QUOTE(Wild DreaMer @ 2020 05 06, 23:02)
Kaip matome is praktikos, net ivedus griezta karantina virusas toliau plito.
Papildyta:
*Nesutikciau. Ka gali padaryti zmogus gulintis kaip darzove lovoje?
** Su siuo teiginiu sutinku.
Reikia skirti, kas yra deklaracija ir faktinis karantino laikymasis.
Dekalruoti gali ka nori, bet jei to REALIAI nesilaikai, nedarai, nevykdai, bandai apeiti... Pasekmes akivaizdzios. Tai nereiskia, kad izoliacija kovoje su virusu buvo/yra neveiksminga.
Karantinas buvo paskelbatas Prancuzijoje, Ispanijoje, Italijoje ir kas? Juk pamenat, kad po karantino paskelbimo zmones isejo pailseti i parkus...
Kas dabar darosi tose salyse visi zinome. Jie moka didele kaina uz samoningumo sotoka.
Viskas priklauso nuo gulincio zmogaus poziurio i save, ir jo santikius su aplinka.
Pazinojau moteri, anuomet gyva legenda, apie kuria kaip pvz. pasakojo gydtojai bevitiskiems, prie patalo prirakintiems ligoniams. Taip suteikdami jiems vilti. Si moteris sirgo mieloma, tai DAR nepagydoma kraujo liga. Jai ir ktiems, sia liga sergantiems, luzinejo kaulai, trupejo stuburo slanksteliai, ramybes busenoje, net miegant nieko nedarant, zmones pabudna nuo didziausio skausmo, mat, tarkim, suluzo sonkaulis. Ji gulejo daugiau kaip metus prirakinta lovoje. Bet gydymo pagalba ir savo pastangu deka ji atsistojo ant koju... Ji buvo kovotoja, nepasidave likimui. Buvo, nes rudeni ji isejo.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 05 06, 23:07)
Na nereikia to pozityvizmo. Gyvybe savaime - JOKIA VERTYBE. ZMones moka gerus pinigus gad jiems eutanazija padarytu, kartais mirti reikia uzsitarnauti.
Dabar cia girdziu siulo gyvent kaip kalejime - na kokia prasme... Aisku galima, bet tegu gyvena tie kuriems kalejimai yra norma...
Dar kiti menkystos gatavi bet ka padaryt del savo gyvasties, parduotu viska kas brangiausia o patys pasinertu i sh. Va tie yra prisitaikymo pavyzdys.
Cia aisku ekstremalus pavydziai... Teisybe kazkur viduryje...
SIta situacija, tai tikrai puiki pamoka apie pasauli. Nzn ar pinigus kaupti geriausia pamoka...
Dar neaisku kas su tais pinigais bus... Buvo jau SSSR zlugimo pamoka... pinigai zlugo kartu su sojuzu... O kas i dolerius iskeite tai gavoo irgi kapeikas...
Reikia zinot kur investuot...
Man pamoka, tai patvirtinimas kad protingai pasirinkome... Kol buvo salygs tai keliavomee ir dziaugemes gyvenimu bei nuotykiais.
Praeitais metais kazkaip nusprendem kad tos keliones tapoo beprasmes ir neteikia dziaugsmo kaip anksciau. Na va ir dovanele, gerai kad spejom, o ne kaupem pinigus kaip durniai. Uztenka ir pinigu (kol kas, statybos kainuos), bet ju i graba nenusinesi
Idomucia, neketinu as su tavimi gincytis. Mes esame antipodai. Geriausiai apibudinantis musu poziurio i gyvenima skirtumus yra poziuris i "pusiau pripildytos stiklines turini". Tau VISADA bus stikline APYTUSTE, o man VISADA bus APYPILNE.
Ir viskas. Siaip as dziaugiuosi, kad esi sveikas ir gyvenime isties neturejai rimtu isbandymu. Duok Die, kad ir toliau taip butu.
QUOTE(Monteverte @ 2020 05 06, 23:42)
nereikia, aš juk jau pati parašiau: dėl neva mirusio vaiko, dėl kurio daugiau kaip pusė Lietuvos sriūbavo ir durniavo ir dėl to, kad aš ne taip suprantu religijas, Dievus kaip ji.
Dalis tiesos, irgi yra melas.
Antipatija kilo del tyciojimosi is forumietes mirusio vaiko, releginio skyrelio dalyves. Visa ta judvieju konfliktavimo pradzia as atsimenu, nes buvau liudininke, kaip visa tai prasidejo.
Siaip mano irgi santikis su Dievu yra netradicinis, esu agnostike, bet cambala i atlapus nepuola. Pradejote su ja pesiotis del religijos visai del kitu priezasciu. Na juk nepaslaptis kad prakeiksmus siuntineji ne vienai forumo dalyvei, gireisi savo "turimomis galiomis", gebejimu kenkti tau neitikusiems.
Montekrista nera piktybinis nikas, su ja susiedei, ji jaucia paciai antipatija, kodel? Mylimuke, rodos mes su ja pries du metus tavyje, tavo rasliavoje bandeme izvelgti ir izvelgeme kazka pozytivaus... Ka reikejo padarti-parasyti, kad mylimuke is simpatizuojancio paciai niko pasidare neutralus, o kartais ir kritiskas pacios izvalgom? Siaip, Monteverte, su kuo esi nesusiedusi?
Daugiau sia tema neasysiu, beprasmiska. Juk as pamenu ka tu rasei apie "silpnumo pozymius". Visada galvojau, ka jau ka, prota gi turi, gali suprasti savo veiksmu pasekmes.
QUOTE(mjforever @ 2020 05 06, 23:48)
kažkaip panašiai rašėt, kad viskas yra pataisoma, viska gali padaryti, o jei negebi prisitaikyti prie aplinkybiu- turi problemų.
Lygiai taip pat rasiau, kad ne visiem kas labiausiai rekia yra skaudziausia.
Tiesiog ekstremaliomis sąlygomis, pasireiskia tikrasis zmogaus veidas, tikroji jo esybe, kuria neretai ir jis pats nezinojo turintis.
Vienokias, ar kitokias problemas turim VISI, skirtumas tik poziurije ir veiksmuose, kaip mes tas problemas ne-/iveikiam.
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 07, 00:06)
Idomucia juk irgi neturi vaiku. Belieka tiketis, kad zmona ji pergyvens.
Arba jam prasyti greitos mirties, kad nereiketu voliotis ant patalo ir buti priklausomu nuo kito malones. O jei susirgs, prasyti Dievo, kad jam atsiustu kvaili, kuris nemokamai juo rupintusi...
O del jo, neva jaunos zmonos, jos psichines busenos (suicidas), apie kuria jis ne karta pats rase... Nezinau, nezinau, koks is jos ten pagalbininkas bus, gal ji nores, bet ar sugebes pasirupinti. Jai gi is esmes neleidziama dirbti, ji praejusi Idomucios "apmokymus", juk is esmes yra uzdaryta, praranda darbo igudzius, kitaip tariant degraduoja, tampa nekonkurencinga darbo rinkoje. Duok Die, kad sugebetu pasirupinti savimi, nebuti nasta serganciam Idomuciai.