Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *15 Namučiai...

QUOTE(Papugele @ 2010 08 07, 15:22)
Paskaityk ta knyga, po to parasysi "dar kokios mes geros"... unsure.gif

Gali būti, tikiu unsure.gif
Net nelabai norisi po tokių pasakojimų ir skaityti unsure.gif
Atsakyti
Tvarkau savo failus. Radau reomenduojamuju knygu sarasa nuo 2 iki 12 klasiu (tik nzn kas rekomenduoja).
Niekam nereikia?
Atsakyti
Labas,

Chm... g.gif, neprisijungiau tik kokią savaičikę, o kaži kiek temų praleidau...

Perskaičiau Didžiųjų XX a. rašytojų apsakymai, man patiko, skaityti tai tikrai įdomu buvo, nes apsakymai, trumpi, o dar labai skirtingi visi. Vienas įdomesnis, kitas ne toks įdomus, trečias visai neįdomus... Ir dar pabaigos man patiko.. tokios suprask kaip nori.
O dėl to vertimo.... tikrai drąstiškas pasakymas NEPIKRTI, NESKAITYTI ir NEREKLAMUOTI šios knygos dėl prasto vertimo (čia LLVS taip reiškiasi). Viskas ten tvarkoj niekas akių nebado. O atsisakyti visos knygos dėl keleto prastai išverstų apsakymų, būtų kvaila.

Dabar M. Fredriksson „Simonas ir ąžuolai“ bandysiu pradėti.

Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2010 08 06, 22:41)
Vakare prie ežero gulinėdama pradėjau "Kvėpavimas į marmurą", kažkaip ne taip įdomiai skaitosi kaip kažkada ištrauka universitete  lotuliukas.gif

O tu skaitei „Benedikto slenksčius“. Man ji buvo daug geresnė.
„Kvėpavimas į marmurą“ per daug susitelkta nebe į knygą, o į tas išraiškos priemones, literatūrinius dalykus ir gavosi jau kažkokia nebe knyga, o materijolas nagrinėjimui mokyklose ir universitetuose.
Va po kiek laiko, kaip skaičiau „Marmurą“, aš ir atsimenu, kaip ten tas asfaltas blizgėjo, kaip ten tas vaikiukas drebėjo, ir kaip ten jo akys žibėjo kaip lapiuko ir pan.

smile.gif
Atsakyti
sveikos karsta.gif
neskaitau dar nieko blush2.gif šiandien net nebuvo kada... Ir jaučiu, imsiu ką nors kito, nes pirmadienį žadu iki bibliotekos nueit, o ,,jis sako taip'' per porą dienų neperskaitysiu.. tad imsiu ką nors.. gal kokį Vaižgantą g.gif
QUOTE(Papugele @ 2010 08 06, 20:54)
O as nieko nerezervuoju, nes patinka eit biblioteka paslaptingai ir nezinot ka ten rasiu. Daznai buna malonus netiketumas smile.gif

aš irgi nelabai mėgstu, bet kartais labai užsinoriu kokios knygos, o jei nauja, tai net užsirezervavus tenka stovėt kokių dvylikos žmonių eilėje doh.gif tai šiaip rasti ją kokia pusę metų vos ne neįmanoma. tad tenka rezervuotis. nors šiaip nieko nėra geriau už pasivaikščiojimą po lentynas.

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 06, 21:10)
Jau baiginėju Keliautojo laiku žmona ax.gif ir gaila, kad baigiasi, pabaiga tokia...jau sukrečianti, kad jau vos ne ašara nuvarva (o man tai atsitinka itin retai, turiu omeny skaitant ar žiūrint filmą...nesusigraudenanti aš esu cool.gif

pabaiga tikrai liūdna verysad.gif bet knyga labai patiko wub.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 08 07, 15:17)
Man baisiausi dalykai buvo, kad vyrai prievartaudami penkiametes, prapjauna joms maksti, nes kitaip netelpa.
Kad zinat nekaltu mergaiciu didziule paklausa, jos po pirmo karto be jokio nuskausminimo uzsiuvamos ir vel parduodamos kaip nekaltos. Taip daroma 4-5 kartus..
Ir, pats baisiausias -ten esantis isitikinimas, kad sergantis AIDS, isgyja isprievartaves nekalta mergaite. Taip jos uzkreciamos jau pati pirma karta verysad.gif

drinks_cheers.gif ir dar vienas man baisus dalykas buvo toje knygoje: kai tikra motina parduodavo savo dukterį doh.gif arba, kai Somaly, norėdama gražinti dukrą mamai, išgirsta neigiamą atsakymą blink.gif kokios jos motinos?????

Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2010 08 07, 16:05)
AS uzdaryciau i duju kamera kankintis. arba i patalpa is kurios po truputi mazom dalelem siurbtu ora  unsure.gif  moterys siaip ar taip isradingesnes ir ziauresnes nei vyrai. Mes jau jiem sugalvotume normaliai. To pasaulyje isvis neturetu buti..  unsure.gif

Meskute neskaityk labai ziauriai parasiau. unsure.gif
As badyciau peiliu kol peilis durtu visa kuna negaila man nieko butu.Ir visas vietas,o ypac pacios suprantat ka,kad daugiau nieko nebenoretu nei vaiku nei moteru . doh.gif
Atsakyti
man tiesiog nesuprantama, kaip vyrai gali jausti pasitenkinimą, prievartaudami (kitaip to ir nepavadinsi) 5- 6 metų mergaites blink.gif juk jos dar visiški vaikai, kone kūdikiai doh.gif jos net nesuvokia, kas su jomis yra daroma doh.gif net Somaly, kai ją pirmą sykį išprievartavo, galvojo, kad kokį pagalį berods ar ką jai ten įkišo verysad.gif jos ant tiek dar nekaltos mergytės (kalbu ne tik apie fizinį nekaltumą (nežinau, kaip tiksliai tai pavadint blush2.gif ), bet ir apie vidinį... man tai per daug nesuprantama. kaip tokie vyrai dar gali pažiūrėt savo žmonoms, vaikams į akis?????????? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2010 08 07, 17:59)

Jie jau gimsta tokie nelabai sveiki,kitokio realaus paaiskinimo neturiu.Juk paziurek net per zinias kartais parodo kaip isprievartauja senute. Neseniai ir rode kaip Palangoje isprievartavo 85 metu senute. Ar cia normalu? Juk joks sveikas zmogus taip nedarys blink.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 08 07, 18:05)
Jie jau gimsta tokie nelabai sveiki,kitokio realaus paaiskinimo neturiu.Juk paziurek net per zinias kartais parodo kaip isprievartauja senute. Neseniai ir rode kaip Palangoje isprievartavo 85 metu senute. Ar cia normalu? Juk joks sveikas zmogus taip nedarys blink.gif

kažkaip senokai žiūrėjau blush2.gif tikrai nenormalu doh.gif ir kur ritasi šis pasaulis. doh.gif
beje, Somaly labai graži moteris :bigsmile (www.somaly.org )
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2010 08 07, 18:09)

Grazi,tai grazi,bet su kokia patirtim. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 07 rugpjūčio 2010 - 17:10
QUOTE(adžani @ 2010 08 07, 18:10)
Grazi,tai grazi,bet su kokia patirtim.  blink.gif

na taip blink.gif ir tikrai nepavydėtina. kai skaičiau, įsivaizdavau Somaly (nepaisant to, kad ji ant viršelio) kaip tą Lietuvoje gyvenančią Kombodžietę Y.Mey-Polujanskas (kadangi tik ją vieną težinau iš to krašto hihihi.gif). čia radau itin įdomų straipsnį apie ją ir jos gyvenimą Kombodžoje. na, bet jai pasisekė, kad neteko to patirti, ką didžiajai daliai kombodžiečių. na bet čia jau visiškas off topic tai ir nebesiplėsiu. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif

QUOTE(linamog @ 2010 08 06, 19:03)
Nebuvo ne vienos skaitoves temoj, kuriai ji nebutu patikusi.

g.gif Tokias populiarias knygas, aš turbūt paskutinė iš temos perskaitau lotuliukas.gif
Skaičiau anotaciją, tai mane ne itin sudomino blush2.gif

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 06, 21:10)
p.s toks migrenos priepuolis užklupo, nebeatsikėliau ryte, nes nebemačiau viena akimi verysad.gif paskui jau galėjau atsimerkt, bet namie užsitraukiau užuolaidas, nes bijau šviesos, ir taip pykina...siaubelis... verysad.gif na, likimo draugės mane supras blush2.gif

Laikykis, sveikatos tau daug mirksiukas.gif
Aš, jau ketvirtą dieną skaičiuoju doh.gif unsure.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 08 07, 15:17)
[color=yellow]Man baisiausi dalykai buvo, kad vyrai prievartaudami penkiametes, prapjauna joms maksti, nes kitaip netelpa.

Merginos, ar visa tai, ką jūs rašete geltonai yra iš tos knygos? blink.gif blink.gif

Šiandienos mano pirkiniai: Sophie Kinsella "Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis", Marian Keyes "Suši pradedantiesiems" (tiesą sakant, nežinau ar yra šita knyga lietuvių kalba). Abi šios knygos bus lengvos, daug smegenų neapkraunančios, pats tas. thumbup.gif
Ir įtariu, bus prie rimtesnių knygų: Zoe Ferraris "The night of the Mi'raj". Lietuviškai, kiek žiūrėjau tos knygos nėra, o atsiliepimai gan neblogi. rolleyes.gif Gal, iš jūsų kas esate skaitę, ir pasidalintumėte nuomone?

Beje, vakar baigiau "Metai Provanse". Šilta, rami, įdomi knyga. Jei sakyčiau, kad įdomi nuo pradžios iki galo, - meluočiau. Tarpais, man gan, nuobodoka buvo blush2.gif Į, savo biblioteką jos nepriimčiau biggrin.gif , bet paskaityti kitiems, rekomenduočiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 07, 19:06)
Sveikos  bigsmile.gif
g.gif Tokias populiarias knygas, aš turbūt paskutinė iš temos perskaitau  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

nenusimink, tikrai nebusi paskutine. neskaiciusi ir artimiausi laiku net nesiruosianciu skaityti yra ir daugiau blush2.gif (pvz. as)
Atsakyti