
Reikia:
600gr vištienos krūtinėlės (galite naudoti žuvį,mėsą)
Santa Maria rytietiškas marinatas
Garnyrui rinkitės kas jum skaniau,aš gruzdinau bulvytes ir dariau žalias salotas iš agurkų,laiškų,krapų ir iceberg salotų su majonezu) .
Kaip gaminti rašoma ant pakuotės, aš mėstytę supjausčiau norimo dydžio gabalėliais,užpyliau marinatu ir uždariau sandariai indelyje ,laikiau šaldytuve apie 5-6val. Kepiau ant grotelių orkaitėje,galima ir ant laužo.Skanaus

Papildyta:
Varškės apkepas su ryžių dribsniais ir razinomis

Reikia :
800gr varškės (naudoju saldaus pieno,naminę,tada gaunasi skaniausiai )
4-5v.š. cukraus pudros
1-2v.š.vanilinio cukraus
4 dideli kiaušiniai (dedu ir naminius nes spalvyte būna geltona,skaniau valgosi man )
1 st. ryžių dribsnių
2 st. pienuko
2 saujelės razinų
Pirmiausia išverdu ryžių dribsnius pienuke,atvėsinu.Varškę pertrinu su grūstuvėliu, kad būtų puri masė,kiaušinių trynius sudedu į varškę vėl gerai ištrinu,sudedu atvėsintus dribsnius,plikytas razinas, tada baltymus sudedu į greitkratį ir išplaku juos su 4-5.v.š. cukraus pudros ,gaunasi žvilganti masė kurią pilame į varškę ,dedame vanilinį cukrų viską gerai išsukame,ir aišku atsargiai dėl baltymų,kad viskas nesubliukštų. Kepame apie valandą ,jei storesnis apkepas tai 1,5val. Kol įgauna aukso atspalvį

Papildyta:
Baklažano laivelis su mėsos įdaru

Reikia:
1 baklažano
300gr faršo
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 sk. česnako
1 didelė morka
šiek tiek pomidorų pastos,mėgstami prieskoniai(persiladas,bazilikas,raudono,balto ir juodo pipiro mišinys)
Labai paprastai pagaminta ,baklažaną reikia pamirkyti apie 30 minučių sūriame vandenuke,nes kai kurie būna kartoki,tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname,ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi,dedame į skardą ir 20 minučių pakepame 180c temp.
Atvėsus,išskobiame vidų ir dedame įdaro ( faršas,svogūnas,česnakas,baklažano išskobtas vidus sukapotas,morkytė ,prieskoiukai ir pomidorų pasta - viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas .Dedame į vidų su kaupu ir kepame 20 minučių,po to dedame sūrio ir išlydome 1-2 minutes . Pabarstome svogūnų laiškučiais,krapais .Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais ,į skardą labai nedaug alyvų aliejus ipyliau ,tai buvoo tirkai skanu . Skanaus

Papildyta:
Vištienos ir ryžių plovas

Reikia :
2 pakelių plikytų ryžių (po 100g)
200-300g vištienos krūtinėlės
3-4 sk. česnako
1 didelė morka
0,5 st. pomidorų padažo mėgstamo
druskytės ,pipiro
Išverdame ryžius,kol jie verda pakepinu vištienos kūbelius su tarkuota morkyte ir pagardinu druskyte,kai jau vištiena minkšta ir morka taip pat ,tada beriame išvirtus ryžius ,išmaišome,sukapojame česnaką ,jei norite dedate pipirų . Pakaitinate 5-10 minučių ,kai visi namai pakvimpa česnaku tada dedame pomidorų padažą ,svarbu jo ne perdaug ,nes bus košė ,o turi gautis birus plovas . Skanaus

Papildyta:
Mėsos sukinukai su morkytėmis


Rekia:
0,6kg kiaulienos kumpio
5 sk. česnako
mėsos prieskonių,druskos
apie 10vnt. nedidelių morkyčių
pundelio krapų
pundelio petražolių
keli svogūno laiškai
0,5 st grietinėlės
1v.š. pomidorų pastos
garnyrui pasirinktinai ( skrudinau bulvytės) bet vyras reikalavo bulvių košės sekantį kartą

Taigi pirmiausia pamušame mėsos gabalėlius ,sukapojame česnaką ,mėsos gabaliukus pabarstome mėsos prieskoniais ir druska bei kapotu česnaku,tada lakome šaldytuve kol priekoniai įsigers, apie 2-3val.
Nuskutame morkytes,supjastome šiaudeliais. Imame mėsos gabaliukus,juos patiesiame ant jų dedame morkytes, krapų,petražolių ir sukam taip kaip lėliukę,suvystome


