Na ir visnaite ant torto, itariu eilini akrta busiu kai kuriu asabu izedinejama, bet tiek to, ne pirmas ir ne paskutinis kartas...
"L.Hemsworthas beveik ketverius metus buvo veganas iki praėjusių metų vasario, kai ėmė jaustis mieguistas, viskam apatiškas, tingus. Po apsilankymo pas medikus paaiškėjo, kad jo inkstuose yra akmuo.
Tai buvo fiziškai skausmingiausios savaitės mano gyvenime. Galiausiai mane operavo. Laimė, dabar jau viskas gerai.
Bet man buvo paaiškinta, kad jei nepakeisiu mitybos, išlieka 50 procentų tikimybė, kad netrukus atsiras dar vienas akmenukas, aiškino australas.
Kaip paaiškino medikai,
akmuo jo inkste susidarė iš kalcio ir oksalo rūgšties druskų, o taip atsitinka, kai mityboje jos yra per daug. Oksalo rūgšties gausu daržovėse ypač špinatuose, migdoluose, burokėliuose, bulvėse.
Kiekvienas mano rytas prasidėdavo penkiomis saujomis špinatų, migdolų riešutų pienu ir sviestu, veganiškais baltymų milteliais. Man tai atrodė itin sveika. Tad po operacijos turėjau iš naujo pagalvoti, kuo turėčiau maitintis, mitybos subtilybes dėstė vyras.
Anksčiau veganišką mitybą, kuri daugumos medikų nėra laikoma sveikatai palankia, jis buvo pasirinkęs būtent norėdamas gyventi sveikai.
Dėl tokių kraštutinumų jį nuolat draugiškai pašiepia motina: Jeigu rastum harmoniją tarp visų dalykų, kuriais užsiimi, taptum laimingiausiu žmogumi.
Liamas atsimena, kad pirmus dvejus metus dėl augalinės mitybos jis jautėsi puikiai. Jo kūnas buvo stiprus, jis turėjo daug energijos. Tad dabar kitiems pataria netikėti tuo, ką rašo kiti, kol neišbandai pats.
Pats žmogus turi atrasti, kas labiausiai tinka jo kūnui.
Be to, kas tinka vienu gyvenimo etapu, nereiškia, kad tiks ir kitu. Jei žmogus ima jautis blogai, reikia nebijoti keisti nuostatų.
...
"
Viso teksto saltinis cia