Oi mergytės priminėt... Siaubas, aš geriau penkis kart gimdau nei kaklelio apžiūra. Aš pernešiojau tai ligoninėj kai apžiūrėjo keli iškart, nu ...žodžių neturiu išėjau išsižergusi ir kamštis išjudėjo lauk. Man tai labai skaudėjo, o dėl po gimdymo tie paspaudimai pilvo tai irgi siaubas.
Na slyksti procedura
po tokios apziuros man pilva visa diena skaudejo ir kraujavau, jau mnaiau kad ir pagimdysiu
Labai byjojau gimdos kaklelio tikrinimo, na bet nieko baisaus, tik ta minute toks nemalonus jausmas, taciau skausmo jokio.
Man neskaudėjo. Visad mėgstu sakyt, mieliau 10 kartų nueičiau pas ginekologą apžiūrai nei vieną kartą pas stomotologą
Skausmo nejusdavau,bet nemalonu. Tas tariams "skausmas" manau buna tuomet,kai esi isibaiminus apziuros ir raumenys itempti,tai tuomet ir atrodo ,kad skauda, nes perdetas jautrumas atsiranda (na bent man taip buna,jeigu eidama apziurai bunu nusiteikus nekaip
).
kaklelio apžiūrinėjimas sarėmių metu man priminė kazkokias vos ne inkvizicines procedūras, nes iškankino labiau nei patys sarėmiai, ar gimdymas
O kadangi vandenys patys nebuvo nubėgę, tai pradžioj kišo tokį aparatą, kad patikrinti, ar jei ne žali (nes truputį pernešiojau), tai vamzdiec, maniau nuprotėsiu.. Niekaip nepavyko gydytojai ten giliai jo įstatyt, o atėjus kitai gyd. pastaroji įvedė labai greitai ir beveik neskausmingai
Labai daug kas nuo gydytojo priklauso. Vėliau ta pati atgrubnagė niekaip negalėjo pradurt man vandenų maišo, neva labai stora oda... Tai net akušerė žvairai į ją žiūrėti pradėjo, nes vyko grynas kankinimas, sukišus rankas vos ne iki alkūnių ir prakaitavo kol PAGALIAU pradūrė
o aš ten raitausi, dejuoju, toks šlykštus jausmas, eina peklon... O nubėgo tų vandenų gal koks arbatinis šaukštelis
Su pirmagimiu taip skausmingai nebuvo, o su antruoju vaikeliu teko patirt "po polnoj programie", nelinkiu
Na jausmas bent jau man tai tikrai nemalonus ir skausmas yra kaip stipraus perstejimo. Bet cia tikriausiai visoms skirtingai.
man per visa nestuma neskaudejo nieko, kai apziuredavo ant kedes...bet per pati gimdyma, kai daktaras vis tikrino kakleli, tai skaudejo nezmoniskai...turbut tai buvo pats skaudziausias dalykas per visa gimdyma...
koks ten malonumas
ikisha pirshtus i makshti ir pirshtais isiremia i gimdos kakleli - nu tai ....... aishku, kad sukelia nemalonius pojucius
REIKIA-todel ir kenti
Neskauda, nemalonu ir tiek.
bet per gimdyma to malonumoi ir taip nelabai. bet kai paklausau kitu, kad nezmoniskai skaudejo, kai ziuri atsidaryma, tai pagalvojau, kad gal cia nuo gydytojo priklauso.
šiaip dar tas skausmas ir nemalonumas priklauso nuo pačios savęs, jei atsipalaiduoji tai dar visai nieko, bet jei isitempi tai ojojoi koks menkas malonumas ir skausmelis
mano gimdymo metu trys gydytojai ziurinejo ta kakleli, tai svelniausiai ir nepastebimiausiai tai atlieka vyrukai