Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Maja Di @ 2020 05 06, 21:25)
Sakiau nekomentuosiu. Bet kas jau kas bet cambala tikrai nieko nepamiršta, konspektuoja ir dadeda pagal savo fantazijas. Ir nduokdie tavo nuomonė nesuaps su jos, valkios ir valkios tą patį vis pagražindama. Kažkaip kopl jos nebuvo tai ir paplepėjimų tema buvo normali, pasišpilkuodavom ir tiek, montevertė tik trupinėliai, ji erzinas daugiau biggrin.gif . Vien siuntinėjimai ką reiškia, jau nekalbant nemėgstamų narių išvaizdos ir jų vyrų aptarinėjimo. Lutukė tai labai prorusiškų portalų prisiskaičius, galima jos neskaityti, nemėgti, bet ji nepiktybinė. Cambalą tai bijočiau gatvėj sutikti, ypač jei raudonai apsirengus būčiau biggrin.gif

Na va matai, skirtingai matom kaip. Man tai cambala tokia nebaisi atrodo. Tik aisku nesakau, kad ji ten teigiama labai, matau, kad pastoviai raso vis ta pati, siuntinejasi ir i visas reaguoja piktai, kas jai pries (tave, pastininke, Idomucia, ir tt)
Bet man jos "blogis" atrodo pavirsinis toks.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2020 05 06, 22:14)
Plitimas būtų sustabdytas. Kai nėra virusui prieinamas nešiotojas, jis neplinta.
Visomis žinomomis žmonijai pandemijų metu būdavo įvedama izoliacija.

Rizikuoti ar susidarys imunitetas, ar ne - neturiu jokio noro. Turiu pažįstamu kurie sirgo. Ačiū, pakentėsiu.

Man labai idiotiskai skamba tie visi davai uzsikreskim, davai persirkim, kaip kokiais vejaraupiais.
Visai nenoriu rizikuot, but koks bandomasis triusis ir kaukt, sunkiai ar ne sirgsiu, bus pasekmes ar ne.
Gi net jauni, net sportininkai suserga ir su pasekmem lieka.
O tie maikiu plesytojai tai gali eit pasavanoriaut, kad ir be apsaugos, tai tikrai greit persirgs.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 05 06, 22:13)
visiškai su tuo sutinku, aš pati sakiau ir namiškiams ir čia, kad kuo rimčiau laikysimės karantino, tuo viskas greičiau baigsis.
Bet jei jau ir pakalbėti apie tai ko trūksta, yra tabu, tai jau nesutinku.

Nu taip jau nuoširdžiai, negi nieko nepasiilgot iki karantininio? Ar apsimetinėsim?

Neapsimetu. Pastaruoju metu, del tam tikru aplinkybiu, bent jau mano gyvenime daug suvarzymu. Saziningai, nejauciu jokio trukumo. Galimai todel, kad suprantu kodel atsisakiau vienos, ar kitos mano sirdziai veiklos...

Nuo pat mazens, matyt tokia prigimtis, as ieskau alterntyva tam, ko negaliu tuo monetu tureti, pasiekti ir t.t..

Siuo metu ziuriu senu spektakliu irasus.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 05 06, 20:55)

nes esate išverstaskūrė. Puikiai matėte kaip cambala su manimi galima sakyti, kad draugavo, girdavo mano nuomonę, kol nesužinojo, kad aš ne krikščioniškų pažiūrų ir dar prieš Kedžius. O tada ėmė asmeniškai baisiai įžeidinėti

Monteverte, tai gal ne man bedavotis del cambalos kabinejimosi deretu? Na, sorry, mane amnezija neistiko, puikiai prisimenu nuo ko prasdejo judvieju pestynes. Priminti is ko tyciojaisi? Kodel cambala pradejo tave aukleti? Priminti kokia tavo agresyvi reakcija i ta jos kritika buvo? Tai kuri is musu veidmaine?
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2020 05 06, 22:14)
Plitimas būtų sustabdytas. Kai nėra virusui prieinamas nešiotojas, jis neplinta.

Rizikuoti ar susidarys imunitetas, ar ne - neturiu jokio noro. Turiu pažįstamu kurie sirgo. Ačiū, pakentėsiu.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 06, 22:23)
gali eit pasavanoriaut,

Uz dyka dirba tik biski trenkti.

O uz gerus pingus, tai zmones, ne tokiais dalykais rizikuoja.

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 05 06, 19:17)
ZMones nera vienodi, jie galejo tureti planu, ivesticiju. Juu gyvenimas galejo priklausytii nuo laisviu ir garantiju. Viskas buvo sugriauta.

Man asmeniskai, tai karantinas kaip filmas internete. Netrukdo nei namie buti nei sodyboje dirbti. Bet buvo laikas kai buciau turejes rimtu nuostoliu, jei taip butu atsitike.

Na negalima visu lyginti su savimi ir suprasti tik save

Kam tos dramos, viskas yra pataisoma, viska gali padaryti... Su viena salyga, kai esi gyvas.

VA kai uzsiciklini, nebegebi surasti alternatyvu, prisitaikyti prie aplinkybiu, tai tik parodo zmogaus vidiniu problemu turejima.

Siaip, jei zmogus linkes mokytis, koronovirusas buvo puiki pamoka ateiciai.

Tarkim, mano seimos jaunoji karta jau nusprende kaupti pinigus, kad minimaliai visi turetu sukaupe santaupu, kad nedirbant savo seimu poreikius aprupintu minimum metams. Iki siol poreikio taupyti nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 05 06, 22:53)
Uz dyka dirba tik biski trenkti.

O uz gerus pingus, tai zmones, ne tokiais dalykais rizikuoja.

Ant tokiu truputeli trenktu pasaulis laikosi.

Pvz. Maltos ordine dirbantys savanoriai ir maitinantys senukus, kurie neturi vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 05 06, 20:14)

Kaip matome is praktikos, net ivedus griezta karantina virusas toliau plito.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 05 06, 20:55)
*Kam tos dramos, viskas yra pataisoma, viska gali padaryti... Su viena salyga, kai esi gyvas.

**Ant tokiu truputeli trenktu pasaulis laikosi.

*Nesutikciau. Ka gali padaryti zmogus gulintis kaip darzove lovoje?

** Su siuo teiginiu sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 05 06, 22:55)
Kam tos dramos, viskas yra pataisoma, viska gali padaryti... Su viena salyga, kai esi gyvas.

VA kai uzsiciklini, nebegebi surasti alternatyvu, prisitaikyti prie aplinkybiu, tai tik parodo zmogaus vidiniu problemu turejima.

Siaip, jei zmogus linkes mokytis, koronovirusas buvo puiki pamoka ateiciai.

Tarkim, mano seimos jaunoji karta jau nusprende kaupti pinigus, kad minimaliai visi turetu sukaupe santaupu, kad nedirbant savo seimu poreikius aprupintu minimum metams. Iki siol poreikio taupyti nebuvo.
Papildyta:
Ant tokiu truputeli trenktu pasaulis laikosi.

Na nereikia to pozityvizmo. Gyvybe savaime - JOKIA VERTYBE. ZMones moka gerus pinigus gad jiems eutanazija padarytu, kartais mirti reikia uzsitarnauti.
Dabar cia girdziu siulo gyvent kaip kalejime - na kokia prasme... Aisku galima, bet tegu gyvena tie kuriems kalejimai yra norma...
Dar kiti menkystos gatavi bet ka padaryt del savo gyvasties, parduotu viska kas brangiausia o patys pasinertu i sh. Va tie yra prisitaikymo pavyzdys.

Cia aisku ekstremalus pavydziai... Teisybe kazkur viduryje...

SIta situacija, tai tikrai puiki pamoka apie pasauli. Nzn ar pinigus kaupti geriausia pamoka...
Dar neaisku kas su tais pinigais bus... Buvo jau SSSR zlugimo pamoka... pinigai zlugo kartu su sojuzu... O kas i dolerius iskeite tai gavoo irgi kapeikas...
Reikia zinot kur investuot...

Man pamoka, tai patvirtinimas kad protingai pasirinkome... Kol buvo salygs tai keliavomee ir dziaugemes gyvenimu bei nuotykiais.
Praeitais metais kazkaip nusprendem kad tos keliones tapoo beprasmes ir neteikia dziaugsmo kaip anksciau. Na va ir dovanele, gerai kad spejom, o ne kaupem pinigus kaip durniai. Uztenka ir pinigu (kol kas, statybos kainuos), bet ju i graba nenusinesi
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 05 06, 21:58)
Jei ne tie, normalus norai, kai yra nenormalios aplinkybes. Truputuka zmonija butu pakentejusi juos tenkindama, nebutu pandemijos. Virusas tiesiog butu isnykes. Tokios masines pandemijos priezastis ne Kinija, butent patys zmones, kurie keldina savo ego-poreikis virs visuomenes.

Kad ir Lietuvoje, zmogeliai atvaziavo, nuejo pasitusinti, atsvente gimimo diena, aplanke odontologa, kiti nuvaziavo i Lino baseina ir t.t. ir t.t. Is esmes kas cia blogo, geros emocijos ir t.t. ir t.t. ...

Mano galva, dabartine pandemija, tai akstinas susivokti, taip kaip siuolaikine visuomene pradejo mazinti vartojima, nes tai veda i susinaikinima, taip dabar pandemija parode, kad pandemijos metu visuomenes, o ne individo poreikiai yra svarbiausi, tam kad islikti. Siandiena pandemija "sluoja" pagvenusius visuomenes narius. Niekas neduos garantiju, kad kita "nesluos" visus, kas neturi imuniteto. Neismoksime pamokas dabar, mokesime uz tai gyvybemis.

Mirusiem zmonems renginiu nereikia.

Taip, žmonija gali truputuką pakentėti, nesilankyti koncertuose, teatruose, sporto salėse, nekeliauti. Gali. Bet po visu tuo yra žmonės, likę be pajamų, su paskolomis ir t.t. Lengva jums šnekėti, kai nenukentėjot.
Taip- mirusiems nereikia, bet 90 proc mirusių to jau ir nebereikėjo. O kokiam procentui nebereikės pasibaigus karantinui (nes mirs dėl priežasčių, kurias sukėlė karantinas)? Labai sutinku su dabartiniais nurodymais, kad 2 metus reikės saugotis rizikos grupės žmonėms. Ir visiškai pritariu, kad karantinas turėjo būti, tik ne toks, koks pas mus. Latvijos pavyzdys tai parodė.
Atsakyti
Papasakosiu apie savo diena.
Sodyboje yra stalas, telefonai, video telefonai. Na pagrindas dirbti ir gauti alga...
Kaip ir bute.

O va UK ten zmones dirbantys namuose nelabai matau turi vietos... Susispaude. Net antro monitoriaus ant stalo negali pasistatyti ir aplamai kazkur kamputyje isitaise... Nors gyvena savo namuose...
Dar internetas ten ne pyragai... Pas viena greitis ne koks, net video pokalbiai nelabai, o kita nesugeba susitvarkyti su namu kompiuteriniu tinklu..
Na as pravedziau lekcija, kad jei nesusitvarkys, tai valins i ofisa sedet valandu - toks sefo nurodymas. kazka surado ir susitvarke.

Na o as nuejau ii rusi ir beveik sutvarkiau vandentiekio ir karsto vandens sistema... Darbo metu...

Kazka samdyti - tai uz atvaziavima paims, reikes laukti o ir kainuos... Idomu ir paciam... Jau geriau irankius susipirkti vietoj o kad islaidaut. Be to kai pats padarai tai zinai kur ir kas...

Jei prarasciau darba tai reiktu galvot apie kazkoki versliuka savo specialybes, nes cia nusimato ne kazin kas gero...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 05 06, 23:16)
Taip, žmonija gali truputuką pakentėti, nesilankyti koncertuose, teatruose, sporto salėse, nekeliauti. Gali. Bet po visu tuo yra žmonės, likę be pajamų, su paskolomis ir t.t. Lengva jums šnekėti, kai nenukentėjot.
Taip- mirusiems nereikia, bet 90 proc mirusių to jau ir nebereikėjo. O kokiam procentui nebereikės pasibaigus karantinui (nes mirs dėl priežasčių, kurias sukėlė karantinas)? Labai sutinku su dabartiniais nurodymais, kad 2 metus reikės saugotis rizikos grupės žmonėms. Ir visiškai pritariu, kad karantinas turėjo būti, tik ne toks, koks pas mus. Latvijos pavyzdys tai parodė.

Maja Di, o is kur pati zinote kas man lengva, kas ne, kokia itaka karantinas turejo mano vyro verslui ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 05 06, 21:51)
Aš labai puikiai pamenu datas ir rekomendacijas.
Vienas dalykas mano tiekėjai yra iš CN, IT, DE ir pan. Kitas dalykas mes patys į LT grįžom vasario 22  d.
Rekomendacija likti saviizoliacijoje pradžioje buvo  grįžtantiems iš CN. Vasario 26 prabilo apie Lombardiją, Veneciją. Jokių tikrinimų, net ir esant simptomams, nebuvo jei negrįžai iš CN, IT. Apie izoliacijas taip pat. AT kurortai nuo IT ... Na mes atostogaujame toje vietoje, kur iki Kronplatz yra 2 val kelio.
Slidinejant kurorte kalbėjau su žmonėmis ir iš IT, UK, NL ir pan. Mes visi grįžome su peršalimu, bent aš dvi dienas lovoje (apartamentuose) gulėjau su visokiomis tabletėmis nuo peršalimo, kosulio ir pan.  Ar papuoliau po tikrinimu? Nop. Neatitikau nei kriterijų, nei šalies. Nors kolegos darbe jau žinutėmis teiravosi kur aš ir ar tikrai ne Italijoje.
Pasakot toliau? Nes kolega grįžo iš Venecijos vasario 29 ir kaip tik į darbą turėjo grįžti kovo 16, o kovo 12 svarstyti pradėjo ar uždaryti mokyklas, kovo 13 Vilnius nelaukė sprendimo ir nutraukė ugdymo įstaigų veiklą (turiu valdybos pranešimą, kad auginantiems mažamečius - darbas iš namų, nesant galimybės - biuletenį). Ir tik kovo 16 buvo paskelbtas visuotinis lockdown’as, nes nu natūralu - virusas išplito ne tik CN, IT.
Malinausko nušalinimą prisimenam? Kritiką, kad reikalingas masinis testavimas. Kad apsauginių priemonių medikam nėra.
Pasikėlus gautus komunikacijos laiškus, galiu net pasakyti kaip kito valstybių sąrašas.

Nota Bene: kai dar skrydžiai nebuvo uždaryti, stebėjausi kaip Izraelis vienu mostu priėmė sprendimą, kad atvykstantys į jų šalį / ar tranzitu privalės dvi savaites praleisti izoliacijoje. Šitą jie paskelbė vasario 21. Dar tada pagalvojau, kaip gerai, kad skrydis numatytas ne per Eliatą.

Tai gal ir esi jau persirgus biggrin.gif , gal imunitetą turi. Visi jaunesni nei 60 būtų persirgę kaip gripu (nuo gripo irgi kai kas miršta, deja), svarbu reikėjo uždaryti slaugos ligonines ir medikų, pargįžusių iš svečių šalių, neleisti į darbą.
Na ir ką, kiek per tuos atkeliavusius išplito virusas? Kiek susirgo? Vienas atostogų parke prasipramogavo ir nieko neakrėtė. Svarbiausia ką reikėjo saugoti, tai senolius, tą visi žinojo. Bet kai gydytoja nesilaiko saviizoliacijos (kuri jau buvo privaloma) ir ligą atneša į slaugos skyrių... Ką tada apie paprastus mirtinguosius šnekėt.
O kad karantino metu (net ir sezoninio gripo epidemijos) reikia saugotis, neiti į renginius, tai visi žino ir tik neprotaujantys elgiasi priešingai.
Atsakyti
Slaugos skyriai tai mirstanciu agonijos vieta. Ko jus tikites? Niekas is slaugos skyriaus neiseina pasveikes tik pas dievuli...

Dar pamoka koronaviruso.
Neuzsiimti profesionalais sportais, tiesiog nenutukti, rupintis imunitetu, nepersidirbti...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 06, 22:13)
O tavo tevas mires?
Tai prasom, atviras kelias, tik nelabai zinau, is kurio mirusio ir del ko galetum pasityciot.

Realiai visos rietenos del to, kad kai kurie viena diena vienaip sneka, po savaites jau kitaip, ir plesosi maike, kad taip tikrai jau nesake.  rolleyes.gif

O kad tu apie cambalos sergancia mama istisai varai, kuri kasdiena salia jos? Tai cia nornaliai tau? smile.gif

ne mano. Jei kito žmogaus tai ką galima?

Na ir kas? lai šneka. Ar gaila forumo erdvės? svarbu nesako, kad tave matė kaip tu nuoga lakstai, vaiko neprižiūri, tėvą savo užmušei ar dar ką nors. Čia jau nenormalu būtų. O jei žmogus kažkokius faktus apie save pamaišo, tai kas tau darbo?

ji to nusipelnė. Nes jei ji mylėtų savo mamą, jei jai būtų skaudi jos liga, ji nustotų tyčiotis iš kitų, tada ir negautų atgal apie savo mamą. Bet jei ji nenustoja, tai kaip tau atrodo? tai arba tu gyni ir draugauji su psichiškai nesveiku žmogumi, nu arba su tokiu, kuris relaiai myli tik save ir jai px ant visko. Bet kokiu atveju tai blogai. Toks žmogus neturėtų būti laikomas forume.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 05 06, 22:51)
Monteverte, tai gal ne man bedavotis del cambalos kabinejimosi deretu? Na, sorry, mane amnezija neistiko, puikiai prisimenu nuo ko prasdejo judvieju pestynes. Priminti is ko tyciojaisi? Kodel cambala pradejo tave aukleti? Priminti kokia tavo agresyvi reakcija i ta jos kritika buvo? Tai kuri is musu veidmaine?
Papildyta:
Aciu  4u.gif

nereikia, aš juk jau pati parašiau: dėl neva mirusio vaiko, dėl kurio daugiau kaip pusė Lietuvos sriūbavo ir durniavo ir dėl to, kad aš ne taip suprantu religijas, Dievus kaip ji.
Atsakyti