Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 13:15)
Pritariu, mementoo, kai studijavau, su profesiniu lavinimu susijusiu knygu, su ziburiu nerasi. Dazniausiai buvo samizdatas, tarp kitko idomus, realybe atspindintis terminas. Ar ranka rasyti konspektai, isties tragedija buvo.

Aš antrame kurse namo parsitempiau 486 kompą. Mokėjau kažkiek nuomos. Dar dabar pamenu win 3.11. Ką tu, buvo siaubingai superinis dalykas.
Dzin, kad vis tiek visi labarotoriniai “skaičiukuose” vykdavo, o koliams ir egzams sedėdavau pas bernus “barake”.
Bet čia jau kiti laikai.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 13:26)
Aš antrame kurse namo parsitempiau 486 kompą. Mokėjau kažkiek nuomos. Dar dabar pamenu win 3.11. Ką tu, buvo siaubingai superinis dalykas.
Dzin, kad vis tiek visi labarotoriniai “skaičiukuose” vykdavo, o koliams ir egzams sedėdavau pas bernus “barake”.
Bet čia jau kiti laikai.

Kompas tai tik svajone...
Butu gerai nors spausdinimo masinele tureti. Ir tos nusipirkti negali, o darbus reikia spausdinti, ranka rasyti nelabai buvo pageidaujami. Laimingi tie buvo, kas turejo galimybe patys spausdinti, o tai reikejo moketi.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 13:34)
Kompas tai tik svajone...
Butu gerai nors spausdinimo masinele tureti. Ir tos nusipirkti negali, o darbus reikia spausdinti, ranka rasyti nelabai buvo pageidaujami. Laimingi tie buvo, kas turejo galimybe patys spausdinti, o tai reikejo moketi.

Žinok turėjau spausdinimo mašinėlę. Bet mechaninę. Iš kur ir kaip ji pas mane papuolė - nepamenu. Bet griozdas nerealus buvo, gerą dalį rašomo stalo užėmė. Kažkokius referatus spausdindavau. Blyn, nepamenu net jau kas tai buvo.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 06 22, 13:11)
Na taip nepatogui matyti, kai  taiso jusu nusisnekejimus, as neprovokuoju, tik paklausiau jusu elementaraus klausimo, kaip jusu laiminga vaiksyte nesisieja su rezimo garbinimu, o jau kitu siejasi? nesugebat atsakyti ir tiek, nereikia cia kvailu pasiteisinimu, pripazinkit, kad nusisnekjot ir tiek.

Na koks nepatogumas.
Pirmyn rasykite.

Saziningai, as didesni diskomforta jausciausi jei tamsta pritartumete mano mintim. Tai daugiau keltu man nepatogumo, iskart daryciau revizija savo izvalgose, gal kur nusisnekejau.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 14:08)
Žinok turėjau spausdinimo mašinėlę. Bet mechaninę. Iš kur ir kaip ji pas mane papuolė - nepamenu. Bet griozdas nerealus buvo, gerą dalį rašomo stalo užėmė. Kažkokius referatus spausdindavau. Blyn, nepamenu net jau kas tai buvo.

TEko ir man su mechanine padirbeti, ana itariu buvo pagaminta dar pries revoliucija. Buvo perdirbta i lietuviska raidyna. Todel raides nelabai tolygiai atsispausdindavo, vienos ryskios, kitos vos imatomos. O po spausdinimo pirstai "nebesiklause". Bet koks geris buvo...
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 13:26)
Bet čia jau kiti laikai.

Dar pamenu MS-DOS buvo, teko čiupinėti vaikiškais pirštukais smile.gif Namo parsitempėm gal tik 2000ais pirma kompą.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 14:15)
Na koks nepatogumas.
Pirmyn rasykite.

Saziningai, as didesni diskomforta jausciausi jei tamsta pritartumete mano mintim. Tai daugiau keltu man nepatogumo, iskart daryciau revizija savo izvalgose, gal kur nusisnekejau.

Jus nei to nesuvoket, kad as nei pritariu jusu mintim, nei nepritariu. Pasimeciau kokios jos ar kai apie laiminga vaikyste rasai jau esi rezimo garbintojas ar nesi. unsure.gif Pirma prasiau patikslinimo, kad zinociau jom pritarti ar ne, bet nei to nesugebejot padaryti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 22, 14:20)
Dar pamenu MS-DOS buvo, teko čiupinėti vaikiškais pirštukais  smile.gif  Namo parsitempėm gal tik 2000ais pirma kompą.

2000 aš jau su notebook’u bėgiojau. Dell’o. Darbiniu. Aš tada “parsidavau” danams ir emigravau į VNO. Vyras (tada dar buvo ne vyras), po metų išsilaikė IBM sertifikatą.
Vat tie laikai buvo geri, labai netgi. Ech, kokia nostalgija.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 14:15)
<...> O po spausdinimo pirstai "nebesiklause". Bet koks geris buvo...

Oooo taip. Aš dviem rodomaisiais spusdindavau.
Pamenu, kad korektoriaus neturėjau ir kur nors viduryje lapo kokią klaidą įkali. Dieve Dieve kaip pikta būdavo perspausdinti viską...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 22, 13:24)
Vienintelis džiaugsmas - skaniai paėsti.
Papildyta:

Tėvas per du darbus dirbo ir vistiek varganai gyvenot?

Nu dabar pasakyk ar tu ne visiskai tupa??? pati ikeli straipsni apie maista, zmones diskutuoja apie ji ir pasidarai isavda,kad zmonem tai vienintelis dziaugsmas? lotuliukas.gif Nu bet ant kiek reikia tupai buti, kad sitaip parasyti?

Nuo kada mano tetis per du darbus dirbo? blink.gif Is kur tu trauki visa ta slamsta, to lyg nei cambala nerase, nusprendei kurybiskuma savo parodyti? bigsmile.gif

Ir vel elementarus teksto nesuvokimas, per duag sakiniu buvo? As sakiau mes biedniau gyvenom, nei zmones kurie turejo kaimus, o ne vargingai, niekas aplink mus vargingai tuo metu negyveno.
Paprasciausiai mums niekas is kaimo nesiusdavo kiausiniu, grietines, desru, pomidoru, agurku ir t.t. viska reikejo pirkti. bet visko turejom ko reikejo, Gal ne tiek daug kaip kiti tu kaimsiku dalyku, pvz rukytos desros labai retai turejom, bet tai gal del to ir sveikesni buvom.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 13:25)
Sovietmeciu bureliai buvo ir dykai, bet ne visi galejo i juos pakliuti, elementariai nebudavo vietos, jei burelis vertas demesio. O "tiap liap" bureliu buvo aibes, ten vaikai neuzsilaikydavo, savaite dvi ir pabegdavo, nes neidomu, bet juk niekas nenuneigs, kad neva burelis egzistuoja, na ka padarysi, kad fiktyviai. Kaip visada soveituose, kiekybe nenumano kokybes. Bet itariu, besmegeniams grybuku valgytojams, ir tokie buvo geri, juk skaite jie ir tam tirko turinio knygutes, ir visai patenkinti buvo.

Man tikrai darosi gaila zmoniu, kurie didmiesciuose gyveno, sviesto nemate naminio, i burelis nepatekdavo, knygu trukumas... sunku jums buvo, gal del to tos traumos ir lenda dabar senatveje unsure.gif ...

Nebuvo nei vieno burelio pas mus i kuri nebutu galima patekti, jei norejai, ar kokio blato , kad butu reikeje. Ir kokybe superine buvo, dalis tu paciu bureliu dar ir dabar veikia tuose paciuose patalpuose.

Kodel jus taip is cambalos saipotes, jos mama taip stengesi, kepe grybukus, o jus... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 22 birželio 2020 - 13:40
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 13:32)

Oooo taip. Aš dviem rodomaisiais spusdindavau.
Pamenu, kad korektoriaus neturėjau ir kur nors viduryje lapo kokią klaidą įkali. Dieve Dieve kaip pikta būdavo perspausdinti viską...

Pas mus po 9 berods klasiu reikejo papildomai po mokyklis kazkokius uzsiemimus lankyt 1 ar 2 kar savaiteje. Mezgimo, siuvimo, statybinku ir visokiu kitokiu kur paskirdavo, bet ne kur pats norejai. Tai mane tevas po blatu itaise i masininkes- sekretores biggrin.gif . Ismokau visais pirstais dirbt.

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 06 22, 13:37)

Tai kaip ten su tuo plaukimu baidaremis VISOJE EUROAZIJOJE?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 22, 14:45)
Pas mus po 9 berods klasiu reikejo papildomai po mokyklis kazkokius uzsiemimus lankyt 1 ar 2 kar savaiteje. Mezgimo, siuvimo, statybinku ir visokiu kitokiu kur paskirdavo, bet ne kur pats norejai. Tai mane tevas po blatu itaise i masininkes- sekretores biggrin.gif . Ismokau visais pirstais dirbt.

Praktika būdavo arba tarybiniame ūkyje (ravėjimas / kasimas) arba dirbdavau visą vasarą kurjeriu (per Laisvės alėją tampydavau pašto maišus iki centrinio pašto).
Alga rubliais, nusipirksi nieko.
Aj, prisiminiau dar: kai prasidėjo kooperatyvai, visas laisvas laikas ir visa vasara “parduota” pas tėvuką žirgyne. Žirgus plaudavau, šukuodavau, gardus mėždavau ir “čainikus” lydėdavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 22 birželio 2020 - 13:55
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 14:53)
Praktika būdavo arba tarybiniame ūkyje (ravėjimas / kasimas)

O ar blogai buvo, kad jaunimas siek tiek padirbdavo? Ten budavo gal 2 savaites, man dar teko miskinikam padeti ir karta vaziavom bulviu rinkti ir kaip vaikam, tie keli rubliai buvo gana daug. Dar tvarkydavom paupius, mokyklos teritorija, dabar tai gal jau butu pavadinta vaiku isnaudojimu unsure.gif Tai gerai, jei tevai mokina kazka, dirbi ismoko, o jei ne tai ir auga nieko nemokedami, nezinodami, nei is kur darzoves atsiranda. Butu mano valia visus pasalpinius bent i ukius versciau padirbti, kaip daro suomiai..
Atsakyti
Ubuntei taip patinka priverstiniai darbai.
Asmeniskai man nuo prievartinio pirsimo, kisimo begt norisi arba daryt atvirksciai.

Lyg dabar jaunimas nebirba ir neuzsidirba kas nori.
Ir ne kokius 3 rublius, kad galejo nusipurkti is turgaus issvajotu dazytu grybuku ar krepsiuku.
Uzsidirba vaikai per vasara motoroleriui, paspirtukui, telefonam ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 22 birželio 2020 - 14:08