Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skauda apžiūrint gimdos kaklelį?

QUOTE(gintarkate @ 2012 10 02, 20:20)
Sveikos esamos  ir būsimos mamytės, norejau pasidomėti ar kam nors yra taip buve : esu nescia jau 40 sav ir 4 d. Siandien ryte buvau GN , nes esu paguldyta i dienos potologini skyriu stebėjimui.mums gydytojas pravėrė gimdos kaklelį, nes jis man ne kiek nebuvo prasidaręs. Žiauriai skaudėjo, grįžau namo, po kurio laiko, pajutau kad  isejo gleiviu kamštis su gan daug krauju, visa diena jau labai maudžia pilva kaip per mmm. Kaži  ar čia  normalu kad nepraeina skausmas?

jau normalu mirksiukas.gif prakrapste jis jus ten. Man vis idomu, kodel jie taip daro.. g.gif aisku, jie taip skatia gimdyma, tik ar to reikia, kaskart kyla klausimas.
bet kuriuo atveju - sklandaus gimdymo ir grazaus susitikimo su leliuku wub.gif

labai skirtingai su tuo gimdos kakleliu - kartais skausminga, kartais tiesiog siek tiek nemalonu, o kartais tiesiog apziura kaip apziura.
Atsakyti
Mum 40 ir 1 diena. Pilvas vis paskaudedavo, bet neipatingai stipriai. Jokiu tepliojimu, jokiu kamsciu nebuvo.
Siandien buvau pas ginekologa. Prakrapste mane, padare ta vadinama gimdos masaza. Brrr tikrai nieko malonaus, neilgai trugo, tai pakenciama. Pasake, kad atidarymas 3-4cm thumbup.gif prasidejo tepliojimai, pilvo skausmai tapo intensyvesni, bet skauda sakyciau pastoviai, o ne pavieniais uzeinamais saremais. Tai pirmas vaikas, nelabai zinau kaip turetu buti ax.gif Pasake, jei per siandien/ryt nepagimdysiu, poryt ryte butinai vaziuoti i stacionara.
Atsakyti
O kiek cm jau skaitosi visai atsivėręs gimdos kaklelis? Kada jau leidžia gimdyt?
Atsakyti
Man gimdymas nebuvo toks baisus kaip gimdos kaklelio apziura , skaudejo labai .. bet velgi kiekvienai skirtingai
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 11 30, 16:18)
O kiek cm jau skaitosi visai atsivėręs gimdos kaklelis? Kada jau leidžia gimdyt?

pilnai atsivėręs gimdos kaklelis - 10 cm. Esant tokiam atsidarymui (kai kurioms ir prie 9 cm.) atsiranda noras tuštintis - tada prasideda stūmimo ("išvarymo" lotuliukas.gif ) fazė. Tada jau ir leidžia, kaip jūs sakot, gimdyti lotuliukas.gif
Atsakyti
Jūs taip nesijuokit, man pirmas kartas blush2.gif Kai prisiskaitai, kad "va jau gimdyt norėjau, bet neleido", tai visokių klausimų kyla biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 12 03, 18:29)
Jūs taip nesijuokit, man pirmas kartas blush2.gif  Kai prisiskaitai, kad "va jau gimdyt norėjau, bet neleido", tai visokių klausimų kyla biggrin.gif

Na buna gi taip, kad gimdyti, t.y. Stumti noras bunas begalinis, atrodo, jau net valdyti to noro neimanoma, o gydytoja dar neleidzia. Man tai buvo pacios sunkiausios 45 min per visa gimdyma, vaikelis dar nebuvo nusileides ir tinkamai isistates, todel stumti neleido, nes nebutu buve naudos. Islaukti tas minutes buvo sunku, jau atrode sienom lipsiu biggrin.gif o kaklelio apziura visai nebaisi, nera bais malonu, bet ir nieko ypatingo, ka buty galima isskirti mirksiukas.gif
Atsakyti
Neskauda. Tiesiog - nemalonu ir tiek.
Atsakyti
Viskas priklauso nuo daktares kuri apziuri 4u.gif Patirtis rodo, kad vyrai ginekologai - akuseriai apziuri daug svelniau ir bent jau man visiskai neskaudejo. O kai apziurinejo moteris tai kosmaras doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nu, cia priklauso nuo keliu dalyku - nuo to kiek pavyksta apziuros metu atsipalaiduot (kuo labiau isitempusi, tuo raumenys kietesni ir skauda labiau) ir nuo zmogaus kuris ta apziura atlieka (gali svelniai, atsargiai, o gali ir grubiai/skausmingai).

As apskritai labai sunkiai pernesu tokias apziuras, labai isitempiu, visada skauda. Gimdymo metu net plane buvo parasyta, kad nenoriu jokiu kaklelio apziuru. Tai tik patikrino viena karta kai tik atvaziavom i ligonine (5-6cm thumbup.gif ) ir daugiau nebetikrino. Is viso gimdymo tai skaudziausia buvo tas patikrinimas ir paskui siuvimas po gimdymo. Pats gimdymas tai niekis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2012 11 30, 21:26)
Man gimdymas nebuvo toks baisus kaip gimdos kaklelio apziura , skaudejo labai ..

man taip pat buvo doh.gif
Atsakyti
Aš kažkodėl nieko nejaučiau...vienąkart tikrino - 2 cm - nejaučiau, vis laukiau kada suskaus, po savaitės - 4 cm - vėl nieko nejaučiau, tik kad kažkas viduj biggrin.gif, nu ir tą pačią dieną tik jau vakare - gimdykloj - 6-7 cm vis tiek nieko nejaučiau biggrin.gif nieko neskaudėjo, net sąrėmių nejaučiau..tik kai nuleido vandenis.visom skirtingai..įdomu, kas tai lemia... g.gif gal saviįtaiga ir nusiteikimas?
Atsakyti