Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(123 @ 2020 07 31, 15:43)
gi turim kalba tam tikrus zodzius, kuriais nusakom aplinka, kam tai keisti, vaidnam saule menuliu, lietu zole? nu biski nedurna?

Pėdkelnės=pėdutės ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 07 31, 20:03)

Ir ne tik...
Pastoviai savo susigalvotas prasmes įdeda į žodžius, kurie jau turi reikšmę. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 07 31, 19:03)

Jei sąžiningai, tai Prienų rajone esu užrašius studijų metais, kai rinkom leksiką ir tautosaką, kad pėdutėmis pėdkelnes vadina. Ir jauni (na, prieš 30 metų) žmonės. Esu girdėjus ir Jurbarke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 31 liepos 2020 - 19:45
Nuo rytojaus su namordnykais

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 07 31, 21:22)
Nuo rytojaus su namordnykais

nu va toks gal is tikro nuo virusu ir apsaugotu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 31 liepos 2020 - 20:35
QUOTE(paštininkė @ 2020 07 31, 20:44)
Jei sąžiningai, tai Prienų rajone esu užrašius studijų metais, kai rinkom leksiką ir tautosaką, kad pėdutėmis pėdkelnes vadina. Ir jauni (na, prieš 30 metų) žmonės. Esu girdėjus ir Jurbarke.

Gal, nors yra vyro giminių, gyvenančių Prienuose, bet su mumis jie bendrauja bendrine lietuvių kalba, kurios retas šiais laikais nemoka
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 07 31, 20:03)

Daugiau neprisimenat per tiek, metu, ka as jau taip baisiai ne taip pasakiau? lotuliukas.gif
Taip musu mieste sakoma, o ka? As nei nezinojau, kad kiti zmones ta zodi kitaip interpretuoja, bet tai matot kiek neaiskumu del tokios smulkmenos, o kai pradesim maisyti lytis, ar dar ka sugalvoje.
Tarmiskai buna daug kuriozu, kai studijavom, daug vieni is kitu juokemes na nepktybiskai, bet atrodo visi lietuviai ir nesusisnekam biggrin.gif bet manau cia siek tiek kiti dalykai ar ne, siak tiek rimciau. As gi neverciu jusu visu taip vadinti.

Gerai jei tik kalba, o kai pradeda varyti visus i viena tualeta ypac paauglius pvz, tai kaip sniego gniuste prasideda nuo pavadinimo ir baigisi tuo, kad viena vyra sumusa kita, ir gaunasi, kad pasirodo jis smurtavo pries moteri arba dabar konfliktai del sporto sakau, kai ateina vyras i moteru lyga, bet tai jis juk moteris, nors fizniai duomenys, tai visa gi kiti... ir t.t. tai as uz dalyku vadinima tikrais vardais...o jus aisku galit daryti, ka norit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 31 liepos 2020 - 20:45
QUOTE(Ašaka @ 2020 07 31, 20:35)
Gal, nors yra vyro giminių, gyvenančių Prienuose, bet su mumis jie bendrauja bendrine lietuvių kalba, kurios retas šiais laikais nemoka

Prienuose aš beveik užaugau, nors tai nėra mano gimtinė. Tai tikrai išskirtinai bendrine kalba kalbantys žmonės ir apskritai toks literatūrinis kraštas (mano supratimu, nemenkesnis nei Anykščiai) - kažkaip šią vasarą grįžau ir suvokiau, kad iki dabar ten viskas labai nostalgiškai literatūriška wub.gif

O pėdutėmis pėkelnes vadino ta žmonių grupė, kuri popierių vadino popiera, filmą - kinu, koridorių - koLidoriumi. Taip. Bet faktas lieka faktu, kad taip, tam tikros žmonių grupės taip vadina. Tai nėra tarmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 31 liepos 2020 - 20:49
QUOTE(mylimuke! @ 2020 07 31, 16:33)
Kol jos pačios nenubaudė, tol "neįmanoma/nieko nebaudžia" hihihi.gif
Nepajudinama teisuolė.

Na sakau , ka matau ir girdziu, saindien buvau mieste specialiai ziurejau i pravziuojancius autobusus, Tai 4 sutikau, 2 miestiniai, vienas buvo beveik pilnas visi buvo su kaukem, kiek pastebejau ir vairuotojas, kitas buvo beveik tuscias 3 moterys sedejo, tai 2 su kaukem, viena be ir vairuotojas be, paskui dar 2 tarpiemstiniai keleiviu nemaciau, bet vienas vairuotojas buvo su kauke, kitas be.
Nieku rnemaciau stovincios gardos, stabdancios autobusus, nei mieste nemaciau, kad kazkur liptu i autobusus ir tikrinu.
Parduotuvese tai vis maziau zmoniu su kaukem, pries savaite, tai labai buvo daug su kaukem, net nejauku kazkaip man buvo buti be jos, o dabar taip 50/50. Mieste pilna zmoniu, net su leliukais, centre dainavo moteris, dar vienas su smuiku zmogus, centras surmuliuoja, kaip nieko ir nebutu, lauke tik vienetai su kaukem.

na matai is to ka jau cia patyriau gyvendama ir esu nemazai bendravusi su gardieciais, vertejavau pas juos, ir siaip kiek visko pe rgyvenima buna, kiek su kitais pasisneki, kiek nelegaliai dirbau seniau, ai darbo leidimo laukiau, nu niekas nepuola cia is kart bausi, dazniausia iperspeja, jei ka ne taip darai, jei piktybiskai, naglai kazka darai tai gal ir nubaudzia. Kiek per karantina girdejau ka nubaude, tai be kokiu motor taxu, draudimu ar dar ka prisidirbe.

del baudimu viesam transporte labai keista, kad taip butu, nesakau kad neimanoma, paparsciausiai labai ilgai tesiasi bedos Dubline del ivairiu chiliganeliu ten ir pastobviso buvo diskusijos, kaip sutvarkyti, garda ten nelidmo, jeturi pajegu sakydavo, kalbejo,kad reikai samdyti apsauginiu skazkokisu, na oo dabar eme ir kaukiu nenesiotojus pradejo gauditi, na butu keista ir tiek. Na bet DD sako, matyt zino, nemeluos gi zmogus cia forume biggrin.gif

DijaDeima
, o idomu, kokio dydzio baudom nubaude?

Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2020 07 31, 21:47)
O pėdutėmis pėkelnes vadino ta žmonių grupė, kuri popierių vadino popiera, filmą - kinu, koridorių - koLidoriumi. Taip. Bet faktas lieka faktu, kad taip, tam tikros žmonių grupės taip vadina. Tai nėra tarmė.

popieriu popieru pirma kart girdziu taip vadinama biggrin.gif o kokia ta grupe zmoniu, nes matyt musu miesta svsias is tos grupes, ne Prienai jei ka. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 07 31, 15:37)

Ir ko dabar vel mane kabini, tipo bus, o ka as, o as nieko, as gi nesikeikiau ar ne? apeik  mano postus ir nerasinek per aplinkui apie mane, jei nenori vel pasipergyventi, draugiskai perpseju, kad nereiktu vel dejuoti tau paskui, kokia bloga atmosfera del manes, nepersk ir bus ji gera  mirksiukas.gif

Да. Вы единственная звезда во вселенной, которая в моих думах постоянно. Я не сомкну очей, думая о вас, даже общаясь с другими людьми, думаю исключительно только о вас... Уверенна, все остальные участники форума думают только о вас и пишут ради вас. Дышать без вас не могут.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 08 01, 00:38)
Да. Вы единственная звезда во вселенной, которая в моих думах постоянно. Я не сомкну очей, думая о вас, даже общаясь с другими людьми, думаю исключительно только о вас... Уверенна, все остальные участники форума думают только о вас и пишут ради вас. Дышать без вас не могут.

atleisk Moonte, bet man rusu ne gimtoji ir nors kai sneka suprasti suprantu, bet skaityti man sudetinga, tai jau neskaitysiu sios zinutes, jei jau lietuviu sunku rasyti, geriau angliskai tada, nes sakei ir anglu pas tave kilme mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip adaptuotai, tai aišku, kad sudėtinga. Va ne tik lietuvių, anglų, bet ir rusų kalbos nemoki, nors šiaip jau turėtum.
Atsakyti