[quote=cool-mama,2010 11 05, 18:29]
Labutis visoms!
Dažnai užeinu į jūsų skyrelį, paskaitau, pagaliau nusprendžiau parašyti. Mano vaikui 8 metai, epilepsija nustatė rugsėjo mėnesį, nors priepuoliukai jau buvo nuo 4 maždaug metų, tiesiog nepastebėdavau, ir nežinojau kad tai epi. Pasireiškia nakties metų, vaikas staiga atsisėda lovoje, linguoja, steni ir pasišlapina. Dienos metu jaučia aurą, keistą skonį byrnoje, keistą kvapą, zvimbimą ausyse, garsus galvoje. Samonės nekarto nebuvo praradęs. Yra demesio sutrikimas, sunkiai mokosi, turi bendravimo problemų. Buvom PPT, nukreipė mus padaryti EEG, parodė epilepsija. Gulėjom ligoninėje, atlikom miego EEG - diagnozė idiopatinė židininė epilepsija. Kaip suprantu ši epilepsijos rūšis gerybinė, paauglystėje gali pati išnykti. Kol kas paskirtas gydymas. Vartojame Trileptalį. Vaistą toleruoja gerai, jokio pašalinio poveikio nepastebėjau. Darėme magnetinį rezonansą, viskas normoje. Neseniai padidino mums vaisto dozę, nes dar ne iki galo dingo epi būdingi reiškiniai. Po mėnesio vėl važiuosime į ligoninę konsultacijai.
Dabar noriu padaryti vaikui tyrimus, užsirašiau pas vaikų gastroenterologą. Perskaičiau kad vaistas kurį vartoja vaikas, išplauna iš organizmo Natrį. Ir šiaip neramu kaip gali veikti skarandį ir kepenis šio vaisto vartojimas. (P.s. per mėnesį 120 kapsuliu suvartoja).
Gal galite parašyti kokių dar tyrimų man reikalauti kad padarytų? Nes jeigu pati nepaprašai, tai ir nedarys, visur taupo dabar.
[/q
Labutis visoms mamytes,
As irgi dazniausiai paskaitau....labai saunu,kad taip mamytes dalinasi, svo patirtimi ir idejom......visom STIPRYBES
O norejau paklausti pas ...cool-mama...
Kaip daznai atsitinka tavo suneliui,,,ir kaip ilgai trunka tas priepuoliukas....
nes mano suneliui (10 metu) panasiai atsitinka tik ,kad nesislapina,lyg sutrinka koncentacija,sustingsta,bet tik keletai sekundziu....laukiam dabar kiek suprantu smegenu diagnostikos ar kaip ten .... dare kraujo tytrimus tai viskas ok...tik atseit kepenu ten kasko padideje,bet tipo cia nieko nereiskia....mes gyvenam ne lietuvoje,tai kartais is to pasimetimo ne viska supranti ir nevisko paklausi....
Dar karta visom STIPRYBES !!!