Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Moonte @ 2020 06 21, 12:08)
Ar blaiviai mastantis zmogus, tada patirimama asmens  laime, gali tai tapatinti su anuot buvuviu rezimu? Abejoju, ir tikrai, jis nebandys pateisinti rezimo, kad neva net anuo metu, neziurint i represijas, mela, engima ir t.t. mes sugebejomi buti laimingais, todel sis rezimas geras ir ji reikia liaupsinti, na juk zmones buvo laimingi.

o tai kaip žmogui tiesiog parašyti savo mintį forume apie savo vaikystę? jei vaikystė buvo tada, kai dar buvo svetimo režimo kažkiek metų, tai jis ir rašo, kad man prie to režimo buvo normaliai.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 06 21, 14:50)
Kita vertus, as nesuprantu tamstos poreikio blusinetis, kas ka baige, skaite ir t.t.

pasakykite tai savo draugutėms paštininkei, Ašakai biggrin.gif čia jų sritis taip kabinėtis, niekinti pašnekovą ir t.t. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 21, 18:37)
Per subinę tu teisi. Neradau nė vieno sakinio apie tai, kad už juos kažkas kažką darė.

kur atsakymas į tavo mestus kaltinimus sergantiems žmonėms?

tai sakai visi žmonės serga dėl to, kad tik patys kalti? pagrįsk tą asmeninį reikalą dabar

apšikai vėl ir bėgi į krūmus?

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 11:05)
tu girdėjusi kaip jie šneka? tiki, kad patys surašė gramatiškai teisingai viską? bigsmile.gif

Man neįdomūs išvedžiojimai tiki-netiki. Kur faktai?
Nieko nuostabaus, kas kitus mėgsta apsukt, tai pats aplink vien apgavystes ir mato - pradedant nuo artimų draugų, baigiant įv. įstaigomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 22, 09:21)
Nuoskaudu ir nereikia kaupti, nesiotis. Jos tiesiog yra, atminties neistrinsi. Yra seimu kur SSRS rezimas buvo priimtinas ir patogus. Maniskiams nebuvo. Visi sako, kad dabar geriau gyvena. Mano ne tas amzius, kad as Chruscviovo laikus prisiminciau, bet seimoje visada buvo aiskiai snekama apie apsimetinejima, slapcia svenciamas Kucias, idiotiskas eiles del prekiu, cenzura, persekiojima ir t.t.</p>
<p>Tiesa, mano pradiniu klasiu mokytoja buvo tremtine. Pries svarbias Lietuvai dienas ji mums pasakodavo apie Sibira. Apie traukini, mirtis, kaip nesdavo vandeni kibirais per sniega vaiku budama ir t.t. </p>
<p> </p>
<p>Kuo nesveika elektronines knygas skaityti? Gi yra skaitykles, ju ekranai nesviecia, akims tas pats kas popierius, telpa n knygu ir skaitykles zaidimams nepanaudosi. Yra tik viena funkcija - knygu skaitymas. Tiesa, ekrana galima apsviesti, jei yra noras, bet retai labai tuo naudojuosi. </p>

nematai logikos susipykusios, tai jei yra, vadinasi ir nesioji biggrin.gif
Kaip visa sita tirada susijusi dabar su vaikysteje zmogaus valgytai ssaldumynais, ir skaitytomis knygomis, kurios vaikui buvo idomios? lotuliukas.gif Juk klabejom apie savo patirtis, As vaikas, paaugle tikrai jokiu trukumu nepajutau, dabar atsisuke atgal galima sakyti to ir to truko, bet kai gyveni tuo metu atrodo viskas gerai, to trukumo nejauti. Juo labiau striapsnis aptariamas buvo grynai apei maista, ne rezima, o maisto jau po karo praejus 10m tikrai netruko ir pusbadziu niekas negyveno, nebent iskirtiniai tingus asmenys labai jau. Truko delikatesu , kam tai delikatesai pzv rukytos mesos, truko mandriu rubu, batu, bet siaip nei rubu, nei paparstu batu , nei elementaraus sveiko maisto netruko, visi augom sotus, aprenkti ir apauti. Dabar irgi kai kam batu trukst azieminiu pvz, renkamos labdaro sir t.t. ar tai rezimo kalte?
Nors buvo daug kitu blogybiu tuo metu, bet nereikia pritempineti ten kur truksta ir rasineti veju, kaip tame straipsnyje.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 11:16)
o tai kaip žmogui tiesiog parašyti savo mintį forume apie savo vaikystę? jei vaikystė buvo tada, kai dar buvo svetimo režimo kažkiek metų, tai jis ir rašo, kad man prie to režimo buvo normaliai.
Papildyta:

pasakykite tai savo draugutėms paštininkei, Ašakai biggrin.gif čia jų sritis taip kabinėtis, niekinti pašnekovą ir t.t. ax.gif
Papildyta:

kur atsakymas į tavo mestus kaltinimus sergantiems žmonėms?

tai sakai visi žmonės serga dėl to, kad tik patys kalti? pagrįsk tą asmeninį reikalą dabar

apšikai vėl ir bėgi į krūmus?

Na, dėl tavo sutrikimų gal tėvai kalti, taigi, matyt, būna išimčių.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 08:51)
Mano skausmas del netekties, jums yra svetimas. Empatijos, ponia, turit neperdaugiausiai, sociopatai irgi tuo pasizymi.

teisybės dėlei visi čia tokie rolleyes.gif
antraip niekas nedrįstų prieštarauti niekam, kai kas nors kuo nors piktinasi. Tai gal jei piktinasi, tai nukentėjo nuo to? Kodėl neužjaučiate, a? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 22, 09:38)

<p>Va butent tokia sukimosi kultura mano artimieji ir prisimena. Vynioji, kombinuoji, trauki is  uz prekystalio, kad knyga isleisti ar nusipirkti. smile.gif Ir kaip kazkam tokia sistema gali tikti - neisivaizduoju. </p>

O dabar manai zmone skitaip gyvena LIetuvoje?? kiek sau gali leisti nusipirkti knyga uz 20 e? Tada buvo vieni apribojimai, dabar kiti. dabar n e visis vaiaki igali knygas butinas mokyklai isigyti. Tau gal tai naujiena, nes ci avisos kiek suprantu i spasiturinciu luomu, nemate realaus gyvenimo salyje siuo metu is Vilniaus rajono nosies nesikisusios, na nebent i pramogu parkus ar spa, ar pajuri biggrin.gif
Man tai nesuprantama, kaip nesugebama izvelgti visos skales spalvu, o matoma tik juoda balta. Nemanai, kad kaip ir dabar vieniem buvo gerai, kitiem blogai kasdienybeje, tikrai ne visi verke atsisede visa gyveima del tremimu vykusiu pries ju tevams gimstant, kaip ir ne visi sugeba dabar dziaugtis gyvendami skurde, neturedami butiniausiu dalyku, kad ale laisve kazkokia kazkas turi.
Zmogus gyvena , kuria seima, ir susiduria su ivairiais sunkumais prie visu rezimu, prie visu valdovu, karaliu, prezidentu ir net tame paciame gyvenime buna skirtingu laikotapriu, jei to nematot, tai aplamai nieko nematot.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 22, 09:47)
Kodėl nesveika knygos?
O būrelis sveika?
Papildyta:

Kaip ir "Na palauk" buvo kurtas kaip Tom&Jerry atitikmuo smile.gif
Tą "nieko nebuvo" aš irgi atsimenu iš kalbų.

O ji ar sake taip? lotuliukas.gif

Bet na palauk daug idomesnis biggrin.gif Tom ir Jerry debiliskas kazkoks filmukas, nei minties , nei rpasmes, nuoaltiniai absurdai.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 22, 10:03)
Tiksliai. Neiseidavo savo sukurti nabagams.smile.gif 

Na jo jei tik tuos 3 filmukus zinot, tai taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 06 22, 11:02)
O kas be jusu cia tai tapatina?  blink.gif butent atrodo jus ir neskiriat, kai zmones kalba apie asmenini gyvenima ir apie rezima. Nes tik jus cia sugebejot suvesti sasajas, kai vaikas dziaugiasi saldumynais su rezimo liaupsinimu.... unsure.gif

būtent
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 06 22, 10:09)
Dar "Smaragdo miesto burtininkas", "Nežiniukas"...

O Neziniukas koks atitikmuo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 06 22, 11:08)
nejaugi  blink.gif  bigsmile.gif , o kai kiti taip sako, tai piktinates. Tai jus palailkote rezima, sakot sovietmeciu labai gerai buvo gyventi? Juk jus taip argumentuojat zmonem, kurie pasako ta pati. Anot jusu net maistu dziaugtis nebuvo galima, del rezimo baisybiu...ir kaip cia dabar pati tai buvot laiminga, kaip drisot tokiu baisiu metu jaustis laiminga?

ir vėl ji prigauta.
Jai reiktų mokytis mažiau rašyti, nes labai išsiduoda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 22, 11:17)
Man neįdomūs išvedžiojimai tiki-netiki. Kur faktai?
Nieko nuostabaus, kas kitus mėgsta apsukt, tai pats aplink vien apgavystes ir mato - pradedant nuo artimų draugų, baigiant įv. įstaigomis smile.gif

susirask visus video kaip šneka ir rasis tikėtini faktai
tave šito mokyti riekia? prisipažįsti, kad esi negudri? biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 22, 11:20)
Na, dėl tavo sutrikimų gal tėvai kalti, taigi, matyt, būna išimčių.

supratau. Anot tavęs, pvz. avarijoje nukentėjęs žmogus pats kaltas, jo sveikata tik jo asmeninis reikalas.
Paštininke, a-ūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 11:31)
ir vėl ji prigauta.
Jai reiktų mokytis mažiau rašyti, nes labai išsiduoda smile.gif

As kazkaip visai pameciau ju logika, ji matai galejo tureti laiminga vaikyste, skaite, ka norejo, o va kiti jau negalejo, nes neatitinka jos laimingos vaikystes supratimo, teisingu knygo neskaite doh.gif ir jei kiti laimingi del kitu dalyku, vadinasi liauspina rezima doh.gif atrodo pavydetu zmonem del turetos paprastos , laimingos vaikystes.

Man tai tikrai nieko netruko, augau soti, laiminga, apsirengusi ir knygu uzteko paskaityti ir i kina nueidavom ir kazko skanaus pavalgyti gaudavom. As pvz saldumynu nebuvau megeja, Nors mano teta tuos senoviskus tikruosius grybukus kepe ir dabar dar tebekepa taip apt, bet man jie galejo neegzistuoti. O va raugintus agurkus tik paduok lotuliukas.gif bet jauciu liksiu kalta, kad juos megau, ir dziaugiausi gyvenimu biggrin.gif
Tada, gal truko kazkokiu madingu, graziu rubu, dabar ju yra, bet zmonem truksta pinigu, kad juos isigyti, nezinau ar ti juos dziugina.... Tada pagal paskytima gaudavo darbus ir bustus, dabar ima paskolas ir moka 20-30 m , jei is vis dar gauna, daznai nuomojasi visa gyvenima. Tada truko kokybiskos mesos, tiem, kas gyveno mieste, dabar jos dauguma net kaime gyvenanciu neiperka. Tada buvo kolukyje tresiami pvz pamidorai, dabar tokie pat keliauja is Ispanijos. O kas auginosi ar auginasi turi savo.

O bet taciau, dabar lietus yra jau nuodas, bet aiskiu tarybianis laikais taigi viskas blogiau buvo lotuliukas.gif
Mokslininkai priblokšti: iš dangaus ne tik krenta rūgštinis lietus – gali būti, kad kvėpuojame plastiku

https://m.delfi.lt/m...uM9nCOtGn7GwL9U
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 22 birželio 2020 - 10:50
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 11:16)

Ramiai, netapatinti savo vaikystes su represiniu rezimu. Kalbeti apie vaikyste, o ne apie sovietini roju.

Gaila, bet pasnekovai neretai savo diletantizmu ir profanizmu niekina patys save, zmoniu nuo ju paciu neapsaugosi.

Jei pastinike, ar Asaka taiso elementarias klaidas, ziniu spragas, joms deretu padekoti, pasidometi isamiau apie ka jos raso, istaisyti savo teigimiuose logines pragas ir tai nevartoti. Niekas visko nezino, kvailinasi tik tuomet, kai savo alogiksuma, ziniu spragas bando isteisinti tarkim "butine kalba" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 12:07)
Ramiai, netapatinti savo vaikystes su represiniu rezimu. Kalbeti apie vaikyste, o ne apie sovietini roju.
Gaila, bet pasnekovai neretai savo diletantizmu ir profanizmu niekina patys save, zmoniu nuo ju paciu neapsaugosi.
Jei pastinike, ar Asaka taiso elementarias klaidas, ziniu spragas, joms deretu padekoti, pasidometi isamiau apie ka jos raso, istaisyti savo teigimiuose logines pragas ir tai nevartoti. Niekas visko nezino, kvailinasi tik tuomet, kai savo alogiksuma, ziniu spragas bando isteisinti tarkim "butine kalba"  mirksiukas.gif

tai ,akd dar neivienos neistaise, tik savu baisiai daug privele biggrin.gif
Jus gal man padekokit is jusu loginiu klaidu pataisyma? bigsmile.gif
Jus matai galit paie svao vaikyste rasyti, o va kiti negali, jie kiti raso, tai jau raso apie sovietiniu roju, nejauciat kaip vel nusisnekejot?
Diletante jus dideltante pilna puikybes.
Atsakyti