O kaklelio masažo neteko patirti, nes cezarį darė.
Na mane vakar tikrino,tai tikrai skaudėjo ir dar pora valandų gryžusi negalėjau normaliai vaikščioti,o čia gal dėlto kad jis kietas ir neprasidaręs
Priklauso nuo gydytojo... Kiek gydytojų yra žiūrėję - visų apžiūros skirtingos ir galiu pasakyti kad moterys kiek grubiau apžiūri. Vyrai švelnesni. O gimdos kaklelio masažo niekam nelinkiu patirti, nes tai labai skausmingas dalykas, kai rankomis skečia sunkiai besiveriantį kaklelį.
QUOTE(andraja @ 2007 07 20, 12:22)
Apžiūros metu skausmas pakenčiamas palyginus su skausmu, kai kaklelį apžiūri gimdymo metu
Tada laukia sąrėmio, kad galėtų patikrinti kaklelio atsidarymą. Galvojau, kad mane ten išmėsynės

Man irgi taip buvo kaip andrajai. O jau per gimdymą, kai su pirštais skėtė gimdos kaklelį ( su pirmuoju vaikeliu), tai siaubas
Man atrodo tai priklauso nuo gydytojo. Buvau privačiame ginekologijos kabinete, tai man visiškai neskaudėjo. O ligoninėje mažai nepasirodė
Man tai skaudejo apziurint kakleli, o kai per saremi tikrindavo, tai is vis
Du kartus ziurejo pries gimdyma - labai sakudejo ir lankiausi as privaciame kabinete, taigi ne nuo to priklauso. Pries gimdyma jau nubegus vandenims kai ziurejo irgi nezmoniskaiskaudejo, nes labai mazai atsidarinejo, o gydytojai niekaip nenustate kokia vaisiaus padetis. Po kokiu 5 gydytoju apziuriu per 3h su nezmonisku skausmu kiekviena apziura pagaliau nustate kad vaisiaus padetis netaisyklinga ir padare cezary. Ir teisybe, vyrai ziuri daug svelniau, moterys - grubiai ir skaudziai.
QUOTE(Chloe @ 2007 08 09, 12:51)
Pirmą vaiką gimdžiau pas Juršėną. Tai visiškai neskaudėjo nei per apžiūrą, kai reikėjo nustatyti kiek jau cm kaklelis atsivėręs, nei kai vaisiaus vandenius nuleidinėjo. Labai švelnios rankos
.
QUOTE(Lexana @ 2007 08 14, 22:34)
Priklauso nuo gydytojo... Kiek gydytojų yra žiūrėję - visų apžiūros skirtingos ir galiu pasakyti kad moterys kiek grubiau apžiūri. Vyrai švelnesni.
Man taip pat kaklelio tikrinimas buvo skausmingiausia procedūra gimdymo metu
Man truputi skaudejo pirma karta apziurint. O paskui, kai kaklelis suminkstejo, tai nejauciau jokio diskomforto
Mano gydytoja prieš apžiūrint visada sako - "dabar bus nemalonu", bet ji tokia švelni, kad man tikrai nei skauda nei ką. Man atrodo labai svarbu atsipalaiduoti - bet tokioje pozoje ir dar žinant kaip žiūrės žinau kaaaaaip tai sunku