QUOTE(Maja Di @ 2020 07 01, 17:14)
Nuo to ar man smagu ar nesmagu, mažiau negers. Jei bus baruose pardavinėjama, nesineš tašėse, arba mažiau nešis, mažiau šalia gers. Ir dar kartą kartoju, nemačiau prisigėrusių nei kai barai veikė, nei iki dabar kai buvo negalima pardavinėti. Tiesig gal tie degradai, kurie ištisą dieną bambalį apsikabinę gyvena, į pajūrį nevažiuoja. Ir dar- leidžiama tik lengvus alkoholinius pardavinėti, tai laaaabai daug reikia išgerti, kad prisigerti. O kad bariuke kulturingai alaus bokalą išgers, nei tavo vaikai matys, nei tu, neprisigers gi nuo to bokalo, vyrui alaus bokalą išgerti nieko nereiškia, net nepastebėtum. Kažkada kai teises laikiau, instruktorius, vedantis paskaitą, sakė, kad jis pagal savo sudėjimą gali du butelius alaus išgerti ir važiuoti, promilių neviršys tik nepamenu, gal tada daugiau buvo leidžiama.
Bet tai nejau savo nuomones neturit?
O ar svarbu tik prisigere, o siaip geriantys jau normalu ir grazu, man tai ne pvz? Ir kas ten ta prisigerima matuos? Man zmogus nuo vienos taures apsineses kvailai atrodo ir nemalonu su tokiu bendrauti.
As esu maciusi Lt papuldymiuose gerenciu ir man nepatinka, nepriklausomai nuo to , kad vis tiek gers.
Kaip tai nematys zmones, jei papludymyje baras? taigi ir smarve eina ir vaizdas matosi ir siaip siuksliu daug ir triuksmas , dar kokia muzika kas sugalvoj apasileisti...
na vienu zodziu LT papludimiai manes tikrai netraukia, o jei jum vsiaks gerai ir priimtina zinoma, ilgai dar niekas nesikeis...
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 07 01, 18:00)
Įdomiausia skaityti moralus apie alkoholį iš alkoholiko žmonos.
Nors ką aš čia, ji geriausiai žino, kaip kenkia
Kas tau cia keisto, ir vel logika slubuoja? Butu keista kazka skaityti is zmogaus, kuris girto niekad nemates. O kai susiduri su tuo is arti tai ir supranti visa to baisuma, pamatai, kaip lengvai zmogus gali nusivaziuoti is to vadinamo "kulturingo" gerimo iki nelabai kulturingo, ypac, kai aplinkoje tam tirki dalykai skaitomi normalus, kapi pvz gerti salia vandens telkiniu.
Ne be reikalo PSO priskyrusi alkoholi pagal poveiki kunui prie lengvesniu narkotiku , o pagal poveiki visuomenei prie sunkiausiu.
Niekaip zmonem neina priimti , kad tai visgi narkotikas ir ne visada gali prognozuoti paskemiu, jau nesneku apie tiesiogine zala organizmui.
Suprantu, kai jus gyvenat tokioj aplinkoj, kai nuolat sriubciojat ar aplinkiniai sriubcioja, atrodo normalu, Tai va tais istatymais ir norima siek tiek bent pakeisti tuos iprocius, kad vaikai matytu, kad ir be alaus galima papludimiuose buti. Gaila, kad labai svelnus tie ribojimai... bet sunku su isisaknijusiu alkoholizmu salyje kovoti kaip matau.... baisiausiai priesinasi tam, atrodo kaip ir normalus zmones, ne chroniai...
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 07 01, 17:10)
O kuo tai susije su tuo ka as parasiau?
Kodel su draudimais siejami medikai, mokslininkai?
Nuo kada politikai yra visuomenes sveikatos sergetojai?
Pagaliau, ar politiku draudimai, itakoja visuomenes sveikata? Na ir kiek ji pagerejo valstieciu valdymo metais?
Na o jau paskutinis tamstos teiginys, neislaiko jokios kritikos.
Manau, kad butent draudimai, ne zmogaus samoningumo ugdymas ir isugdo alkoholikus.
Skaitykit mano zinute, tai gal ir suprasit. O dabar kaip is medzio iskritusi. Kas sugalvojo tuos draudimus domejotes, kokie moksliniai tyrimai atlikti tuo klausimu?
O tai ne , kam tada sveikatos apsaugos ministerija?
taip, tai patvirtina mosliniai tyrimai, nebent jiem priestarausit. 2m manau labai mazas laikas, bet maciau kazkur statistika, akd sumazejo suvartojiam salkoholio, tai automatiskai ri sveikata gereja. Bet tam , manau riekt uissamesniu studiju.
Jus dabar priestaraujat mokslo tyrimam, kuo remetes?
Nu rimtai gal siek tiek daugiau pasigilinkit i ta tema, nes dabar tikrai snekat vejus. Jus net nesiorientuojat, kaip politikai itakoja zmoniu sveikata