Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(lutuke123 @ 2020 08 01, 00:59)
atleisk Moonte, bet man rusu ne gimtoji ir nors kai sneka suprasti suprantu, bet skaityti man sudetinga, tai jau neskaitysiu sios zinutes, jei jau  lietuviu sunku rasyti, geriau angliskai tada, nes sakei ir anglu pas tave kilme mirksiukas.gif

Я плохо понимаю что вы пишите. По этой же причине ваша подружка, скопировала мне ссылку на русском языке, оправдывая эт,о что он мой родной, значит понятнее... Мне ваш почин понравился. Потому пожалуйста и дальше изяснайтесь по русски... Не я начала это фарс, а ваша подруга, которую вы рьяно поддерживали в этом. Так что, как в той пословице, "Назвавшись груздем, полезайте в корзину".
Atsakyti

Prienuose aš beveik užaugau, nors tai nėra mano gimtinė. Tai tikrai išskirtinai bendrine kalba kalbantys žmonės ir apskritai toks literatūrinis kraštas (mano supratimu, nemenkesnis nei Anykščiai) - kažkaip šią vasarą grįžau ir suvokiau, kad iki dabar ten viskas labai nostalgiškai literatūriška. O pėdutėmis pėkelnes vadino ta žmonių grupė, kuri popierių vadino popiera, filmą - kinu, koridorių - koLidoriumi. Taip. Bet faktas lieka faktu, kad taip, tam tikros žmonių grupės taip vadina. Tai nėra tarmė.
O kas tai yra? 
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 08 01, 09:34)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="72689115" data-time="1596221241"> Prienuose aš beveik užaugau, nors tai nėra mano gimtinė. Tai tikrai išskirtinai bendrine kalba kalbantys žmonės ir apskritai toks literatūrinis kraštas (mano supratimu, nemenkesnis nei Anykščiai) - kažkaip šią vasarą grįžau ir suvokiau, kad iki dabar ten viskas labai nostalgiškai literatūriška. O pėdutėmis pėkelnes vadino ta žmonių grupė, kuri popierių vadino popiera, filmą - kinu, koridorių - koLidoriumi. Taip. Bet faktas lieka faktu, kad taip, tam tikros žmonių grupės taip vadina. Tai nėra tarmė.</blockquote> O kas tai yra? 

Tai vadinasi ZHARGONAS. Yra ugolovniku zhargonas, tam tikro rajono zhargonas.
Pedkelnes atsirado labai nesenai, kad galima butu tautosaka tyrinet. O kaip senoves aukstaiciai vadino mobiliaka?
Atsakyti
Mes pėdkelnes kalgotkėm vadinom.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 08 01, 08:34)
Tai nėra tarmė.</blockquote> O kas tai yra? 

Geriausiu atveju, šnekta, bet ir tai per siauras vartojimas.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 08 01, 10:29)
Pedkelnes atsirado labai nesenai, kad galima butu tautosaka tyrinet.

Kalbininkai naujadarus taip pat tyrinėja.
Atsakyti
Gitanas Nausėda apie BVP: „Lietuvos rezultatas – tikras kosmosas“

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...osas--15828784/

aš visada tikėjau vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 08 02, 13:55)
Gitanas Nausėda apie BVP: „Lietuvos rezultatas – tikras kosmosas“

Skaitykite daugiau:

Man geriau patiko, kaip SSSR kiekviena penkmeti pasiekdavo vis ispudingesniu laimejimu, kol 1991 nuleido veliava ir nustojo egzistuoti
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 08 02, 15:21)
Man geriau patiko, kaip SSSR kiekviena penkmeti pasiekdavo vis ispudingesniu laimejimu, kol 1991 nuleido veliava ir nustojo egzistuoti

kas dar to nežino, kas tamstai geriau patiko vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 08 02, 14:44)
kas dar to nežino, kas tamstai geriau patiko vartotojo įkelta nuotrauka

O tamstai nepatiko, kad SSSR nustojo egzistuoti?
Putinas tai vadina tragedija, tai man kyla itarimu...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 08 02, 16:09)
O tamstai nepatiko, kad SSSR nustojo egzistuoti?
Putinas tai vadina tragedija, tai man kyla itarimu...

aš apie tamstos fetišą SSSR pavadinimui.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 08 02, 22:21)
aš apie tamstos fetišą SSSR pavadinimui.

Atsimenu, kai SSSR zlugo, tai keli sovietu patriotai nusishove is shirdgelos. Net kartu su zmonomis.
Toks patriotizmas negali nejaudinti...

Boris Karlovich Pugo
1988 m. pervestas į Maskvą, dirbo SSKP CK partinės kontrolės komiteto pirmininku. Buvo septintuoju istorijoje latviu – Politinio biuro nariu. Buvo laikomas vienu artimiausiu Michailo Gorbačiovo bendražygių. 1990 m. gruodžio 11 d. paskirtas SSRS Vidaus reikalų ministru. Rugpjūčio pučo metu – GKČP narys. Pučui žlugus, nelaukdamas suėmimo savo namuose nušovė žmoną ir nusišovė pats

vartotojo įkelta nuotrauka

Paapildau.

Tai jau kazkur girdeta

Jozefas Gėbelsas NSDAP Reicho propagandos skyriaus

Sovietų kariuomenei apsupus Berlyną, Gėbelsas liko su Hitleriu, o šiam nusižudžius dienai perėmė kanclerio pareigas. Paskutiniąją gyvenimo dieną jis kartu su žmona kalio cianidu nunuodijo šešis mažamečius vaikus, o vėliau įšėję į šalia bunkerio esantį sodą nusižudė. J. Gėbelsas nušovė savo žmoną Magdą, o tada ir pats sau šovė į galvą. Jų kūnai buvo padegti, tačiau neužteko benzino ir jie tik smarkiai apdegė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 02 rugpjūčio 2020 - 21:42
Pandemiją užbaigs ne vakcina. Pandemija pasibaigs tada, kai virusas bus sudeginęs kiekvieną sausą medgalį, kokį galės rasti. Ugnis neužges tol, kol nepersirgs paskutinis virusui jautrus žmogus.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...e.d?id=84886129

unsure.gif liksim visi suluošinti
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 08 02, 23:33)
Atsimenu, kai SSSR

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti