Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunietes diskutuojam toliau... (11 tema)

QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 16, 11:50)
Labos statybininkės. Uch kaip karšta.
Noriu dar pasidžiaugt Greisi svetingumu smile.gif tikrai šauniai jos dvaras atrodo. Jei nuolat 4 vaikus turės tai bus pats tas smile.gif
Vėliau įkelsiu nuotraukikes į albumą su visais nikais.
Dabar apie tai ko mes čia susirinkom biggrin.gif
kaip dedasi difuzinė plėvelė iki karnizo krašto ar baigiasi maždaug ten kur stogas su siena kertasi. Jei variantas antras, ar kondensatas nepradės lašėti per pakalimus... atseit reikia plėvelę davesti iki lietlovių ir kondensatas subėgtų į juos... ką daryyyt?
Ar kas nors pirkot pakalimams neobliuotas lenteles? ar kas nors taip daro? ir dėl skardos iš kur pirkot skardinius lietlovius ir skardą lankstiniams?

tai stogdengys turi sita labai puikiai zinoti!! plevele isileidzia i lietaus lataka, o dar vienu leveleiu auksciau yra lastakis jei cia apie ta vieta kalbam.

Reikia nepamirsti kad neobliuotoms lentelems reikia ganetinai daugiau dazu.

As pirkau is Agmekos, buvo Ruuki lietvamzdziai, o skarda kas lanksto turetu zinoti stogdengys, tik geriau butu kad skarda butu ne is lenkijos.
Papildyta:
QUOTE(rasaar @ 2010 08 16, 12:53)
Mane irgi labai domina virtuves gamintojai Kaune,nu turiu as projekta is vienos firmos,bet ji Vilniuj, o nerandu galutinio sprendimo kaip geriau padaryti, norim akvariuma i siena montuot,nu bet iki galo nenusprendziam,nes ir islaidu nemazai dasideda ir siena ta stora gaunasi  tada,nu zodziu niekaip neapsisprendziu,tas kampinis gartraukis irgi kazkaip nelimpa,o padare antra varianta su paprastu kitoj vietoj,vel kazko truksta,nu zodziu as jau kaip ir pavargau nuo tos virtuves  doh.gif o reikia nusispresti ,nes elektra reikia vedzioti,dar nezinau kur kas bus,o be to ir ta pertvarine siena ismuryt,nu zodziu  doh.gif tai galvoju gal ieskot kitu gamintoju kur kazka naujo patartu.Va ikelsiu parodyt pirma ir antra varianta,ka manot, man siulo virtuviu forume tas spintas kelt i akvariumo puse ir nedaryt tada akvariumo,nu bet man tos spintos kazkaip ten patinka,kad ir uzstos truputi langa..
user posted image
user posted image
gartraukis antram variante toks turetu buti
user posted image

o projekta nemokamai padaro? mes neapsisrendziam kaip isdelioti baldus, o be sito negalim vedziotis kanalizacijos ir vandentiekio vamzdziu.

dar tiesa virtuveje turi susidaryti trikampis tarp saldytuvo, virykles ir kriaukles jei neklystu, sitie trys komponentai turi buti isdestyti taip kad butu patogu judeti virtuvej, jei jie vienoj linijoj tai negerai.
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 16, 13:36)
Taip taip. stogas išsikiša už sienos pas mus 70cm maždaug, bet ta difuzinė ties kur turėtų baigtis... čia ne dėl taupumo, o dėl ventiliacijos. kaip oras pateks į ventiliuojamą tarpą tap dangosir difuzinės?

o pas jus cerpes? jei cerpes tai i komplekta turejo paskaiciuoti uztvara nuo pauksciu, ji buna su tokiom ventiliacinem grotelem, o ant ju sukos (buna ir vien tik sukos), tada nereikia deti po pirma cerpiu eile taso 5x2.5, nes tos groteles jau buna 2.5 cm aukscio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 16 rugpjūčio 2010 - 20:25
QUOTE(LokysL @ 2010 08 16, 21:23)
1.tai stogdengys turi sita labai puikiai zinoti!! plevele isileidzia i lietaus lataka, o dar vienu leveleiu auksciau yra lastakis jei cia apie ta vieta kalbam.

2.Reikia nepamirsti kad neobliuotoms lentelems reikia ganetinai daugiau dazu.

3.As pirkau is Agmekos, buvo Ruuki lietvamzdziai, o skarda kas lanksto turetu zinoti stogdengys, tik geriau butu kad skarda butu ne is lenkijos.
Papildyta:

1. tai jis taip ir aiškina man, bet aš tai visokių paveiksliukų prisižiūrėjus kaip per pakalimo lentučių tarpus įeina ventiliacinis oras ir ties siena patenka tarp difuzinės ir stogo dangos cool.gif tai ir balamutinu žmogų. Sakė dabar visi mokyti - kaip norėsit taip ir padarysiu biggrin.gif
2. taip šitas kaip ir aišku. Radau obliuotas pašiauštas lentutes - manau man bus kaip tik. 22Lt/m2
3. Stogdengys pats ir išsilankstys, tiesiog jis nenori brukti savo medžiagų, tipo patys pasiieškokit skardos - aš išlankstysiu. Jei nerasim tai jis savo taškus turi, jų kainą aš žinau, tai nebent pati rasčiau kur pigiau. O kokį paviršiaus padengimą verta rinktis vėjalentėms laštakiams ir pan. Ar Pural ar Porex ar poliesteris? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jordan @ 2010 08 16, 15:44)
beja jau issirinkom laiptus thumbup.gif imetu foto kritikai  ax.gif
user posted image

o kaip baldus uzsinesit, nes kiek zinau su suktais laiptais tokios problemos iskyla. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 16, 21:35)
1. tai jis taip ir aiškina man, bet aš tai visokių paveiksliukų prisižiūrėjus kaip per pakalimo lentučių tarpus įeina ventiliacinis oras ir ties siena patenka tarp difuzinės ir stogo dangos  cool.gif tai ir balamutinu žmogų. Sakė dabar visi mokyti - kaip norėsit taip ir padarysiu biggrin.gif
2. taip šitas kaip ir aišku. Radau obliuotas pašiauštas lentutes - manau man bus kaip tik. 22Lt/m2
3. Stogdengys pats ir išsilankstys, tiesiog jis nenori brukti savo medžiagų, tipo patys pasiieškokit skardos - aš išlankstysiu. Jei nerasim tai jis savo taškus turi, jų kainą aš žinau, tai nebent pati rasčiau kur pigiau. O kokį paviršiaus padengimą verta rinktis vėjalentėms laštakiams ir pan. Ar Pural ar Porex ar poliesteris?  g.gif

leitvamzdziai yra dengti puralu pas mane, ruuki duoda 30 metu garantija atrodos. As imciau is ruuki, gal brangiau bet ramu. O tai kokia danga pas jus jei vejalentes is skardos?

Paklauskit kai stogdengys suks medvarcius i pakalimus ir kitas lentas, ar jis pries tai nudazo juos?, nes yra variantas susmaigstyti medavrscius i polistirolo plokste ir nupurksti (su metalo dazais ) panasia i medzio dazu spalva, tada nesimato galvuciu, ir yra tokie medvarsciai skirti osb ir kietoms plokstems, jie siauresne ga;vute ir tas piltuvelis statesnis, tai pas mane suko su tokiais, jei giliau isuka tai beveik nesimato galvutes.

Kitas pastebejimas, lataku laikiklius tegul kur imanoma suka prie gegniu, na bent jau pas mane tai tik keliose vietose prie gegniu prisukta, kitur prie tu lentu kurios dedasi uz lietvamzdzio, stogdengiai "kakta" vadina, tai ten man nevisai patiko ta vieta kaip jie padare. Ir ziurekit kad lastakis per daug neilistu i lataka ir kad jis butu atsitraukes nuo latako siek tiek, nes kai kris siuksles nuo pleveles zemyn, ir jei lastakis bus prigludes prie latako tai tos siuksles ten ir kaupsis nenukrisdamos i lataka. Ir grieztai ziurekit del medienos nuzievinimo!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 16 rugpjūčio 2010 - 21:27
QUOTE(kristinka_2010 @ 2010 08 16, 20:10)
Merginos gal zinot kas aplinkui turi naudotu perdangos ploksciu??

tai visgi dėsit perdangą normalią? smile.gif

QUOTE(Domogintare @ 2010 08 16, 21:38)
o kaip baldus uzsinesit, nes kiek zinau su suktais laiptais tokios problemos iskyla. ax.gif

ne tik baldus, bet ir pvz didelę masažinę vonią teks kelti liftu per langą, o jei langas mažas vonia netilps biggrin.gif (tikra istorija, draugų patirtis doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2010 08 16, 22:18)
leitvamzdziai yra dengti puralu pas mane, ruuki duoda 30 metu garantija atrodos. As imciau is ruuki, gal brangiau bet ramu. O tai kokia danga pas jus jei vejalentes is skardos?

bituminės čerpelės.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 08 16, 13:36)
Taip taip. stogas išsikiša už sienos pas mus 70cm maždaug, bet ta difuzinė ties kur turėtų baigtis... čia ne dėl taupumo, o dėl ventiliacijos. kaip oras pateks į ventiliuojamą tarpą tap dangosir difuzinės?

Difuzine dedama ant per visa gegniu ilgi ir nuleidziama iki busimu lataku, tada prikalama su 2.5 cm storio makaronais per gegniu ilgius, tada skersai gegniu ant tu prikaltu makaronu kalasi vel 2.5 cm makaronai. Taip gaunasi 5 cm oro tarpas. O ant tu virsutiniu makaronu dedama danga. O ventiliuojasi, tai per oro tarpa po lastakiais, kurie ieina i latakus.
Atsakyti
QUOTE(Statybininke optimiste @ 2010 08 16, 22:29)
Difuzine dedama ant per visa gegniu ilgi ir nuleidziama iki busimu lataku, tada prikalama su 2.5 cm storio makaronais per gegniu ilgius, tada skersai gegniu ant tu prikaltu makaronu kalasi vel 2.5 cm makaronai. Taip gaunasi 5 cm oro tarpas. O ant tu virsutiniu makaronu dedama danga. O ventiliuojasi, tai per oro tarpa po lastakiais, kurie ieina i latakus.

2.5 grebestas nerimtai kazkaip atrodo, uzlipsi ir sulus, siaip buna 3x4, 5x5. Ventiliaciniai tasai su kuriais tvirtinama difuzine tai taip, 2.5x4 ir panas.

Dar vienas pastebetas defektas ant mano stogo, kai kur buvo nepataikyta ikalti vini, ji siek tiek tik kabino gegne, tai praktiskai buvo ikalta vinis i ventiliacini tasa ir i plevele.

Nepamirskit tureti remontines juostos difuzinei plevelei. Galit nusipirkti is http://www.manouab.lt/sempas-uab
Atsakyti
Nu va pasirodo aš čia grybą pjaunu biggrin.gif gerai kad yra su kuo pasitart smile.gif ačiū visiems atsakiusiems.
Papildyta:
Pas mane ventiliacinis tašas 3x5, o grebėstas 5x5.
Atsakyti
Na štai įkeliu parodyt, kad neišsigalvoju... http://www.mida.lt/get.php?i.309. Nors tam pačiam psl parodytas ir jūsų minimas variantas
Atsakyti
QUOTE(Marmietė @ 2010 08 16, 16:23)
Del Elica - nu niekur neradau jo paziureti - ju nurodomas galingumas yra skaiciuojamas kitaip nei kitu gamintoju, reik is to skaiciaus minusuot 30 proc ,, kadangi jie matuoja prideje prietaisa prie gartraukio angos, o kiti matuoja prie gartraukio prideje 1m gofros ir alkune. Ogminoj nei vieno imontuojamo, dar ryt paieskosiu gal kas Kaune turi..

Ačiū už atsakymus. Nežinojau dėl Elica galios parametrų - reikės dar pasitikrinti. Mano pasirinktas ir taip jau labai silpnas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2010 08 16, 21:20)
tai visgi dėsit perdangą normalią? smile.gif

nu kad ne medine tai tikrai, o ar surenkamos gausis ar monolitas dar neaisku.. smile.gif
Atsakyti