QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 08 22, 21:21)
Taip, Moonte, priklauso nuo poziurio. Su vergo mentalitetu mokant mokescius 6 men. laukti echoskopijos ne problema. Gali ir metus palaukti. Poziurio reikalas, tikrai.

</p>
<p>Gydytojai cia ne prie ko. Kaip ir jie nekalti del uzpiltos serverines. As siaip gydytoju nekaltinu. Jei tau atrodo kitaip, gal zinutes dar karta perskaityk, nes as jau nebeaiskinsiu. </p>
Vergo mentalitetas cia ne prie ko. Tiesiog,reikia suvokimo, kad covid-19 keicia nusistovejusia tvarka. Kad zmones-medikai, yra itakoti situacijos.
Tarp kitko, as juk taip ir neaptekau i hematologo kabineta, nebendravau su gydytoja akis i aki. Tiesiog buvo paimti kraujo meginiai. Kai eme krauja, mane pasiteiravo, ar tikrai norit susitikti su gydytoja?, Kaip jauciuosi ir t.t.? Jei jauciuosi gerai, ar sutikciau, atlikus kraujo tyrimo atsakymus, pasikalbeti su gydytoja telefonu? Zinoma, jei buciau pareikalavusi, ne del reikalo, vien tik is princyyypo, buciau patekusi, pakalbejusi akis i aki. O dabar, atsisakiau. Atsisakiau samoningai, nes manau, kad gydytojai hemotologai reikalingi realiai sergantiems ligoniams, kuriem reikalinga pagalba jau vakar, dabar.
Mano gi atveju, gydytoja susisieke su manimi praejus keliom valandom, vos gavusi tyrimu rezultatus. Puikiausiai pakalbejome telefonu, kraujo rezultatai, anot jos ispudingi. Sutarem del kito apsilankymo, gavau patikinima, kilus itarimams, sutrikus sveikatai, iskarto susisiekti su ja.
Man kartais atrodo, kad nevisada, tam kas garsiai rekia yra butina pagalba.
Kad ir ta diena, kai daviau krauja, atlikti tyrimams.
Stovi zmoniu gurpe atiduoti krauja. Zmoniu isties labai daug. Dalis ileisti i patalpas, dalis laukia lauke, kita dalis palapineje.
Hematologiniai ligoniai, turi pirmumo teise pries kitus ligonius, nes tam, kad ivyktu konsultacija, butinas kraujo tyrimas, jis ganetinai sudetingas, atliekamas net ne visose ligoninese, kuris atliekamas iki 14.00 val., pries kiekviena chemija, privalomas kraujo tyrimas ir t.t. Vnz. hematologiniai ligoniai eina atskira eile, dazniausiai jie visi praeina iki 10.00 val. Taip buvo nerasyta taisykle, diduma zmoniu, net neligoniai, bet dazniai besilankanciu medistaigose tai zinojo.
Taigi, atejau 9.00 val., nes zinojau, kad kas laukia chemijos, krauja turi atiduoti iki 9.00 val. Vnz. kad nesimaisyti zmonems, kuriem isties reikia tos paslaugos, atejau veliau. Klausiu, ar yra hematologiniu ligoniu eile. Paradoksas, visi mane patikino, kad jie visi hematologiniai ligoniai. OK. As ramiai atsisedau ant kedutes, pasiemiau knyga i rankas, kuria pasiruosiau, nes zinojau, kad teks laukti, skaitau, oras nuostabus. O "ligoniai" draskosi, kad neileidzia ju, mat eile letai slenka... Praejo valanda, jau 10.00 val. Laukiu. As rami, man pas gydytoja 13.15. TAd laiko turiu per akis. "Ligoniai" draskosi, nabage meddarbuotoja terorizuoja. Jos pasiteiravau, kad anksciau reikejo iki 10.00 val hemo pacientams atiduoti krauja, iki kiek dabar yra numatytas terminas. Moteriske nuejo i procedurini kabineta, iskarto atbego, pasirodo, kad nemaza dalis "hemoligoniu", nera hemoligoniais. Uz duru reliai buvo 4 TIKRI ligoniukai. Nuejom. Ooooo, ko tik neteko isklausyti. Kai pakviete mane, pagyvenusi moteriske net sielojosi, kad "landunes, kaip as" negerbia senatves. I ka, procedurinio sesele atsake" kad si landune, gali senatves nesulaukti, kaip si garbaus amziaus ponia".
Proceduriniam, dirbo net trys seseles. Viena po paciento dezinfekavo patalpas, kita bande suvesti duomenis i uzluzusia sistema, kazkokiais tik jai zinomais aplinkeliais, kita eilini karta nusiplovusi rankas, pasikeitusi pirstines ir kauke, aptarnavo pacienta-mane. Taigi, anksciau procedura vykdavo 10 min. Papildomos manipuliacijos pareikalavo dar 10. Taigi, vienam pacientui 20 minuciu. Kas kaltas?