyd kabinete, kur ir vyksta tas gyd susibegimas. T.p. berods treciadieniais ar ketvirtadieniais nuo 14 val. iki 16 val. ji savo kabinete priima pacientus, tai irgi galima jai skambint 4u.gif

aciu, miranda 4u.gif

tikiuosi, kad viskas susitvarkys ir issispres, tik reikia nepatingeti paskambineti smile.gif
Atsakyti
O mes is LOR siandien grizome, des vamzdelius i ausis gruodzio pradzioje. Liepe gauti leidima operacijai is neurologo g.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Gal kuri su savo vaikučiais lankotės Kaune klinikose pas endokrilologus ?
Mūsų Klaipėda neapsiima gydyt, pas Jasisnkienę užsiregistravom tik gruodžio septintai konsultacijai doh.gif , o mums reikia į skyrių gult , gal kam teko prasimušinėt gulimą ankščiau kur kreiptis ??? Mūsų gydytoja žadėjo paskambint tai labai tikiuosi, kad papulsim ankščiau ax.gif
Atsakyti
Paguldėm merginą Kauno klinikose endokrinologiniam, bandysiu dar tartis, kad ir Enzilienė apžiūrėtų , kiek dar kokio brudo atkas.......... doh.gif
Atsakyti
Labutis visoms! 4u.gif
Dažnai užeinu į jūsų skyrelį, paskaitau, pagaliau nusprendžiau parašyti. Mano vaikui 8 metai, epilepsija nustatė rugsėjo mėnesį, nors priepuoliukai jau buvo nuo 4 maždaug metų, tiesiog nepastebėdavau, ir nežinojau kad tai epi. Pasireiškia nakties metų, vaikas staiga atsisėda lovoje, linguoja, steni ir pasišlapina. Dienos metu jaučia aurą, keistą skonį byrnoje, keistą kvapą, zvimbimą ausyse, garsus galvoje. Samonės nekarto nebuvo praradęs. Yra demesio sutrikimas, sunkiai mokosi, turi bendravimo problemų. Buvom PPT, nukreipė mus padaryti EEG, parodė epilepsija. Gulėjom ligoninėje, atlikom miego EEG - diagnozė idiopatinė židininė epilepsija. Kaip suprantu ši epilepsijos rūšis gerybinė, paauglystėje gali pati išnykti. Kol kas paskirtas gydymas. Vartojame Trileptalį. Vaistą toleruoja gerai, jokio pašalinio poveikio nepastebėjau. Darėme magnetinį rezonansą, viskas normoje. Neseniai padidino mums vaisto dozę, nes dar ne iki galo dingo epi būdingi reiškiniai. Po mėnesio vėl važiuosime į ligoninę konsultacijai.
Dabar noriu padaryti vaikui tyrimus, užsirašiau pas vaikų gastroenterologą. Perskaičiau kad vaistas kurį vartoja vaikas, išplauna iš organizmo Natrį. Ir šiaip neramu kaip gali veikti skarandį ir kepenis šio vaisto vartojimas. (P.s. per mėnesį 120 kapsuliu suvartoja).
Gal galite parašyti kokių dar tyrimų man reikalauti kad padarytų? Nes jeigu pati nepaprašai, tai ir nedarys, visur taupo dabar.

Atsakyti
[quote=cool-mama,2010 11 05, 18:29]
Labutis visoms! 4u.gif
Dažnai užeinu į jūsų skyrelį, paskaitau, pagaliau nusprendžiau parašyti. Mano vaikui 8 metai, epilepsija nustatė rugsėjo mėnesį, nors priepuoliukai jau buvo nuo 4 maždaug metų, tiesiog nepastebėdavau, ir nežinojau kad tai epi. Pasireiškia nakties metų, vaikas staiga atsisėda lovoje, linguoja, steni ir pasišlapina. Dienos metu jaučia aurą, keistą skonį byrnoje, keistą kvapą, zvimbimą ausyse, garsus galvoje. Samonės nekarto nebuvo praradęs. Yra demesio sutrikimas, sunkiai mokosi, turi bendravimo problemų. Buvom PPT, nukreipė mus padaryti EEG, parodė epilepsija. Gulėjom ligoninėje, atlikom miego EEG - diagnozė idiopatinė židininė epilepsija. Kaip suprantu ši epilepsijos rūšis gerybinė, paauglystėje gali pati išnykti. Kol kas paskirtas gydymas. Vartojame Trileptalį. Vaistą toleruoja gerai, jokio pašalinio poveikio nepastebėjau. Darėme magnetinį rezonansą, viskas normoje. Neseniai padidino mums vaisto dozę, nes dar ne iki galo dingo epi būdingi reiškiniai. Po mėnesio vėl važiuosime į ligoninę konsultacijai.
Dabar noriu padaryti vaikui tyrimus, užsirašiau pas vaikų gastroenterologą. Perskaičiau kad vaistas kurį vartoja vaikas, išplauna iš organizmo Natrį. Ir šiaip neramu kaip gali veikti skarandį ir kepenis šio vaisto vartojimas. (P.s. per mėnesį 120 kapsuliu suvartoja).
Gal galite parašyti kokių dar tyrimų man reikalauti kad padarytų? Nes jeigu pati nepaprašai, tai ir nedarys, visur taupo dabar.
[/q
Labutis visoms mamytes,
As irgi dazniausiai paskaitau....labai saunu,kad taip mamytes dalinasi, svo patirtimi ir idejom......visom STIPRYBES
O norejau paklausti pas ...cool-mama...
Kaip daznai atsitinka tavo suneliui,,,ir kaip ilgai trunka tas priepuoliukas....
nes mano suneliui (10 metu) panasiai atsitinka tik ,kad nesislapina,lyg sutrinka koncentacija,sustingsta,bet tik keletai sekundziu....laukiam dabar kiek suprantu smegenu diagnostikos ar kaip ten .... dare kraujo tytrimus tai viskas ok...tik atseit kepenu ten kasko padideje,bet tipo cia nieko nereiskia....mes gyvenam ne lietuvoje,tai kartais is to pasimetimo ne viska supranti ir nevisko paklausi....
Dar karta visom STIPRYBES !!!
Atsakyti
Sveikos visos mamytės, aš irgi užsuku, paskaitnėju, ir neradusi kuo guostis neparašau. Iš tiesų, nutolau jau nuo tiesioginių su mergiotės epilepsija susijusių problemų. Na, greitai pavargsta, na pasiožiuoja, na sunkiai susikaupia, na pasiutusi kaip tankas.
Norėčiau padrąsinti ir paraminti visas "naujokes"- vaikas lieka vaiku, pati diagnozė vaiko nepakeičia, greičiau pakeičia mūsų požiūrį į vaiką, o iš čia seka ir vaiko elgesio kitimas... rolleyes.gif

Visoms linkėčiau kuo ramiau ir smagiau praleisti šį niūriausią metų periodą, ir nepakliūti į panašią situaciją, kaip kad mane "pastatė" panelikė: lankom kapus, uždegam žvakutes , žmonių nemažai, manoji taip beveik garsiai klausia:- mama, o kaip poruojasi žmonės?... Gerai kad buvo prietema, įtariu kad mano veido spalva tapo nenusakomo raudonumo.
Atsakyti
O norejau paklausti pas ...cool-mama...
Kaip daznai atsitinka tavo suneliui,,,ir kaip ilgai trunka tas priepuoliukas....

Iki gydymo pradžios tai maždaug kas antrą naktį, sunku atpažinti ar tai priepuolis ar tiesiog vaikas nori į tualetą ir dėl to keliasi, bet negali prabust iš miego ir pasišlapina. Anksčiau galvojau kad jam naktinis šlapimo nelaikymas, iki 3-jų metų nakčiai užsidėdavau sauskelnes, po to pastebėjau kad jis keliasi po 1-1,5 val po užmigimo, tai statydavau žadintuvą ant to laiko, pati jį keldavau ant puoduko. Dabar girdžiu kaip atsikelia, sėdasi, ir pradeda ritmiškai linguoti į visas puses, iš šalies atrodo lyg pagal kokią muziką šoktų. Būna labai įsitempęs, akys užmerktos. Padedu jam nueiti iki tualeto. Nesiorentuoja erdvėje. Po to užmiega.
Kai ligoninėje darėm miego EEG, buvo filmuotas, tai kaip tik tuo metu jam buvo mažas priepuoliukas( paroksizmas). Pati mačiau video. Kaip tai atrodo: staiga pradeda ritmiškai mirgčioti akimis, po kelių sekundžių nustoja, po to pradėjo ritmiškai trūkčioti veidas( pasikeitė mimika, lyg skalaudamas burną) įsitempė kairė ranka ir koja. Tuo metų nereagavo į aplinką. Tai truko 40 sekundžių.

Gal būt kažkam mano pasakojimas padės atpažinti priepuoliukus, ir greičiau išsitirti ir pradėti gydymą.

Linkių visoms mamytėms kantrybės, ištvermės ir tikėjimo, o jūsų vaikučiams sveikatėlės.
Atsakyti
aciu uz atsakyma.....
musu suneliui viskas panasiai.....labai trumpai,ir butent tuo metu kai kai jis pazaidzia kompu....TV.... ar taip atsipalaidaves paguli pasedi.....tada stojasi nori smarkiai pasirazyti...patemti visa kuna ...ir uzeina...tas trumpas sustingimas....nevaldymas saves.....jis nei krenta,,,,nei gula....paprasciausiai......issilaiko,kaip linguodamas,,,,ir kai ateina i savo normalia busena,....lygh tai susisarmatina.....
( beto jis gal pries metus ar du...jis lyg tai lunatikuoja..atsiseda kaska geit pasako neaiskiai,,ir vel gulasii...gal tai pradzia buvo....as tai nesureiksminau....nes pati vaikysteje lunatikavau.....pagalvojau ir jis..., odabar negali zinot gal tada ir prasidejo)
belieka tiketis kad kir musu ir jusu atvejis .....isaugs.....
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2010 11 06, 12:51)
Sveikos visos mamytės, aš irgi užsuku, paskaitnėju, ir neradusi kuo guostis neparašau. Iš tiesų, nutolau jau nuo tiesioginių su mergiotės epilepsija susijusių problemų. Na, greitai pavargsta, na pasiožiuoja, na sunkiai susikaupia, na pasiutusi kaip tankas.
Norėčiau padrąsinti ir paraminti visas "naujokes"- vaikas lieka vaiku, pati diagnozė vaiko nepakeičia, greičiau pakeičia mūsų požiūrį į vaiką, o iš čia seka ir vaiko elgesio kitimas... rolleyes.gif

Visoms linkėčiau kuo ramiau ir smagiau praleisti šį niūriausią metų periodą, ir nepakliūti į panašią situaciją, kaip kad mane "pastatė" panelikė: lankom kapus, uždegam žvakutes , žmonių nemažai, manoji taip beveik garsiai klausia:- mama, o kaip poruojasi žmonės?... Gerai kad buvo prietema, įtariu kad mano veido spalva tapo nenusakomo raudonumo.

Tikra teisybe vilkra, vieni draugai pradejo sneketi apie mano dukra tokia laidotuviska nuotaika, as ganetinai pasimeciau, papasakojau linksma istorija kaip maniske issijuosusi piese ir pripiese ne tik ant popieriaus bet ir ant sienu bei grindu, o jie man sako, vargsiuke ta tavo mergaite, kaip ji laikosi doh.gif
O del tevu statymo i padeti, kai nera akiu kur det, tai cia jau tevu duona, nemanau kad kuris vaikas isaugo be panasiu "perliuku" biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mergaitės 4u.gif norėjau paklausti,gal kas savo vaikučiams nuiminėjo clonazepamą,ir kaip vaikai toleravo tą nuėmima...
Atsakyti